"Ne harvat, jotka tietävät totuuden pankkijärjestelmästä, ovat joko täysin riippuvaisia siitä tai janoavat sen mahdollistamia voittoja. Tämä ryhmä ei siis tule vastustamaan sen vääryyksiä. Sitten on suuri enemmistö, joka ei kykene alkuunkaan ymmärtämään koko talousjärjestelmää. Heistä tehdään maksumiehiä ilman, että he edes tietävät sitä."

Rotschildin veljekset Lontoossa

Kommentti: On pelit ja vehkeet, mutta puolustus puuttuu

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4.58
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Suomen hallituksen – ja ilmeisesti myös osan Suomen armeijaa – vaalima innostus kalliisiin, helposti hajoaviin, jatkuvasti päivitettäviin ja kerää-koko-sarja hightech-varusteisiin muistuttaa kovasti omien 4- ja 5-vuotiaiden poikieni innostusta ”vempaimiin”.

Vempaimet ovat kalliita ja muuttuvat varttitunnin rajun leikin jälkeen ongelmajätteeksi. Äitinä pidän vempainten hankintaa typeränä.

Mitä muuta voisi Suomen puolustuksen varmistamiseksi tehdä kuin hankkia kalliita, helposti hajoavia varusteita? Esimerkiksi kasvattaa reserviä jopa 600.000 naiseen ja mieheen; hieman kuin Sveitsissä, jossa jokainen täysi-ikäinen on koulutettu ja varustettu reserviläinen, varustaa alueelliset ja pääjoukot ajanmukaisella suhteellisen halvalla varustuksella, kuten nykyaikainen yksittäisen taistelijan varustus pimeänäkölaittein.

Alueellisten ja pääjoukkojen varustukseen voisi kuulua myös mönkijöitä, hevosia/rehuvarastoja, kevyitä telakuljetusajoneuvoja, tehokas taistelijakohtainen panssarintorjunta- ja it-aseistus.

Lisäksi olisi viisasta rakentaa paljon pieniä alueellisia varastoja, jotka sisältävät aseita, ammuksia, lääkkeitä, ruokaa, sidetarpeita ja muuta vastaavaa sekä siirtää väestönsuojelusta huolehtiminen ja kouluttaminen osittain puolustusvoimille

Suomella tuskin on varaa nykyisen kaltaiseen bisnesvetoiseen hightech-aseteollisuuden seuraamiseen. Päivityssykli kiihtyy jatkuvasti; täytyyhän tavaran kiertää, jotta aseteollisuus tienaa. Nykymallissa Suomen armeijan kokoa ja puolustuskykyä tullaan jatkuvasti leikkaamaan ja vain muutamaa prikaatia pyritään pitämään hightech-tasolla.

Maanpuolustuksen kannalta toiminta vaikuttaa – näin siviilin ja äidin silmään – älyvapaalta.

 

Takaisin pääjuttuun.

 

Lähteet:

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?nodeid=32295&contentlan=1&culture=fi-FI

http://www.interfax.co.uk/ukraine-general-news-bulletins-in-english/gaddafi-death-hasnt-stopped-war-in-libya-expert-3/

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114604-ministeri-lehdelle-uusi-syy-nato-jasenyydelle

http://www.fas.org/sgp/crs/row/RL30150.pdf

http://www.defense.gov/speeches/speech.aspx?speechid=1581

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*