3 yleisintä lääkärin valhetta nivelkivuista

Useimmat tuntuvat hyväksyvän iän mukana tulevana kohtalona hidastumisen ja aktiivisuuden vähenemisen. He uskovat tahtomattaan olevan normaalia kärsiä vanhuuttaan kivuista, jäykkyydestä ja hellistä paikoista. Valitettavasti nämä harhaluulot saavat miljoonat ihmiset kärsimään tarpeettomasti.

Miten hienoa elämä olisi ilman nivelkipuja! Mitä jos kipeiden ja arkojen nivelten takia ei tarvitsisi enää välttää harrastamasta kaikkea, mistä aiemmin niin suuresti nautti? Voisi pelata 18 reikää golfia vaivattomasti tai istua pari tuntia leffassa ilman että paikat käyvät jäykiksi. Pelkästään sängystä ylös nouseminen aamuisin voi joillekin olla haaste kaikkine nivelten poksumisineen ja valitteluineen.

Aktiivisena pysyminen on nuoruuden lähde

Tämä on yksinkertainen totuus. Aktiivisena pysyminen auttaa parhaiten elämään pitkään laadukasta elämää. Yleensä ikääntyessään ihmiset alkavat luopua harrastuksistaan uskoen nivelkipujen ja erilaisten särkyjen kuuluvan vanhenemiseen sekä yksinkertaisesti luottaen lääkärin huonoihin neuvoihin. Huolimatta lääkäreiden käsityksistä nivelkipuihin on olemassa perustavanlaatuinen syy, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä iän kanssa. On tärkeää ymmärtää, että lääkäreiden yleisin lähestymistapa nivelkipuihin on määrätä kipulääkkeitä ja lepoa.

Älä anna parhaita vuosiasi lääketeollisuudelle

Nykyinen lääketieteen asenne kivunlievitykseen on luonut miljardien dollarien bisneksen. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että näennäisesti harmittomien särkylääkkeiden, kuten ibuprofeenin, pitkäaikainen nauttiminen voi heikentää niveliä ja reseptikipulääkkeet ovat todistetusti aiheuttaneet vakavia vaurioita ja jopa kuolemia. Moni varmaan muistaa Vioxxin nimellä myydyn särkylääkkeen, joka vedettiin markkinoilta 5 vuoden jälkeen sen aiheutettua Yhdysvalloissa ainakin 55.000 kuolemaa. Onkohan markkinoilla jo seuraava Vioxxin kaltainen tappajalääke?

Haluan kertoa ihmisille, että on olemassa vaihtoehtoja nivelkipujen hallintaan. Lääkäreiden määräyksistä huolimatta ei ikääntyessään tarvitse lopettaa harrastuksia ja ruveta popsimaan särkylääkkeitä vain saadakseen hyväksyttävän elämisen laadun. Minkään särkylääkkeen pitkäaikainen nauttiminen ei ole turvallista.

Valhe 1: Liikunta pahentaa nivelkipuja

Yleisen uskomuksen mukaan kivuliaan nivelen kaikenlainen rasittaminen pahentaa tilannetta ja siksi useat lääkäritkin kehottavat välttämään liikuntaa. Tässä ei kuitenkaan oteta huomioon kehon synnynnäistä kykyä korjata vaurioita ja fyysiset harjoitukset itse asiassa stimuloivat parantumista. Tosiasiassa liikkumattomuus heikentää lihaksia ja vähentää nivelten liikkuvuutta.

On tieteellinen tosiasia, että pyöräilyn ja kävelyn kaltaiset vähän rasittavat liikuntamuodot ovat erittäin hyödyllisiä nivelille parantamalla veren ja nesteiden kiertoa, mikä taas tehostaa kehon luonnollista kykyä parantaa nivelten kudoksia ja suojata niitä enemmiltä vaurioilta.

Entä jos kipu yltyy liian suureksi liikunnan kannalta? Alempana paljastetaan turvallisia tapoja parantaa niveliä ja aloittaa varovasti liikunnan harrastaminen.

Valhe 2: Särkylääkkeet ovat turvallinen pitkäaikaisratkaisu

Monet ihmiset popsivat tavallisia särkylääkkeitä, kuten aspiriini, naprokseeni ja ibuprofeeni, päivästä toiseen olettaen sen olevan täysin turvallista. Osasyy tähän uskomukseen on varmasti lääkefirmojen hienoissa mainoksissa, jotka kuvaavat miten hienoa elämä on särkylääkkeiden ansiosta ja miten ne vaikuttavat olevan täysin vailla sivuvaikutuksia. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Mainokset eivät kerro, eivätkä lääkäritkään välttämättä tiedä, että nämä lääkkeet vaikuttavat haitallisesti terveyteen pitkäaikaiskäytössä. Esimerkiksi ibuprofeeni vaurioittaa niveliä, sillä kipua lievittääkseen se tukahduttaa samalla luonnollisen parantumisprosessin. Muita näiden lääkkeiden sivuvaikutuksia ovat maksa- ja munuaisvauriot, vuotavat mahahaavat ja kohonnut sydänkohtauksen tai aivoverenkiertohäiriön riski.

Valhe 3: Luonnontuotteet eivät tepsi

Erikoista lääkäreissä on se, että suurin osa heistä nauttii päivittäin lisävalmisteita, mutta he eivät suosittele niitä potilailleen. Tuhannet tieteelliset tutkimukset osoittavat luonnontuotteiden toimivan nivelkivuissakin, usein tehokkaammin kuin reseptilääkkeet. Eikö lääkärin velvollisuus ole suositella tehokkainta ja turvallisinta hoitoa? Asianmukaisesti määrätyt reseptilääkkeet tappavat noin 100.000 ihmistä vuodessa. Arvatkaapa kuinka monta ihmistä kuoli ravintolisiin viime vuonna? Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n mukaan NOLLA. Mielestäni jokainen lääkäri, joka ei suosittele, edes vaihtoehtoisena hoitona, luonnonmukaista lääkintää nivelkipuihin, syyllistyy virkavirheeseen. Lääkärinvala velvoittaa heitä parantamaan ihmisiä, ei kirjoittamaan lääkemääräyksiä.

Onko nivelhoitosi peräisin 80-luvulta?

Glukosamiinin ja kondroitiinin yhdistelmä on muodostunut kaikkein yleisimmin käytetyksi luonnon lääkkeeksi nivelkipuihin, ja ihan hyvästä syystä. Sadat tutkimukset todistavat sen olevan turvallinen ja sen lisäksi se auttaa suojelemaan ja kasvattamaan rustoa. Se auttaa suurinta osaa nivelkivuista kärsiviä, mutta nivelten terveyden tutkimus on edennyt huimasti 80-luvulta, jolloin glukosamiini-kondroitiini yleistyi.

Eräs viime aikojen suurimmista keksinnöistä nivelten hoitamisessa on hyaluronihapon nivelnestettä elävöittävä vaikutus. Nivelneste ympäröi paksuna ja geelimäisenä nesteenä nivelten rustoja, toimien iskunvaimentimena ja voiteluaineena. Nykyään useimmat suositut niveltenhoitovalmisteet sisältävät glukosamiinia, kondroitiinia ja hyaluronihappoa, mutta mikä tärkeintä, nämä kolme eivät yhdessäkään vielä paranna syytä, joka useimpien johtavien asiantuntijoiden mielestä on syynä jopa 90 % nivelkipujen tapauksissa.

Useimmat lisäravinteet eivät vaikuta tähän kriittiseen tekijään

Tilapäinen tulehdus on normaali osa elimistön luonnollista parantumisprosessia. Kroonisen tulehduksen seuraukset voivat olla kuitenkin terveydelle hyvin vaarallisia. Valitettavasti seurauksena myrkkyjen, teollisten einesten ja muiden tekijöiden vaikutuksista useat meistä kärsivät tietämättään huomaamattomasta lievästä kroonisesta tulehduksesta. Sen uskotaan olevan yksi suurimmista syistä nivelkipuihin ja koko elimistön vaivoihin.

Ongelmana useimmissa nivelkipujen lisäravinteissa on se, että niiden valmistusaineet on suunniteltu keskittymään pelkästään niveleen, eikä niissä ole mitään, joka parantaisi kivun aiheuttaneen tulehduksen. Keskittymällä koko elimistön sijaan vain niveleen tulee taisteltua vain ison ongelman pientä osaa vastaan. Siksi markkinoiden parhaat nivelten parannusaineet sisältävät runsaasti myös luonnollisia tulehdusta vastustavia aineita. Se on samalla paras tapa varmistaa koko kehon nopea ja pitkäaikainen hyvinvointi.

5 tulehdusta vastustavaa ainetta, jotka puuttuvat useimmista lisäravinteista

Kiehtovat uudet tutkimukset osoittavat useiden vahvojen ja turvallisten yrttien tepsivän uskomattoman hyvin kroonisiin lieviin tulehdustiloihin ja parantavan koko kehon uskomattoman tehokkaasti. Kansanparannuksessa näitä yrttejä on käytetty tuhansia vuosia, mutta todisteet niiden tehosta eivät ole pelkkää kansantarua ja huhupuheita. Mullistavat nykyaikaiset tutkimukset ovat todistaneet näiden ikivanhojen rohtojen voivan olla nykylääketieteen myrkyllisiä keitoksia turvallisempia ja tehokkaampia.

Olen lukenut tuhansia tutkimuksia erilaisista tulehduksia parantavista rohdoista ja vuosien varrella kokeillut itse niistä kymmeniä. Niitä löytyy runsaasti, mutta kaikista parhaimpia ovat nämä viisi: Olibaanit (Boswellia), kurkumiini (E 100), inkivääri, hapankirsikka ja bromelaiini.

Olibaanit, antiikin ratkaisu nivelkipuihin

Jo satoja vuosia sitten Intiassa ayurveda-parantajat käyttivät nivelkipujen hoitoon olibaanipuun kuoresta tehtyä uutetta. Nykyään tästä Boswellia serratan ominaisuuksista tiedetään paljon enemmän ja sen on todistettu nopeasti ja tehokkaasti nujertavan tulehduksen pitkäksi aikaa. Uraa uurtava kalifornialaisen Davis-yliopiston ensiluokkainen tutkimus osoitti olibaanin helpottavan polven kipua ja jäykkyyttä vain 7 päivässä. Viime vuonna läpimurtotutkimuksessa tutkijat havaitsivat olibaanin estävän keskeisten tulehdusmolekyylien tuotannon, mikä myös estää ruston kulumisen!

Kurkumiini ja inkivääri, ihmeelliset parantavat elämän mausteet

Intiasta ovat kotoisin myös nämä vahvat yleispätevät tulehduksen vastustajat. Kurkumiini on yhdiste, jota löytyy mm. curry-maustesekoituksissa käytetystä maustekurkumasta. Sen on tutkimuksissa osoitettu estävän tulehduksen syntymistä koko kehossa, vähentävän kipuja ja jäykkyyttä, tehostavan vastustuskykyä ja jopa suojelevan aivoja älyllisten kykyjen heikentymiseltä. Inkiväärillä on useita samoja ominaisuuksia kuin kurkumiinilla ja erityisen huomattavat tulehdusta vastustavat kyvyt. Omien kokemusteni mukaan kurkumiini ja inkivääri toimivat synergistisesti yhdessä kuin dynaaminen duo torjuen helposti tulehduksia ja lievittäen nopeasti kipua.

Ylösalas-kakku ananaksella ja kirsikalla

Ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, että herkullinen ylösalas-kakku ananaksista ja kirsikoista olisi myös tehokas apu nivelkipuihin. Ananasta on kuitenkin käytetty jo vuosisatoja kivun ja tulehdusten lievitykseen. Salaisuutena on ananaksen entsyymi bromelaiini, jolla on tieteellisesti todistettuja lääkinnällisiä vaikutuksia. Tutkimusten mukaan bromelaiini vähentää turvotusta, mustelmia, kipua ja lyhentää parantumisaikaa. Vastaavasti myös kirsikoissa on ainutlaatuisia tulehdusta estäviä antioksidanttisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat erityisesti lihaskudoksiin, mikä tekee kirsikkauutteesta tärkeän osan toimivaa nivelten parantamishoitoa. Oregonin terveys- ja tiedeyliopiston tutkijoiden mukaan kirsikkauute voi olla turvallisempi lihaskipujen ja tulehdusten hoitoon kuin tavalliset kipulääkkeet.

Rikkiratkaisu tulehdukseen

Viiden luonnon yrtin lisäksi tulehduksen vastaiseen taisteluun monet (minä itse mukaan lukien) käyttävät menestyksekkäästi orgaanista rikkiä (MSM, dimetyylisulfoni) tulehdusten ja nivelten jäykkyyden vähentämiseen. Rikki on elintärkeä nivelten terveydelle, mutta useimmat meistä kärsivät ruokavaliossaan rikin puutteesta, sillä tehoviljely on köyhdyttänyt maaperää. Orgaaninen rikki vaikuttaa niveliin pehmentämällä rustojen soluja, jolloin aineenvaihdunta tehostuu ja haitalliset aineet poistuvat ja ravintoaineet imeytyvät tehokkaammin, mikä nopeuttaa niveliä suojaavan ruston parantumista. Uusi kliininen tutkimus osoitti vakuuttavasti dimetyylisulfonin vähentävän merkittävästi polvi- ja selkäkipuja.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/13/041813_3-Lies-Your-Doctor-May-Tell-You-About-Joint-Pain.shtml

9 kommenttia

 1. Särkylääkkeet,tupakka,kahvi,virvoitusjuomat,alkoholi ym,paljon happoja muodostavat aineet muodostavat virtsahappokiteitä myös niveliin ja tämä elimistön happamuus onkin suuri uhka terveydelle.
  Elimistö neutralisoi tehokkaasti happamuutta kalsiumin avulla,jota se ottaa luustosta ja nivelistä.
  Nykyinen elämäntyyli ei tunne enää terveyttä edistävää ruokavaliota,jotkut pitävät jopa alkoholin nauttimista päivittäin normaalina,vaikka kyseessä on hermomyrkky,bakteerien uloste,joka ei sovellu nisäkkäille lainkaan.Sitä sitten haistellaan,maistellaan ja purskutellaan suussa ja mietitään makua ja rakennetta..:D Kaiken pitää maistua ja tuntua hyvältä ja muusta viis.Näistä kaupallisista tuotteista keksimällä keksitään ties mitä ”terveysvaikutuksia” ja taas kauppa käy.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. (Etyyli)Alkoholi on kylläkin hiivan (aitotumallisten domainia siinä missä mekin) tuotos, ja suunnattu varsinkin bakteereja (eri domainia kuin me ja hiiva) vastaan. On kylläkin hiivalle itselleenkin niin epäterveellistä, että pelkällä käymisellä tuotteen etanolipitoisuus jää alle 20 %.

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 2. Oli taas vaihteeksi niin puutaheinää valhetta koko artikkeli että pakko oli kommentoida:

  1. Lääkärit eivät kehoita vanhuuden tullessa lopettaa liikkumista. Päinvastoin jokapäiväinen liikkuminen ja vähäistenkin voimavarojen hyödyntäminen päivittäin on äärimmäisen tärkeää.
  2. Lääkärit SUOSITTELEVAT liikkumista nivelvaivoihin. Uintia ja hiihtoa ym. joka ei tarpeetomasti rasita niveliä mutta vahvistavat niveliä tukevia lihaksia.
  3. Nivelkipuihin tarjotaan kipulääkettä koska lääkärin tehtävä on myös parantaa elämänlaatua ja lievittää kärsimyksiä. Kipulääke auttaa myös nivelkivuista kärsivää käyttämään niveliään sen sijaan että kivun pelossa jäisi vuoteeseen makaamaan.

  Toisinsanoen nämä ”lääkäreiden valheet” on olemassa pelkästään tämän artikkelin kirjoittajan omassa päässä. Kirjoittaja on joko tahallaan tai vahingossa ymmärtänyt asiat täysin väärinpäin.

  No jollakinhan ne luontaistuotteet on saatava myydyksi. Vaikka valheilla jos ei muuten. Eikö edes artikkelin suomeksi kääntäjää hävetä?

  Plusääni(6)Miinusääni(5)
  1. Nuo mainitsemasi lisät kyllä ovat auttaneet minua pääsemään eroon nivelkivuista jotka ovat aiheutuneet polvivammasta ja myöhemmin puhjenneesta nivelreumasta. Vasta kun otin Boswellia serratan ja Karin männynkuoriuutteen käyttöön joku kuukausi sitten kivut pikku hiljaa hävisivät. Inkivääriä ja kurkumaa oli mennyt jo lähes kaksi vuotta ennen sitä. Ne yksinään eivät tehonneet. Huomasin jossain hevostuotteiden sivulla nämä samat aineet hevosen nivelkivun hoitoon. Joku rehusekoitus, jossa oli omega-3, boswellia serrataa, kurkumaa, inkivääriä , pirunkouraa, mesiangervoa jne. Hevoset ovat saaneet parempaa hoitoa kuin ihmiset jos hoitajat pvat olleet ajan tasalla. Joskus viime vuosi tuhannella ymmärrettiin sioille antaa mm seleeniä , hivenaineita terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi, mutta ihmiselle niitä ei voinut suositella.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 3. En voi muuta kuin yhtyä näihin, ainakin suurimpaan osaan väitteistä. Kärsin ensin sappi-ja vatsavaivoista, jotka muuttuivst nivel-ja lihassärkykohtauksiksi. Sain nimittäin vatsakipuihini paljon särkylääkkeitä. Nivelsärkyihin sain sekä tulehduskipu että parasetamolilääkkeitä, aina vaan suurempia määriä suurempiin kipuihin.
  En pystynyt enää työskentelemään kunnolla, liikkuminen oil tosi vaikeaa. Tuskissani etsin netistä vaihtoehtoja. Ensimmäinen helpotus olivat suomalaisen jäsentenkorjaajsn hoitokerrat. Lisäksi löysin kurkuma-mustapippuri-kaneli-inkivääri teen, johon viimeksi yhdistin opti-MSM- kiteiden juomisen appelsiinimehussa.
  Olen voinut jättää kipu- ja tulehduslääkkeet asteittain pois, teen päivittäin lihasharjoitukset ja elämä on paljon helpompaa.

  Vatsakipuihin sain helpotusta maitohappokapseleilla ja magnesiumtableteilla, liialliset kuidut aiheuttivat kovia kipuja.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 4. Hei, mistä voin hankkia kyseisiä valmisteita? Kuten olibaaneja? (Ananas onkin sitten helpompi 😉 Omalla kohdallani lääkärit ovat neuvottomia, mitään diagnoosia en ole saanut vaikka olen nivelkipujen takia lähes liikuntakyvytön. Aijon etsiä vaihtoehtoisia parannuskeinoja, kun lääkäreiltä keinot on loppu.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. Kannattaa juoda teen tai kahvin sijasta PAKURIKÄÄPÄ
  juomaa, keittää koivusta irroitettua pakuria kattilassa.
  Itsellä auttoi nivelkipuihin ja tutkimusten mukaan se on superfoodia parhaasta päästä. Metsään vain etsimään ja puukko mukaan. Juon päivittäin ja flunnsakin pysyy poissa!

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat