Suomennettu video: näin fluori heikentää luita ja hampaita

Tohtori Daniel Nuzum kertoo Magneettimedian suomentamalla videolla, kuinka fluori on haitaksi luille ja hampaille, vaikka terveysteollisuus puhuu päinvastaista.

Vesijohtoveteen on lisätty vuosikymmenten ajan fluoria, minkä seuraukset ovat olleet vakavia. Nuzumin mukaan fluori tekee hampaista ja muista luista pehmeitä ja hauraita.

Tuoreissa tutkimuksissa fluori on yhdistetty myös osteosarkoomaan eli luusyöpään.

 

Lue myös:

Fluorilla tyhmäksi
Hyvä vai paha fluori?
Fluorin ja alumiinin yhdistelmä vedessä voi aiheuttaa pahoja aivovaurioita
Lapsilla myrkyllinen määrä fluoria kehossa

6 kommenttia

  1. Mutta eihän tuossa videossa kerrota edes syitä miksi fluori heikentää ja pehmentää luita ja hampaita

    Plusääni(3)Miinusääni(1)
    1. Itseasiassa syy sanottiin ensimmäisessä lauseessa: fluori liuottaa luuta. Näin on.
      Jo peruskoulukemiassa kerrotaan kuinka alkuaineet reagoivat toisiinsa joko pareina tai vastapareina. Vastaparit syrjäyttävät toisiaan. Suoliston kautta vereen imeytynyt fluori syrjäyttää luustosta kalsiumia ja magnesiumia, eli kansankielellä sanottuna liuottaa luuta, eli täsmälleen kuten videon lääkäri sanoi. Samoin fluori liuottaa myös hammasluuta, jos fluori pääsee hammasluuhun verenkierron tai kiilteen läpi lohjenneen tai läpi syöpyneen reiän kautta.
      Se miksi fluori puolestaan suojaa hammakiillettä johtuu siitä, että hammaskiilteen mineraalirakenne on eri kuin luun ja siten myös hammasluun. Purressa kiilteen pintaan tulee mikroskooppisia rikkoutumia, joihin fluori pystyy tarttumaan suoraan syrjäyttämättä mitään mineraalia, päinvastoin kuin luukudoksessa tapahtuu. Tästä syystä hammastahnoihin on lisätty pölyksi jauhettua hohkakiveä, joka paitsi hioo bakteeriflooraa irti hampaiden pinnasta, myös rikkoo kiilteen pintaa jotta kiillettä vahvistava fluori tarttuisi siihen kiinni paremmin.
      Fluori on hyväksi suulle siksikin, että fluori on myrkky, joka tappaa suun bakteereita ja sieniä kuten kariesta.
      Mutta myrkkynä fluoria ei saa niellä, ja hampaiden pesun ja suuvedellä kurlauksen jälkeen suu olisi hyvä purskutella ja kurlata fluorittomalla vedellä kunnes suussa ei enää ole makua.
      Amiinifluoridi (Elmex-hammastahnat) on huomattavasti terveellisempi vaihtehto kaikissa muissa hammastahnamerkeissä — myös suomalaisten suosimissa Pepsodent Xylitol -hammastahnoissa — käytettävälle kaliumfluoridille (Sodium Fluoride), joka on supermyrkky.
      Fluorituotteet ovat hyväksi hampaille ulkoisesti käytettynä, mutta yleisterveydelle tuhoisia nieltynä.

      Plusääni(6)Miinusääni(1)
        1. Hei pysytään totuudessa, fluori on myrkky ja tarpeeton myös suu/hammashoidossa. Ei sitä tarvi niellä kun se jokatapauksessa imeytyy suun limakalvojen kautta, kun ihminen käyttää fluori hammastahnaa lapsesta asti vaikka 2x päivässä niin 20-30 vuodessa on jo saatu fluoria elimistöön tätä kautta . Fluori on elimistölle täysin tarpeeton aine, se on pelkästään myrkky eikä se auta vaan tuhoaa.

          On turvallisempia aineita jos haluaa desinfioida suun kuin fluori, lisäksi tietääkseni hampaatkin voivat uusiutua jos ne saavat mineraaleja, vitamiinineja ,sekä tietenkin välttää sokereiden ja syövyttävien aineiden käyttöä.

          Plusääni(7)Miinusääni(0)
  2. Suomessa ei ole fluorattu vesijohtovesiä sitten 1970-luvun, kun klooraus 1980-luvulla ja sitten otsonointi 1990-luvulla korvasivat fluorauksen veden desinfiointimenetelmänä. Suomessa esim. kallioporakaivojen ja lähteiden vesi on lähes ympäri maan fluoripitoisuudeltaan suoja-arvorajat ylittäviä ja siten käyttökiellossa. Tämä johtuu ikivanhasta kalloperästämme, joka on lähes kokonaisuudessaan tulivuoristojen pohjaa. Tyypillisesti ensin purkautuu fluoripitoista magmaa, joka peittyy myöhemmin purkautuvan vähempikaasuisen magman alle (ensin tulee pieru ja sitten paska). Näin vulkaaninen toiminta nosti maan uumenista fluoripitoista kiveä, joka muodostaa kallioperämme pinnan nyt kun vähäfluorisempi nuorempi kallio on jo rapautunut pois fluoripitoisemman vanhimman kallion päältä.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
  3. Tietääkseni suomalaiseen juomaveteen ei ole lisätty fluoria pitkiin aikoihin.

    Hammastahnaa taas ei tule niellä ja suu on hyvä huuhdella vedellä pesun päätteeksi.

    Plusääni(1)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat