Rudolf Hess –kirjatapahtuman järjestäjä haastattelussa
Helsingissä järjestetään lokakuussa historiallinen tilaisuus, jossa Rudolf Hessin lääkäri Abdallah Melaouhi tulee puhumaan potilaansa murhasta liittoutuneiden vankilassa. Liput ovat myynnissä ja niitä voi ostaa verkossa 10.10. asti. Tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton.
Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema –kirjan suomentajan Henrik Holapan kesällä tehty haastattelu on luettavissa täältä. Magneettimedia otti Holappaan yhteyttä ja kysyi, mikä motivoi häntä järjestämään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen tapahtuman.
Tervehdys! Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut! Kuinka sait idean sen järjestämisestä?
Tervehdys Magneettimedialle ja lukijoille!
Lipunmyynti ”Totuuden hetki” / “Moment of Truth” –tapahtumaan alkoi 12.9. Ajatus tapahtuman järjestämisestä oikeastaan syntyi heti, kun kirjan suomentaminen alkoi. Keskustelin ajatuksesta myös avopuolisoni kanssa ja ajattelimme, että olisi hienoa järjestää tällainen tilaisuus herra Melaouhille ja suomalaiselle – sekä potentiaalisesti myös laajemmin pohjoismaalaiselle – yleisölle. Näin syntyi siis tämä tilaisuus.
Ole hyvä ja kerro lyhyesti tilaisuuden tarkoituksesta ja luonteesta. Miksi Rudolf Hessin kuolema on niin tulenarka puheenaihe? Kuka on Abdallah Melaouhi?
“Totuuden hetki” –tilaisuuden tarkoituksena on lisätä Hess-tietoisuutta ja saada selvennystä toisen maailmansodan vaiheisiin, tapahtumiin ja seurauksiin. Juuri siksi päätimme kutsua tapahtumaa nimellä “Totuuden hetki”. Totta kai tapahtuma keskittyy pääosin Rudolf Hessin vankeuden viimeisiin vuosiin ja hänen kuolemaansa. Tapahtuma tulee huomattavasti elävöittämään kirjan tarinaa ja kirjasta tulee sen myötä lukijalleen vieläkin henkilökohtaisempi. Kirjan kirjoittajalla, johon palaan tuonnempana, on suorastaan mestarillinen tapa kertoa tarinansa, kokemuksensa ja näkemänsä niin, että yleisö voi nähdä kaiken kirjailijan silmin.
Rudolf Hessin kuolema on edelleenkin tulenarka puheenaihe siitä syystä, että kansainväliselle yleisölle valehdeltiin sumeilematta 17.8.1987 tapahtumista. Hess ei tehnyt itsemurhaa, vaan hänet murhattiin. Tässä kohtaa syntyy monenlaisia kysymyksiä, kuten “miksi hänet murhattiin?”. Tähän kysymykseen vastaaminen toisaalta ohjaisi keskustelumme täysin toisille urille. Olen ehkä itse jäävi arvioimaan edes edellä mainittua kysymystä. Herra Melaouhi luultavasti pystyy vastaamaan tähän kysymykseen yleisöä tyydyttävällä tavalla.
Abdallah Melaouhi toimi vangitun Hessin sairaanhoitajana vuosina 1982–1987. Näin ollen hänellä oli aina pääsy vanhan potilaansa luokse. Lopulta miehet alkoivat ystävystyä ja kommunikoida – vankilan sääntöjen vastaisesti – toistensa kanssa. Rudolf Hess osasi arabiaa, joten keskustelujen käyminen Abdallah Melaouhin kanssa sujui helposti. Abdallah Melaouhi on mies, joka tietää yksityiskohtaisesti toisen maailmansodan varjelluimmat salaisuudet, jotka Rudolf Hess hänelle kertoi.
Kuinka Melaouhi suhtautui tapahtumaideaan, kun kerroit hänelle siitä ensimmäisen kerran?
Hän oli taatusti yllättänyt, koska kukaan ei ollut vielä mitään tämän kaltaista hänelle ehdottanut kirjan julkaisun jälkeen. Hän suhtautui ajatukseen alusta saakka hyvin positiivisesti ja iloisesti. Tämä tapahtuma on järjestetty hänen kunniakseen.
Onko Melaouhi puhunut vastaavissa tilaisuuksissa jossain muualla päin Eurooppaa?
On ja ei. Saksassa on järjestetty pienemmässä mittakaavassa tapahtumia. Ne ovat ehkä osin olleet enemmän tai vähemmän julkisuudelta pimennossa. Syy tähän ei siis ole se, että herra Melaouhilla olisi jotakin peiteltävää, vaan se, ettei tämän kaltaisia tapahtumia voisi Saksassa koskaan julkisesti järjestääkään. Kirjaesittelytapahtumaa ei voisi mainostaa millään tavalla, saati että sinne suorastaan kehotettaisiin ihmisiä tulemaan riippumatta näiden taustoista. Saksan lakien mukaisesti tällaisesta julkisesta esitelmästä (jota voitaisiin lainopillisesti pitää “natsiglorifikaationa”) voitaisiin rangaista useiden vuosien vankeusrangaistuksella. Vaikka herra Melaouhi ei ole glorifioimassa mitään aatetta, saksalainen yhteiskunta ja viranomaiset eivät näin asiaa näkisi. Hän puhuu murhasta – ei kansallissosialismista.
Miten Melaouhiin suhtaudutaan esimerkiksi valtamediassa? Onko hän saanut elää rauhassa Hess-kirjan julkaisemisen jälkeen?
Yli 20 vuotta sitten valtamediassa herra Melaouhia pidettiin Hessin kuoleman asiantuntijana. Nyt hänen rooliaan vähätellään ja häntä paheksutaan. Inhimillisesti potilaaseensa suhtautunutta lääkäriä syytellään, koska hän teki tunnollisesti työnsä.
Melaouhi on saanut elää jokseenkin rauhassa Hess-kirjan julkaisemisen jälkeen. Aina aika ajoin valtamedia tuo esille edesmenneen (murhatun) Rudolf Hessin ja samalla mainitaan usein myös “natsisotarikollisen tunisialainen sairaanhoitaja”.
Olet kertonut toisessa haastattelussa, että Melaouhi kuului nuorena tunisialaiseen vastarintaliikkeeseen, joka taisteli ranskalaisia vastaan. Onko hän kertonut sinulle tarkemmin tuosta ajasta? Kuinka se on vaikuttanut hänen maailmankuvaansa?
Herra Melaouhin osallistuminen tunisialaiseen vastarintaliikkeeseen 1950- ja 1960-luvuilla on ehkä jäänyt keskusteluissamme vähemmälle huomiolle. Siitäkin olemme keskustelleet, mutta ehkä vähemmän yksityiskohtaisesti. Ajanjakso on osa hänen elämäänsä ja luonnollisesti se vaikutti syvästi häneen. Nykyisin monet yhdistävät arabialaiset vastarintaliikkeet ääri-islamiin, vaikka kyse olisikin todellisuudessa historiallisesta vapaustaistelusta kolonialismia vastaan. Tuolloin, kun Abdallah Melaouhi osallistui taisteluihin, ei ollut kyse mistäkään “ismistä” vaan Tunisian ja Algerian vapauttamisesta ranskalaisten ikeestä. Vaikka voisi kuvitella, että sota katkeroitti Melaouhia, näin ei kuitenkaan käynnyt. Hän itse asiassa halusi jatkaa opiskeluita ja opiskella lääketiedettä. Sota teki hänestä humanistin.
Hess-tapahtuman järjestää yrityksesi Fenrir Förlag. Kerro lisää Fenrir Förlagista! Miksi se perustettiin ja mitä sen toimintaan kuuluu?
Fenrir Förlag HB perustettiin tämän vuoden helmikuussa. Itse asiassa yritys perustettiin kokonaan Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema –kirjan julkaisemista varten. Kun kirja alkoi valmistua, täytyi sille myös löytää julkaisija. En usko, että Suomessa olisi ollut yhtäkään perinteistä julkaisijaa, joka olisi uskaltanut julkaista herra Melaouhin kirjan. Mietin kirjan julkaisemista myös omakustanteisena, mutta Ruotsissa yksityisen henkilön on hyvin hankalaa julkaista kirja. Näin ollen katsoin avopuolisoni kanssa parhaimmaksi perustaa oman kustantamon, joka toimisi kirjan julkaisijana.
Koska yritys kerran perustettiin, oli sitten sama ottaa muitakin tuotteita valikoimiin – käsintehtyjä kynttilöitä, kirjoja ja vaatteita. Toisin sanoen tällä hetkellä olemme pienyritys, verkkokauppa ja julkaisija, joka toivottavasti tulevaisuudessa tulee kasvamaan. Nyt yrityksen toimintaan kuuluu toki myös tapahtumien järjestäminen, joten ei ole kokonaan poissuljettua, että tulevaisuudessa järjestäisimme muitakin “Totuuden hetki” –tyyppisiä tapahtumia.
Fenrir Förlagin verkkokaupassa on laaja valikoima erilaisia tuotteita aina David Duken tunnetuista julkaisuista vanhaan sotakirjallisuuteen, psykologisiin teoksiin, vaatteisiin ja armeijan ylijäämätuotteisiin. Mikä on näitä yhdistävä nimittäjä? Aikooko kauppa vielä laajentaa toimialaansa?
Yhtenä yhdistävänä nimittäjänä kaikkien edellä mainittujen tuotekategorioiden välillä voidaan pitää omia henkilökohtaisia mielenkiinnonkohteitani. Mielestäni kaikki ne sulautuvat hyvin yhteen. Ihmiset edelleen lukevat kirjoja olivatpa ne sitten historiallisia teoksia, psykologiaa tai “ikivanhoja” sotakirjoja. Ihmiset haluavat edelleen ostaa kestäviä ja hyviksi havaittuja vaatteita ja ihmiset edelleen polttavat kynttilöitä. Onnistumisen mahdollisuudet ovat olemassa, vaikka kaikki vie toki oman aikansa. Yrittäjä pääsee uutteruudella pitkälle.
Uskon myös yrityksen toisena omistajana, että armeijan ylijäämätuotteista voidaan laajentua palvelemaan myös metsästystä harrastavia. On mahdollista myös, että edellä mainittujen lisäksi kauppaa voidaan laajentaa koskemaan myös kodin sisustusta. Joten kaikki ovet ovat vielä avoinna yrityksen toimialan laajentamisen suhteen.
Revisionistinen The Barnes Review –julkaisu on inspiroinut sinua. Millaista revisionistien kansainvälinen yhteistyö Euroopassa ja Yhdysvalloissa on? Onko revisionismi kasvattanut suosiotaan viime vuosina?
Revisionistien yhteistyö Euroopassa ja Yhdysvalloissa on jo ollut useiden vuosien ajan hyvällä tasolla. Revisionistiset tutkijat tukevat toisiaan, auttavat tutkimustyössä, keräävät todisteita ja sitten arvioivat niitä. Helppoahan työ ei ole – se vaatii paljon aikaa ja sitoutumista. Tässä kohtaa on hyvä myös muistaa, että ainakin Keski-Euroopassa revisionistit joutuvat tekemään vaativaa työtä vapautensa ja myös henkensä kaupalla. Vastikään ranskalainen revisionistinen professori Faurisson joutui yöllä kokemaan poliisin erikoisjoukkojen rynnäkön kotiinsa. Syynä poliisin erikoisjoukkojen öiselle visiitille 85-vuotiaan professorin kotiin oli epäily Faurissonin vaimon ”murhasta”. Tietenkään Faurisson ei ollut vaimoaan murhannut, eikä vaimo ollut kärsinyt minkäänlaisesta väkivallasta. Poliisille oli soitettu nimetön hätäpuhelu, jossa oli väitetty Faurissonin murhanneen vaimonsa.
Mielestäni revisionismi on kasvattanut viime vuosina suosiotaan ympäri maailmaa. Toisen maailmansodan eräät tapahtumat ovat edelleen tabuja etenkin länsimaissa. Jos otetaan esimerkiksi Suomi, vielä reilu kymmenen vuotta sitten revisionismista ei kauheasti tiedetty tiettyjen piirien ulkopuolella. Nyt löytyy useita hyviä suomenkielisiä tietosivuja revisionismista. Myös Magneettimedia on valottanut hyvin tätä aluetta jo muutaman vuoden ajan. Uskon, että revisionismi jatkaa rantautumistaan Suomeen.
Kuinka revisionistista kulttuuria voisi kehittää Pohjoismaissa?
Vastatakseni lyhyesti vain muutamia sanoja käyttämällä: tutkimustyöllä, julkaisutoiminnalla, käännöstöillä, kokouksilla, yhteistyöllä, avoimuudella ja erilaisilla puheenvuoroilla.
Millaisia neuvoja antaisit suomalaisille, jotka tahtovat tutustua valtavirrasta poikkeavaan historiankirjoitukseen? Mitkä ovat alan suuria julkaisuja tai nimiä? Onko olemassa jotain perusteoksia?
Täytyy uskaltaa haastaa omat ja opetetut näkemykset. Täytyy olla avoin ja rehellinen itselleen. Jos pystyy suhtautumaan asioihin kypsästi ja on valmis ottamaan vastaan valtavirrasta poikkeavaa tietoa, niin silloin pystyy myös revisionismiin suhtautumaan järjellä.
Voisin mainita joitakin suuria nimiä ainakin. Brittiläinen historioitsija David Irving on tuottanut paljon revisionistista materiaalia aina Hitlerin sodasta Churchillin sotaan ja arvioinut kriittisesti liittoutuneiden toimia Saksaa vastaan. Irving on myös osoittanut, että Iso-Britannia oli sotaan syyllinen. Hän on tehnyt loistavaa työtä – ja ymmärtääkseni hänenkään töitä ei liiemmin ole ilmestynyt suomeksi. Muista voisin mainita Mark Weberin ja IHR:n, jotka ainakin vielä 2000-luvun alussa olivat aktiivisia. Englanninkielistä materiaalia on olemassa runsaasti, ja sitten on olemassa paljon materiaalia ranskaksi ja saksaksi, jota ei ole englanniksi.
On ehkä hankala nimetä alan perusteoksia. Revisionistinen aihealue on melko suuri, ja sieltä löytyy paljon erilaisia “perusteoksia”. Otettakoon esimerkiksi David Irvingin teokset Hitler’s War ja Churchill’s War. Jos haluaa tutkia puolestaan holokaustia, voisin mainita amerikkalaisen tohtori ja tiedemies Arthur R. Butzin yli 500-sivuisen järkäleen holokaustista. Kattava perusteos.
Melaouhin kirjaa on yritetty leimata poliittiseksi, mutta käsittääksemme kirja ja myös Hess-tapahtuma ovat poliittisesti riippumattomia. Olemmeko oikeassa? Onko tapahtuma avoin kaikille?
Herra Melaouhin suomennettua kirjaa on varmasti helppo politisoida tai pitää sitä “uusnatsismin” puolestapuhujana. Jos esimerkiksi valtamediaa edustava toimittaja vaivautuisi itse asiassa lukemaan kirjan, ei hän löytäisi siitä lainkaan poliittista paatosta. Mutta tämä olisi todennäköisesti liikaa pyydetty, koska valtamedia ja virallinen historia pyrkivät vähättelemään teosta ja sen kirjoittajaa. Rudolf Hessin kuoleman kutsumista murhaksi pidetään valtavirrassa “foliohattumaisena” salaliittona, natsismin ylistämisenä, antisemitisminä ja saksalaisten maineenpuhdistamisena. Vaikka brittien omat arkistot ovat nyt vastikään paljastaneet, että Rudolf Hess todella murhattiin, ei sitä ole juuri noteerattu Rudolf Hessiä koskevassa valtavirtaisessa historiankirjoituksessa.
Toisin sanoen, Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema –kirja on täysin epäpoliittinen teos. Näin ollen tapahtumakaan ei ole poliittisesti sitoutunut. Tapahtuma on avoin kaikille, kenenkään jäsenkortteja ei tapahtumassa kysellä, eikä tapahtumalla pyritä pönkittämään mitään tiettyä aatetta tai aatesuuntausta. Kyseessä ei ole poliittinen kokoontuminen kirjaesittelyn varjolla, vaan kirjaesittely, jossa puhujana toimii tunisialainen Abdallah Melaouhi. Hän on luonut uran Saksassa sekä kauppiaana että sairaanhoidon alalla. Hän on hyvin menestynyt maahanmuuttaja, joka on integroitunut uuteen kotimaahansa. Joten epäilijöille voimmekin esittää kysymyksen, että onko kyseessä nyt täysin stereotyyppinen “saksalainen uusnatsi”?
Millaisia vaikutuksia toivot Hess-tapahtumalla olevan suomalaiseen keskusteluun?
Kaiken kaikkiaan toivon, että Hess-tapahtuma lisää avoimuutta, mikä joskus tuntuu lähes kokonaan hävinneen suomalaisesta yhteiskunnasta. Kuten sanottua, kaikkein helpointa on käyttää “natsileimasinta” ja “natsisyytöksiä” jostakin asiasta, josta ei pidetä tai josta ei haluta kuulla. Tällaisella käytöksellä vain lisätään vihan ilmapiiriä, eikä avoimuutta.
Minkä kirjan luit viimeksi? Onko sinulla ylipäänsä aikaa lukea vai viekö yritystoiminta valtaosan vuorokaudesta? Onko sinulla lempikirjailijoita tai kirjoja?
Viimeisin lukemani kirja (joka ei liittynyt tekemääni tutkimustyöhön) on David Duken The Secret Behind Communism. Se on historiallinen teos, jossa käsitellään kansainvälisen kommunistisen liikkeen syntymistä Venäjällä, muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Teos on hyvä ja selkeä lukupaketti kommunismista ja sen historiallisista, kansallisista ja poliittisista juurista. Se, mitä Duke kirjoittaa kirjassa ei ole oikeastaan uutta tietoa, vaan pikemminkin unohdettua tietoa. Täytyy myös muistaa, että Winston Churchill kirjoitti varsin selväsanaisesti bolshevismista Venäjällä 1920-luvulla. Luultavasti nykyisin kirjoituksellaan Churchill lukeutuisi revisionisteihin ja istuisi tällä hetkellä vankilassa “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.
En ole oikeastaan ehtinyt juuri lukea kirjoja muuten kuin tutkimustyöhöni liittyen. Yritystoiminta ja uusi kirjaprojekti kyllä vievät paljon aikaa, vaikka mielelläni haluaisin taas tutustua johonkin uuteen teokseen.
Ihan viime aikoina olen tutustunut amerikkalaisiin historioitsijoihin, jotka ovat kirjoittaneet massiivisia kirjoja Adolf Hitleristä. Heidän tekstinsä on sujuvaa ja selkää, erittäin miellyttäviä lukea. Eräiksi lempikirjailijoikseni voisin mainita John Tolandin, Charles B. Floodin, Robert Paynen ja Richard Hanserin. Olen saanut tutustua heidän kirjoituksiinsa tämän uuden kirjaprojektin parissa. Uskomatonta, mutta yksikään heistä ei ole revisionisti! Suosikkeihini kuuluu myös brittiläinen historioitsija Antony Beevor.
Mitä kirjoja suosittelisit Magneettimedian lukijoille? Entä millaisia terveisiä sinulla on niille, jotka kiinnostuivat Hess-tapahtumaan osallistumisesta?
Voin ehdottomasti suositella David Duken viime kesänä julkaistua kirjaa The Secret Behind Communism sekä luonnollisesti myös Abdallah Melaouhin Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema –kirjaa. Oikeastaan voin suositella kaikkia teoksia, joita Fenrir Förlag HB:n kirjakaupassa on myynnissä. Olen tässä vuosien aikana tutustunut lähes jokaiseen tällä hetkellä myynnissä olevaan teokseen, joten lukupettymyksiä ei asiakkaillemme ole tiedossa. Voin myös erityisesti suositella tri Lyle Rossiterin teosta The Liberal Mind.
Kuten haastattelussa on jo mainittu muutaman kerran, niin avoimuus tulevassa Hess-tapahtumassa on kaiken a ja o. Osallistuminen tähän kirjaesittelyyn ei leimaa ketään Rudolf Hessin tai “natsien” ihannoijaksi. Jos olet kiinnostunut, niin ei muuta kuin lippuja ostamaan! Mikäli tapahtumasta kiinnostuneilla on kysymyksiä mielessä, niin meihin – tapahtuman järjestäjään ja yritykseen – voi ottaa yhteyttä joko Facebookissa, Twitterissä tai verkkosivujemme kautta. Lämpimästi tervetuloa! Nähdään Helsingissä!
Toimitus
[Sionistien trollausta poistettu kommenttikentästä. – Toimitus]
Millä perusteella välität, että tapahtuma on poliittisesti sitoutunut? Tunnut puhuvan asiasta niin syvällä rintaäänellä, että siitä muodostuu sellainen kuva, että sinulla on jotain sisäpiirintietoa asiasta. Onko näin? Vai onko helppoa vain esittää netissä jotakin suurta tietäjää, joka tietää kaiken? Oletko lukenut kirjan? Et varmaankaan. Jos lukisit, niin siinäpäs ei ole mitään poliittista.
Mutta eihän suomentaja ole kirjoittanut kirjaa, vaan nimenomaan suomentanut sen. Sehän ei ole tässä tapauksessa Henrik Holapan omaa tekstiä laisinkaan. Etpä taida olla mikään muu kuin trolli 🙂
Varmasti joku kirjan lukenut voi vahvistaa, ettei Rudolf Hessiä myönteisessä valossa sen erityisemmin kirjassa esitellä.
Olisi ollut muuten melko todennäköistä, että joku muukin olisi saattanut kirjan kääntää suomeksi, mutta Holappa ehti ensin.
http://www.danzigfreestate.org/
Danzig-asiaa.
Minkälainen oli tapahtuma? Voisiko joku paikalla ollut tehdä yhteenvedon tilaisuudesta?
Tapahtumassa paikalla ollut on kirjoittamassa artikkelia, joka tullaan julkaisemaan tällä viikolla Magneettimediassa.
Onkohan tapahtumasta videotaltiointia?