Italian pakkorokotuskäytäntöä yritetään kiristää

Italialaisten oikeus määrätä omasta terveydenhuollostaan on joutunut ennennäkemättömän hyökkäyksen kohteeksi.

Italian hallituksen 2015 suunnitelma nostaa rokotekattavuutta ja ottaa käyttöön uusia rokotteita on poikinut mielenilmauksia. Astuessaan voimaan kansallinen rokotesuunnitelma vuosille 2016-18 tekisi Italiasta rokottamisen kärkimaan Euroopassa. Kun asia oli esillä, monet suhtautuivat epäilevästi yhtäkkiä alkaneeseen rokotelobbaukseen. Tuollin osa epäili, että hallituksen uusi suunnitelma on suoraan Lääketeollisuuden kynästä. Epäilykset varmistuivat kun Italian lääkevirasto AIFA hyllytti lautakuntansa johtaja Sergio Pecorellin, joka oli yksi uuden suunnitelman laatijoista, sillä hänellä oli taloudellisia kytköksiä Lääketeollisuuteen. Lisäksi GlaxoSmithKline julkaisi 2015 lausunnon, jossa yritys kertoi investoivansa yli miljardi dollaria Italiaan seuraavan neljän vuoden aikana.

Mutta sen jälkeen ministerineuvosto, presidentti Paolo Gentilonin ja terveysministeri Beatrice Lorenzin ehdotuksesta, hyväksyi hätätila-asetuksen, joka sisältää ”välttämättömiä toimenpiteitä tautien ennaltaehkäisemiseksi”. Asetuksen mukaan rokottamattomuus tai rokotuksen lykkääminen on sallittua vain kun kyseessä on todennettu sairaus, josta on olemassa yleislääkärin tai lastenlääkärin todistus. Asetuksen kaikki osat eivät ole julkisia, minkä vuoksi monet ovat spekuloineet asetuksen sisältöä. Asetuksen sisällöstä on julkaistu vain muutamia kohtia ranskalaisin viivoin hallituksen verkkosivuilla.

Asetuksen pääkohdat ovat seuraavat:

  • Säädösten noudattamatta jättämisestä seuraa 500-7500 euron suuruinen sakko
  • Terveysviraston paikallisyksikkö tekee ilmoituksen lapsen huoltajasta tai holhoojasta, joka ei noudata määräystä rokottamisesta, paikalliselle nuorisotuomioistuimelle huoltajuuden poistamiseksi
  • Lapsi, joka ei ole saanut pakollisia rokotuksia, ei voi käydä julkista tai yksityistä koulua tai mennä päivähoitoon
  • Asetus astuu voimaan seuraavan kouluvuoden (2018) alussa

Italialainen asetus edellyttää, että lapsille annetaan seuraavat rokotteet:

  • polio
  • kurkkumätä
  • jäykkäkouristus
  • hepatiitti B
  • hinkuyskä
  • haemophilus influenzae tyyppi b
  • meningokokki B & C
  • kolmoisrokote
  • vesirokko

Lainaten Nancy Pelosin kuuluisia sanoja vuodelta 2010: ”Meidän täytyy asettaa laki voimaan jotta tiedätte mitä se sisältää”, Italian pakkorokotusmääräys tulee julkiseksi vasta kun Italian presidentti on allekirjoittanut lain. Aluksi Italian hallitus lausui, että säädöstä noudattamattomien perheiden lapset otetaan huostaan, mutta myöhemmin lausunto vedettiin pois perustelematta. Tapaus aiheutti julkista paheksuntaa vasta kun toimittajat nostivat asian myöhemmin esille. Italian hallitus ei ole kuitenkaan lausunut asiasta sen enempää mitä verkkosivuilla lukee.

Italiassa on kuultu kiihkeitä puheenvuoroja sekä rokotelobbauksen puolesta että sitä vastaan. Kuten olemme muista maista huomanneet, hallituksen edustajien toitottamat rokoteteollisuuden valheelliset väitteet on tyrmätty faktoilla tai ihmiset ovat yksinkertaisesti jättäneet ne noteeraamatta. Monet italialaiset suhtautuvat epäilevästi rokotuspakon todellisiin tarkoitusperiin ja riskeihin. Italian hallituksen vaikeneminen ja pakonomaiset toimenpiteet vain vahvistavat epäilyksiä.

Terveysministeriön ennaltaehkäisevän terveyden yksikön johtaja Ranieri Guerra lausui seuraavasti puhuessaan rokotekriittisestä asennoitumisesta nuorille vanhemmille:

”Tavanomainen viestintä ei toimi…”, Guerra jatkoi, ”Tarkoitamme, että heidän tulisi saada asianmukaista tietoa sen sijaan, että he lukisivat mitä tahansa roskaa mitä julkaistaan internetissä – mikä on sitten oma asiansa.” Hallitus myös etsii keinoja rangaista lääkäreitä, jotka rohkaisevat vanhempia olemaan rokottamatta. ”Tätä ei voi hyväksyä … se on lähestulkoon rikos”, Guerra lisäsi.

Italiassa osa julkisuuden henkilöistä kuitenkin tietää mihin heidän maansa on menossa. Italian populistisen viiden tähden liikkeen perustaja Beppe Grillo kirjoitti 2015: ”Rokotuspakko on lahja monikansallisille lääkeyhtiöille”. Hänen puolueensa pyrkii saattamaan voimaan lain, joka kieltää pakkorokotukset. Senaattori Bartolomeo Pepe sanoi hiljattain italialaisella Radio 24:llä: ”Rokotteet eivät ole turvallisia. Annan viisikymmentätuhatta euroa sille, joka kykenee osoittamaan väitteeni vääräksi.” Pepe meni vielä pidemmälle ja sanoi: ”Italian lääkevirasto ja Euroopan lääkevirasto ovat lääkeyhtiöiden palveluksessa.”

Hieman ennen kun GlaxoSmithKline ilmoitti investoivansa miljardi euroa Italiaan, välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta Italian lääkevirasto lakkasi julkaisemasta rokoteseurantatilastoja, joihin merkitään rokotteiden aiheuttamia haittavaikutuksia. 19. toukokuuta Italian kuluttajaliitto CODACONSin presidentti Carlo Pienzi ilmoitti, että järjestö tekee virallisen valituksen, jotta Terveysministeriö julkaisisi tilastotietoa rokotteiden haittavaikutuksista vuodesta 2014 tähän päivään saakka. CODACONS on antanut selkokielistä tietoa vanhemmille pakkorokotusasetuksesta, jotta nämä ymmärtäisivät rokotteisiin liittyvät oikeutensa.

Historiallisesti Italian pakkorokotukset ovat kytkeytyneet lääketeollisuuden harjoittamaan poliittiseen korruptioon. Vuonna 1991 terveysministeri Francesco De Lorenzo teki hepatiitti B -rokotteesta (Engerix B) pakollisen saatuaan 600 miljoonaa euroa GlaxoSmithKlinelta (tuolloin SmithKline Beecham). Hieman yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin 2012 Italian Korkein oikeus tuomitsi De Lorenzon ja hänen vastakappaleensa Terveysministeriössä, Duilio Poggiolinin, korruptiosta ja lahjusten vastaanottamisesta. Kaksikosta kummankin tuli maksaa yli 5 miljoonaa euroa tarpeettoman rokotepakon aiheuttamasta vahingosta. Italiassa jokaisella on paitsi oikeus ilmaiseen koulunkäyntiin, mutta se on myös pakollista. Jos hätärokotusasetus menee läpi, se on ristiriidassa oppivelvollisuuden kanssa. Ja mitä tulee lääkevalmisteiden (rokotteiden) testaamiseen kansalaisilla, Italian senaatti hyväksyi 2016 aloitteen. Aloite höllensi lääkkeiden, kuten rokotteiden, kliinisten tutkimusten standardeja ja turvallisuusvaatimuksia ja laittoi koko Italian terveydenhuoltojärjestelmän uusiksi.

Huolimatta todistamastamme mahdollisesta valtiollisesta korruptiosta, Italian kansa on noussut nopeasti puolustamaan oikeuttaan määrätä terveydestään ja lastensa turvallisuudesta. Monet ovat tuoneet julki oikeassa elämässä ja verkossa hallitusten virastojen väärinkäytöksen sekä rokotteiden hyvin dokumentoidut vaarat. Roomassa ollaan järjestämässä kansallinen mielenosoitus ja protesti 11. kesäkuuta.

 

Lähde: GreenMedInfo

Lue myös:

Pakkorokotuslaki astui voimaan – autismitilastot räjähtivät
Jättikö Obama perinnöksi pakkorokotukset? Uusi täytäntöönpanomääräys sallii pakkokeinot ja karanteenin
Sosiaali- ja terveysministeriö levittää pakkorokoteadressista virheellistä tietoa
Kalifornian lakiehdotus – riistetäänkö lapset vanhemmilta entistä helpommin?
Allekirjoita lääkemielivallan vastainen nettivetoomus

3 kommenttia

  1. Rikollisen Big Pharman tuottoisimpiin kuuluvan liiketoiminta-haaran kasvattamisesta on kysymys. Poliitikkojen ja virkamiesten sekä asiantuntijoina käytettyjen lääkäreiden lahjontaan on varmasti käytetty huikeat summat rahaa, mutta sen nuo rikolliset firmat tulevat saamaan monin, moninkertaisina takaisin kiskurihintaisten myrkkyrokotteidensa myynnillä.

    Plusääni(18)Miinusääni(0)
  2. Ihmisten myrkyttäminen taitaa olla se ykkösjuttu, tuotto tästä on sitten vain plussaa.

    ”Pitäähän” sitä kaikin keinoin jarruttaa ihmisten tietoisuuden kasvua näistä *aatanoista.

    Plusääni(16)Miinusääni(0)
  3. Ihmisten myrkyttäminen on se pääasia. Rokotteet ovat sitä samaa hyvyyden irvikuvaa, mitä tämä maailma on täynnänsä, hyvyyden nimissä he tekevät kauhistuttavia asioita.

    Plusääni(9)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat