Auttajat avun tarpeessa: lääkärit hautovat itsemurhaa

Uuden tutkimuksen mukaan yksi kuudestatoista kirurgista harkitsee itsemurhaa.

Tutkimuksen teki Amerikan kirurgien yhdistys vuonna 2008. Tutkimukseen sai vastata anonyymisti.  Tutkimukseen osallistuneiden 7905 lääkärin vastaukset on nyt ynnätty yhteen.
Lisääntynyt itsemurhariski yhdistyi kolmeen päätekijään: masennukseen, loppuunpalamiseen sekä tietoon, että oli hiljattain tehnyt lääketieteellisen virheen, joka mahdollisesti oli johtanut potilaan kuolemaan.

Vain yksi neljästä itsemurhaa harkinneista haki psykiatrista tai psykologista apua, kertoo tutkija Tait Shanafelt Mayo-klinikalta Shanafelt tutkijaryhmineen Archives of Surgery-lehden tammikuun numerossa.

Itsemurha on lääkäreillä suhteettoman suuri kuolinsyy verrattuna muihin ammatteihin tai väestöön kokonaisuutena.

Itsemurha-ajatuksia hautovat erityisesti kirurgit (6.3% verrattuna väestön 3.3 prosenttiin). Tutkijoiden mielestä ero on merkittävä jo siksikin, että kirurgit ovat korkeasti koulutettuja, lähes kaikilla on työtä ja useimmat ovat naimisissa – kaikki tekijöitä, joiden tiedetään normaalisti vähentävän itsemurhariskiä.

Toinen yllätys oli, että eniten itsemurha-ajatuksia elättelivät vanhemmat, yli 45-vuotiaat vastaajat.

Osa lääkäreistä sanoi olevansa vastahakoisia hakemaan apua, koska he pelkäsivät, että se vaikuttaisi heidän uraansa.

Loppuunpalaminen lisäsi 91 prosentilla ajatuksia itsemurhasta.

Vähiten itsemurha-ajatuksia oli naimisissa olevilla, heillä jotka työskentelivät akateemisessa ympäristössä tai jotka saivat palkkansa laskutuksen perusteella.

Tutkijaryhmä muistutti otoksen olevan pieni, mutta antavan pikakuvan ongelmakentästä. Samalla he muistuttavat, ettei tutkimus kata koko ongelmakenttää tai huomioi tuntemattomia tekijöitä.

http://www.medpagetoday.com/Psychiatry/Depression/24381

1 kommentti

  1. ”Auttajat” avuntarpeessa: Lääkärit hautovat itsemurhaa. No mikäs nyt on mennyt pieleen kun oikein lääkäritkin palaa loppuun? Tätä ennenhän sitä itsemurhaa hautoi kai suurimmaksi osaksi taloudellisiin vaikeuksiin joutunut köyhä kansa. Mitäs te lääkärit nyt oikein meinaatte, teillähän olisi oiva tilaisuus lukea luontaishoitoa ja alkaa PARANTAMAAN IHMISIÄ ihan OIKEASTI, koska lääketiede ei sitä halua rahanahneuksissaan tehdä. Kyllä teille vapailla markkinoilla töitä ja palkkaa piisaisi, riippuu tietysti kuinka nöyrästi paneutuisitte asiakkaidenne/potilaidenne hoitoihin ja IHAN TÄYDESTÄ SYDÄMESTÄ tietenkin! Kyllä siinä olisi lääketehtaat ja THL ym. instituutiot suoraansanottuna kusessa, kun rahavirta ei enää niihin laareihin juoksisi. Järki käteen tohtorit, luontaishoidot ovat tulevaisuuden hoitokeinot, eikä siihen miljoonia vuosia mene kun näin käy. Nyt sitä pökköä pesään niin, MAAILMA PELASTUU!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat