10 luonnonrohtoa munuaiskivien hoitoon

Munuaiset ovat ihmiskehon tärkeimpiä elimiä. Munuaiset auttavat puhdistamaan ja suodattamaan epäpuhtauksia verestä ja kuona-aineita virtsasta. Munuaiskiviä syntyy, kun munuaiset eivät pysty käsittelemään haitallisia aineita tarpeeksi tehokkaasti. Tarkemmin sanottuna käsittelemättömistä mineraaleista muodostuu kiteitä, jotka tukkivat mahdollisesti virtsatiet ja aiheuttavat kipua.

Listasimme yksinkertaisia luonnonhoitoja lievittämään munuaiskivien aiheuttamaa epämukavuutta ja nopeuttamaan kehon omaa luonnollista paranemiskehitystä.

 
1. Sitruunamehu, oliiviöljy ja omenaviinietikka

Nämä raaka-aineet ovat suosituimpia ja eräitä tehokkaimpia parannuskeinoja munuaiskiviin ja niiden aiheuttamaan kipuun. Ensimmäisten kipujen ilmaantuessa juo sekoitus 0,5 dl luomuoliiviöljyä ja 0,5 dl luomusitruunamehua, minkä perään vielä iso lasillinen puhdasta vettä. Odota puoli tuntia ja juo toinen iso lasi vettä, johon on sekoitettu puolikkaan sitruunan mehu ja yksi ruokalusikallinen luomuomenaviinietikkaa. Jatka nauttimalla veden, sitruunan ja etikan annos tunneittain, kunnes oireet hellittävät.

 
2. Sianpuolukka (Arctostaphylos uva-ursi)

Sianpuolukka on tavallinen kansanlääke munuaiskiviin. Sen lisäksi että se lievittää tulehdusta munuaisissa, se voi myös lievittää kipua ja puhdistaa virtsatiehyitä. Sianpuolukan kuivatut lehdet sisältävät arbutiinia, joka on hydrokinonijohdannainen. Lisätietoja käytöstä ja annostuksesta esimerkiksi sivulta Tohtori.fi.

 
3. Voikukan juuri

Voikukan juuri on loistava munuaislääke ja puhdistaja. Lisätietoja käytöstä ja annostuksesta esimerkiksi sivulta Tohtori.fi.

 
4. Kidneypapu

Näiden papujen muoto muistuttaa munuaisia ja siitä niiden nimikin juontaa (’kidney’ on suomeksi munuaiset). Kenties se vihjaa myös pavun parantavista ominaisuuksista. Tehokas kotikutoinen rohto munuaiskivien hoitoon saadaan pavun palkoja uuttamalla. Kannattaa poistaa pavut palkojen sisältä ja keittää pelkkiä palkoja puhtaassa vedessä kuusi tuntia. Neste suodatetaan, jäähdytetään ja juodaan päivän aikana.

 
5. Kortteet (Equisetum)

Kortteesta tehty tee on tehokas rohto munuaiskiviin. Juo päivittäin 3-4 lasillista korteteetä tai ota 2 grammaa yrttiä kapselissa päivittäin.

 
6. Granaattiomenamehu

Kaikki ovat varmaan kuulleet granaattiomenan monista terveyshyödyistä. Merkittävää on se, että granaattiomenan siemenet ja mehu ovat luonnollinen lääke munuaiskivien hoitoon. Se saattaa johtua granaattiomenan happamuudesta tai sen adstringoivista ominaisuuksista.

 
7. Magnesium

Tutkimusten mukaan munuaiskivistä toistuvasti kärsivillä ihmisillä, jotka ottivat magnesium-ravintolisää, todettiin 92,3 prosentilla munuaiskivien selvästi vähentyneen. Munuaiskivien vähentämiseksi ja estämiseksi suositellaan 300 mg magnesiumorotaattia päivittäin.

 
8. Luomuselleri

Selleri kasviksena ja sellerin siemenet ovat loistavia munuaisrohtoja ja ne edistävät virtsaamista. Sellerin siementen säännöllinen käyttö, joko mausteena tai teenä, saattaa estää munuaiskivien muodostumisen.

 
9. Basilika

Basilikateetä voi ottaa läpi päivän munuaisten yleisterveyden hyväksi. Kannattaa kokeilla alkuun teelusikallinen mehustettua basilikaa ja hunajaa päivittäin puolen vuoden verran. Yleisesti uskotaan, että basilikamehua sisältävät kansanlääkkeet voivat helpottaa kivien puhdistamista virtsateistä.

 
10. Ruokavalion muutos

Epäterveellinen ruoka on yksi munuaiskivien pääasiallisista syistä. Kannattaa vähentää virvoitusjuomien ja energiajuomien kulutusta ja välttää teollisia ruokia ja alkoholijuomia. Ruokavalioon kannattaa lisätä hedelmiä ja vihanneksia, erityisesti listassa mainittuja. Lisätietoa vältettävistä ruoista ja juomista kannattaa lukea (esimerkiksi englanniksi The Green Body Cleanse).

Listattujen rohtojen ei ole tarkoitus korvata normaalia terveydenhoitoa. Jos kärsii kovista munuaiskivien aiheuttamista kivuista, pitää käydä välittömästi lääkärissä. Optimaalisen terveyden hyväksi kannattaa kerran pari vuodessa suorittaa suoliston puhdistus, maksan ja sappirakon puhdistus, kemikaalien ja raskasmetallien puhdistus ja jopa haitallisten organismien puhdistus.

 
Alkuperäinen artikkeli englanniksi lähteineen Global Healing Center -sivuilla.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat