Atopia helpottui mäntymehulla

kuva: iStockPhoto

Havupuu-uutejuomaa on käytetty myös monien ulkoisten ongelmien helpottamiseen, kuten iho-ongelmiin. Psoriasis, kuiva iho, atooppinen iho ja haavaumat ovat käyttäjien kokemusten mukaan helpottuneet havupuu-uutejuomalla.

Eräs tyrnäväläinen perheenäiti kärsi vaikeasta atooppisesta ihosta ja atooppisesta ekseemasta, jossa varsinkin käsiin ilmestyi aika ajoin hankalasti paranevia haavaumia ja vesikelloja.
– Kipeiden käsien kanssa oli tosi hankala elää, kun tuntui, että ei pysty luutua vääntämään.

Perheenäiti käytti ihoonsa kaikkea, mitä lääkärit määräsivät, mutta kortisonivoiteista ja muista rasvoista ei ollut apua. Haavaumat eivät parantuneet millään voiteilla. Myös helokkiöljy ja omegakapseli -kuuri olivat tehottomia.  Eräs tuttava vinkkasi havupuu-uutejuomasta viime syksynä. Tyrnäväläinen äiti oli valmis kokeilemaan mitä vain, mistä olisi edes pieni mahdollisuus saada hankalaan ihoon apua.
– En uskonut aluksi, että juoma auttaa, mutta kyllä iho lähti heti paranemaan. Haavaumat hävisivät ja kauan silmäluomien päällä olleet kuivat alueet hävisivät.


Ihottumaa perheenäidillä
on edelleen, mutta sen kanssa ei tarvitse enää olla tuskissaan. Yli puolen vuoden kokemuksella hän ei missään tapauksessa lopettaisi juoman nauttimista.
– Ei se oli edes pahan makuista, maistuu männyn neulasilta. Nautin juomaa noin desin päivässä.
Käytössä oli välissä pieni tauko, kun juoma pääsi loppumaan. Tauko varmisti sen, kuinka iso apu juomasta oli ollut: haavaumat ja vesikellot ilmestyivät heti iholle.
– Juomasta sanotaan, että se ehkäisee tulehduksia. Omalla kohdallani ainakin huomaan sen olevan totta. Sen lisäksi, että haavaumia ei ole ilmestynyt, en ole tänä talvena sairastanut yhtään flunssaa.

22 kommenttia

 1. Entäpä, jos mäntyjuomalla olisi jotakin sivuvaikutuksia. Ehkäpä se ei sovi kaikille. Kenellä on silloin vastuu? Käsittääkseni juuri tällaisia tapauksia varten tarvitaan viranomaisvalvontaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(2)
  1. Kaikki voiteetkaan eivät sovi kaikille ja kortisonituotteilla on myös sivuvaikutuksensa mm. ihon oheneminen, jos sitä joutuu paljon käyttämään.

   Aika tiukkaa tuo valvonta jo nyt on eikä markkinoille päästetä mitä tahansa. Lääkefirmat tietenkin toivovat, että ihmiset rasvaavat itseään kuin viimeistä päivää ja kassaan tipahtelee rahaa.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Tiukka valvonta? Eikö se ole ihan asiallista, että lääkkeitä tms. valmisteita valvotaan. Kummallista miten tämäkin kääntyy lääketeollisuuden voitontavoitteluun.

    Kuten joku jossain kohtaa kirjoitti: kyllähän homeopaattinen teollisuuskin rahaa tahkoa. Ei sitä millään Emmausperiaatteella hoideta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Kyllä tuota tuotetta on käytetty maailman sivu jo. Käsitttääkseni viranomaisterroristit ovat ahdistelleet kyllä tuottajaa. Jos valvonta olisi ihan oikeasti rehellistä ja kaikkien parhaaksi, se ei tietenkään olisi terrori- ja mafiatyylistä, joten nälvimisesi ja ilkkumisesi ei purisi etkä sellaiseen yritykseen sortuisi.

  Käsittääkseni jokainen on vastuussa siitä, että ei syö sellaista, jolle on allerginen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Entäpä pihkasalva, miten se vaikuttaa atooppiseen ihoon. Sehän on jo apteekkitavaraa, eli tutkittu juttu.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Kyllä tuo juoma tehoaa. Tiedän ja tunnen monia, jotka ovat melkein kuolemanpartaalta päässeet juotuaan havupuujuomaa ahkerasti päivittäin. Immuniteetti lähtee todella suureen nousuun ja syöpäpotilaat hyötyvät juomasta erityisesti (todistettu on).

  Tuotteen valmistajaa on uhkailtu kuulemani mukaan vaikka miten korkealta tahoilta, mutta eivät ole pystyneet nujertamaan, kun eihän hänen toiminnassaan ole mitään lainvastaista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Uhkailtu. Miksi? Kumminkaima oli kuullut hevosmiesten tietotoimistosta.. Että oikein korkealta taholta. Nimiä pöytään..

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 6. Eihän uhkailu mikään salaisuus ole, valmistaja on näin itse kertonut. Käy katsomassa sivuilta ja jos nimiä niin kovasti vaadit pöytään, kokeileppa itse vaihtaa nimimerkkisi oikeaan nimeesi ja huutele sitten ihmettelyjäsi samalla lailla, kuin ennenkin. Veikkaan, että tuttu kytkös erääs hiihaa-järjestöön paljastuisi, joten pysy vaan toki piilossa siellä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Jos skepsikseen viittaat, olen liian tavallinen siihen kuulumaan. Se, että kirjoitan nimimerkillä on tässä mediassa yleinen tapa. Haluan myös pitää yksityisyteni, kuten aiemmin sanoin: en halua ketään ovelleni kolkuttelemaan.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Täällä on näemmä päätetty että näitä artikkeleita eivät kritisoi muut kuin ilkeämieliset Skepsiksen jäsenet…

    Kyllä Skepsis Ry:hyn kuuluu ihan tavallisia ihmisiä.

    Jäsenhakemuksessa kysytään koulutusta, ja mm. seuraavaa:

    ”Kokemus Skepsiksen toimialaan liittyvistä asioista, mahdollisesti aihetta sivuavat julkaisut, jäsenyys muissa tieteellisissä yhdistyksissä, erityiset mielenkiinnon kohteet ym.
    Korostamme kuitenkin, että kuka tahansa kiinnostunut voi hakea jäsenyyttä yhdistyksen hallitukselta koulutustaustasta ja elämänkokemuksesta riippumatta.”

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Hyväuskoset ostaa ja ”luontais”tuotetehtailija hieroo innoissaan karvaisia käsiään…

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 8. Joo, tuommoinen kuva on mullekin alkanut tässä pikkuhiljaa muodostua. 🙂 Ei ole luontaistuotekauppiailla kauppa käynyt ihan niin hyvin että saisi purjeveneen ja kesämökin lainat maksettua, joten on livautettu magneettimedian toimittajille tiskin alta tukku tai muutama kahisevaa sekä tulevien juttujen otsikot/aiheet. Ja johan on alkanut tuhka käymään kaupaksi! Raha se tätä maailma pyörittää, eikös vain? 😉

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Aika vakavia syytteitä heität niskaan. Samalla tavalla voisi yleistää ihan minkä tahansa järjestön/lehden/laitoksen toimintaa. Mistäpäs sitä kukaan tietää, mitä sullekin annettu siitä hyvästä, että tulit tänne puolustamaan lääketeollisuutta ja haukkumaan luontaishoitoja? Ehkä kannattaa tuollaiset syytteet jättää johonkin suomi24-foorumilla, siellä on niitä lapsellisia huutelijoita ihan tarpeeksi.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 9. Elina, edellisessä kommentissani tein juurikin samanlaisia oletuksia ja provokatiivisia väitteitä kuin kaikki he, jotka ovat minun ja muiden kommenttien perään väittäneet varmana tietona että kuulun a) skepsikseen b) lääketehtaiden kätyripiiriin. Ihan yhtä vakavia syytteitä, joista itse ainakin voin todeta etteivät ne pidä paikkaansa, eli ovat siis valheita. Ja jos tällä ”niin luotettavalla foorumilla” saavat valheita, syytöksiä ja olettamuksia huudella muutkin niin miksen minäkin? 🙂 Kuulutan tasa-arvoa!

  Ps. käykääpäs katsomassa masennuslääkekeskustelun kommentit, siellä kerron virallisesti omista sitoumuksistani ja aatteistani vielä syventävämmin.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Näihin juttuihin kriittisesti suhtautuvat leimataan yleensä jonkin asiamiehiksi. On siionin viisaiden salaliittoa, median ja lääketeollisuuden kätyreitä jne. Täällä ei suvaita toisinajattelua.. Kuitenkin useimmat kiistanalaiset jutut ovat sellaisia, että niiden todenperäisyys on vähintäänkin kyseenalainen. Enkä nyt puhu komposti-äitienpäivä tai pyöräilyjutuista..

   Edelleenkin ihmettelen magneettimedian intoa tuoda julki kansainvälisiä ”vääryyksiä” tai tieteellisiä ”totuuksia”.. Päätoimittaja sitten kehaisee, kuinka kommentoituja jutut ovat. Eihän niitä nyt voi sulattaa ilman opponointia.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. No jos tämän lehden jutut on sun mielestä kerta niin paskaa ja tyhjänpäiväisiä, niin mikset vaan anna olla? Toisinajattelua ei suvaita? Taisit just puhua itsesi pussiin. Tyyppi tulee huutelemaan jokaisen jutun perään miten tuubaa kso. artikkeli on ja haukkuu pystyyn kaikki hoidot ja luontaisrohdot vaikkei itsellä ole niistä (epäilen) mitään kokemusta. Sinä ja muutama muu omalla nimellä kommentoiva olette täällä juuri niitä, jotka koetatte epätoivoisesti kitkeä pois kriittistä ajattelua Suomesta. Mikään ei ole hyvää tai toimivaa tai tapahtunut jos sitä ei ole uutisoinut joko YLE, Maikkari, Iltalehti tai THL.

    Kyllä maapallokin oli ennen vainoharhaisten mukaan pyöreä, mutta sitten järkevät ja fiksuvat todistivat viimein, että kyllä se tämä meidän planeetta vaan on litteä. Eikun hetkinen, menikös se näin?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Pelkäätkö siis, että Magneetin kannen nähtyään ihmiset jotenkin hypnotisoituvat ja menettävät omien aivojensa hallinnan, uskoen ja toteuttaen, minkä lehdestä lukevat? Vai onko takana vielä jokin järjettömämpi pelko?

      Eikö olisi aika vaarallista, jos ihmisille annettaisiin joka asiaan vain yksi selitys? Jos olet eri mieltä, sinut leimataan, haukutaan, syrjitään ja maineesi koetetaan pilata keinolla millä hyvänsä. Miksi Skepsis ry. ei usko ihmisten osaavan rakentaa itse omat mielipiteensä?

      Jos joku kertoo, että hän on saanut ihottumaansa apua mäntymehusta tai toinen parantunut syövästä ruokavalion muutoksilla ja parin viikon paastolla, mikä sinä olet sanomaan heille, että ei ole totta? Onko Skepsisläisillä ja Co. jokin yliluonnollinen (ai niin, ei sellaista ole) voima nähdä ja kokea toisten ihmisten kokemukset? Entä vielä, kun näitä ihmisiä on tuhansia ja taas tuhansia.

      Ylipäänsä minun on todella vaikea käsittää, miksi paraneminen – oli se minkä avulla tapahtunutta tahansa, on huono asia? Eikö ole hyvä, että ihmiset ovat saaneet olonsa helpottumaan? Miksi kaiken toimivan pitäisi olla patentoitua ja lääketeollisuuden omistamaa? Ja eikö esimerkiksi mäntymehusta tai muista rohdoksista saatujen hyvien tuloksien ja kokemuksien pitäisi herättää tutkimuksen ja myötävoiton halua myös lääketehtaiden piirissä? Eivätkö lääketehtaat juuri tähtää siihen, että ihmiskunta olisi sairauksista vapaa – miksi he sitten niin kiihkeästi vievät ihmisiltä ne keinot pois, joista miljoonat ovat saaneet apua ja parantuneet?

      Maailma ei puhalla yhteen hiileen. Lääketeollisuus puhaltaa nuotioon, ja sammuttaa sen.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Tottahan toki, painaa saa mitä juttua hyvänsä. Mutta myös minulla on oikeus kyseenalaistaa juttujen sisältöä.

     ” Jaloissamme on yli 2000 ihohuokosta, joiden kautta kehostamme poistuu huomattava määrä kuonaa ja muita aineita, kuten fosfaatteja, nitraatteja, metalleja ja myrkkyjä. Life Detoxissa suolavedessä oleva elektrolyysilaite hyödyntää kehomme anionivirtauksia ja elimistömme haitta-aineet poistuvat jalkojen kautta veteen, Rönkkö selvittää”.

     Uskotko ihan oikeasti tuohon. Minä en. Ongelmahan on siinä, että ihminen saattaa panna rahaa erilaisiin hoitoihin ja mäntyjuomiin. Mäntyjuoma parantaa syövän, hyvä, mutta entä jos ei parannakaan. Eivät lääkkeet ja hoidotkaan syöpää paranna. Mitä silloin selität magneettimedian juttuihin uskoneelle kuolevalle?

     Joku vastuu näissä jutuissa pitäisi olla, en ymmärrä sitä, kuinka kaupallinen yritys voi julkaista tällaisia juttuja. Eikö päätoimittajalla ole minkäänlaista lähdekritiikkiä.

     Seuraan päivittäin useita eri medioita, mutta esimerkiksi talouden ja politiikan alalla magneettimedialla on aivan omat totuutensa.

     Yksi juttu vielä: en edes tunne ketään Skepsikseen kuuluvaa, joten minua ei voi siitä syyttää. Vaikka en jäsenyttä nyt suurimpana syntinä pitäisi..

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Suhtaudun hieman skeptisesti tällaisiin anekdoottisiin ihmeparannustarinoihin.. No eipä siinä mitään jos auttaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Minusta on hyvä että sairaat ihmiset saadaan parannettua oli keino sitten mikä hyvänsä, mutta samalla on hyvä muistaa että näillä ”luonnollisilla ja puhtailla” tuotteilla joita täällä kovasti markkinoidaan (eli koitetaan lisätä niiden myyntiä) saatetaan toisinaan jopa onnistua tuhoamaan jo valmiiksi sairaan potilaan maksa tms. Monet luontaistuetteina markkinoidut yrttivalmisteet nimittäin voivat olla jo pieninäkin annoksina maksatoksisia. Sitten elinsiirtojonossa voidaankin ihmetellä että ”miksen minä parantunutkaan syövästäni/ihottumastani/mielenterveysongelmistani/tms. kun siinä lehdessä kerran kerrottiin että tämä ja tämä yrtti ja mössö parantavat syövän/ihottuman/mielenterveysongelman/tms.?”.

  En siis vastusta millään tavalla luontaishoitoja, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä liikuntahan ovat muutenkin kaikille terveyden asteesta riippumatta suositeltavia, ja voivathan luontaishoidot toimia vähintäänkin lumelääkkeen tavoin (lumevaikutus onkin monesti yllättävän suuri, ihmisen oma usko parantumiseen tekee monesti ihmeitä). Kuitenkin tässäkin asiassa kuten kaikessa muussakin olisi hyvä pitää se maalaisjärki mukana ja koittaa ymmärtää että esim. suurin osa syövistä ”parannetaan” edelleen sädehoidolla, sytostaateilla tai kirurgisella hoidolla (syöpähän harvoin paranee täysin, onnistuneenkin hoidon jälkeen se voi ja usein ilmeneekin uudelleen jopa vuosikymmenien päästä) riippumatta siitä kuinka hyvät tai huonot potilaan elintavat ovat ennen syövän ilmenemistä olleet.

  Se mikä tämän lehden jutuissa mielestäni eniten mättää on turhan negatiivinen suhtautuminen kaikkeen muuhun hoitoon kuin luontaishoitoon ja valheellisten mielikuvien levittäminen. Eivät kaikki pysy terveinä tai parane syövästä/jostain muusta sairaudesta vaikka alkaisivat juoda mäntyjuomaa ja mutustella yrttivalmisteita ja kookosöljyä jne. vauvaikäisestä lähtien. Mielestäni on hirveän väärin ja ilkeää luoda sairaalle ihmiselle tai tämän omaisille mielikuva siitä, että parantuminen on aina mahdollista. Ei se nimittäin aina ole.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat