- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Britannian eroprosessi EU:sta ja sen vaikutukset?

Britannia on aloittanut eroprosessin Euroopan unionista. Tällä viikolla käydyn kansanäänestyksen mukaan Iso-Britannia päätti erota EU:sta. Synnyttääkö tämä domino-reaktion EU:sta eroamiseen? Mitkä ovat eron taloudelliset vaikutukset?

Britannian pääministeri David Cameron on kertonut jättävänsä tehtävänsä. Britannia ilmaisi tahtonsa erota EU:sta kansanäänestyksessä. [1]
Britannian pääministeri David Cameron on kertonut jättävänsä tehtävänsä. Britannia ilmaisi tahtonsa erota EU:sta kansanäänestyksessä.

Luonnollisesti myös Suomen täytyy erota EU:sta ja myös eurosta. Eurosta tulee erota, sillä suomalaisten hyvinvointi ja työllisyys kytkeytyy osaltaan eurovaluutan kohtaloon, minkä vuoksi ajaudumme kansainvälisten kriisien armoille. Britannian päätös irrottautua EU:sta on hyvä uutinen ja toivotaan, että se on lähtölaukaus paremman Euroopan alulle. Suomen täytyy erota EU:sta jo siksi, että ei ole viisasta ajautua korkeiden kustannuksien maksajaksi, joita koituu työttömyydestä, menoleikkauksista ja hitaasta talouskasvusta. EU on kansainvälisten pankkiirien armoilla oleva velkaunioni.

Britannian Brexit-kansanäänestyksen innoittamana kerätään ääniä kansalaisaloitetta varten, jonka tarkoituksena on järjestää kansanäänestys Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa. Voit allekirjoittaa aloitteen sähköisesti täällä [2]. Voit myös ladata, tulostaa ja täyttää paperisen kannatuslomakkeen [3].

 

Taloudelliset vaikutukset

EK:n Brysselin toimiston päällikkö Janica Ylikarjulan mukaan Iso-Britannian ero Euroopan unionista tulee aiheuttamaan suuren riskin pitkästä epävarmuuden ajasta, sillä sekä erosopimuksen neuvottelu että sopimukset uusista kauppasuhteista voivat kestää vuosia. Lisäksi epävarmuus heikentäisi taloutta, aiheuttaisi muutoksia EU:n politiikkaan ja Britannian esimerkki saattaa inspiroida muitakin lähtijöitä, jotka haluavat neuvotella itselleen parempia jäsenyysehtoja tai järjestää niistä kansanäänestyksiä. Epävarmuus taas vähentää herkästi yritysten investointeja.1

Yllä oleva oli globaalin eliitin kannattajien ja sitä tukevan valtavirtamedian tuskallisia parahduksia EU-hirviön toivottavasti alkavista kuolinkouristuksista.

Ekonomisti Roger Wessman [4] puolestaan arvioi hiukan ennen Brexitia sen olevan toteutuessaan valtava poliittinen arvovaltatappio EU:lle, joka aiheuttaisi kaikenlaisia spekulaatioita seuraamuksista, mikä puolestaan synnyttäisi levottomuutta välittömästi finanssimarkkinoille. Tulisi pörssikurssien heiluntaa, valuuttakurssiliikkeitä, Wessman ennustaa.

Wessmanin mukaan mahdollisen EU-eron jälkeen Iso-Britannia aloittaisi neuvottelut vapaakauppasopimuksesta EU:n kanssa. Tällä voitaisiin säilyttää entiset kauppasuhteet, arvioi Wessman.

– Sen myötä kauppasuhteet EU:n ja Iso-Britannian välillä tuskin muuttuisivat kovinkaan dramaattisesti. Iso-Britannia olisi samanlaisessa asemassa kuin vaikka Norja – eli EU:n ulkopuolella, mutta hyvin tiiviisti sidottuna Euroopan talousalueeseen, Wessman vertaa.

Ekonomistin mukaan esimerkiksi Suomen ulkomaankauppa Iso-Britannian kanssa ei juuri muuttuisi, joillekin tuotteille voisi ehkä tulla tulleja.

Ison-Britannian kansanäänestyksen tulos EU:sta eroamisesta eli Brexistä on pääministeri Juha Sipilälle sekä pettymys että yllätys. [5]
Ison-Britannian kansanäänestyksen tulos EU:sta eroamisesta eli Brexistä on pääministeri Juha Sipilälle sekä pettymys että yllätys.

Britannian ero EU:sta ei tule siis tulisi hidastamaan Suomen talouskasvua, vaikka Suomen poliittinen eliitti yrittää kansaa siten pelotella. Kaikki kauppasopimukset voidaan aina neuvotella uusiksi ja vielä uusiakin sopimuksia voidaan sopia.

 

EU on autoritaarinen byrokratia

EU:sta löytyy niin raskauttavia haittatekijöitä, että on ihme, jos myös Suomi ei aloita EU:sta eroamisprosessia. EU on tehokkaasti vaikuttanut Suomen taantumaan, itsenäisyyden menetykseen, liittovaltiokehitykseen ja ynnä muihin direktiivien järjettömään viidakkoon.

Suomen liittyminen EU:n oli suuri onnettomuus suomalaisille. [6]
Suomen liittyminen EU:n oli suuri onnettomuus suomalaisille.

Suomi on nettomaksaja EU:lle [7]. Lisäksi unionin monikulttuurisuusohjelmien myötä Euroopan maat ovat ajautuneet vaikeuksiin kansanvaelluksen ansiosta.

On aivan turhaa vääristellä, että se valtio, joka eroaisi EU:sta, menettäisi unionin valtavat ”sisämarkkinat”. Euroopassa oli jo ennen nykyisen EU:n perustamista vapaakauppa-alue, joka mahdollisti kaupan taloudelliset hyödyt. Nythän EU:n kuulumattomat maat kuten Sveitsi ja Norja harjoittavat vapaakauppaa EU-maitten kanssa.

Jo tuonpuoleiseen siirtynyt tohtori Karl Steinhauser (KS) useissa eri teoksissaan nimeää vapaamuurari Coundenhove-Kalergin Pan-Eurooppa-liikkeen [8] perustajana, EU:n henkiseksi isäksi. KS:n mukaan silmiinpistävänä todisteena vapaamuurareiden hallinnasta Euroopan Unionissa on se, että EU:ssa kunkin poliittisen liikkeen edustajat tulevat keskenään mainiosti toimeen. Tämä siitä huolimatta, vaikka kotimaissaan heillä on eri ideologinen maailmansa, ja siten he ajautuvat vähän väliä keskenään tukkanuottasille. Löytyy kuitenkin yksi rauhan kehto, jossa nämä vapaamuurarit, vaikkakin edustavat vastakkaisia maailmankatsomuksia, ovat sopuisasti ja eroavat toisistaan pitkien keskustelujen jälkeen riitelemättä. Se paikka on nimittäin loosi.2

KS:n mukaan EU:sta kehittyy (on siis jo kehittynyt) byrokraattinen, demokraattisen valvonnan ulottumattomissa oleva super-neuvostoliitto, mitä vapaamuurarien salapuolue diktatorisesti hallitsee. Karl Steinhauser ei nimeä suoraan EU:n taustavoimiksi sionistista tai juutalaista eliittiä, vaan sen sijaan hän osoittaa EU:n luojiksi ja kehittäjiksi vapaamuurarit, nuo vallanhimoiset miehet. Vapaamuurarit ovat kuitenkin sionistisen mafian yksi tärkeimmistä operointivälineistöistä kansainvälisen hegemonian saavuttamiseksi. Niinpä todellisuudessa myös KS osoittaa kohteliaasti mainioissa kirjoissaan sionistisen mafian Euroopan Unionin synnyttäjiksi.2

 

Hypoteesi: Onko EU:n näytelmän viimeinen numero menossa?

Näyttää siltä, että EU-esittelee samanlaista roolia juutalaiseliitin globaalissa teatterissa kuin Neuvostoliitto näytteli aikoinaan.3 Onko EU tehnyt tehtävänsä muodostaessaan yhteisvastuullisen euroalueen ylikansalliseksi velkaunioniksi? Jo Englannin keskuspankki4 järjestelmä perustui juutalaiseliitin luomalle korkoa korolle velkaorjuusjärjestelmälle. Juutalaiseliitin kaiken taloudellisen itsenäisyyden turmeleva pankkijärjestelmä levisi ympäri Eurooppaa ja myöhemmin myös Yhdysvaltoihin.5 Nykyisin tämä taloudellinen syöpäkasvain vaikuttaa maailmanlaajuisesti ja muodostaa aseen valtioiden taloudellisen itsenäisyyden nujertamiseksi.

Yhdysvalloissa Haym Solomon, Isaac Moses ja Alexander Hamilton perustivat Bank of New Yorkin vuonna 1784. Saksanjuutalaisten laajamittaisen maahanmuuton seurauksena ennen 1800-luvun puoliväliä perustettiin USA:n toista kymmentä uutta, korkeatasoista pankkia. Perustajansa mukaan nimetty Goldman Sachs on vielä nykyäänkin maailman suurin investointipankki.

Britannialla on siis vanhastaan tiiviit suhteet Yhdysvaltoihin, jopa niin, että Britanniaa pidetään ”globaalina valtana”.

USA:lla on aina ollut voimakas vaikutus Euroopan talouteen myös negatiivisessa mielessä. Muiden muassa viimeisin talouskriisi aiheutui osaksi siitä, että Wall Streetin ohjailema maailman ylijäämätuotannon ja pääomien kierrätyssysteemi oli mitä ilmeisimmin ohjailtu karille.6

Hahmotellaanko EU:n tilalle vahvempaa USA vetoista ”liittovaltiota”?

Voitaisiin olettaa, että globaalieliitti on järjestänyt unionin mahtitekijänä tunnetun saarivaltion eron EU:sta. Brexitin jälkeen velkaunioni tulee olemaan vielä velkaisempi ja puolustusyhteistyö tulee vaikeutumaan, joten dominoreaktio on mahdollinen eli maa toisensa jälkeen eroaisivat luhistuvasta unionista. Hypoteesin mukaan EU:n romahtamisen jälkeen entiset EU-maat (jonkinlaisena liittona) Britannian johdolla muodostaisivat vapaakauppasopimukset (esimerkiksi CETA, TTIP, TiSA) Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Tällöin EU:n romahtaminen tarkoittaisi entistä voimakkaampaa USA:n asemaa globaalin talouden, kaupankäynnin, sijoitustoiminnan, pankkimaailman välityksellä. Naton asema tässä uudessa näytelmässä tulisi lujittumaan entisestään. Euroopan poliittisia suhteita tiivistettäisiin Yhdysvaltoihin äärimmilleen, Kiina ja muut Shanghain yhteistyöjärjestön (SCO) maat tulisivat muodostamaan jyrkän vastakkain asettelun USA:ta ja muita läntisiä maita vastaan. Venäjän kohtalona olisi Euroopasta syrjäytyminen, joka ei olisi Suomen edun mukaista.

Luku Onko EU:n näytelmän viimeinen numero menossa? on siis hypoteettinen kauhuskenaario maailman poliittisista tapahtumista. Luonnollisesti allekirjoittanut toivoo, että EU hajoaa, mutta ilman mitään uutta liittovaltio mahdollisuutta. Kansallisvaltioiden tulee saada itsenäisyytensä ja taloudellisen riippumattomuutensa takaisin. Uusi liittovaltio tai peräti Maailmanhallitus ja maailmanvaluutan synnyttäminen olisi pahin mahdollinen toteutunut painajainen maailman kansoille.

Markku Juutinen

 

Lähteet

  1. Kolme asiaa Brexitistä: Tähän Britannian ero EU:sta johtaisi. [9]
  2. Steinhauser, Karl: EU huomispäivän super-Neuvostoliitti; Die legale mafia; Des teufels funktionäre; Who is who ohne masken.
  3. Wilton, Robert (2000). Romanovien viimeiset päivät. Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry.
  4. http://barnesreview.org/pdf/TBR2012-no5-4-14.pdf [10]
  5. Jewish Encylopedia: http://www.jewishencyclopedia.com/articles/12909-rothschild [11]:
  6. Varoufakis, Yanis (2014). Maailmantalouden Minotauros. Vastapaino Tampere.