Lopettakaa rypsiöljyn käyttö heti!

Toivottavasti kukaan ei enää jatka rypsi- tai rapsiöljyn käyttämistä. Syynä on erityisesti geenimuuntelu ja öljyn jalostamisen haitalliset sivuvaikutukset. Oliiviöljy tulee oliiveista ja seesaminsiemenöljy tietenkin seesaminsiemenistä, mutta rypsiöljyissä menee rypsit ja rapsit sekaisin, eivätkä ne välttämättä ole edes alkuperäisiä lajikkeita, vaan geenimuunneltuja.

Amerikkalaiset kutsuvat näitä öljyjä canola-öljyiksi, mutta rypsi ja rapsi eivät ole englanniksi canola, vaan sana tulee johdantona kanadalaisen öljyn matala-happoisuudesta (Canadian oil low acid). Tämä geenimuokattu tuote on kanadalainen keksintö, jota tuetaan hallituksen toimin. Sitä on halpa tuottaa ja lähes kaikki pakattu ja jalostettu ruoka sisältää rypsiöljyä.

Tarpeellisia faktoja rypsiöljystä

Rypsi- ja rapsiöljyt valmistetaan kaalien ja sinappien sukuun kuuluvien nauriiden ja lanttujen alalajikkeista rypsi ja rapsi. Kyseessä on teollisuusöljy, joka ei sovi ruuaksi. Sitä on käytetty kynttilöihin, saippuoihin, huulipunaan, voiteluaineiksi, musteisiin ja biopolttoaineeksi. Rapsiöljystä tehtiin aikanaan sinappikaasua. Luonnollisessa muodossa se aiheuttaa hengitysvaikeuksia, ummetusta, keuhkolaajentumaa, anemiaa, ärsytystä ja sokeutumista.

Nyt on opittu geneettisesti muokkaamaan rapsia, joten sitä on ruvettu myymään ruokaöljynä. Se on tuotu markkinoille ihmetuotteena, jossa on vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti omega 3- rasvahappoja. Ongelma on kuitenkin se, että kyseessä on edelleen rapsi, jota on vain geneettisesti muokattu.

Tutkimukset osoittavat rapsilla olevan kumulatiivisia vaikutuksia ja oireiden ilmaantumiseen voi mennä jopa kymmenen vuotta. Eräs väitetyistä haitallisista vaikutuksista on hermoja suojaavan myeliinikerroksen tuhoutuminen. Tällä tavoin alkaa mm. MS-tauti. Tutkimuksissa havaittuja oireita ovat:

  • Vapina ja tärinä
  • Hengitysvaikeudet
  • Vaikeuksia kävellä tai kirjoittaa
  • Hidas ja sammaltava puhe
  • Sydänongelmat
  • Ajatuksenjuoksun hidastuminen
  • Muistiongelmat
  • Kuulon heikkeneminen
  • Virtsan pidätysvaikeudet
  • Hermoromahdus
    • Raajojen tunnottomuus

Kaiken muun lisäksi rypsiöljyt tyhjentävät kehon E-vitamiinivarastot ja häiritsevät normaalia aineenvaihduntaa ja entsyymien toimintaa. Se vaimentaa immuunijärjestelmää. Rapsiöljy on tyydyttymätön öljy, jossa on runsaasti pitkäketjuista erukahappoa, joka on liitetty sydänvaurioihin ja sydänsairauksiin. 70-luvulla keksittiin menetelmä muuntaa geneettisesti rypsiä ja rapsia siten, ettei niissä ollut enää merkittävästi erukahappoa, vaan sen sijaan oleiinihappoa, joka aiheuttaa rypsiöljyille omat huolenaiheensa:

  • Epänormaaleja verihiutaleita
  • Hidastaa normaalia kasvua (laiton äidinmaidonkorvikkeissa)
  • Vaurioittavia vapaita radikaaleja
  • Kohonnut syöpäriski kaksoissidosten hydrausprosessin vuoksi

On tärkeää ymmärtää, että tämä uusi jalostettu öljy käy läpi useita vaiheita, jotka huonontavat rasvan ravintoarvoja, lisäävät toksisia aineita ja itse asiassa muuttavat öljyn rakennetta niin, että siitä tulee hydrogenoitua öljyä.

Näitä öljyjä pitää välttää kuin ruttoa: hydrogenoidut eli kovetetut kasviöljyt

Hydrauksesta syntyy transrasvoja, jotka ovat terveydelle vaarallisia sivutuotteita. Näitä rasvoja ei pidä enää käyttää ruuanlaitossa: Maissiöljyt, safloriöljy ja soijaöljyt.

Toistaiseksi ruokatuotteiden valmistajien ei ole pakko merkitä tuotteisiinsa, jos niihin on käytetty geenimuunneltuja organismeja. On kuluttajan asia sivistää itseään ja lukea pakkausmerkinnät tarkkaan. Monsanto on ottanut rypsin ja rapsin viljelyssä käyttöön geenimuunneltuja siemeniä ja tiedämme sen myös myyneen seuraavien kasvilajien geenimuunneltuja simeniä:

  • Sinimailanen
  • Maissi
  • Puuvilla
  • Vehnä
  • Durra
  • Soijapavut
  • Sokerijuurikas

Miten valita hyvä öljy

Ostaessaan ruokaöljyä kannattaa miettiä seuraavia asioita:

1. Valitse ”kylmäpuristettu” tai ”ekstraneitsyt (virgin)”-laatu

2. Pitäisi löytyä myynnissä lasipulloissa

3. Pullon pitäisi olla tumma ja säilytys avaamisen jälkeen valolta suojattuna

4. Varmista, ettei öljy sisällä GMO-valmistusaineita

5. Valitse luomua

Mitä ekstraneitsyt tarkoittaa? Extra-Virgin tarkoittaa samaa kuin kylmäpuristettu, eli öljyn puristaminen siemenestä, pähkinästä tms. on tehty mekaanisesti ilman lämpöä tai kemikaaleja. Lämpö heikentää öljyn ravintosisältöä. Ekstraneitsyt tarkoittaa myös, ettei öljyä ole jalostettu kemikaaleilla tai käytetty väriaineita tai aromeja.

Muita vaihtoehtoja on mm. kookosöljy, joka on loistava ruoanlaittoon, laihduttamiseen, ihon hoitoon ja tuhansiin muihin käyttötarkoituksiin. Nyt kun tiedätte enemmän öljyistä, pysykää loitolla rypsiöljystä ja kaikista geenimuunnelluista ruuista. Varjelkaa terveyttänne!

Alkuperäinen artikkeli: http://www.draxe.com/canola-oil-gm/

80 kommenttia

  1. Artikkeli näytti olleen otettu jostain Amerikkalaisesta lehdestä joten koskeekohan tämä myös Suomalaista rypsiöljyä? Tietääkö kukaan ?

    Plusääni(69)Miinusääni(15)
      1. Avainlippu- ja sydänmerkinnät omistaa teollisuus. Ne ovat yhtä luotettavia kuin vaalilupaukset. Teollisuus osti 1960-luvulla lahjomalla Harvardin tutkijat kertomaan sydänvaivojen syyksi eläinten rasvan jotta teolliset siemenöljyt (voiteluaineöljyt, lamppuöljyt jne) saataisiin niiden tilalle ruokapöytiin. Ihminen on syönyt eläinten rasvaa miljoonia vuosia ja siemenöljyjä muutaman kymmenen vuotta. Kumpi luulet että on ihmisille haitallinen? Niinkuin jutussa mainittiin, vapaat radikaalit pitävät kehossa yllä tulehdustilaa ja jos teollisuus väittää siemenöljyjen olevan terveellisiä niin miksi sitten koko niiden historian ajan teollisuus on (joutunut) lahjomaan, muokkaamaan niiden tuotantoprosessia jne?

        Plusääni(4)Miinusääni(0)
  2. Alkaa olla jo niin paljon näitä ruoka-ainekieltoja, joten olisi varmaan helpompi listata ne terveelliset tai suositeltavat vaihtoehdot.

    Plusääni(80)Miinusääni(3)
  3. Toi rypsiöljy on mielestäni maultaan etova. Epäluonnollinen vastenmielinen maku, kuin bensaa joisi. Itse käytän vain auringonkukka- ja oliiviöljyä, eikä niitäkään hirveästi.

    Plusääni(69)Miinusääni(20)
    1. Älä missään tapauksessa nyt ainakaan auringonkukkaöljyä käytä! Sehän on vielä epäterveellisempää kuin rypsiöljy!

      Auringonkukkaöljyn rasvahappokoostumus on erittäin epäedullinen, se on vieläkin pahemmin vinksallaan kuin rypsiöljyn. Rasvahappojen suhteenhan (siis omega-3:n ja omega-6:n keskinäinen suhde) tulisi olla suunnilleen 1:2 eli omega-kuutosta saisi ravinnossa olla vain tuplasti enemmän kuin omega-kolmosta. Auringonkukkaöljyssä suhde kuitenkin on niinkin huono kuin 1:200. Eli auringonkukkaöljyn rasvahapot ovat käytännössä pelkkää omega-kuutosta, mikä on ihmisen terveyden kannalta erittäin haitallista.

      Juuri tämä vinoutunut rasvahappojen suhde on keskeinen tulehduksien aiheuttaja, ja täten alkusyy monille yleisille ”kansansairauksille” kuten mm. sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksille.

      Plusääni(39)Miinusääni(4)
  4. Ihan puuta heinää. Rypsi on jalostettu perinteisillä menetelmillä erukka- ja sinappiöljyvapaaksi, sinappikaasu on kemikaali, jolla ei ole mitään tekemistä rapsin kanssa, rypsi ei sovellu saippuan raaka-aineeksi eikä rypsiöljyä ole hydrogenoitu eli kovetettu.

    Plusääni(87)Miinusääni(48)
  5. Kannattaa välttää myös tri Tolosen E-EPA koska se on peräisin tyynestä valtamerestä, siis sieltä jäte merestä jonne Fukushiman tulva valuu joka päivä tasaisen tappavaa tahtia leviten merivirtauksien ja kalojen mukana joka paikkaan.Tislaus ym ei poista radioaktiivista ollenkaan, joten heidän hehkuttama menetelmä joka poistaa epäpuhtaudet ei koske radioaktiisia ainesosia.

    Itse he koomisesti mainostavat tuotettaan sen olevan peräisin puhtaista tyynen valtameren kaloista , no he tekevät vain rahaa samoin kuten big pharma….

    Ja älkää myöskään pistäkö suuhunne mitään muutakaan mikä on peräisin tyynestä valtamerestä, en suosittele itseasissa minkään syömistä mikä on peräisin merestä. Saasteet ovat jo kaikissa merissä, jos taas Venäläinen ruletti vetää puoleensa niin voihan sitä mättää niitä, perästä kuuluu.

    Plusääni(53)Miinusääni(7)
    1. Voisin lisätä vielä kaikenlaiset muovit joita Kiina, Japani, Filippiinit, Australia etc. laskevat mereen satoja miljoonia tonneja joka sortin muoveja. Tyynellä Valtamerellä on Teksasia suurempi lautta pyörimässä Ekvaattorin kahtapuolta, sekä Atlannilta on sielläkin pyörivä muovi lautta.

      Nämä muovit hajoavat mikroskooppisiksi siruiksi ja päätyvät planktonin kautta kaloihin ja kalojen lihaksiin ja aiheuttavat ongelmia kaloissa. joita taas kalastajat toimittavat teollisuudelle ja sitä kautta ihmisille muovipitoista evästä. Mikroskooppisen pienenpienet muovihituset päätyvät ihmisen metaboliassa veren kiertoon ja sieltä soluihin ja aiheuttavat vakavia ongelmia. Ei hyvältä näytä.

      On sanottu: Jumala antaa anteeksi aina, ihminen joskus, luonto ei koskaan.

      Plusääni(51)Miinusääni(2)
  6. LUonto antaa osviittaa tästäkin asiasta. Kun mehiläispesiä vie rypsi/rapsi pellon laidalle niin parvet eivät suinkaan ryntää pellolle, kuten voisi luulla. Vaan ne lehtävät metsään. Ihmettelin tätä käyttäytymistä ja mietin että ehkä lajikkeita on jalostettu liikaa, eikä niistä ole mitään mehiläisille tarpeellista.

    Tämä vahvistaa olettamusta. Jos epäilette, kysykää toisilta jotka harravastavat mehiläistarhausta rypsi/rapsi peltojen laidoilla. He tietävät miten mehiläisensä käyttäytyvät.

    Plusääni(100)Miinusääni(10)
    1. Oliskohan asialla mitään sen kanssa tekemistä, että rypsi kuin myös rapsi ei ole kukkiva kasvilajike, ja täten mehilisäisille täysin nolla ravintoarvoltaan…

      Siis eihän järkeä saa missään nimessä käyttää…

      Plusääni(44)Miinusääni(36)
      1. Höh etkö tiijä et rypsi kukkii ja rapsi käyppä pellonlaijassa katoo rypsipelto on iha keltanen kukinan aikana ja sanon tähä viel lisää lehmäkin on viisaampi ku ihminen ei syö rypsiä pellosta oon tapauksen nähny

        Plusääni(82)Miinusääni(4)
    2. Täyttä potaskaa! Mehiläiset käy mielellään rypsin kukissa ja niistä mehiläishoitaja saa paljon hunajaa! Rypsinkukkahunaja vaan on nopeasti kiteytyvää mutta kauniin vaaleaa. Mehiläisten kukkavalinta taas on ihan eri juttu, lentävät medenkeruuseen niihin kukkiin mistä mesi parhaiten milloinkin erittyy. Vaikka kuinka olisit kylvänyt hunajakukkaa pesien viereen, saattaa olla että jonakin kesänä ei ollenkaan kelpaa…

      Kotimainen kylmäpuristettu Luomurypsiöljy on parasta, tuo teksti ei sovellu Suomen oloihin!

      Plusääni(61)Miinusääni(32)
    3. Syy on todennäköisesti rypsin viljelyssä käytettävistä neonikotikoideista. Ne ovat pölyttäville hyönteisille myrkyllisiä. USAssa oli isoja mehiläiskuolemia, syytä ei tiedetty, epäilen neonikotikoideja. Suomessa sitä käytetään rypsinsiemenen peittaukseen. Siitäkin se imeytyy kasviin, kai sitten pölyttäviin hyönteisiin ja siemenistä ja öljystä ihmiseen.

      Plusääni(16)Miinusääni(2)
  7. Nyt taas foliohattu pois päästä, kotimainen rypsiöljy ei liity millään tavalla tuohon maailmanlopun odottajien tekstiin. Se on sitäpaitsi todistettu olevan moninkerroin terveellisempää kuin paraskaan oliiviöljy joka ei edes sovi huonon kuumankestonsa takia kunnolliseen ruoanlaittoon.

    Plusääni(62)Miinusääni(47)
      1. Oliiviöljyn peremmuutta on hankala maalliko kiistää. Niin paljon Eu mm. on käyttänyt miljoonia oliiviöljyn markkinointiin, ainoastaan eteläisen euroopan oliivin viljelyä tukeakseen Koko oliiviöljyn paremmuus perustuu talouspolitiikkaan, eteläisessä euroopassa sitä viljellään, ja siitä pitäisi rahaakin saada, jottei näitä tummahipiäisiä maajusseja pelkillä tukiaisilla jouduttas elättämään…

        Plusääni(34)Miinusääni(19)
      2. http://www.fineli.fi Tuolta löytyy asiasta faktaa, joten sieltä voi mennä katsomaan kumpi on terveellisempää, oliiviöljy vai rypsiöljy. Voin jo etukäteen kertoa, että rypsiöljy. Se sisältää enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja sekä vähemmän tyydyttyneitä rasvahappoja. Ja tämä on todistettu 😀

        Plusääni(20)Miinusääni(32)
        1. Väitteesi edustaa 1970-luvun tietämyksen tasoa. Silloin Suomeenkin levinnyt ”rasvahysteria” perustui näkemykseen monityydyttymättömien rasvahappojen ”hyödyllisyydestä” ja tyydyttyneiden rasvahappojen ”haitallisuudesta”.

          Tuo oppi kuitenkin lepäsi täysin tyhjän päällä. Sen tueksi ei ollut osoittaa ainuttakaan pätevää tieteellistä tutkimusta. Ei ole nimittäin ainuttakaan tieteellisesti pätevää tutkimusta, jossa olisi pystytty osoittamaan monityydyttymättömien rasvahappojen (ja niistä tehtyjen ravintorasvojen) olevan jotenkin terveellisempiä kuin tyydyttyneiden rasvahappojen (ja niitä sisältävien ravintorasvojen).

          Päinvastoin, kaikki 2000-luvulla tehdyt tutkimukset viittaavat pikemminkin päinvastaiseen suuntaan. Eli tyydyttyneet rasvat näyttävät olevan jopa terveellisempi vaihtoehto kuin monityydyttymättömät.

          Moni maallikko kuitenkin yhä toistelee tuota vanhaa mantraa tyydyttyneiden rasvojen ”haitallisuudesta”. Tälle samalle pohjalle rakennetaan myös rypsiöljyjä ja margariineja valmistavan teollisuuden mainonta. Eli mennään vanhojen fraasien voimalla, kun kerran tieteellistä näyttöä ei ole.

          Mainosmiehillä on jopa helppoa, koska iso osa kansasta ei viitsi yhtään ottaa asioista selvää, vaan tyytyy kiltisti toistelemaan noita 1970-luvun fraaseja. (Ja sitten ihmetellään, miksi kakkostyypin diabetes ja Alzheimerin tauti koko ajan lisääntyvät…)

          Plusääni(47)Miinusääni(4)
        2. Pellavansiemenöljy on paras omega 3:n lähde sitähän, ei missään kiistetättäkään. Ihmetyttää vaan se kun monessa kohtaa sanotaan että rypsiöljyssä on ihanteellinen (ja muka paras) omega 6: ja omega 3:n suhde. Kuitenkin rypsiöljyssä on 2 kertaa enemmän omega 6:tta kuin omega 3:ea. Tavanomaisessa ruokavaliossa saadaan omega 6:tta riittävästi ja omega 3:ea liian vähän. Ihanteellinen omega 6:n ja omega 3:n saantimäärä olisi noin puolet kumpaakin. Päivittäinen ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä korjaa tilanteen koska pellavansiemenöljyssä on omega 3:ea huomattavasti enemmän kuin omega 6:tta.

          Pellavansiemenöljy:
          Omega 3: 59,0 g sadassa grammassa öljyä
          Omega 6: 14,9 g sadassa grammassa öljyä

          Rypsiöljy:
          Omega 3: 11,0 g sadassa grammassa öljyä
          Omega 6: 22,0 g sadassa grammassa öljyä

          Plusääni(11)Miinusääni(2)
    1. Rypsiöljy ei sovellu paistamiseen, sillä se sisältää alfalinoleenihappoa, joka härskiintyy välittömästi, jos sitä kuumentaa. Hyviä paistorasvoja ovat voi, kylmäpuristettu oliiviöljy, kylmäpuristettu kookosöljy ja kylmäpuristettu avokadoöljy.

      Pena ; virta päälle….. Ja kuka sellasen on todistanu? Rypsiviljelijät vaiko oikeen Raision tehtaiden lobbaajat?

      Plusääni(47)Miinusääni(6)
  8. Aikamoista soopaa! Geenimuuntelussa ei ole mitään uutta: ihminen on geenimuunnellut vuosisatoja kaikkia tärkeimpiä viljalajejamme – geenimuuntelua on myös perinteinen kasvinjalostus. On höpöhöpöä väittä, että kauraan istutettaisiin sikageeni – jos istutettaisiinkin, ei siitä mitään vaarallista seuraisi. Ruoka-aineet ovat hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja, lisäksi alkoholeja, vitamiineja yms. Keho ottaa ne komponentteina, ei jonain mörkökokonaisuuksina.
    GMO syrjäyttää nykyiset lajit? Aivan kuten nykyiset jalostetut lajit ovat syrjäyttäneet mm. villikauran, -ohran ja -rukiin. On huomattava, että 20 viimeisen vuoden aikna, kun GMO on saanut lisää jalansijaa, ihmisen keski-ikä – odotettavissa olevasta eliniästä puhumattakaan – on noussut 5-7 vuotta! Vuonna 2014 syntyvistä tytöistä (Suomessa) jo joka neljäs elää yli 100-vuotiaaksi. Eläköön GMO!!!

    Plusääni(31)Miinusääni(69)
    1. ”On huomattava, että 20 viimeisen vuoden aikna, kun GMO on saanut lisää jalansijaa, ihmisen keski-ikä – odotettavissa olevasta eliniästä puhumattakaan – on noussut 5-7 vuotta!”

      Tämä on täyttä puppua, minkä jokainen voi itse varmistaa esimerkiksi WHO:n sivujen kautta. En ymmärrä, miksi joku viitsii moista täysin paikkansapitämättömäki osoitettavissa olevaa julkisesti väittää. Maatalousalan yrittäjien asiamieskö tässä on asialla?

      Plusääni(39)Miinusääni(10)
      1. Siltä varalta, että joku pitää kotimaista tilastoa parempana kuin niitä tilastoja, joita ”ulkomaanpellet” laativat, tässä linkki Tilastokeskuksen sivulle, josta asian voi myös itse tarkistaa:

        http://www.tilastokeskus.fi/org/historia/elinajanodote.html

        Ihmisen keski-ikä ei siis todellakaan ole noussut 20 viimeisen vuoden aikana Jiitee Hartikaisen väittämällä tavalla edes sellaisessa kehittyneessä maassa kuin Suomessa. Vähemmän kehittyneissä maissa tilanne ei ole parantunut edes tässä määrin, vaan monessa maassa muutos on erittäin paljon pienempi, joissakin maissa olematon tai niin pieni, että sitä ei voida luotettavasti osoittaa.

        Kannattaa siis katsoa WHO:n tai muun maailmanlaajuisen organisaation keräämää dataa ihmisten keski-iän ja elinajanodotteen muuttumisesta ja kirjoitella vasta sen jälkeen nettiin.

        Geenimuunnelluilla tuotteilla ei ole voitu luotettavasti osoittaa olevan mitään suotuisia pitkäaikaisia vaikutuksia ihmisen elinajan pidentymiseen tai edes elämän laadun paranemiseen. Määrä ei korvaa laatua tässäkään asiassa.

        Plusääni(51)Miinusääni(6)
        1. Onko PeeHoo:lla silmät ristissä ?

          Annetun linkin takaa löytyi ainakin minun selaimella käppyrä, jonka mukaan elinajanodote on noussut reilusti viimeisten 20 vuoden aikana. Ja nousu alkoi 1800-luvun lopulla – luonnontieteisiin (perimätiedon sijasta) perustuvan lääketieteen mukana.

          Plusääni(11)Miinusääni(14)
    2. Geenimuuntelu tarkoittaa sitä, että muunnellaan kasvin geeniperimää istuttamalla siihen osia hyönteis-, eläin- tai kasvimaailmasta. Sillä ei ole yhtään mitään tekemistä jalostuksen kanssa, jolloin valitaan mitkä siemenet istutetaan ja mitkä ei.

      Plusääni(35)Miinusääni(2)
      1. Ja mitenhän ne jalostukseen valitut muunnelmat ovat syntyneet? Luomussakin käytetään lajikkeita, jotka on synnytetty säteilyttämällä siemeniä ja siten aiheutettu lukuisia mutaatioita. Sattumalta jotkut mutaatiot ovat tuottaneet parempia ominaisuuksia, ja niitä on sitten valittu jatkojalostukseen. Onko tuollainen satunnainen mutatoiminen parempaa kuin geenimanipuloinnilla tehty tarkka muuntelu? Säteilyttämällä aiheutetaan mutaatioita, jotka eivät välttämättä tule heti ilmi. Geenimanipuloinnilla tehdään tarkkaa työtä ja tiedetään hyvin, mitä muutoksia tehdään. Mieluummin minä valitsen tuollaisen tarkan muuntelu kuin satunnaisen haulikolla räiskimisen, jota perinteisesti on harrastettu.

        Luomu ei ratkaise muuta kuin länsimaisen rikkaan huonon omantunnon. Maailman ruoka- tai terveysongelmat ratkaisuun siitä ei ole. Luomussa on hyvääkin, mutta luuloon perustuvat turhat rajoitukset, kuten gmo-kielto, vievät pohjan pois mahdollisilta hyviltä ominaisuuksiltaan.

        Plusääni(7)Miinusääni(23)
        1. No miksei gmo kamaa sitten ensin testata afrikan kansoilla koska heitä on jo riistetty aikojen alusta? Ketä se haittaisi jos siellä puhkeaisi esim järkyttävä syöpäepidemia? Ai niin, näitä suvakkeja jotka haluavat lisääntyä neekerin kanssa koska niin häviää rasismi vai miten se meni? HAISTAKAA NYT JO VITTU!

          Plusääni(10)Miinusääni(12)
    3. Johan nämä nykyiset viljalajikkeet ovat jo niin jalostettuja että aiheuttavat kaikenlaisia suolisto-oireita ja autoimmuunisairauksia aina vain suuremmalle osalle vestöstä. Mitenhän GMO:n kanssa käy? Vai onko tämä sitä ”luonnollista” evoluutiota, niillä joilla ei pakki kestä kuolkoot pois? Esim. keliakia ja kilpirauhassairaudethan aiheuttavat lapsettomuutta.

      Plusääni(13)Miinusääni(1)
  9. RypsiRapsi ja Auringonkukka öljy, kaikki samaa paskaa transrasvaa !

    Itse käytän vain kylmäpuristettua (luomu) kookosöljyä

    Plusääni(37)Miinusääni(21)
  10. Transrasvoja syntyy pääasiassa vain prosessoitaessa rasvoja. Kylmäpuristetut rypsit ja rapsit ovat ihan yhtä hyviä – parempiakin kuin kookosöljysi: kookosöljyssä on vain omega-6 -rasvoja, mutta rypsissä myös omega-3:a. Transrasvoja ei ole kummissakaan!

    Kaikki kylmäpuristetut öljyt ovat pääosin hyviä. Kotimaiset parempia kuin oliiviöljyt – oliiviöljyissä omega 6/3 -suhde ei optimaalinen.

    Plusääni(30)Miinusääni(18)
    1. Edellisessä kommentissa on 2 pahaa virhettä, jotka johtavat melkoisesti harhaan.

      1) Kookosöljyn suhteen olennaista on se, että valtaosa (yli 90 %) sen rasvahapoista on tyydyttynyttä rasvaa. Vastaavasti siinä on monityydyttymättömiä rasvahappoja todella vähän (vain 2 %). Vaikka nämä monityydyttymättömät ovatkin tuota sinänsä haitallista omega-6-tyyppiä, kokonaismäärän vähäisyys (siis 2 %) saa aikaan sen, ettei asialla ole käytännössä juuri mitään merkitystä. Etenkin kun pidämme mielessä nuo tyydyttyneestä rasvasta saatavat terveyshyödyt.

      2) Rypsi- ja rapsiöljyssä monityydyttymättömiä rasvahappoja on selvästi enemmän (32 %). Nämä sitten jakautuvat omega-3:een ja omega-6:een suhteessa 1:2 jota jotkut väittävät ”optimaaliseksi”. Täten omega-kolmosta on siis 11 % ja omega-kuutosta 21 %. Eli toisin sanoen tuota haitallista omega-kuutosta on rypsi- ja rapsiöljyssä SELVÄSTI ENEMMÄN kuin kookosöljyssä (jossa sitä siis oli vain 2 %).

      Merkille pantavaa on myös se, että rypsi- ja rapsiöljyjen sisältämä omega-3 on muotoa ALA, jota ihmisen elimistö ei pysty kunnolla hyödyntämään. (ALA-tyyppisestä omega-3:sta ihmisen elimistö pystyy hyödyntämään ainoastaan 5-10 %, kaikki muu menee haaskuun.) Niinpä on hyvin harhaanjohtavaa kehuskella rypsi- ja rapsiöljyn ”runsasta omega-3-pitoisuutta” tai ”ihanteellista omega-3/6-suhdetta”, koska tosiasiassa näiden öljyjen sisältämä omega-3 on ihmisen kannalta lähes täysin hyödytöntä. (Sen sijaan rasvaisissa kaloissa ja kalaöljypillereissä oleva omega-3 on muotoa DHA ja EPA, jota ihmisen elimistö pystyy hyödyntämään täysimääräisesti.)

      Plusääni(23)Miinusääni(3)
  11. Niin, ensimmäiseksi ei saa unohta, että keskustelupalstalla kirjoittavat myös markkinavoimat yksityisen mielipiteen nimissä. Ensimmäiseksi pitä ajatella mitä usko ja mikä ön totuus. Totuuksia on varmaan jokaisen mielestä monenlaisia.
    Öljyjä on pääasiassa kahdenlaisia, on kylmäpuristettuja ja on kuumapuristettuja.

    Kylmäpuristuksessa öljykasvin siemenet puristetaan ruuvi puristimessa joka muistutta ennen vanhaan käytettyä liha myllyä, on vaan jämäkämpi rakenne näin saadusta öljystä suodatetaan sakka pois ja näin saatu öljyn maku on mieto tai erittäin voimakas puristimen rakenteesta ja kasvilajikkeesta riippuen jotka vaikuttavat makuun.

    Kuumapuristuksessa käytetään myös ruuvipuristinta joka on pystyasennossa puristimen mitat jopa halkaisija 80 cm ja korkeus 12 metriä. laite kuumennetaan n.120 asteen celsiusta ja puristusprosessiin syötetään lipeä jolloin öljy saadaan tarkemmin talteen, tuloksena on nestemäisen mäntysuopa muistuttava liemi, tämän linjan nimi on suopalinja. Näin saatu tuote pumpputaan rikkhappo altaseen altaapäin jossa öljy nouse pintaan ja rikkihappo syö lipeän matkalla, saatu tumma öljy pitää keittää kirkaaksi, näin on saatu kirkas, hajuton, mauton öljy joka ei pilaannu ja jossa on aikaisempien kirjoittajien maintsemat haitat.joka on myös huomattavasti halvempi.

    Suomessa ei ole tiettävästi geenimanipuloituja öljykasveja.

    Plusääni(31)Miinusääni(0)
    1. Joo näitä yksittäisiä kirjoituksia löytyy niistä nostetaan kauheet lööpit olipa sitten netissä tai lehdissä. Nimenomaan suomalainen rypsi on todettu kaikkein terveellisemmäksi, joten se siitä ja ihan terveystutkimusten ja asiantuntijoiden kautta. Kukahan mahtaa olla tämän kirjoituksen takana ja kuten ensimmäinen kirjoittaja kirjoitti, että alkuperä on Amerikasta, että oliskohan tarkoitettu heidän ns. teollisuusjäterypsiään. Toinen tuli mieleen, että ihan vain siksi, että oman maan öljyt menisi kaupaksi, kun Suomen rypsiöljy noterattiin parhaaksi niin täytyyhän sitä mollata, että kansa ala tuontituotetta käyttämään.

      Plusääni(13)Miinusääni(10)
  12. USAssa tuli mehiläiskato jo toistakymmentä vuotta sitten. Järjestelmä peitteli syytä joka oli geenimuunnellun viljan hyönteisiä tappava ominaisuus. Katoaminen selitettiin kännykän korkeataajuisilla radioaalloilla ja täydestä meni. On aivan turha puolustella gmo-ruokia. Miljoonia vuosia on pärjätty ilman ja nyt ei muka pärjätä mitenkään ilman niitä. Muistakaa Albert Einsteinin terveiset : Jos mehiläiset kuolevat maapallolta, ihmiskunnalla on neljä vuotta elinaikaa. Eli tavoitteena on juuri se, että gmo-ruualla säädellään jäljellä olevan populaation määrää, osittain. Toinen konsti on rokotukset, jolla tapetaan neljä miljardia lisääntymiskyvyttömyyden vuoksi ja kolmas on rahan liikuttelu sopivalle hallitukselle, joka tukee tätä kehitystä. Suomikin luulee olevansa mukana eliitteineen ja pääsevänsä kultapossukerhoon. Näin ei kuitenkaan ole. Suomi ryöstetään putipuhtaaksi. Lentokoneruiskutukset polttoaineeseen sotketulla alumiinilla, ym. Myrkyillä tehdään maata sellaiseksi, ettei siinä kasva muu kuin gmopaska.

    Plusääni(47)Miinusääni(7)
    1. Ensiksi: Mehiläiskadon pääepäillyt ovat hyönteismyrkkyjen liikakäyttö (ylläri !) sekä IIV6 virus ja Nosema ceranae sieni. Kännykkäsäteily-selitys ei kelvannut kuin joillekin Magneettimedia-tyylisille hörhöille. Viljat on tuulipölytteisiä, joten niillä ei ole kauhean paljoa tekemistä mehiläisten kanssa .. Hyönteispölytteisillä sitten tietysti on, mutta vakavastiotettavat todisteet on vähissä.

      Toiseksi: On ihmiskunta pärjännyt – ainakin jotenkin – satojatuhansia vuosia ilman montaa muutakin hyödyllistä asiaa, mutta ei se ole mikään syy niitä vieroksua.

      Loppuhöpinät rokotuksista ja lentokoneruiskutuksista näkyy olevan tämän foorumin vakiohourailua, jota ei kannattane enempää kommentoida.

      Plusääni(20)Miinusääni(26)
    2. Tuo A.Einsteini juttu on urbaani lekend. AE oli fyysikko ja hyvä viulisti, mutta ei biologi. Jerusalemissa on AE:n kaikki sanomiset ja kirjoitukset eikä sieltä löydy mehiläisistä AE:n mainittua juttua.
      Sen kelsi Belgialainen tabloid lehden toimittaja!

      Plusääni(1)Miinusääni(1)
  13. Taitaa olla myynnissä Kärkkäisellä tuon Dr.Axen tuotteita, jonka sivuilta tämä huuhaa on kopioitu. Magneettimediahan on Kärkkäisen aputoiminimi ja jatkaa edelleen disinformaation jakamista, huolimatta jo yhdestä tuomiosta…

    Plusääni(16)Miinusääni(17)
  14. Just vastikää luon jostain mis oli lajiteltu eri öljyt kuumuuden keston mukaan ja oliiviöljy MUUTTAA muotoaan VÄHEMMÄn kuumentaessa kun rypsiöljy. Siinä pysyvät ravintoarvot korkeampina. Sitä ei suositella ruoan valmistamiseen sen takia että se on niin terveellistä kylmänä, ettei sitä kannata kuumentaa. Itse olen jo vuosia käyttänyt oliiviöljyä ja katsokaapa vaikka ulkomaisia ruokaohjelmia, niin nimenomaan oliiviöljyllä ne siellä ruokansa valmistavat. Herätys hoi… asioista voi tietty myös ottaa ekana selvää ennen kuin alkaa totena puhumaan.

    Plusääni(11)Miinusääni(6)
  15. Älkää hyvät ihmiset uskoko noita magneettijuttuja. Rapsiöljyä ei todellakaan käytetä tai ole käytetty sinappikaasun valmistuksessa, vaikka se sinappikasveihin kuuluukin. Kaasua ei ole nimetty minkään kasvin mukaan, vaan se on saanut nimensä sinapinkeltaisista rakkuloista joita se aiheuttaa ihoon. Kaikki sinappikaasun ainesosat ovat synteettisiä, ei kasveista. Ja jos heti alkuun jutussa heitetään tuollainen vale, kertoo se jotain jutun muidenkin osien uskottavuudesta. Ei ole mitään riskiä että teidän kehoihin myrkkyä tuosta vaan pukattaisiin. Vaikka amerikkalaiset käyttää canolaa, niin suomalaisissa pulloissa on kyllä rypsit, rapsit, luomut ja gm´t eritelty ja mainittu. Ja tuo koko gm´n vaarallisuuden julistus on ihan vitsi. WHO ja EU on teettäneet tutkimuksensa, ja niiden lisäksi 27 kansainvälisesti arvostettua tutkijaryhmää on osoittanut että GM ei ole sen vaarallisempaa kuin mikään muukaan.

    Plusääni(14)Miinusääni(30)
    1. Miksi ihmeessä rypsiöljyä pitäisi syödä, kun on paljon muita laadukkaampia öljyjyä syötäväksi. Rypsiöljystä voisi jalostaa polttoainetta ja niin piäisikin tehdä. Ja noi geenimanipuloidut tuotteet ovat erittäin epäilyttäviä, ne voivat aiheuttaa syöpää ja niin päin pois, noihin eu:n ja who:n tutkimuksiin nyt ei voi eikä kannata luottaa pätkääkään, kyllä se tiedetään ketkä noiden takana ovat, ei niitä ole hyvää hyvyyttään kehitetty vaan pahuuttaan. Ja miksi ihmeessä joku haluaisi syödä jotain niin luonnotonta kuin geenimanipuloidut ruoat? Sehän olisi täyttä idiotismia. Mikä vika luonnollisessa ruoassa muka on, että pitää kehitellä kaikkea tuollaista luonnotonta paskaa? Luonnollista ja aitoa ruokaa se olla pitää eikä mitään myrkkyä.

      Plusääni(32)Miinusääni(13)
  16. Mutta miksei rypsiölyäkin voisi syödä. Eri öljyjen laadukkuustestiä en ole nähnyt yhtään missään ja taitaakin mennä enemmän makuasioiden puolelle. Hintansa ja kotimaisuutensa puolesta taas kannattaisi syödä nimenomaan rypsiöljyä. Rypsistä ei kannat tosiaankaan tehdä polttoainetta. Ilamn yhteiskunnan kompensaatiota sen hinta olisi aivan käsittämättömän korkea ja hiilijalanjälkeä se pelkästään kasvattaa.

    Geenimapulaatio ei automaattisesti huononna jalostettavan kasvin ravintoarvoa, tai tee siitä myrkyllistä tai syöpää aiheuttavaa. Tottakai geenimanipulaatiolla voidaan muuttaa kasvin vaikutusta ihmisessä, mutta saman tekee mikä tahansa jalostus. Luonnossa metsässä kasvaa valtavat määrät kasveja jotka ovat erittäin myrkyllisiä. Jotkut aiheuttavat myös syöpää. Elikä luonnollisuus ei ole minkäänlainen tae terveydellisyydestä.

    Esität GM-ruoan syömisen idiotismina. Kyllä Idiotismiin on aivan muut kriteerit, ellet sitten halua vain voimakkailla kielikuvilla vaikuttaa ihmisten näkemyksiin. Ruoka -v-o-i- olla aivan hyvin luonnollista, vaikkapa metsästä tuotua, mutta mikään itseisarvo luonnollisuus ei ole.

    Plusääni(13)Miinusääni(12)
    1. Äskettäin Uuden Maailmanjärjestyksen supertyrannia-agendaa ajava Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda julkaisi artikklin, jonka mukaan geenimanipuloitu ruoka on ihmiselle vaaratonta.

      Joka ei suoralta kädeltä halua uskoa tätä vihollisen propagandatorvea ja ymmärtää englantia,
      voi lukea hiukan toisenlaista tekstiä seuraavasta: ”Close relationships between the British Government, the Agrochemical Industry, the European Food Safety Authority and the European Commission”, http://people.csail.mit.edu/seneff/glyphosate/glyphosate_report_by_RosemaryMason_March2015.pdf

      Kaksi ensimmäistä otsikkoa tästä 50 sivuisesta raportista:

      ”Genetically Engineered Foods: The Biggest Fraud in the History of Science”
      eli Geenimanipuloidut ruuat: suurin huijaus tieteen historiassa.

      ”Glyphosate, destroyer of human health and global biodiversity”
      eli glyfosaatti, ihmisen terveyden ja bio-monimuotoisuuden tuhoja.

      Raportissa viitataan mm. Steven Drukerin uuteen kirjaan ”Altered Genes, Twisted Truth
      How the Venture to Genetically Engineer Our Food Has Subverted Science, Corrupted Government and Systematically Deceived the Public”.

      Keskeinen peluri GM-ruuan suhteen on liikeidealtaan täysin rikollinen, koko ihmiskunnan-vastainen yritys Monsanto, joka avustaa NWO-rikollisia näiden pyrkimyksessä monopolisoida maapallon ruuantuotanto näiden hallintaan – ja samalla avustaa myrkyllisellä GM-ruualla ja mm. ruokaan joutuneella rikkaruohomyrkky glyfosaatiilla (kaupallinen nimi ’Roundup’) maapallon väestön vähentämisessä murto-osaan nykyisestä.

      Plusääni(38)Miinusääni(4)
  17. No nyt se sitten selvisi mistä kaikki vaivani johtuvat! Luulin että olen vain tulossa vanhaksi, mutta syynä onkin se, että olen käyttänyt rypsi- ja rapsiöljyä ruoanlaitossa niin kauan kuin muistan.

    Plusääni(36)Miinusääni(3)
  18. Eipä enää tarvitse ihmetellä miksi OIKEA ravintotietous ei pääse kaikkien ihmisten tietoisuuteen, kun lukee sen mahdottoman mantraparaatin joka huseeraa ravintoasioiden parissa. esim. Valtion ravitsemusneuvottelukunta, THL, Maa ja metsätalousministeriöstä, Sosiaali ja terveysministeriöstä, Yliopistoista, Kansanterveyslaitokselta, Opetushallitukselta, Kuluttajaliitosta, Elintarviketurvallisuusvirastolta, Maa ja metsätaloustuottajien keskusliitosta, Valtionvarainministeriöstä, Sydänliitosta, Työterveyslaitokselta, Kuntaliitosta, Elintarvikeliitosta, Kuntaruokailun asiantuntijoista, Kuluttajatutkimuskeskuksesta jne. Mihinkäs se Diabetesliitto on jäänyt kun ei mainita sitäkin syöpäläistä. Tällaisesta sekametelisopasta ei muunlaista ravintosuositusta voi odottaakkaan. Mihin ne oikeat asiantuntijat on jätetty jotka todellakin jotain ravintoasioista tietäisivät. Tuossa lafkassa on vain niitä jotka puoltavat esim. tuottajien etuja, ei kuluttajien terveyden puolesta, ja varmaan myös että lääketeollisuus saa lisäkukoistusta näiden kevyttuotteiden yms. käytön lisääntyessä kun kansaa oikein manipuloidaan ja tämä lafka sen taidon osaa.

    Plusääni(33)Miinusääni(2)
    1. Olen käyttänyt kymmeniä vuosia kylmäpuristettua Oliivi öljyä ja olen tyytyväinen tuloksiin.Ihmiset syövät näissä pika ruokaloissa missä on käytetty halvinta Ripsi öljyä paistamiseen,nyt on huomattu kuinka paljon on Sokeritautia,Verenpainetauteja ja sydän vikoja syöpä lukuun otettuna.Nyt ihmetellään miksi?Suomi ei ole sen viisaampi kuin kukaan muukaan se on turha puhua.Joka ei halua seurata missä mennään kyllä aina löytyy verukkeita.Valmis ruokateollisuus kasvaa kasvamistaan eikä kukaan pysähdy katsomaan mitä suuhunsa panee.On vain kiire,minne ?Itsetuhoon.Kyllä Tohtori Tolonen on puhunut vuosia mihin ollaan menossa ja kuinka tärkeää on oikea ravinto.Monet nauravat ja pitävät turhana pötynä hänen neuvot.Sanoisin ,siitä vaan mutta antakaa ihmisille vapaus kuinka hoitaa itseään.Eikö me eletä vapaassa maassa?

      Plusääni(35)Miinusääni(1)
  19. Käyttäkää ihmiset VOITA, ihan suomalaisita lemhistä lypsetystä maidon kermasta kirnuttua VOITA, niin paljon kuin se on mahdollista, voissa voi paistaa myös hillomunkkeja, kirkastaa voin, ja VOI että tulee ihania rasvarinkuloita 🙂

    Plusääni(51)Miinusääni(7)
    1. Juuri näin.

      Ne, joille ravintorasvan kotimaisuus on tärkeä asia, tuppaavat liian usein unohtamaan että kotimaisista vaihtoehdoista voi on ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Sekä makunsa että terveysominaisuuksiensakin puolesta.

      Plusääni(19)Miinusääni(2)
    2. Joo. Mun äiti käyttää voita ja kermaa.
      Täytti elokuussa 100 vuotta. Ei ne voi kovin tehokasta myrkkyä siis olla.
      Olisi marraskuussa kauan sitten kuollut, jos voi myrkkyä olisi.
      Sokeri sen sijaan saattaa huonoa tehdä.
      Kasviksia on syöty perunasta ja lantusta lähtien. Ja salaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaa ym.

      Plusääni(24)Miinusääni(0)
  20. Voi jumankekka sanonpahan vaan…
    Jos kaikkia lukemaansa uskois nii ei mitää vois syyä eikä juua!
    Järki käteen ja jääkaapille – KUOLLAAN ME KUITENKIN KAIKKI JOSKUS !!!
    Joko öljyyn, maaperän saasteisiin ja muihin ilmaston ja ilmakehän haittoihin tai ihan vaan vanhuuttamme.
    Ei tänne kukaan saa kuitenkaan loputtomiin jäädä keikkumaan.

    Plusääni(14)Miinusääni(9)
  21. Geenimuunnellussa ruuassa ei ole mitään vaaraa. Tai no on, mutta paljon todennäköisemmin kuolet esim. Salmonellaan. Ja niille jotka sanoo että luonnollinen ruoka on parempi niin esum. Kasviksia on jalostettu muumoassa röngensäteilyllä jo 1930-luvulta. Geenimuuntelu on itse asiassa tarkempaa ja turvallisempaa kun se, että kasviin pumpataan kemikaaleja ja jos tulos miellyttää, uusi lajike laitetaan markkinoille paljon pienemmillä testeillä.
    Geenimuunneltuja tuotteita tutkitaan tarkemmin.

    Meillä on paljon pahenpiakin ongelmia esim. Kasvihuonekaasut ja fossiiliset polttoaineet.

    Plusääni(6)Miinusääni(27)
    1. Mistähän mahtaa johtua että Monsato on kieltänyt työntekijöiltään käyttämästä geenimanipuloitua ruokia ja tuotteita?

      Paras rasva on sianrasva ja se sulaa juoksevaksi jo ihmisen ruumiinlämmössä. Puhdistaa elimistön ja verisuonet sekä ajaa kuona-aineet pois. Tiedän että saksalaiset lääkärit määrää sitä erityisesti niille, jotka sairastaa sepelvaltimotautia. Harmittavasti ”jalorasvaa” ei enää Suomessa tehdä ja mm. Atrian rasvatehdas on jo ajat sitten lopetettu. Sianrasvaa kuitenkin saa kunhan sitä itse hakee Virosta.

      Raision rypsiöljytuotanto on jo ajat sitten myyty amerikkalaisille ja kotimaista rypsiöljyä ei enää valmisteta, vaan sekin tulee Puolasta. Joiltain kotimaisilta pientuottajilta sitä voi edelleen saada.

      Plusääni(25)Miinusääni(4)
  22. Hamppuöljy on parasta! käyttäkää kuitenkin monipuolisesti niitä rasvoja ja öljyjä(poislukien kovetetut l. transrasvat), niin saatte todennäköisimmin tarpeellisia rasvahapppoja elimistöönne. joka yhden puolesta huutaa ja huhuilee, ei tiedä biologiasta ja ravitsemuksesta paljoakaan. GM voisi olla hyödyllistäkin, vaan kun se nykyään käytännössä tarkoittaa juuri glyfosaatin sietokykyä, ja lisääntyneitä myrkkyjäämiä ruuassa, niin todellakin se on pahasta.eikä vain ihmisille!

    Plusääni(14)Miinusääni(0)
  23. Rypsiöljy on vaan niin pahan makuista että se ei sovellu ruuanlaittoon. Käytän kookosrasvaa,voita ja oliiviöljyä. Kylmäpuristettu kotimainen Hamppuöljy on muuten erittäin hienostuneen makuista ja sopii jopa gourmet ruokiin.

    Plusääni(16)Miinusääni(3)
  24. Jutun töhertelijä vaikuttaa olevan ekstranussimaton hinttari. Luultavasti persureikä, vielä rassaamaton. Kyllä se paskaryssille kelpaa.

    Plusääni(2)Miinusääni(18)
  25. Tässä artikkelissa yksi pääpointeista oli OleiiniHappo:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Oleiinihappo
    Oleiinihappo on elollisen luonnon yleisin rasvahappo. Sitä on esimerkiksi rypsiöljyssä noin 60 % ja oliiviöljyssä noin 55–80 %. Oleiinihappo on myös lihan rasvojen yleisin rasvahappo, jonka osuus vaihtelee eläinlajista riippuen 20–50 % välillä.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
    1. Niin, rypsiöljyssä tosiaan on tuota oleiinihappoa suunnilleen 60 %. Tämä ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että haitallista omega-6-rasvahappoa rypsiöljyssä on niinkin paljon kuin 21%.

      Vertailun vuoksi todettakoon, että kookosöljyssä omega-kuutosta on ainoastaan 2 % ja voissa 3 %.

      Vastaavasti auringonkukkaöljyssä on omega-kuutosta peräti 71 %, eli se on erittäin epäterveellinen vaihtoehto, vielä rypsiöljyäkin kehnompi.

      Plusääni(9)Miinusääni(0)
  26. Rypsiöljyn on myös todettu viimeisimpien tutkimusten mukaan aiheuttavan nenän koukkuuntumista ja korvien suippoontumista.

    Plusääni(9)Miinusääni(2)
  27. Suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ei juurikaan saa, kaikki muu suomessa valmistettu rypsiöljy on valmistettu myrkyllisten kemikaalien avulla ja on täyttä paskaa.

    Valion voikin alkaa olemaan todella heikkoa, varmaan 10-20% kemikaaleilla saatu imeytettyä vettä mukaan, saksalaiset tuotteet on täyttä tavaraa.

    Kylmäpuristetut oliiviöljyt on ok, myös muut jos on kylmäpuristettuja niin menettelee.

    Plusääni(6)Miinusääni(5)
  28. Äitini oli diagnosoitu rintasyöpä, sitten olen tuhlannut paljon rahaa vuosia hoitoon, kunnes kuulin kannabis öljy voi parantaa kaikki syövän, yritin etsiä tapa saada öljy ja lopulta ystäväni kertoi minulle miten päästä häntä ja saada öljy, olen voinut sähköpostiin hänelle ja osti öljyä, äitini alkoi ottaa se 12. tammikuussa ja kunniaa Jumalalle oli parantunut huhtikuussa, kun hänen viimeisen skannauksen oli negatiivinen, en haluaisi kiittää Dr.Eric Merkitse ajan hän vietti saada tästä öljystä pelastaa ihmishenkiä, voit lähettää sähköpostia hänelle, jos tarvitset apua ja paranna öljy toimii kaikkien syöpätyypin ja arvoista. rukoilee teidän

    Plusääni(8)Miinusääni(4)
  29. Kookosöljy maistuu ainakin minun suussani moottoriöljylle. Yäk!

    Plusääni(3)Miinusääni(6)
  30. Ei hyvänen aika…. Mistä näitä ”tieteellisiä” artikkeleita sikiää? Rypsiöljyssä on eniten tyydyttymättömiä, varsinkin monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden hyödyistä sydänterveydelle on paljon luotettavaa tutkimusnäyttöä. Toisin kuin näille höpöhöpö kookosöljymarkkinointilöpinöille! Kookosöljyn rasvahapoista lähes 100% on tyydyttynyttä, kovaa rasvaa joka ei ole terveellistä missään tapauksessa.

    Plusääni(4)Miinusääni(13)
  31. Pellavansiemenöljyssä on eniten terveellistä Omega 3 eli ALA = 59 %
    Luomu pellavansiemenöljy (esimElixi) sisältää erittäin runsaasti ihmiselimistölle välttämättömiä omega-3- (alfalinoleenihappo) ja -omega-6 (linolihappo) -rasvahappoja. Lisäksi öljyssä on myös omega-9-rasvahappoa. Rasvahapot ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita. Elimistössä alfalinoleenihappo muuntuu EPA- ja DHA-rasvahapoiksi. Alfalinoleenihappo (ALA, 59 % = Omega 3) edistää veren kolesteroliarvojen pysymistä normaalina. Suotuisa vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:aa, ( on n. 0,5-1 tl/pv. ) … pellavansiemenöljyn ravintoarvot keskimäärin per 100 g
    Energiaa 3700 k / 900 kcal
    Rasvaa, josta 100 g
    tyydyttyneitä rasvahappoja 7,3 g
    kertatyydyttymättömiä rasvahappoja 13,8 g
    monityydyttymättömiä rasvahappoja, josta 73,9 g
    omega-3-alfalinoleenihappoa 59,0 g ALA, 45–70-v. sydänpotil. omeg-6/omeg-3 -suhde on
    keskim. 6:1, pitää olla 2:1
    omega-6-linolihappoa eli LA 14,9 g ->arakidoni-(AA) ja dihomogammalinon.hap, DGLA
    omega-9-öljyhappoa 13,8 g
    Hiilihydraatteja 0 g
    Proteiinia 0 g

    Linolihappo (LA) kuuluu omega-6-sarjaan, siitä elimistö valmistaa arakidoni- (AA) ja dihomogammalinoneenihappoja (DGLA).

    Vrt. Artikkeli: http://www.tritolonen.fi/uutiset/279-kasvi-ja-kalaoljyjen-omega-3n-vertailua

    Plusääni(3)Miinusääni(0)
  32. Mitä järkeä on kommentoida tai päästää suustaan vastaavia : ”Geenimuunneltu ruoka ei ole vaarallista tai jos on niin ainakaan et kuole heti”. Kai tässä mielellään eläisi kuitenkin elämisen arvoista elämää terveenä eikä minkään jos en kuole heti tästä niin ihansama mentaliteetin mukaan.

    Se että jossain lehdessä on todettu jo geenimuunnellun ruoan olevan vaaratonta on jo lukematta varmasti roskaa. Historia tietää liian monta tapausta jossa vasta vuosikymmenien päästä on todettu vaikutukset. Näitä on täysin mahdotonta tutkia. Oli se lehti sitten mikä tahansa niin sellaista kristallipalloa ei voi toimittajilta löytyä että tuollaista voi totena levittää.

    Plusääni(10)Miinusääni(2)
  33. Meillä käytetään töissä osassa koneita rypsiöljy pohjaista leikkuuöljyä ja ne koneet ovat yltäpäältä tässä kuivuneessa tatinassa. Niitä on mahdotonta pestä enää puhtaaksi. Mikään pesuaine ei tunnu tehoavan.
    Tämä on tietysti eri asia kuin käyttää sitä ravintona ja varmasti tuossa leikkuuöljyssä on myös muita lisäaineita jota ei ihmisravintoon tarkoitetussa ole.
    Mutta kyllä normaali rypsiöljykin jämähtää kiinni kuivuessaan, tuntuu oudolta, että tälläinen voisi olla terveellinen aine ravintoa ajatellen.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat