Öljyhuippukuningas

Länsimainen media on hiirenhiljaa venäläisten vallankumouksellisista tieteellisistä tutkimuksista ja teorioista öljyn alkuperästä.

 

Peak Oil-teorian kehitteli 1956 Marion King Hubbert, Shell Oilille työskentelevä teksasilainen geologi. Hänen mukaansa öljykaivot tuottivat öljyä ”kaareutuvasti”, ja kun niiden huipputuotto oli saavutettu, väistämätön lasku tuotannossa seuraisi. Hän ennusti USA:n saavuttavan öljytuotannon huipun 1970. Kun USA:n öljytuotanto alkoi laskea 1970-luvun tienoilla, Hubbert teorioineen saavutti mainetta.

Öljytuotanto ei kuitenkaan ”huiputtunut” siksi, että USAn öljykentät olisivat olleet ehtymässä. Se ”huiputtui”, koska Shell, Mobil, Texaco ja muut Saudi Aramcon kauppakumppanit hukuttivat USA:n markkinat halpaan idän tuontiöljyyn. Kotimaiset öljyntuottajat Kaliforniassa ja Teksasissa eivät kyenneet kilpailemaan hinnoissa, ja joutuivat sulkemaan lähteensä.

Kun amerikkalaisilla öljyjäteillä (ja poliitikoilla) oli kiireitä Saudi Arabian, Kuwaitin, Iranin ja muiden halpaa, helposti saatavaa öljyä tuottavien maiden kontrolloimisessa, venäläisillä oli kiirettä vaihtoehto-teoriansa testaamisessa. Venäläiset koeporasivat öljystä tyhjäksi väitetyssä Siperiassa. Siellä he kehittivät yksitoista laajaa öljykenttää ja yhden jättiläisen abioottisen geologisen arvioinnin perusteella. Venäläiset porasivat kiteisiin kerrostumiin ja löysivät mustaa kultaa suunnattomia määriä.

Vietnamiin venäläiset menivät 1980-luvulla ja tarjoutuivat rahoittamaan porauskustannukset osoittaakseen, että heidän uusi geologinen teoriansa toimii. Venäläinen yhtiö Petrosov porasi Vietnamissa Valkoisen Tiikerin öljykentällä. He osuivat basalttiin noin 17 000 jalan syvyydessä; 6000 barrelin päivätuotto oli merkittävä apu Vietnamin taloudelle. Venäläiset, abioottiseen metodiin treenatut geologit täydensivät tietouttaan ja silloinen Neuvostoliitto nousi maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi 1980-luvulla. Harva lännessä älysi kysyä Kuinka tai Miten.

Geofyysikko J. F. Kenney on yksi niistä harvoista länsimaalaisista, joka on opiskellut ja opettanut Venäjällä. Kenney opiskeli Vladilen Krayushkinin johdolla. Krayushkin kehitti valtaisan Dnjepr-Donetsin altaan öljytuotannon toimintaa. Kenneyn mukaan, ”jotta Ghawarin kenttä Saudi-Arabiassa olisi voinut tuottaa sieltä tähän mennessä nostetun öljymäärän, siellä pitäisi olla joka suunnaltaan 19 mailia pitkä, korkea ja syvä tila täynnä fossilisoitunutta dinosaurusjätettä, jonka konversio, muuntuminen, olisi ollut tehokkuudeltaan sataprosenttista.” Suomeksi: absurdi oletus.

Länsimainen tiede ei vaivaudu esittämään kovaa faktaa öljyn fossiilisesta alkuperästä. Sen vain oletetaan olevan niin, ja siitä on tullut Pyhä Totuus. Venäjällä on esittää lukuisia tieteellisiä tutkimuksia. Länsimainen media ei venäläisten tutkijoiden vallankumouksellisista teorioista ja näkemyksistä juuri kerro. Onhan, loppujen lopuksi, akateemiset urat pelissä.

 

Takaisin pääjuttuun

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat