Ikiaikainen perinnehoito elää ja voi hyvin
Kalevalainen jäsenkorjaus on osoittanut tehonsa tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.
Vuonna 2007 valmistui Kansanlääkintäseuran ja Kuopion yliopiston laaja tutkimus, jossa kalevalainen jäsenkorjaus todettiin tehokkaimmaksi hoitomuodoksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.
Seurantatutkimuksessa huomattiin, että kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa käyneiden särkylääkkeiden käyttö väheni jäsenkorjaushoitosarjan jälkeen yli 65 prosentilla. Hoidettavilla oli myös selkeästi lyhyempi sairaslomien kesto kuin vertailuryhmän hierontaa ja fysioterapiaa saaneilla.
Kansa ja hoitoperinnettä jatkavat ammattilaiset ovat iät ja ajat luottaneet hoidon tehoon, mutta tutkimusten myötä haettiin uskottavuutta ja yhteystyömahdollisuuksia myös oppilääketieteen suuntaan. – Tulokset vain vahvistavat kansalaisten välittämiä suullisia kokemuksia, sanoo jäsenkorjaaja-mestari Raimo Kuronen. Työikäisen suomalaisväestön sairauspoissaolot tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi ovat huomattavat.
– Kalevalainen jäsenkorjaus on täysin kilpailukykyinen verrattaessa sitä fysioterapiaan, liikehoitoon tai hierontaan, Kuronen toteaa.
Jäsenkorjauskäsittelyssä oireet helpottuvat useimmiten kokonaan muutamalla hoitokerralla. Hoito vaikuttaa kokonaisvaltaisesti myös hengitykseen, nukkumiseen, liikkumiseen, mielialaan, energiaan ja elinvoimaisuuteen.
Kalevalainen jäsenkorjaus on kudosystävällinen hoito, jossa edetään ilman voimankäyttöä rauhallisesti parin tunnin ajan kantapäästä kallonrajaan. Jäsenkorjaaja lukee lihastasapainosta ja hermoheijasteista kehon ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan ainoastaan ongelmakohtaa, vaan myös sen alkusyytä.
Hoito tapahtuu elimistön omilla liikeradoilla ilman pakottamista tai niksautteluja, eikä se tuota kipua hoidettavalle. Hoito on niin hellävarainen, että sen voi tehdä lapsillekin, ja monesti yksi hoitokerta riittää esimerkiksi lapsen skolioosin korjaamiseen.
Kalevalainen jäsenkorjaus:
– Ikiaikainen menetelmä tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Ensimmäinen väitöskirja hoitomuodosta tehtiin Suomessa jo 1700-luvulta.
– Oleellisesti kustannustehokkaampaa kuin tavanomainen fysioterapia- ja hierontahoito, kun käytetään mittareina työpoissaolojen ja lääkkeiden käytön vähenemistä sekä parantunutta työkykyisyyttä.
– Suomessa vanhaa hoitoperinnettä vaalii Kansanlääkintäseura ry.
– Jäsenkorjauksessa on useita koulukuntia. Kalevalaisen linjan hoitajat ovat kaikki Kansanlääkintäseuran