15 asiaa, joista sinun tulisi luopua ollaksesi onnellinen

Pidämme kiinni monista asioista, jotka tuottavat tuskaa, stressiä ja kärsimystä. Sen sijaan että päästäisimme irti ja sallisimme itsemme elää onnellisena ja vailla stressiä – takerrumme niihin. On aika muutokselle. Tästä päivästä lähtien, päästä irti kaikesta, mikä ei palvele sinua, ja arvosta muutosta.

 

1. Luovu tarpeesta olla aina oikeassa

Monet meistä eivät voi sietää ajatusta siitä, että he olisivat väärässä. Halu olla aina oikeassa – parisuhteen päättymisen tai merkittävän stressin ja tuskan uhalla – ei ole sen arvoista. Aina kun koet välitöntä tarvetta kiistellä siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, kysy itseltäsi kysymys: “Olisinko mieluummin oikeassa, vai olisinko ystävällinen?” Onko sillä jotain väliä?

2. Luovu tarpeesta hallita kaikkea

Ole halukas luopumaan tarpeesta määrätä kaikesta mitä tapahtuu sinulle tai mitä tapahtuu ympärilläsi, oli kyseessä sitten tilanteet, tapahtumat, ihmiset tai mikä tahansa muu. Olkoon kyseessä rakkaimpasi, kollegat tai vaikkapa tuntematon kadunmies – anna heidän olla. Salli kaiken ja kaikkien olla sellaisia kuin ovat ja huomaat kuinka paljon paremmaksi tunnet olosi.

3. Luovu syytöksistä

Luovu tarpeesta syyttää muita siitä mitä sinulle on tapahtunut tai mitä ei ole tapahtunut, siitä mitä tunnet tai mitä et tunne. Lakkaa luovuttamasta päätösvaltaasi muille ja ota vastuu omasta elämästäsi.

4. Luovu itsetuhoisista ajatuksista

Kuinka monet vahingoittavatkaan itseään täyttämällä mielensä negatiivisilla, myrkyllisillä ja itsetuhoisilla ajatuksilla? Älä usko kaikkea mitä mielesi kertoo sinulle – varsinkaan negatiivisia tai tappiota lietsovia ajatuksia. Olet niiden yläpuolella.

5. Luovu rajoittavista uskomuksista

Luovu ajatuksista, jotka rajoittavat sitä mitä voit tai mitä et voi tehdä, mikä on mahdollista ja mikä on mahdotonta. Tästä hetkestä lähtien, et enää salli rajoittavien ajatusten estää menestymistä elämässäsi. Levitä siipesi ja lennä!

6. Luovu valittamisesta

Luovu ainaisesta tarpeestasi valittaa monista asioista – ihmisistä, tilanteista, tapahtumista, jotka tekevät sinut onnettomaksi, surulliseksi tai masentuneeksi. Kukaan ei tee sinusta onnetonta, mikään ei tee sinusta surullista tai epätoivoista ellet salli sitä. Tapahtuneet asiat eivät laukaise tuntemuksia vaan tapa jolla tarkastelet niitä. Älä ikinä aliarvioi positiivisen ajattelutavan voimaa.

7. Luovu ylellisyydestä nimeltä arvostelu

Luovu tarpeestasi arvostella itsestäsi poikkeavia asioita, tapahtumia tai ihmisiä. Olemme kaikki erilaisia, mutta olemme yhtä ja samaa. Haluamme kaikki olla onnellisia, haluamme rakastaa ja tulla rakastetuksi sekä haluamme tulla ymmärretyiksi.

8. Luovu tarpeesta tehdä vaikutus

Älä yritä olla jotain mitä et ole vain saadaksesi muut pitämään sinusta. Se ei mene niin. Sillä hetkellä, kun lakkaat yrittämästä olla jotain mitä et ole, riisut kaikki naamiot, hyväksyt ja arvostat todellista itseäsi, ihmiset hakeutuvat luoksesi muitta mutkitta.

9. Luovu muutoksenvastaisuudesta

Muutos on hyvästä. Muutos auttaa etenemään paikasta A paikkaan B. Muutos auttaa parantamaan sinun ja läheistesi elämänlaatua. Seuraa unelmiasi ja arvosta muutosta – älä vastusta sitä.

10. Luovu leimaamisesta

Lakkaa leimaamasta asioita, ihmisiä tai tapahtumia, joita et ymmärrä niiden outouden tai erilaisuuden vuoksi. Pyri avaamaan mielesi, pienin askelin. Mieli toimii vain avoimena.

11. Luovu peloistasi

Pelko on vain illuusio, jota ei ole olemassa – se on mielesi luomus. Saata asiat järjestykseen sisäisesti, niin ulkopuoli korjautuu automaattisesti.

12. Luovu tekosyistä

Anna tekosyille potkut. Et tarvitse niitä. Rajoitamme usein itseämme erilaisin tekosyin. Sen sijaan että kehittäisimme itseämme, juutumme paikoilleen, valehtelemme itsellemme, käytämme kaikenlaisia tekosyitä, jotka eivät pidä paikkaansa 99,9 % ajasta.

13. Luovu menneisyyden haikailusta

Menneisyydestä on vaikea päästää irti, varsinkin jos se näyttää valoisammalle kuin nykyhetki ja tulevaisuus näyttää synkemmältä. Kuitenkin nykyhetki on kaikki mitä on, ja se mitä tulee ikinä olemaan. Et arvostanut menneisyyttä silloin kun se oli nykyisyyttä, älä siis juutu menneisyyteen vaan nauti elämästäsi. Elämässä tärkeintä on matka, ei määränpää. Aseta selkeitä päämääriä tulevaisuuteen, mutta älä unohda elää hetkessä.

14. Luovu riippuvuudesta

Monien on vaikea päästää irti, mutta se ei ole mahdotonta. Kun lakkaat tarrautumasta asioihin, se ei tarkoita, että sinun tulisi lakata rakastamasta niitä – rakkaudella ja riippuvaisuudella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Riippuvaisuus muodostuu menettämisen pelosta, kun taas aito rakkaus on puhdasta ja pyyteetöntä. Rakkaus ja riippuvaisuus sulkevat toisensa pois.

15. Luovu tarpeesta elää muiden odotusten mukaisesti

Liian monet eivät elä elämäänsä omien halujensa mukaisesti. He elävät siten kuin muut ajattelevat olevan parasta heille. He elävät siten kuin heidän vanhempansa, ystävänsä, vihollisensa, opettajansa, tai hallitus ja media, ajattelevat olevan parasta heille. He sivuuttavan sisäisen äänensä. He ovat niin kiireisiä täyttäessään muiden odotuksia ja tarpeita, että he menettävät otteen omasta elämästään. He unohtavat sen mikä tekee heistä onnellisia, mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat.. seurauksena he unohtavat itsensä. Sinulla on yksi ainoa elämä, elä sitä, äläkä anna muiden ihmisten odotusten harhauttaa sinua omalta polultasi.

 

Alkuperäinen artikkeli

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat