Tutkimus: Roundup aiheuttaa sikiövaurioita

Maailman myydyin rikkaruohonmyrkky Roundupin vaikuttava aine glyfosaatti aiheuttaa epämuodostumia huomattavasti herkemmin kuin aiemmin on luultu.

Glysofaatti aiheutti sammakoiden ja kanan alkioilla alkioepämuodostumia huomattavasti alhaisemilla annoksilla kuin mitä maatalouden rikkakasvin torjunnassa on tällä hetkellä sallittu.

Tutkimuksen takana on professori Andres Carrascon johtama argentiinalainen tutkijaryhmä Buenos Airesin yliopistosta. Ryhmä alkoi tutkia myrkkyä sen jälkeen, kun Argentiinassa alettiin raportoida lisääntyvistä sikiövaurioista. Epämuodostumia esiintyy etenkin alueilla, joilla kemikaalijätti Monsanto viljelee geenimuunneltua soijaa.

Soijapeltojen rikkakasveja torjutaan suihkuttamalla rikkaruohomyrkkyä lentokoneista.

Tutkijaryhmän mukaan torjunta-aineiden tämänhetkiset myrkyllisyysluokitukset ovat liian alhaiset.

Tutkimuksesta raportoitiin syyskuussa EU:n GMO-vapaiden alueiden konferenssissa Brysselissä.

Alkuperäinen artikkeli netissä: www.gmo-free-regions.org/conference2010

1 kommentti

  1. Kannattaa suosia lähiruokaa niin saa taatusti tätä kyseistä myrkkyä kehoonsa. Kuulin tässä eräältä lähiviljelijältä että myrkyttävät voikukat no millä muulla kuin juuri tällä myrkyllä. Suosi suomalaista luomua ja anna lähiviljelijän tuotteiden mädäntyä kauppojen myynti tiskeille, tai vaadi tuoteselostetta viljeltyihin tuotteisiin käytetyistä myrkkyistä, lannoitteista yms, että tiedostat mihin rahasi upotat ja ketä kannatat ja mitä ”terveysvaikutuksia” kyseisestä myrkkyruuasta saat. Luulisi ostajalla olevan oikeus tietää minkälaiseen tuotteeseen rahansa käyttää. Samat velvollisuudet myös lähiviljelijöille kuin luomuviljelijöille ja ainakin se mitä myrkkyjä ovat viljelyksiinsä kylväneet ja millä lannoittaneet. Eivät taatusti itse syö myrkyttämiään ja keinolannoitettuja tuotteitaan. Luomuruoan tuottajiltakin vaaditaan melkoisen paljon enemmän ja viljelyistä tuotteista otetaan näytteitä ja muutenkin kontrolloidaan mutta muut viljelijät toimivat ilman suurempaa valvontamekanismia miten tykkäävät ainakin useimmat. En suosi lähiruokaa ennenkuin tiedän mitä sen tuottamiseen käytetään.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat