25 tapaa parantaa terveyttä ja hyvinvointia vuonna 2011

Uusi vuosi on alkamassa ja monille vuoden vaihtumiseen kuuluu uuden vuoden lupausten tekeminen, lupaukset parantaa terveyttä ja hyvinvointia vuonna 2011.

Seuraavassa on 25 hyvinvointia edistävää ideaa, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

1. Korvaa virvoitusjuomat teellä tai vedellä.

2. Lupaudu syömään vähintään yksi tuore hedelmä (tai vihannesannos) joka aterialla.

3. Lisää 5 minuuttia liikuntaa päivässä liikuntarutiineihisi. Jos sinulla ei ole vielä liikuntatottumuksia lainkaan, aloita 5 minuutilla päivässä!

4. Hanki enemmän raitista ilmaa!

5. Opettele Pilates-jumppaa. Se on luultavasti ykkösliikuntamenetelmä kehon perusvoiman ja notkeuden lisäämisessä.

6. Tee itsellesi ravintorikkaista raaka-aineista smoothie joka päivä.

7. Hanki lisää viherkasveja. Ne puhdistavat sisäilmaa kodissasi.

8. Ota laadukasta luonnossa kasvaneen kalan oljystä tehtyä ravintolisää, joka sisältää myös D-vitamiinia.

9. Syö enemmän kvinoaa. Se on proteiinipitoinen “jyvä”, jossa on vain vähän hiilihydraatteja. Sillä voi helposti korvata riisin tai kuskusin.

10. Kun nouset aamuisin sängystä, tee heti ensimmäisenä 5 vatsalihasliikettä. Kuulostaa pieneltä määrältä, mutta jopa viidellä vatsalihasliikeellä päivässä voi olla iso vaikutus.

11. Kun menet kauppaan, älä yritä pysäköidä autoasi mahdollisimman lähellä ovea. Pysäköi suosiolla kauemmaksi. Saat vähän enemmän liikuntaa ja samalla raitista ilmaa.

12. Hanki hyvä vesisuodatin, jotta voit lopettaa hanaveden (tai pulloveden) juonnin.

13. Aloita “lempeä” laji, kuten tai-chi tai jooga. Laji vähentää stressiä ja parantaa fyysistä kestävyyttäsi.

14. Rentoudu kuumassa kylvyssä epsomsuolojen sekä yrttien, kuten laventelin, kera. Tekee ihmeitä mielelle ja lihaksille.

15. Käy laillistetun hierojan vastaanotolla. Hieronta on todella terveellistä ja se on hyvä tapa palkita itseäsi muista edistyksistäsi, joita teet hyvinvointirintamalla.

16. Kasvata ituja! Yksinkertaisella ja halvalla itukasvatuslaitteella voit kasvattaa itsellesi ituja. Syömällä vain 30 grammaa ituja päivässä on suuri vaikutus syövän ehkäisyssä ja vastustuskyvyn lisäämisessä.

17. Esivalmista ja suunnittele kesän kasvimaata. Nyt on kylläkin kylmää ja lumista, mutta jos nyt sitoudut kylvämään kasvimaan alkukesästä, voit niittää monia terveyshyötyjä seuraavina kuukausina.

18. Hanki mini-trampoliini ja pompi sillä olohuoneessa. Voit jopa katsella elokuvia tai dokumentteja samalla.

19. Sitoudu nukkumaan vähintään 8 tuntia yössä 2-3 kertaa viikossa (tai useammin, jos mahdollista). Monilla ihmisillä on univajetta ja tästä aiheutuvat terveyskustannukset ovat valtavia.

20. Syö enemmän lähiruokaa vuonna 2011. Olet siten terveempi ja onnellisempi.

21. Onko sinulla työ, josta et pidä? Lopeta se! Muokkaa elämäntyyliäsi niin, että pärjäät vähemmällä rahalla. Sitten voit tavoitella sitä, mistä todella nautit. Onnellinen elämä pienessä talossa on parempi kuin kurja elämä isossa talossa.

22. Lopeta liiallinen lääkkeiden syönti! Ota selvää, miten voit turvallisesti ja vaiheittain lopettaa lääkkeitä hoitamalla niiden taustalla olevaa epätasapainoa tai sairautta. Mitä vähemmän lääkkeitä syöt, sitä terveempi olet.

23. Heitä televisiosi ulos! Katseletko kaapeli-TV:tä tai sateliittikanavia? Se on täyttä ajanhaaskausta (mutta tiesithän jo tuon). Irrota johto seinästä. Lue enemmän kirjoja ja hanki tietosi internetistä, jossa uutislähteet ovat itsenäisempiä ja älykkäämpiä.

24. Päätä mieltää ruoka ravinnoksi eikä viihteeksi. Syö se, mitä kehosi tarvitsee äläkä sitä, mitä makunystyrät himoitsevat.

25. Opeta muita elämään terveellisesti! Mitä enemmän juttelet muiden kanssa terveellisistä tavoista, sitä varmemmin noudatat niitä itse.

Siinäpä nuo! Toivon, että nautit näistä 25 tavasta parantaa hyvinvointiasi vuonna 2011 (ja siitä eteenpäin).

Kirjoittaja on terveyssivusto NaturalNewsin päätoimittaja

Alkuperäinen artikkeli löytyy osoitteesta http://www.naturalnews.com/027933_health_happiness.html

3 kommenttia

 1. 25 lisäksi -mielestäni n;1 -Jättää kiire pois,,2 Rakasta itseäsi 3 kuuntele lempi musiikkiasi
  4,tee uinti liikeitä kotona ”asana-Yoga”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Oivia vinkkejä. Lisäisin vielä, että vaihda alkoholi hamppuun.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. kohtaan 22 lisäisin, sellaisen ”huuhaahoidon,” kuin kaalinlehtihoito. Mieheni on sairastanut polvensivun kipua jo useamman viikon. Kävi lääkärissä sai särkylääkkeet joista ei ollut mitään hyötyä jalkakipua on hoidettu jos jollakin konstilla mutta vasta tänään taisi löytyä oikea hoito, mieheni ei kyllä vielä tiedä että hänen jalassaan kipeässä kohti on murskattua kaalinlehteä, kas kummaa melkein välittömästi kääreen saatuaan kehui että hyvältä tuntuu. Katsotaan miten jatkossa mutta sellaaisia nämä monen mielestä ”huuhaahoidot” valitettavasti ovat. Niin eihän sitä ole tieteellisesti todistettu eihän sellainen voi parantaa. Toimiipa kuitenkin eikä potilas todellakaan tiedä kantavansa kaalinlehtiä jalkakääreessään.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat