Lapsilla myrkyllinen määrä fluoria kehossa

Lapset joutuvat jo varhaisina vuosinaan säälimättömän fluoripommituksen kohteeksi. Heille annetaan fluoria hammastahnassa, tabletteina ja hammaslääkärissä.

Kuitenkin fluorin PTD (annos, jonka nauttiminen aiheuttaa hoitotoimenpiteen tai sairaalaan joutumisen) on niin pieni kuin 32–64 mg painokiloa kohti. Akuutteja myrkytystiloja on sattunut jo 0.1–0.8 mg annoksilla painokiloa kohti tai 6–48 mg annoksilla 60 kiloa painavilla aikuisilla. Nämä numerot koskevat puhdasta fluoria.

Nykyisissä hammastahnoissa on kuitenkin niin paljon fluoria, että se riittää pienillä lapsilla ylittämään PTD:n. Jos 10 kiloa painava lapsi nielee 50 mg fluoria (vastaa noin kolmasosaa 100 ml:n tuubista 1500 ppm:n hammastahnaa), hän on jo todennäköisesti saanut toksisen annoksen.

Pienten lasten intoa niellä hammastahnaa lisätään vielä vastuuttomasti höystämällä tahnat appelsiinin, purukumin tai mansikan makuiseksi.

Fluori alentaa lasten älykkyyttä ja heikentää oppimiskykyä, mutta se tekee paljon muutakin. Se aiheuttaa anemiaa ja hyvin usein ruuansulatuskanavan limakalvojen vaurioita – aikuisillekin – ja siksi mm. ärtynyttä paksusuolta, jopa verenvuotoa.

Lukuisissa tutkimuksissa on todettu fluorin osuus lasten käytöshäiriöiden lisääntymisessä.

Paras keino välttää kariesta on tarjota lapsille täysipainoista, mahdollisimman puhtaasti kasvatettua ravintoa, täysjyväviljaa, täyssokeria eli sokeriruo’on mehusta kuivattamalla tehtyä sokeria, käyttää hammastahnaa jossa ei ole fluoria, varmistaa B6- ja C-vitamiinin sekä magnesiumin, molybdeenin, kalsiumin ja boorin  saanti.

Boori on fluorin luonnollinen vastalääke ja luuston kannalta tärkeä mineraali, mm. välttämätön sen kalsiumin saannille. On tärkeää varmistaa, ettei valmisruoissa ja vitamiineissa ole fluoria, ja välttää ei-orgaanisia kaupan mehuja ja jopa hedelmiä, koska niissä voi olla runsaasti tuholaismyrkkyjen ja lannoitteiden fluoria. Kuplivien virvoitusjuomien ja esim. makkaroiden fosfaatit edistävät fluorin imeytymistä.

Lue lisää:

Hyvä vai paha fluori?

Fluorin tehoa ei ole pitävästi todistettu

37 kommenttia

 1. Kyllähän fluori reaktiivinen ja vaarallinen aine on väärin käytettynä mutta hammastahnojen haukkuminen menee ohi maalin. Yhdysvalloissa on esim. 2006 ollut kuusi kertaa enemmän (1802 tapausta) vitamiinipillereistä johtuvia fluorimyrkytyksiä kuin hammastahnasta (313) tapausta. Yksi hammastahnan syömisestä johtuva lapsen kuolemantapaus on tapahtunut 2002. Tämä siis maassa, jossa on 300 miljoonaa asukasta.

  http://emedicine.medscape.com/article/814774-overview

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Molybdeeni tehostaa fluorin imeytymistä.
  Molybdeeni on radioaktiivista sen sisältämän Mo-100 isotoopin takia, jota on aina 9,63%. Puoliiintumisaika on 7.8 triljoonaa vuotta ja säteilee betasäteilyä.
  Rottakokeissa jo 180 mg / kg on tappava (LD50-annos).

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 3. Kilo luonnonmukaista ”puhdistamatonta” merisuolaa sisältää fluoria paikasta riippuen 4-40 mg per kilo. Sitä saanee luontaistuotekaupoista ?
  Merisuolalla voinee vahvistaa lasten hammaskiillettä fluorilla ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Ja lähteenä katilla tietysti kv elintarvikejätit ja skepsis ry?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Kummallista, miten näissä jutuissa saadaan aina aivan tavanomaiset asiat näyttämään demonisilta.

   a) Viiden nykyään jo aikuisen lapsen isänä olen tyytyväinen suomalaisen kansanterveysjärjestelmän hammahuoltoon fluoreineen kaikkineen. Ei tekohampaita rippikoululaisille..

   b) Vanhemmillakin on vastuunsa, kuka antaa lastensa syödä hammastahnaa. Eiväthän he syö konetiskiaineitakaan.

   c) Lasten käytöshäiriölle s a a t t a a löytyä muitakin syitä, kuin hammastahnat.

   d) Ainoa uusi piirre on kirjoittajan nimi.

   e) Yksi mielenkiintoinen piirre; kaikissai jutuissa (kuten tämän ns. repenkin) kerrotaan, miten mediaa ohjaa joku. Kukahan tätäkin lehteä ohjaa. Päätoimittaja ei varmaankaan..Koska täällä tuntuu mopo karanneen käsistä, ainakin tämän muutaman viikon aikana, jona olen näitä juttuja lukenut.

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
   1. Kuten tuossa alussa Tomi Vainiokin totesi, niin ohi maalin mennään ja vauhdilla.
    Ilmeisesti juttupula on sen verran akuutti, että nyt kelpaa aine kuin aine.
    Milenkiintoista olisi tietää minkälaisia hammastahnoja tänne juttuja tekevät kiinalaisen lääketieteen harrastajat käyttävät?

    Minullakin on neljä lasta ja fiksuja heistä on tullut hammastahnan käytöstä huolimatta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. HEI PÄÄTOIMITTAJA!HEI ELINA HYTÖNEN! Mihin perustuu ylläoleva otsikkonne, ” Lapsilla myrkyllinen määrä fluoria kehossa” . On vai! Kuinka lapsemme ovat hengissä? Paitsi, että otsikosta puuttuu verbi, se on muutenkin virheellinen – epätosi.

      Kummallista muuten, että Magneetti tekee juuri niinkuin se väittää muun median tekevän, manipuloi, oikoo mutkia ja syyllistyy virheellisen tiedon levittämiseen.

      Oman mausteensa tuovat sitten nämä yhdet, vaikka kirjoittaisit raakalaudasta, eiköhön siihenkin joku juutalaisbolseviikki-kytkentä löydy.

      Eikö julkaisun päätoimittajaa hermostuta lainkaa? Hänhän vastaa sisällöstä lakituvassa.

      Plusääni(0)Miinusääni(1)
 5. Paitsi että fluori on itse myrkyllinen aine jo melko pieninä pitoisuuksina, se lisää alumiinin imeytymistä kehoon. Kun vielä muutakin kuormitusta tulee, lisäaineita, muovien johdannaisia, kuten Bisphenol-A:ta, klooria, raskasmetalleja, elohopeaa etenkin niillä joilla on vielä elohopeapaikkoja, rokotteista ja kalasta, niin myrkytysriski kasvaa, oppimisvaikeudet, muistihäiriöt ja väestön tyhmeneminen lisääntyy ja vastustuskyky heikkenee. Lisänä kasvava sähkömagneettinen kuormitus, jolle herkistymiseen voi vaikuttaa mm. kehon raskasmetallit. Lopulta voi olla hankala sanoa mikä yksittäinen asia aiheutti sairauden vuosien tai vuosikymmenten päästä. Järkevä ja rakastava vanhempi suojaa lapsensa turhilta riskeiltä. Kaikki eivät sairastu, mutta ei kannata lisätä kuormaa lähes merkityksettömän hyödyn nimissä.

  Fluori muodostaa oletettua huomattavasti ohuemman suojakerroksen hampaisiin, lähes merkityksettömän sen markkinointiin verrattuna ja kuluu nopeasti pois. Hampaat ovat paremmassa suojassa kun vältetään sokeria ja happamia välipaloja. Viranomaisista tai lääkäreistä en tässä yhteydessä kommentoi. Uskokoon kukin kehen haluaa, kunhan muita ei pakoteta samaan kaavaan. Onneksi juomaveden fluorauksesta lienee jo luovuttu Suomessa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Hyvin kirjoitettu ”ihmettelijä”. Sanoit sen mitä minäkin meinasin 🙂 Lehden sisältö on olemattomalla yleissivistysellä punnerrettua vainoharhaista potaskaa. Esim. pisa tutkimusten perusteella voi päätellä tyhmempikin ettei suomen nuorison päitä ole fluorilla pilattu. Mutta huonosti hoidetut hampaat aiheuttavat veronmaksajille valtavasti kuluja. Tehohoidossakin makaa satoja henkilöitä vuodessa.
  Jos ruokavalio on ”kunnossa”, ei reikiä tietysti tule. MUTTA MUTTA… Mistä tämän lehden rahoitus tulee – mm. KARKINMYYNNISTÄ?????

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Pisa tutkimuksen voi tunkea vaikka perseeseen siksi aikaa kunnes tuolta koulujen penkeiltä saadaan se alati kasvava osa totaalisessa zombitilassa eläviä ja penkeillä nyyhkiviä nuoria mukaan tämän yhteisen pallon kyytiin. Heilläkin kun näet on oikeus täysipainoiseen elämään.

   Että kannattaa käydä joskus katsomassa kuinka sellainen elävässä helvetissä elo on lisääntynyt. Kaikissa ikäryhmissä ja kaikkialla.

   Syö nyt ihmeessä fluorituubi kärsääsi ja mene sohvalle odottamaan päivän shottiasi virallisesta ja -oh niin mukavasta- kollektiivi-aivopesustasi. Sieltä se elämäntarkoitus löytyy. Joillekin.

   Jollakinhan on kunkin elettävä. En tiedä kumpi on pahempi:

   Se että saa ”virallista totuutta” ruotivaan työhön varoja makeiskaupalta vai se että saa virallisen totuuden sisällä varoja kaikkeen mikä vain lisää sen virallisen nomenklatuuran sisällä olevien mahan ympärystä vuosikymmenestä toiseen?

   Ja jotkuthan osaavat kasvattaa lapsensa niin että herkku on herkku vain silloin kun se on harvinaista.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Joo..ehkä kauppabisnes tuottaa sen verran hyvin, että ylimääräiset voi laittaa painomusteeseen?
   Varsinkin, kun kyseessä on kaupan asiakaslehti, jonka tarkoitus luulisi olevan kaupallisen menestyksen lisääminen.

   Oletteko huomanneet tämän linjan? Olenko kenties ymmärtänyt väärin? Onko tällä lehdellä päätoimittaja?

   Alkuaikoina oli sivutolkulla tarinaa Yhdysvaltain aselakiuudistuksesta! Oikein luit..Yhdysvaltain.. Yhdessä numerossa saattoi olla kolme nejä sivua ja jatkui numerosta toiseen. Ei kirjoittajan nimeä. Silloin jo arvelin, että hyvää ei seuraa. Nyt onkin tultu tilanteeseen, jonka kaikki omilla aivoillaan ajattelevat voivat nähdä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Olen lukenut näitä netti/paperi versioita vasta runsaan (?) kuukauden päivät. Ihmettelen samaa, päätoimittaja on, mutta hän ei näytä seurustelevan asiakkaidensa kanssa. Riikka Söyringin kanssa olen käynyt ihan asiallista keskustelua, vaikka olen kyllä aika lailla toista mieltä. Olen myös ehdotellut, että aihepiiri arkentuisi hieman lähempää.
    Ihme lehti.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Ei ole enää kovin montaa neuvokasta toimittajaa elossa. Puuttuu joku sieltä aivoista näillä uusilla, tai jotkut lasit silmien edessä miten katsoo maailmaa, että sopii omaan ajatusmaailmaan. Ollaanko me ihmiset aina oltu näin hemmetin tyhmiä? Historian valossa kyllä. Uskotaan mielummin valheisiin kun kohdataan totuus, joka voi satuttaa vähän itseäkin. Vaikka valhe satuttaa kymmenkertaisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Tähän voisi lykätä tällaisen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays

  Lukekaa.

  Tämä ”kaveri” on kirjoittanut kuuluisan -propaganda-teoksen ja on ollut mm. alcoan toimesta markkinoimassa veden fluoraamista tuonne unhappylandiin.

  Ja kuten ilmeisesti monikin tietää niin nasupetterit käyttivät fluoria juutalaisten ”tylsistämiseen” leireillä.

  Että luottakaa te auktoriteettiuskovaiset niihin auktroiteetteihin. Tehän siinä orjia olette.

  Mutta älkää edes yrittäkö kieltää vapaudenkaipuisia olemasta edes hieman vapaampia. SE ei näet enää onnistu.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Niinpä. Nyt juutalaiset käyttävät samaa lääkettä vääräuskoisten pitämiseen hallinnassa. Hehän hallitsevat 95 % kaikista maailman medioista. Makeaa fluorihammastahnaa vain lapsille; heistä ei ole sitten vaaraa näiden roistojen busineksille.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. No eipä nyt vedetä juutalaisia kollektiivisesti mukaan. Rahasionismi ja vallanoikeutus-uskonsa toki näyttelee liian suurta osaa, mutta juutalaisia on myös tätä ”omiensa” toimintaa vastaan.
  Ahneimmat meistä istuvat kaikki saman pöydän äärellä yhdessä, oli siinä sitten z-mies tai w.a.s.p:lainen.

  Fluori nyt vaan on ylenpalttisesti pahasta ja se laimentaa ajattelukykyä, sekä aiheuttaa pahimmoillaan päinvastaista mitä sillä hammashommissa haetaan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dental_fluorosis

  Katsokaa nyt edes tuo kuva siitä oikealta alhaalta. Näyttää varsin helvetin onnistuneelta tahnailulta.

  Muuten:

  Mitenhän me täällä oikein olemme olemassa kun fluorihammastahnakin on keksitty vasta tuolloin?
  Ällistyttävää!
  Kuitenkin täällä vaikka fluorihammastahna EI ollut meitä partajeesusten aikaan pelastamassa.

  EHkä juuri siksi olemme nytkin, että sitä EI silloin keksitty?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Neuvostoliitto käytti fluoria keskitysleirivankien passivoimiseen. Fluoria tungetaan USA:ssa juomaveteen, samaan tapaan kuin gulakit aikoinaan idässä.

  Lapsille ei pitäisi IKINÄ antaa fluoria sisältäviä hammastahnoja, menkää luomukauppaan ha hakekaa sieltä oikeaa hammastahnaa.

  Hammastahnan korvikkeita:

  ruokasooda
  käsittelemätön suola
  kookosrasva / öljy

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. myös natsit käyttivät fluoria keskitysleireillä, jotta vangit passivoituisivat ja lisääntymismahdollisuudet laskisivat minimiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Erona on se, että kommunistit tappoivat leireillä vankinsa, Saksalaiset pitivät töissä. (paitsi jos kuuntelee juutalaista propagandaa, jotka väittävät jotain muuta, mitä ei ole edes todistettu, mutta saivathan hyvän syyn nostaa itsensä kaiken arvostelun yläpuolelle).

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Sukulaisen kanssa katsottiin ohjelmaa ”Ykkösdokumentti: Hehkulamppuhuijaus” (TV1 13.3.2011 klo 21.10).
  Ihailtiin paloaseman lamppua joka oli palanut 101 vuotta ja ihmeteltiin kuinka ihmisiä huijataan, myydään hehkulamppuja jotka kestää vain 1000 tuntia. Mutta mutta.. ohjelmasta vaistosin että ohjelma propagoi.
  Sitten tajusin kun ihmettelin sen ennätyslampun himmeää punaisuutta ! Mikä tahansa nykylamppu palaa loputtomiin, jos laskee jännitettä (voltteja). Ohjelma itse jättää oleellista kertomatta. Tämä ohjelma on suurin huijaus pitkään aikaan!

  Sukulaisen kanssa jätettiin ohjelma kesken ja klikattiin TV2:lle. Siellä valheteltiin…öö.propagoitiin ehkä vähemmän kuin tässä.

  Siinä sivussa wikipedian kaavain avustuksella sain tarkemmin arviota: pudottamalla jännitettä puoleen 1000 tunnin lamppu kestää 7000 vuotta. Valovoima tippuu 1/10:aan ja tehokulutus 1/3:aan. Tarvittaisiin 10 lamppua ja 3x tuhlaa energiaa per sama lumeni. Tämä on tosin kyllä liian hurja extrapolaatio, mutta antaa derivaatan suuntia mistä on kyse: pienikin jännitteen alennus (-5%) kasvattaa elinikää tavattomasti (1000h->2272h). Mutta tekee siitä epäekologisemman, huonompi valovoimaisen (-20%) ja punertavan. Vähemmän valoa per watti. Se tukee sähköteollisuutta ja pahentaa kasvihuoneilmiötä jne.

  Lisäksi : miten todistat uskottavasti markkinoilla, että tämä ja tämä kestää pitkään jne. Pitkäänkestäviä ja laadukkaita on mutta ne maksaa suhteessa enempi, koska ei käy kaupaksi koska kansa ”ei tahdo” maksaa edes sen 5-25% enemmän.. jne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kylläpä kyllä. Vai että huijaus? ELi mielestäsi paskaa tavaraa tuleekin tuottaa jatkossakin? Oletko sinä aivan järjissäsi?

   Mitenhän se mahtaa olla?

   Jos olisi se sata vuotta suunnattu rahoitusta sekä kestävyyden, että valotehon parantamiseen, niin olisiko MITENKÄÄN mahdollista ihan hyvän ja kestävän lampun olemassaolo?

   Jotenkin vähän arvelen että olisi.

   ——————————————–

   Ja tässä nyt ei paljon kannattaisi pelkkiin lamppuihin hyytyä.

   Tosijuttu on että KAIKKI tehdään rikollisesti paskaksi pelkästään kiilusilmien mahojen turvottamiseksi.

   ——————————————–

   Dokumentissa kemisti heitti hienon kiteytyksen:

   ”luonnossa ei ole myrkkyjä, on vain ravinteita”

   ——————————————–

   Ja ainakin minä olen suurimman osan käyttöesineistä ostanut nimenomaan kestävyyttä silmälläpitäen. Ja sellaisesta mikä kestää, ainakin minä mieluusti maksan hieman enemmän.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. MrrKAT voi varmaan propagoida/selittää miksi erään tulostimen valmistaja on lisännyt tulostimeen laskurin, joka säätelee tulostimen käyttöikää. Ja miksi tulostin lähtee käyntiin kuin uusi sen jälkeen kun laskuri vain nollataan. Tällainen tulostin propagoitiin samassa ohjelmassa.
   Tämähän toki propagoi loistavan tavan tuottaa halpoja tuotteita, lisätään voin laskuri jonka käytyä loppuun tuote hajoaa, tästä propagoituu laitteen tuottajalle uusia tuloja, kun kuluttajien pitää hankkia yhä uusia tuotteita, jolloin tuotteen valmistaja voi laskea tuotteen hintaa, mutta ympäristöystävällistä se ei ole. Tämä on nimenomaan edullista tuotteen valmistajalle ei käyttäjälle eikä yhteiskunnalle.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Totta kait kaupoissa huijataan ja tehtaissa ”optimoidaan”, mutta totuus ei ole yksipuolinen. Eikä varsinkaan niin, että huijarit paljastetaan huijaamalla itse. Hannu Karpo, Michael Moore ja NL:n aikuinen Neuvosto-Karjala-lehti ovat enempi viihdettä kuin totuudenhaltijoita, koska totuus esitetään usein hyvin yksipuolisesti, jättäen kuluttajalle oleellisia asioita mainitsematta. Parempia esimerkkejä on YLEn Kuningaskuluttaja tai Arvo Tuomisen dokumentit.

    Hehkulampun osalta totuus riippuu mausta ja kohteesta: halutaanko optimoida kestävyys, valoteho, vai ekologisuus, lampun vaihtoväli vai mikä ? Lampun osuus kustannuksista on yleensä minimaalinen sen viemään sähköön nähden.

    Toinen pointti on kivinen markkinonti: Kukaan ei enää usko sanaan tai tutkimuksiin. Jos valmistaja odottaa että 5 vuoden päästä hänen 5-10% kalliimpivalmisteiset ja kalliimmat tuotteet menisi kaupaksi, niin ehtii tulla konkurssi, koska kansa ei osta, ei usko eikä kehu (netissä haukutaan kestämättömät kestävistä ei paljon puhella).
    Vaikka minä kuinka kehuisin tuotetta X tutkimuksin että se suojaa sikainfluenssoilta tai pöpöiltä, niin miten sen täällä todistan ? Saan vaan rapaa silmille koska kukaan usko vaan haluaa napata kertakäyttöisiä kalliita D-pillereitä, joiden valmistuksessa tuhotaan U-Seelannin luonto.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Minä ihmettelen varsinkin että ohjelman teksteissä oli lueteltu osallistujina suuri osa Euroopan yleisradioyhtiöistä Suomesta Espanjaan asti. Minusta ohjelman sisältö ei oikein vastannut sijoitusta 🙂

     DDR:n tuotteita en ole kuullut missään muualla kehuttavan. Ja hehkulamppuja on nykyäänkin
     kahta laatutasoa, 1000 tuntia ja 2500 tuntia. Niin kauan kuin on.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Hehkulamppuihinko se nyt jumittaa?

      Tämä printteritapausko sitten on järkitoimintaa?

      Käypä katsomassa kierrätyskeskukissa………

      Saat etsiä vuotta kahta vanhempia himmeleitä ihan harvinaisuutena.

      ELi siellä ne kulutuskiiman naurettavat jätökset löytyvät.

      Ihmiset ostavat luotolla romua joka todella on vielä kuittina lompakossa kun kone on jo kankaalla.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Nakottajille: Syyttävä sormi voi siis osoittaa peiliin tai kansaan, sieltä se syyllinen löytyy.

      Jos haluaa laatua, on oltava valmis tavoittelemaan sitä. Kuitenkin googlen mukaan kutakin 9:ää halpaa hinkuavaa kohti on vain 1 laatua etsivä ihminen. Jos laatu ei ole tärkein etsinäkriteerinsä niin älköön turhaan foorumeilla itkekö ettei etsitty ole laadukas..

      Meillä on yläkerrassa yli 20 vuotta vanha tulostin, ainakin 20 vuotiaana vielä toimi (ei ole tosin nyt kokeiltu pariin vuoteen) ja alakerrassa jatkuvassa käytössä 6-vuotias tulostin. Edelleen toimii. Tämä mun laadukas ja aikoinaan tuplakallis IBM-läppäri on kestänyt jo lähes 6 vuotta myös. Ja edelleen näyttö päihittää sen 95% nykyläppärien näytöistä.

      Mutta kerran erehdyin alentuun taviksien tasolle tilaamaan inkclubista, ja oli todella surkea laatu musteella. Ei tarvi erehtyä toista kertaa. Hämmästyttävää, mutta tavikset haluaa sitä, koska ne ostaa jatkuvasti (firmahan ei ole konkurssissa vaan porskuttanut vahvasti vuosikausia). Ja netissä kehutaan aina kuinka HALVALLA ne taas sai..

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
  3. ”Muistattehan katsoa tämän tärkeän dokumentin (hehkulamput). Siinä selviää miksi lähes kaikki tuotteet hajoavat ennen aikaisesti – ja pelkästään ns markkinatalouden johdosta. Suunnitelmataloudessa ei ollut – eikä olisi mitään syytä valmistaa huonoja tuotteita.”

   Tämä on lainaus perusteilla olevan Suomen Talousdemokraatisen Puolueen nettisivuilta. Tuo viimeinen lause vähän arveluttaa. Onko kellään tietämystä missä maassa on suunnitelmatalous, joka toteuttaa tuota, eli valmistaa VAIN hyviä ja äärettömän kestäviä tuotteita? Autojen elinkaari noin 48 v., miesten sandaalit keskimäärin 26 vuotta, naisten jakut ja paitapuserot noin 60 vuotta jne.

   Lisäksi tuotteita valmistettaisiin tietenkin ainoastaan kunta- ja läänitasolla käytettäväksi ja myyntipisteinä olisi kolmesta neljään tavarataloa.

   Euroopan ja muidenkin maanosian lähihistoria ei paljon eväitä anna, mutta katsotaan mihin tekoihin ko. puolue pystyy.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Voihan reps! 🙂

    Jos tuo ei ole vitsi niin sitten se on huono vitsi. Tuo suunnitelmatalouden kehaisukin
    oli suoraan siitä YLE:n ohjelmasta.

    Kuuban taloudessa sinne jääneet amerikanraudat on saatu kestämään jo yli 50 vuotta.
    Varmasti ne on katsastettukin jo monta kertaa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. Luontaistuotekauppojen suoloista löytyy runsaastikin FLUORIA.

  HIMALAYAN SALT
  – Fluoria hirmuisesti 231-310 mg / kilo, eli
  – 2-3 mg / 10grammaa(ruokalusikallisessa)
  koska sitä on peräti 231-310 ppm (parts per million):

  http://www.poisonfluoride.com/pfpc/html/salt_facts.html#1

  CELTIC SALT
  – Fluoria 10.9 mg / kilo eli
  – 0.1 mg / 10 grammaa (ruokalusikallisessa)
  koska sitä on 0.01grammaa / 1/4-teelusikka eli 0.00109%

  http://curezone.com/foods/salt/Celtic_Sea_Salt_Analysis.asp

  Luontaiskaupat kehuvat usein (meri)suoloistaan, etteivät ne ole teollisesti prosessoituja.
  No se ainakin takaa sen, että fluoria on aina mukana.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. ”Olet varsin viehtynyt tuohon suolaan. Miksi?”

  Yksinkertaista. Olen harrastanut paljon kemiaa, mm. erotellut ja kiteyttänyt suoloja, fraktioinut mineraaliterveyssuolasta (gammasäteilevää) kaliumkloridia jne (Nytkin taitaa olla suolaliuosastia olla jossain komerossa kiteytymässä..). Olen tehnyt ammatiksenikin kemian atk-ohjelmia Kemiralle. Kemia ja suolat ja mineraalit jne kiinnostaneet aina, kuten muukin luonnontiede ja tieteet. Voin rehellisesti sanoa, että minulla on suoloista sekä omakohtaista käytännön kokemusta että ammatillista asiantuntemusta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. No sellainen mielenkiinto ja harrastus onkin erinomaisen kannatettavaa toimintaa.

   Minäkin harrastelen erinäisiä kemiajuttuja. Nyt sydäntä lähellä on pihkan ja koivutisleen jalostus omaan käyttöön erinäisiin juttuihin. Ja hevosenpaskasta kaliumnitraatin keittely on ensikesän projektina.
   ———————————————————————————————————————————

   Fluori on jokatapauksessa myrkky. Minulla on fluorivetyhapon kanssa pelaamisesta sekä kokemusta että pitkäaikainen altistus joten tiedän kyllä mistä puhun.

   ——————————————————————————————-
   Ja tuohon suunniteltuun vanhenemiseen vielä:

   Tehtailijat ovat siitä vastuussa alunperin, eivät ”kuluttajat”.

   Se on totta, että ”kuluttajat” saavat syyttää siitä osittain itseään kun seuraavat sitä kulutuskiimaa.

   Mutta sekin on totta, että tuo Bernaysin Propaganda , ja sen lukemattomat offspringit vaikuttavat ERITTÄIN vahvasti sen markkinointiaivopesun takana. MArkkinointi on mielikuvien luontia, EI totuutta.

   Sekin on kyllä totta, että totuus ei kiinnosta kovinkaan laajalti. Tästä hyvä esimerkki on esim. Suomen kristillisdemokraattien harhassa elävä popula. Kuten on sekoomuksenkin mammonauskovaisten osio.

   Seksillä myydään mm. useimmiten ja tämä fakta ei jää kellekään älylliselle epäselväksi kun mielenhallintamediaa seuraa kriittisesti.

   ————————————————————–

   Jodlaava kyssäkaali.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Luontaiskaupat myyvät myös Maharisri Ayurveda hammastahnaa, jossa fluori tulee fluoripitoisen Salvadora Persica-yrtin mukana. Jotkut kasvit kun käyttävät fluoria torjunta-aineenaan.

  ”..Seksillä myydään..”
  No sillä on arvaamatonkin vaikutus, Kuluttavimmat ovat nuoret ja ilmeisesti miehet. Naiset valitsee geeniensä jatkajiksi miehen joka näyttää kuluttavalta rikkaalta. Nuhjuinen ekomies 70-luvun ekoautossa ei kelpaa. Pitää olla mersu tms ja viimeisimmät hilut kädessä kiiltäen. Tätä on jatkunut sen miljoona vuotta (arkeol. kerroksista löytyy valtavat mammuttiluuvuoret tuhlauksen merkkinä jne), joten sitä ei muuta mikään 2011 ekomuoti tai valistuskampanja tai tv-dokumentti. We are doomed..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Huomatkaa, että tahnaa ei ole tarkoitus syöttää lapselle 1/3 tuubia. Hampaat harjatessa 2 krt/päivässä ei saada millään myrkytyspitoisuuksia fluorista, ja onhan lapsille omat tahnat joissa on pienempi fluoripitoisuus, esim alle 6v. 500ppm, yli 6v. n. 1000ppm ja aikuisille tuo 1500 ppm fluoria. Kaikki on myrkyllistä liiassa määrin, voihan liialliseen vedenjuontiinkin kuolla!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. Miten voi olla totta etteivät ihmiset ole huolissaan esim. tästä fluorin haittaepäilystä. Sen hyötyjä / haittoja ei kyllä ole tutkimuksissa vielä todettu mutta epäilysten mukaan ei ole terveydelle haitaton monestakin syystä. Fluorittomia hammastahnavaihtoehtoja on olemassa myös lapsille. Vielä -90 luvulla lapsille syötettiin sekä kotona että päiväkodeissa Fluoritabletteja, mahtoiko tulla yliannostusta jos sitä sai sekä kotona että päiväkodissa ollessaan. En ainakaan koskaan kuullut puhuttavan, henkilökunnan /lasten vanhempien kanssa siitä asiasta. Jos tuollaisia väittämiä asiassa ilmenee että, esim. Fluori vaikuttaa älykkyyteen niin en kyllä itse altistaisi lapsia sellaiselle myrkylle altiiksi,+ muut haittavaikutukset mukaanlukien. Tieteellisiin tutkimuksiin pitää mielestäni suhtautua suurella varauksella, jos vähänkin epäilee todenperäisyyttä niin silloin kannattaa mieluummin astua pari askelta taaksepäin ja odottaa eikä altistaa ketään epävarmojen asioiden koekaniiniksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat