Ruokapulasta globaaliin kaaokseen

Ruokainflaatio on täällä – ja se on tullut jäädäkseen.

Huomaamme inflaation joka kerta ruokaa ostaessamme: Peruselintarvikkeiden, kuten vehnä, maissi, soija ja riisi, hinnat ovat nousseet raketin lailla aina heinäkuusta 2010 lähtien. Näiden säädeltyjen hintojen nousun voi odottaa jatkuvan, koska katovuodet ovat vasta alussa.

Tänä kesänä Venäjä asetti vehnälle vientikiellon, mikä herätti heti kansainvälisessä yhteisössä valituksia protektionismista. Yhdysvaltain maanviljelysyhteisö puhuu jo maissin säännöstelystä: tuotannon suhde pakolliseen etanolin tuotantoon ei täsmää. Emme ole nähneet vielä mitään, mitä tulee ruoan viennin protektionismiin.

Globaali ruokakriisi on saanut YK:n ruoka- ja maataloustuotantoa hoitelevan FAO:n pitämään hätäkokouksia, koska ”välittömät toimenpiteet ovat tarpeen”. FAO pitää äärimmäisiä sääolosuhteita päällimmäisenä syyllisenä kasvavaan ruokapulaan. Myös ruoan hinnan keinottelua pörssissä on osoitettu syyttävällä sormella.

Näyttää siltä, että ruokakriisi takaa täydellisen mahdollisuuden ja oikeutuksen geenimuuntelua kauppaaville agribisnesjäteille tuotteidensa pakottamiseen alas kuluttajien kurkuista, myös Euroopassa ja Japanissa, jossa kuluttajat vastustavat gm-viljelyä.

WikiLeaksin vuotamat sähkeet paljastivat Ranskassa toimineen Yhdysvaltain suurlähettilään, Craig Robert Stapletonin, suunnitelleen Eurooppaan jopa sabotaasia edistääkseen amerikkalaisten gm-jättien asiaa. Stapleton on naimisissa presidentti George Bush Sr:n serkun kanssa.

Syitä ilmeiseen globaaliin ruokakriisiin on seitsemän:

1. Äärimmäiset sääolosuhteet: äärimmäinen sää on ollut ongelma joka puolella maailmaa; kesän kuivuus ja lämpöaallot, jotka tuhosivat Venäjän vehnäsadon, Australian ja Pakistanin tulvat sekä Euroopan ja Yhdysvaltain äärettömän kylmät talvet. Vuoden 2011 satokausi on vaakalaudalla. Sääolosuhteiden raju vaihtelu todennäköisesti jatkuu.

2. Mehiläisyhdyskuntien romahtaminen: brittiläinen Guardian-lehti raportoi USDA:n mehiläisyhdyskuntien kuolemia koskevasta tutkimuksesta. ”Neljän yleisimmän mehiläislajin kannat ovat romahtaneet noin 96% muutaman vuosikymmenen aikana.”

Mehiläiset ja kimalaiset huolehtivat noin 90% pölytyksestä ympäri maailmaa. Jos luvut pitävät paikkansa, ruoan tuotanto on vakavissa vaikeuksissa.

Olipa onnellinen sattuma että gm-siemenet eivät vaadi pölytystä kantaakseen hedelmää…

3. Romahtava dollari: pörssispekulaatio elintarvikkeilla on aiheuttanut massiivisen inflaation ruoan hinnoissa, ja se on jo luomassa murtumapistettä maailman köyhimmissä maissa. Osasyynä ruoan hintojen nousuun on maiden vaihtokaupassa käyttämä valuutta, dollari, jonka kurssi laskee jatkuvasti.

Sijoittajat vetoavat hyvien voittojen hankkimisen mahdollisuuteen; arvottoman digitaalisen tai paperirahan rinnalla konkreettisen tuotteen, kuten viljan, arvo moninkertaistuu.

Yhdysvaltojen taloudellisen tilanteen jatkuvan huononemisen takia Venäjä ja Kiina ovat lakanneet käyttämästä dollaria vaihdon välineenä, joka on romauttanut dollaria entisestään, mutta myös nostanut peruselintarvikkeiden ja muiden välttämättömyyksien hintoja.

4. Sääntelyn läpimurto: Jo ennen kuin Yhdysvaltain elintarvike- ja lääketurvallisuutta valvovalle FDA:lle annettiin uudet, laajat valtuudet FSM-Actin (S.510) myötä, pieniä tiloja rääkättiin ratsioilla ja säännös-mielivaltaisuuksilla ulos bisneksestä.

Ruokaa koskeva laki”uudistus” käytännöllisesti katsoen siirtää ruoan valvonnan kotimaan turvallisuutta valvovan Homeland Securityn päätäntävallan alle. Homeland Securityssa istuu ruokakartellin edustajia, jotka käyttävät hallitusta hyväkseen lisätäkseen valtaa teollisuuden ja ruokatuotannon yli.

Viljelijöiden tiloille on jopa tehty poliisien iskuryhmien toimesta rynnäkkötarkastuksia.

5. Kohoavat öljynhinnat: vuonna 2008 öljyn ennätyshinta $147 per barreli nosti myös ruoan hintaa. Riisin hinta kolminkertaistui puolessa vuodessa, samoin monen muun elintarvikkeen.

Öljyn hinta vaikuttaa ruoan tuotantoon monella eri sektorilla: kyntäminen, kylväminen, lannoittaminen, sadonkorjuu ja kuljetus.

Moni asiantuntija ennustaa öljyn hinnan kohoavan tulevina kuukausina jopa $150-$200 per barreli. Dollarin heikkenevä kurssi taas vaikuttaa öljyn hintoihin ja sitä kautta ruoan hintaan.

6. Maaperän kasvava saastuminen: geoengineeringiä eli ilmastonmuokkausta on Yhdysvalloissa harrastettu laajassa mittakaavassa jo muutaman vuosikymmenen ajan.

Salaliittoteoria-hörhöiksi leimatuissa piireissä ilmastonmuokkaus tunnetaan kemikaalivanoina. Nyt hallitus on kuitenkin myöntänyt asian, ja kutsuu vanoja suunnitelma B:ksi ilmaston lämpenemisen estämiseksi, kertoo uutistoimisto AP.

Yhdysvaltain, Englannin ja YK:n kesken on kinaa siitä, kuka saa määräysvallan ilmastonmuokkaus-ohjelmissa.

Ilmastonmuokkaukseen tarvittavat patentoidut kemikaaliseokset sisältävät runsaasti alumiinia. Alumiini liukenee maaperään tappaen kasveja ja puita, jolloin maaperä sterilisoituu.

Kerrassaan hämmästyttävän yhteensattuman kautta geenimuuntelua promotoivat agribisnesjätit ovat patentoineet alumiininkestäviä gm-siemenkantoja.

 7. GMO-jätit: yleisön kasvava tietoisuus gm-ruoan terveysriskeistä on saanut useat maat hylkäämään niiden viljelyn.

Negatiivisen vastaanoton vuoksi ruokakriisi näyttää tulleen kuin tilauksesta; se on tarpeen geenimanipuloidun ruoan markkinoinnin edistämiseksi.

WikiLeaks-vuodoista löytyvä sähke paljastaakin, että juuri tämä oli agribisnesjättien suunnitelma, koska ”elin- ja välttämättömyystarvikkeiden hintojen kohoaminen saattaa johtaa bioteknologian eli geenimuunneltujen aineiden suurempaan vapauttamiseen”. Asiaan on sekaantunut useiden maiden hallitusten jäseniä, myös Euroopassa.

Geenimuunneltuja siemeniä kaupittelevat agribisnesjätit, Monsanto etunenässä, kontrolloivat jo nyt suurta osaa maailman ruokatuotannosta.

Hintojen manipulointi täydellisen, maailmanlaajuisen kontrollin saavuttamiseksi ei ole poissuljettu mahdollisuus.

Laskutoimitus on melko yksinkertainen: ruoka on joustamaton tuote, jos sitä tarkastellaan kysynnän perusteella. Toisin sanoen, ihmisten täytyy syödä, vaikka hinta olisi mikä. Kysyntää voidaan laskea väestömäärän perusteella: jos kysyntä pysyy vakiona samalla kun tarjonta laskee, hinnoilla on vain yksi suunta: ylös ja yhä vain ylemmäs.

Samalla kun kansainväliset järjestöt haparoivat ympäriinsä ”etsien ratkaisuja”, voidaan samalla kysyä, kuinka paljon kriisistä on tarkoituksella aiheutettua ja mitkä ovat todelliset motiivit.

Yksityinen henkilö tekee viisaimmin, jos hän varautuu tulevaisuuteen haalimalla siemeniä ja ruokaa – se on hyvä ja kannattava investointi tulevaisuuteen ja mikä tärkeintä, sen jatkumiselle.

Lähde:

http://www.activistpost.com/2011/01/7-reasons-food-shortages-will-become.html

http://news.yahoo.com/s/ap/20101204/ap_on_sc/climate_broken_taboo

http://213.251.145.96/cable/2008/02/08MADRID98.html

2 kommenttia

  1. Maailman valtaeliitti tekee kaikkensa myös ruokaa koskevan kontrollin lisäämiseksi. Toivon todella, että myös skeptikoiden silmät avautuisivat näkemään, mitä maailmassa todella tapahtuu.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Kyllä oli taas hyvä, että joku näistä kirjoittaa, ettei mennä kaikki silmät ummessa kuin sopulilauma jyrkänteen reunan yli. Edes jollakin on silmät auki ja sanoo sen!! Hyvä!!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat