9 huippuvinkkiä harmaakaihin kotihoitoon

Silmät ovat sielun peili ja näkö meille kaikille tärkein aisti. Silmien hyvinvointiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Jos näkö alkaa sumentua ja valo katoaa, on enää vähän tehtävissä. erilaiset silmäongelmat vaivaavat kaikenikäisiä, mutta eniten ikäihmisiä. Yleisin iän myötä hiipivä silmäsairaus on harmaakaihi. Ensimmäinen oire on näön heikentyminen ja mykiön samentuminen. Pitkälle edenneessä harmaakaihissa silmän pupilli on kokonaan samea ja näkö heikentynyt huomattavasti. Lopulta seuraa sokeus.

Harmaakaihi on mahdollista leikata ja tulokset voivat olla hyviä. Tosin ensin pitää todeta tarpeeksi pitkälle edennyt kaihi. On kuitenkin mahdollista itse hoitaa alkavaa harmaakaihia ja välttyä kokonaan leikkaukselta ja säilyttää hyvä näkö ja kirkkaat silmät. Tarkkaile siis silmiäsi ja toimi ennaltaehkäisevästi noudattaen seuraavia yksinkertaisia kotihoito-ohjeita harmaakaihin välttämiseksi.

Harmaakaihin kotihoito

1. Valkosipulin kynnet auttavat harmaakaihiin
Valkosipulin terveysvaikutukset ovat lukemattomat ja tämä ihmeellinen kasvi auttaa myös samentuneisiin silmiin. Lisää vain päivittäiseen ruokavalioosi 2 – 3 valkosipulin kynttä. Silmiesi linssit ovat kuin vasta pestyt! Kannattaa aloittaa heti.

2. Tuoreet kasvikset
Tuoreet kasvikset voivat tehdä ihmeitä silmillesi. Niissä on ravinteita ja A-vitamiinia, joka lääkitsee silmiesi terveyttä. Voit lisätä ruokavalioosi sitruunamehulla ja oliiviöljyllä maustettua salaattia, mutta muista pestä raaka-aineet ennen käyttöä, jotta et vahingossa myrkytä elimistöäsi lääkitsemisen sijaan. Myös tuoreet kasvismehut, kuten porkkanamehu, auttavat huimasti silmiesi parantumista.

3. Pinaatti hoitaa harmaakaihin
Lääketieteen julkaisujen mukaan pinaatti voi parantaa harmaakaihin vaurioittamia silmiä, sillä siinä on paljon beetakaroteenia ja antioksidantteja. Pinaatti on ehdottomasti parhaita ja helpoimpia apuja harmaakaihin hoitamiseen.

4. Maito ja mantelit auttavat silmien ärsytykseen ja punoitukseen
Useimpien harmaakaihista kärsivien silmät kutiavat ja punoittavat. Se itsessään on jo ikävä ongelma, jota voi helposti hoitaa mantelimaidolla. Varmista, että käytettävä maito on mahdollisimman käsittelemätöntä. Liota manteleita maidossa yön yli, jotta mantelin ravintoaineet irtoavat maitoon. Voitele maitopisaroilla silmäluomia ja silmien ympäristöä ja anna vaikuttaa punoituksen ja ärsytyksen vähentämiseksi. Mantelit voi myös syödä ihon parantamiseksi.

5. Vihreä tee auttaa näköongelmiin
Vihreä tee on erinomainen yleislääke silmien terveyteen ja näköongelmiin. Vihreää teetä kannattaa nauttia 3 – 4 kertaa päivässä täyden terveysvaikutuksen saamiseksi. Teessä olevat antioksidantit antavat silmiä kirkastavan piristysruiskeen. Vihreää teetä on saatavilla myös ravintolisänä. Kysy lääkäriltä tai apteekista annostelusta.

6. Vehnänoras voi kääntää harmaakaihin kulun
Kyllä, on todellakin olemassa luonnontuotteita, joilla voi kääntää jo alkaneen harmaakaihin kulun. Vehnänorasmehu tai vehnänorasravintolisät ruokavaliossa auttavat poistamaan sumun silmistä. Tätä on testattu jo koirilla ja testataan ihmisillä tehon varmistamiseksi. Kokeile itse ja seuraa viimeisiä tutkimustuloksia.

7. Mustikka on hieno lääke vahvojen marjojen perheestä
Marjoilla on vahvoja ominaisuuksia, joita on käytetty lukuisien hengenvaarallisten sairauksien hoitoon. Harmaakaihi ei onneksi ole hengenvaarallinen, mutta mustikka auttaa myös siihen. Mustikassa on paljon antosyanosideja, antioksidanttisia flavonoideja, jotka suojaavat silmiä vapaiden radikaalien aiheuttamalta hapettumiselta.

8. Papaiini auttaa proteiinien imeytymiseen ja suojaa harmaakaihilta
Papaijasta saatava papaiini on entsyymi, jonka on todettu auttavan hajottamaan valkuaisaineita. Useilla harmaakaihista kärsivillä potilailla on todettu elimistön heikentynyt kyky hajottaa valkuaisaineita. Mykiön valkuaisaineet samentuvat ja aiheuttavat harmaakaihia. Papaiinia voi ottaa ravintolisänä harmaakaihin parantamiseksi tai ennalta ehkäisemiseksi.

9. C-vitamiini voi estää harmaakaihin
C-vitamiinin lisääminen ravintolisänä, tai luonnollisesti tuoreina hedelminä osana ruokavaliota, voi hidastaa harmaakaihin muodostumista tai jopa parantaa alkavan harmaakaihin. C-vitamiini on antioksidantti, jota kehossa löytyy juuri silmän mykiöstä kaikkein suurimpina pitoisuuksina. Mikäli kärsit harmaakaihista tai haluat sen välttää, kannattaa aloittaa c-vitamiinin syöminen ja puhua asiasta silmälääkärin kanssa.

Mikäli nämä 9 helppoa kotihoitokeinoa eivät auta parantamaan alkavaa harmaakaihiasi, saattaa kyseessä olla vaikea tapaus, jonka hoitoon tarvitaan ehdottomasti silmälääkärin apua ja mahdollisesti leikkausta. Harmaakaihileikkaus on nopea ja turvallinen ja tuottaa yleensä hyviä tuloksia. Suurin osa leikkauksen läpikäyneistä ei välttämättä olisi leikkausta tarvinnut, jos olisivat ajoissa tienneet näistä helpoista kotihoitokeinoista.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat