Makeutusaine Splenda – kitkerä totuus

Jos sinua pyydettäisiin syömään elimistölle vierasta kemikaalia, jonka olemassaolosta ei oltu kuultukaan ennen vuotta 1976, jonka molekyylirakenteessa on samanlaisia ryhmiä kuin DDT-hyönteismyrkyssä, ja jonka pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei ole olemassa minkäänlaisia tutkimuksia. Siitäkin huolimatta, että kokeissa havaittiin käytöstä aiheutuvan seuraavia sivuvaikutuksia:

…haluaisitko silti syödä sitä? Et tietenkään! Silti miljoonat amerikkalaiset, mukaan lukien kallisarvoiset lapsemme, tekevät juuri sitä, eli käyttävät Splenda-makeutusainetta. Mitä onkaan sukraloosi, kemiallisesta näkökulmasta tarkastellen?

 

Epäluonnollinen makeutusaine

 

Kuten ”Splenda”, myös ”sukraloosi” on vain kaupallinen nimitys, jolla tätä pientä ja rumaa kemikaalia markkinoidaan. Sen tieteellinen nimikin on aivan liian pitkä, jotta se olisi ihmiskielelle helppo lausua. Tämä on yleensä hyvä varoitusmerkki siitä, ettei ainetta ole turvallista nauttia! Ole hyvä ja kokeile, taipuvatko äänijänteesi niin, että kykenet lausumaan koko nimihirviön:

1,6-dikloro-1,6-dideoksi-β-D-fruktofuranosyyli-4-kloro-4-deoksi-α-D-galaktopyranosidi

Vihjailuista huolimatta sukraloosi ei ole sakkaroosin (ruokosokeri) erilainen muoto. Sukraloosi (kaupallinen nimitys Splenda) tuotetaan substituoimalla sakkaroosimolekyylin kolme hydroksyyliryhmää kolmella klooriatomilla. Ruokosokerin molekyyli rakentuu 12 hiiliatomista, joihin muut ryhmät kiinnittyvät. Käsittelyn jälkeen sokerista tulee kloorattu hiiliyhdiste, joka kuuluu samaan kategoriaan kuolettavan vaarallisten tuholaismyrkkyjen, kuten DDT:n hyönteismyrkkyjen, biosidien, desifiointiaineiden (kuten Clorox-valkaisuaine) tai myrkkykaasujen, kuten ensimmäisessä maailmansodassa käytetyn diklorourean, kanssa.

Tuore tutkimus itse asiassa osoitti, kuinka leivontaan sokerinkorvikkeeksi suositeltu sukraloosi vapauttaa erittäin myrkillistä dioksiinia kuumennettaessa. Tätä taustaa vasten, tulisiko meidän sallia sen käyttö ravintona, vai tulisiko sitä käsitellä vaarallisen kemikaalin tavoin?

Splendan valmistajat väittävät, että kemikaali on ”suhteellisen reagoimaton”, poistuen virtsan ja ulosteen mukana, muuttumattomana. On havaittu, että 11 – 27 % sukraloosista imeytyy elimistöön (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston tutkimus, 1999). Itse asiassa, sukraloosin imeytymistä käytetään markkerina suoliston ja ruoansulatuskanavan läpäisevyydestä, mikä voi auttaa tiettyjen sairauksien havaitsemisessa. Osa tästä klooratusta hiiliyhdisteestä imeytyy, ja kertyy elimistöön (1,6 – 12,2 % imeytyneen sukraloosin määrästä).

 

Millaisia vaikutuksia sillä on elimistölle? Tohtori James Bowenin mukaan:

  • ”Mitkä tahansa klooratut hiiliyhdisteet, jotka eivät suoraan poistu elimistöstä, voivat aiheuttaa merkittäviä vaurioita ihmisen aineenvaihdunnalle, ja lopulta sisäelimillemme. Maksan tehtävä on detoksifoida elimistöön kertyneet myrkyt. Klooratut hiiliyhdisteet vaurioittavat hepatosyyttejä, maksan detoksifikaatiosta vastaavia soluja, ja tuhoaa ne. Eläinkokeissa Splendan, kuten muidenkin myrkyllisten, kloorattujen hiiliyhdisteiden, on havaittu aiheuttavan suurentunutta maksaa koe-eläimillä. Koe-eläimillä suoritetuissa myrkyllisyystutkimuksissa sen on myös havaittu kalkkeuttavan munuaisia.”
  •  

    Kuinka tämä on mahdollista? Onhan kyseessä FDA:n hyväksymä makeutusaine.

    FDA:n hyväksyntä ei takaa turvallisuutta missään määrin… surullisen usein on havaittu täysin päinvastaisia tapauksia. Käytetään esimerkkinä aspartaamia. Aspartaamin (Equal/NutraSweet) molekyylipainosta 10 % tulee metyyliryhmästä, joka metabolisoituu elimistössä metanoliksi. Metanoli pilkkoutuu kahdeksi erittäin myrkylliseksi yhdisteeksi: formaldehydiksi ja muurahaishapoksi. Aspartaamin käytöllä tiedetään olevan yli 30 haittavaikutusta elimistöllemme. FDA salli sen käytön makeutusaineena vuonna 1981, piittaamatta havainnoista, jotka viittasivat mahdolliseen syöpäriskin, erityisesti aivosyövän riskin, kasvamiseen.

     

    Luonnon omat makeutusaineet

    luomuhunajaJos sokeria ei voi korvata Splendalla, mitä voi käyttää sokerin korvikkeena?

    Normaalisti elimistö tulee syömisestä kylläiseksi. Makeutusaineissa ei ole kaloreita, eivätkä ne tuo kylläisyyden tunnetta makeuden lisäksi, kuten normaalit makeat elintarvikkeet. Tutkimuksissa on havaittu – ironisesti – synteettisiä makeutusaineita nauttivien tulevan useammin ylipainoisiksi, verrattuna kaloreita ja ravintoaineita sisältäviä makeutusaineita nauttiviin. Makeutusaineiden käyttö on varma tie terveysongelmiin.

    Onneksi luonto on pullollaan terveellisempiä makeutusaineita, kuten hunaja, stevia, ksylitoli, erytritoli tai kuivattu ruokomehu. Löydät kaikkia hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista. Seuraavan kerran kun sokerihammastasi kolottaa, älä usko mainoksia, joissa myrkylliset kemikaalit muuttuvat käden käänteessä kalorittomiksi makeutusaineiksi. Käytä maalaisjärkeä ja pidä kohtuus kaikessa. Näin kroppasi kiittää sinua.

     

    Alkuperäinen artikkeli

    Lue myös:
    Makeutusaineet lihottavat
    Makeutusaine sukraloosi aiheuttaa diabetesta
    Makeutusaine sukraloosilla valtavasti haittavaikutuksia

    2 kommenttia

    1. Myös ”AGAVE SIIRAPPI” jota luontaistuotekaupoissa myydään luontaistuotteena on kaikkea muuta kuin luontaistuote. ” Se kuinka akavea kasvatetaan ja tuotetaan on luonnon vastaista.” Kannattaa lukea artikkeli ELÄMÄ KÄSISSÄMME: AGAVE- ” NEKTARIINI” FRUKTOOSI.” Tulet ehkä toisiin ajatuksiin sen terveysvaikutuksista luettuasi kyseisen artikkelin. Olen lukenut tästä jo aikaisemmin ja ihmetellyt miksi edes luontaistuotemyyjät eivät ole tämän tuotteen vaaroista kiinnostuneita eivätkä poista sitä tuotteistaan. Sitä löytyy esim. limpparin tapaisissa juomissa luontaistuotekaupoissa, suklaan tekoon valmispakkauksissa jne. Ei kaikki ole terveellistä mitä luontaistuotteenakin myydään, kannattaa tutkia tuoteselosteet myös kyseisistä tuotteista. Olen todella ärsyyntynyt tällaisista tuotoksista ja harhautuksista ja näyttää olevan hyvä tuote jokaisessa alan kaupassa. Stevia oli hyvä esimerkki miten teollisuus senkin pilasi omilla örvellyksillään. Mitä oikeasti mahtaa olla tämä koivusokerikaan tuotannon totuus jota nyt myydään esim. 2 tyypin diabeetikolle sopivana ja sitten vielä mainostetaan että se olisi hyväksi myös lasten hampaille, 1/2 tl päivässä oliko ses kerran vai 2 kertaa pv:ssä. Mikä on tämänkin jutun totuus, jos joku tietää niin kerro ihmeessä.

      Plusääni(1)Miinusääni(0)
    2. Juottivathan ju.ku-upseerit amerikkalaisille sotilaille Agent Orangea Vietnamiin laivauksen tuliaismaljaksi, jota eivät taatusti itse juoneet.
      Splenda ja muut keinomakeutteet on yksi keino kymmenistä suunnitelmalliselle goyimien hitaalle kansanmurhalle Georgian Stonehengen aivoitusten hengessä.

      Plusääni(0)Miinusääni(2)

    Kirjoita kommentti

    Pakolliset kentät on merkitty *

    Kotimaa

    Ulkomaat