Ananaksen entsyymit tappavat syövän turvallisesti

Yhdysvaltain kansallisen lääketieteen kirjaston MEDLINE-tietokantaan pulpahtaa toisinaan tutkimuksia, jotka vahvistavat jonkin luonnollisen aineen toimivuuden syöpähoidossa ja jotka samalla järkyttävät valtavirtaisen syöpähoidon uskottavuutta.

Vuonna 2007 Planta Medicassa julkaistu tutkimus osoitti, että ananaksesta saatava entsyymi bromelaiini on eläinmalleissa tehokkaampi syöpälääkkeenä kuin solunsalpaaja flurasiili (5-FU). Tutkijoiden lausunto: ”Bromelaiinin saavuttama 315 % parantunut selviytymisindeksi ylitti selvästi flurasiilin (263 %) hoitamattomaan kontrolliryhmään verrattuna.”

Tutkimuksessa merkittävintä on sen avaama mahdollisuus tarjota luonnollinen vaihtoehto flurasiilille, jota on käytetty syöpähoidoissa jo lähes 40 vuotta. Se ei ole koskaan ollut kovin menestyksekäs syövän torjuja, sillä se on usein tappanut ja/tai vahingoittanut myös tervettä kudosta ja soluja.

Flurasiili on fluoriin sitoutunut nukleiinihappo urasiili, joka on RNA:n normaali komponentti. Siten se on RNA:n kopiointientsyymeille ja –synteesille myrkyllinen. Sen on tarkoitus huijata nopeasti jakautuvia soluja – mukaan lukien syöpäsolut ja terveet suoliston solut, hiussolut ja immuunisolut – käyttämään flurasiilia ja estämään (myrkyttämään) RNA:n kahdentuminen.

Flurasiilin käyttöturvatiedotteessa kerrotaan haittavaikutuksista:

Mahdollisia akuutteja haittavaikutuksia: Erittäin haitallista iholla (ärsyttävä) ja nieltynä. Haitallista hengitettynä. Hieman haitallista ihoon imeytyvänä ja silmiä ärsyttävänä. Vakava yliannostus voi johtaa kuolemaan.

Mahdollisia pitkäaikaisia haittavaikutuksia: Karsinogeeniset vaikutukset: ei tiedossa. Mutageeniset vaikutukset: ei tiedossa. TERATOGEENISET VAIKUTUKSET: ei tiedossa. KEHITYSHÄIRIÖT: ei tiedossa. Aine on verelle toksista. Toistuva tai pitkittynyt aineelle altistuminen voi aiheuttaa elinvaurioita. Toistuva altistuminen erittäin toksiselle aineelle voi aiheuttaa yleisen terveydentilan huonontumisen johtuen aineen kertymisestä elimeen / elimiin.

Flurasiilin LD50 tappava annos (joka tappaa puolet koe-eläimistä) on 115 mg/kg, mikä vastaa noin 8 grammaa 70-kiloiselle aikuiselle ihmiselle. Vastaava bromelaiinin LD50-annos on 10.000 mg/kg, eli huimat 700 grammaa 70-kiloiselle aikuiselle, mikä tarkoittaa bromelaiinin olevan 100 kertaa turvallisempaa!

Miten siis voi jokin niin harmiton, kuin entsyymi ananaksen ytimestä, olla parempi kuin syöpälääke, jonka varaan miljoonat syöpäpotilaat ovat 40 vuoden aikana laskeneet toivonsa syövästä selviytymisestä, ja maksaneet siitä samalla miljardeja dollareita?

Useisiin luonnon yhdisteisiin liittyy hyvin tunnettu käsite ”selektiivinen sytotoksisuus”, mikä tarkoittaa näiden aineiden kykyä käynnistää ohjelmoitu solukuolema, apoptoosi, syöpäsoluissa jättäen terveet solut ja kudoksen vahingoittumattomaksi. Mikään Yhdysvaltain lääkeviraston FDA:n hyväksymistä kemoterapian solusalpaajista ei ole pystynyt samaan (koska kemikaalit eivät käyttäydy luonnon yhdisteiden tavoin). Siksi syöpähoidot ovat kuin pimeältä keskiajalta, usein ne tuhoavat elämänlaadun ja nopeuttavat hoitoon hakeutuneiden kuolemaa. Potilaan kuollessa perinteisen syöpähoidon jälkeen on helppoa ”syyttää uhria” ja luokitella syöpä ”vastustuskykyiseksi solunsalpaajille” tai ”erittäin aggressiiviseksi”, kun todellisuudessa kuoleman aiheutti solunsalpaajien valikoimaton ja kohdentamaton solutuho.

Muistakaa, että bromelaiini ei tule koskaan, kuten ei muutkaan luonnon aineet, saamaan FDA:n hyväksyntää lääkeaineeksi. Nykyisellään tutkimusvaroja ei virtaa syöpähoitojen tutkimukseen, joita ei voi patentoida (eli ovat tuottamattomia), vaikka ne olisivat tehokkaita, turvallisia ja erittäin edullisia. Lääketiede on valitettavasti bisnestä ja näin bisnes toimii. Syöpähoitojen kenttä ei tule olemaan reilu ja tasa-arvoinen niin kauan, kunnes saamme pakotettua valtionhallinnon kohdentamaan verorahojamme tämän tyyppiseen tutkimukseen. Eikä perinteinen syöpälääketiede välttämättä sittenkään ala tarjoamaan halvempia ja parempia vaihtoehtoisia hoitoja potilaille. Ehkä osa meistä ottaa kuitenkin vastuun terveydestään omiin käsiinsä käyttäen vapaasti saatavilla olevaa tutkimustietoa luonnollisesta syöpähoidosta ja tekee hoitopäätökset itsenäisesti, ilman nykyajan kehon ”pappia”, eli perinteisen lääketieteen onkologia, joka yhä enenevissä määrin kirjoittelee reseptejä kalliille lääkkeille ja myrkyille.

Lisää tietoa tutkimuksista bromelaiinin mahdollisista parantavista vaikutuksista yli 30 terveysongelmaan löytyy englanniksi täältä.

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi GreenMedInfo.com-verkkosivuilla.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat