Avdejevkan kaupungi on vapautettu Ukrainan militanteista -muita siihen liittyviä huomioita


”Tänään hyökkäysoperaatiot länsisuunnassa jatkuvat. Tänään Avdejevkan koksikemian tehdas on jo vapautettu, … .”, puolustusministeri sanoi hiljattain.

Venäjän puolustusministeriö ilmoituksen mukaan Venäjän puolustusvoimien joukot ovat jo lauantai iltana (17.2.) vapauttaneet kokonaan Avdejevkan kaupungin vihollisista. Ukrainalaisjoukot ovat vetäytyneet Avdejevkan kaupungista, kertoo puolustusministeriö.

Ukrainan joukkojen komentaja Oleksandr Syrskyi kertoi Facebook-julkaisussa varhain lauantainaUkrainan asevoimien johdon antaneen määräyksen joukkojensa vetäytymisestä kaupungista, kirjoittaa Jääskeläinen Yle-uutisista.

Venäjän puolustusministeriön mukaan surmansa sai noin 1500 ukrainalaista sotilasta vetäytyessään Avdejevkasta. Toisin kuin Syrskyi ilmoittaa, Ukrainan asevoimien yksiköt olivat aloittaneet vetäytymisensä kaaoksessa kaupungista jo aiemmin, siis aikaisemmin kuin kenraali Alexander Sirsky oli anatanut määräyksensä.

Avdejevkan vapauttamisen jälkeen venäläisten joukkojen kohteena on Slavianskin kaupunki. ”Tämä kaupunki on todellinen symboli Ukrainan asevoimille”, arvioi sotakirjeenvaihtaja Alexander Sladkov.

” Avdejevka jälkeen tärkein kohde on Slaviansk. Kyllä, matkalla on Konstantinovka, Druzhkovka, Dzeržinsk ja Kramatorsk. Kyllä, nämä ovat Donbassin kaupunkeja, ja ne on vapautettava. Mutta jos Avdejevka oli parhaiten valmistautunut kaupunki puolustukseen rintamalla, niin Slaviansk on todellinen Ukrainan asevoimien symboli”, sanoo armeijan kirjeenvaihtaja.

Yhdysvaltojen hallinnon entinen turvallisuusviranomainen, Scott Ritter puhui jo 2023 Ukrainan keväthyökkäyksen aikana, että lännen toiveikkuus Ukrainan voiton suhteen on ollut hyvin epärealistinen. Jo vuosia sitten Ritter oli vakuuttunut, että Ukrainalla ei ole mahdollisuuksia voittoon, kuvailee Ritter. Ritterin lausunto on linjassa yllä esitetyn artikkelin kanssa.

Yllä sanotusta huolimatta pian Suomen presidentin virkaan astuva Alexander Stubb kertoi

vieraillessaan taannoin Münchenin turvallisuuskonferenssissa toistaneensa Zelenskyille, että Suomen ehtymätön poliittinen, sotilaallinen sekä taloudellinen tuki Ukrainalle jatkuu. Stubb kertoi Zelenskyin myös esittäneensä Suomelle ”erilaisia pyyntöjä”.

Stubb ei arvioi lännen epäonnistuneen Ukrainan suhteen, ja lausahtaa, että:

Jos länsi olisi epäonnistunut tuessaan Ukrainalle, Ukrainaa ei enää olisi olemassa.

Stubb ei ilmeisesti selvitä lainkaa Ukrainan sotaan liittyviä geopoliittisia tekijöitä ja niihin kytkeytyviä transatlanttisia poliittisia intressejä. Kuten Eversti Douglas MacGregor ja muut lukuisat ansioituneet asiantuntijat ovat esittäneet:

Markku Juutinen

Lähteet

MOSKOVA, 20. helmikuuta. /TASS/

RT.(2/2024). Moscow key city Donbass. https://www.rt.com/russia/592600-moscow-key-city-donbass/

Kai Jääskeläinen (2/2024). Yle-uutiset. Ukrainalaisjoukot vetäytyvät Avdijivkasta

Scott Ritter (4/2023).Sputnik. Scott Ritter Pentagon leaks show that Ukraine cant win. https://sputnikglobe.com/20230413/scott-ritter-pentagon-leaks-show-that-ukraine-cant-win–1109484135.html

HS (2/2024).

Stubb Münchenissä: Venäjä on saatettava vastuuseen jälleen yhdestä poliittisesta murhasta. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010236309.html

Alkuperäinen haastattelu: Ilkka Tiainen (11/2023). Posi TV. EVERSTI DOUGLAS MACGREGOR -11.11.2023 HAASTATTELU. Saatavissa: https://injektiopiikki.com/2023/11/16/eversti-douglas-macgregor-11-11-2023-haastattelu/

7 kommenttia

 1. Suomessa ollaan ajauduttu tilanteeseen, jossa äänestysikäinen väestö on jakautunut kolmeen eri ryhmään. Suurin ryhmä ovat aikuisvauvat, joilla ei ole itse muodostettua poliittista tai ulkopoliittista maailmankuvaa. Nämä ovat sen osalta median täysholhouksessa. Sitten ovat ulkopoliittiset nostalgikot, joita kutsutaan putinisteiksi. Nämä muistavat omasta nuoruudestaan ne hyvät ajat, jolloin Suomi eli rauhanomaisesti rinnakkain ensin Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän kanssa. Nämä ihmiset eivät osaa hahmottaa minkäänlaisia ongelmia Suomen ja Venäjän kahdenvälisissä suhteissa ennen kuin Suomi länsivaltojen painostuksesta tuhosi nämä suhteet jokseenkin yksipuolisesti.
  Sitten ovat Yhdysvaltojen persehuorat tahi jalkavaimot, joille USA on jumalan tai ylivertaisen isähahmon vertaisessa asemassa. Nämä ovat katselleet liikaa intiaanilänkkäreitä, joissa ratsuväki rientää aina pelastamaan villien kynsiin joutuneet uudisraivaajat. Näille ”länsi” edustaa kaikkea sivistystä ja Venäjä on epämääräinen mongolien ja kasakoiden asuttama viidakko. Nämä ovat maailmankatsomukseltaan jopa aikuisvauvoja kieroutuneempia. Tämän väestönosan avulla USA voi vetää läpi oma epävakautusprojektinsa Suomessa, josta tehdään taas yksi märkivä avohaava Venäjän kylkeen.

  Plusääni(14)Miinusääni(4)
 2. Minä taidan olla sitten niitä Putinisteja, mutta kerrataampa vielä tosiasioita…

  Kun Neuvostolitto romahti ja Ukrainaan ”vapautui” Venäjän etupiiriksi. Tämän tapahtuman jälkeen sellaista valtiota kuin Ukraina ei ole ratifioitu kansanyhteisöjen sääntöjen mukaisesti. Ja siksi nämä Donbasin alueet pääsivät julistautumaan autonimisiksi alueiksi. Tämä ei kuitenkaan sopinut USA:lle, joka juuri oli suorittanut Soroksen rahoilla vallanvaihdon,. Ja jonka sotilaat varastivat tunkeuduttuaan Ukrainan keskuspankkiin, siellä olleet 32tn kultaa.

  Ja kun kerran on autonominen alue, sillä on mahdollisuus julistautua valtioksi. Jos muut kansanyhteisöjen jäsenet ne tunnustavat. Ja juuri näin Donbasin alueet tekivät. Tämä ei kuitenkaan sopinut kansanyhteisölle, joka oli sivusta katsonut miten ukrainalaiset suorittivat holokaustia Donbasin alueen slaaveja kohtaan. Joita kasaareina eivät voineet sietää.

  Kun sitten Venäjä tunnusti Donbasin alueen autonimiset alueet omiksi valtioikseen, oli se viides valtio joka sen teki. Neljä muuta maailman valtiota olivat tunnustaneet näiden uusien valtioiden olemassaolon. Samassa tunnustustilaisuudessa myös allekirjoitettiin sotilaallisen yhteistyön sopimus Venäjän kanssa.

  Kun sitten aikanaan Donbasin valtiot aloittivat puolustamaan omia valtionrajojaan ja ajamaan ukrainalaiset valtioistaan pois. Ja vasta kaksi vuorokautta tämän jälkeen, Venäjä auttoi näitä uusia valtioita ja osallistui alueiden puhdistukseen sopimuksensa mukaisesti.

  Ja kun tästä kului aikaa, nämä valtiot suorittivat kansanäänestyksen liittymisestään Venäjään. Ja kun aikanaan kansainänestys järjestettiin, paikalla oli vaaitarkkailijoita noin 30:sta maasta. Suomi mukaanlukien. Mutta kukaan ei moittinut vaaleja tai vaalisalaisuutta millää tavalla. Eivät edes saksalaiset. Niinkuin ei Kriminkään vaaleista.

  Ja kuten tiedetään, nämä pienet valtiot ovat nyt osana Venäjää. Täysin YK:n sääntöjen mukaan. Joten Venäjä ei ”hyökännyt” Ukrainaan. Saati aloittanut ”laajamittaista hyökkäyssotaa”. Tämä on tätä siionistien vääristelyä totuudesta. Aivan kuten ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta.

  Muuten, monikos muuten tiesi että näin ”pakotteiden aikaan” EU (meidän rakas EU) on maksanut Venäjälle raakaöljystä noin 420€/asukas tämän kahden vuoden aikana!!

  Miksi siis Suomi ei saa ostaa raaköljyä ja/tai kaasua/sähköä Venäjältä kun kerran EU:kin ostaa ja myy sitä jäsenmailleen? Pitäisikö suomaaisten ruveta EU-rikkureiksi?

  Plusääni(8)Miinusääni(8)
 3. RAJOITETTU YDINSOTA

  Tie maailmanrauhaan.

  ALUKSI
  0. HOLODOMOR
  1. ALEXANDER SOLZHENITSYN
  2. NEW START
  3. INF-SOPIMUS
  4. RISTEILYOHJUKSET
  5. KANSALLINEN ETU VAATII
  6. PROFETIAT
  7. VENÄJÄN YDINPELOTEPOLITIIKKA
  8. TULEEKO YDINSOTA
  LOPUKSI
  LÄHTEET

  ALUKSI

  Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminut suomalainen poliitikko kirjoitti:

  `Jos venäläisten sotilaiden tappaminen tässä tilanteessa on oikein ja välttämätöntä, myös kaikki, mikä edistää heidän tappamistaan, on oikein ja välttämätöntä`.

  `Jussi Halla-aho osti terveiset ukrainalaisammuksen kylkeen ja kirjoitti, että mikä edistää venäläisten sotilaiden tappamista on oikein`.
  https://yle.fi/a/74-20011842

  `Venäläishyökkääjille tappavia terveisiä suomalaisilta lähes 90 000 eurolla`.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f52aa70b-75cd-455d-b440-c2eb3b64f5ab

  `Martti J. Kari toivotti `hyvää joulua` Venäjälle tylyllä tavalla`.
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c11092c9-91f1-40a1-9777-7b56a6f51dc0

  Kuvassa ammus. Jopa 700 suomalaista on ostanut ukrainalaisammuksen kylkeen omistuskirjoituksen venäläisille sotilaille.
  https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,h_894,w_1590,x_227,y_0/ar_1.7777777777777777,c_fill,g_faces,h_431,w_767/dpr_2.0/q_auto:eco/f_auto/fl_lossy/v1673509824/39-105680763bae11f20629

  Määritelmän mukaan: Allekirjoitus on nimikirjoitus tai muu tunnistusmerkki, jonka henkilö kirjoittaa asiakirjaan todisteeksi henkilöllisyydestä ja tahdosta. Se toimii sinetin tavoin. Allekirjoitus sitoo sen kirjoittajan asiakirjaan ja sitä on perinteisesti pidetty todisteena (Wiki).

  Omistuskirjoituksilla varustetuilla ammusterveisillä on mahdollisesti vammautettu tai murhattu sekä ukrainalaisia että venäläisiä siviilejä. Tilastollisesti tämä on mahdollista, koska ammusterveisiä on lähetetty Suomesta erityisen paljon suhteessa muihin kansoihin!

  `Suomalaiset ovat muistaneet Ukrainan konfliktissa venäläissotilaita ahkerasti, paljastaa ukrainalainen joukkorahoitussivusto `SignMyRocket`. Kansalaisjärjestöä edustava Anton Sokolenko kertoo Ylelle sähköpostitse, että eniten ammusterveisiä ovat ostaneet yhdysvaltalaiset. Toiseksi eniten tilauksia ovat tehneet suomalaiset`.

  Kun Kiovan joukkiot menettivät Avdiivkan sillanpääaseman, josta käsin he olivat pommittaneet venäläisiä siviilikohteita vuosian ajan, he jatkoivat jo rutiiniksi tulleiden kostopommitusten perinnettään muualta Ukrainan maakunnista.

  Kohteena olivat jälleen kerran siviilikeskukset. Ammusterveisten lähettäjät ovat kannustaneet Kiovan murhatöitä allekirjoituksillaan. Seuraavissa kuvissa vain kaksi esimerkkiä siviileihin kohdistuvista pommituksista:

  Kuvassa: hiljattain Donetskissa kuoli 27 siviiliä.
  https://static.euronews.com/articles/stories/08/18/54/66/1200x675_cmsv2_b6426573-2fd6-5dce-9fd3-3566c6ef765c-8185466.jpg

  Kuvassa: neljä siviiliä kuoli Donetskissa, kun kranaatti osui parkkipaikalle ja kolme ihmistä kuoli räjähdyksissä bussipysäkillä Lysytšanskissa.
  https://media.assettype.com/bdnews24-english%2F2023-04%2Fa95c7751-c80d-4c30-88c6-b14ec20325c7%2Fukraine_russia_070423_01.jpg?auto=format%2Ccompress&fmt=webp&w=768

  Terroripommitusten kohteina olivat Donetskin pääkaupungin asuinalueiden lisäksi ydinkeskustan sairaala ja pääkirjasto. Pommien silpomia siviileitä lojui kaupungin kaduilla. Ei ole tietoa lukiko pommin kyljessä: `For the freedom of Finland`, mutta se on mahdollista.

  Kiovan joukkojen tykistökeskityksiä on todistettavasti suunnattu sen omiin kohteisiin eli sinne missä ukrainalaisia siviilejä on kokoontunut. Oliko siviilien sekaan ammutut pommit allekirjoitettu terveisillä: `For the freedom of Finland`. Asiaa ei voida todistaa, koska pommi, joka on silponut esimerkiksi pienien lapsen pienet kehot tunnistamattomaksi, räjähtää sirpaleiksi.

  Terveisten lähettäminen lämmittää aina sydäntä. Jotkut terveiset tekevät huomion osoittamisesta erityisen, niin kuin tässä ammusterveisten lähettämistapauksessa, joten paluupostissa saattaa odottaa vastakiitos: Kiitos terveisistänne ja kaikista tilauksistanne!

  Ursula von der Leyen delegaatioon Kiovassa kuuluivat mm. Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja Italian pääministeri Giorgia Meloni. Myös Belgian pääministeri Alexander De Croo.

  Useat länsijohtajat koolla Kiovassa, Kanada julkisti miljardituen Ukrainalle.
  https://www.sss.fi/2024/02/useat-lansijohtajat-koolla-kiovassa-kanada-julkisti-miljardituen-ukrainalle/

  Uutisia katsellessani – pettymys kuvastui ukrainalaisten kasvoilta – kun he kuuntelivat Euroopan parhaimmiston sotaintoisia vuodatuksia ja uusien ja uusien sotatarvikepakettien lähettämisestä. Ihme kyllä, sama pettymys kuvastui myös delegaation kasvoilta! Aivan kuin hekin tekisivät kaiken tämän vasten tahtoisesti.

  Ukrainalaiset haluaisivat rauhaa – ei sotaa, koska heidän keskuudessaan uhrimäärä kasvaa kaiken aikaa – rintamalla kuolevat runsain määrin isät, puolisot, veljet, sukulaiset, tuttavat, naapurit jne. Mutta länsiblokin taustavoimat painostavat ja kannustavat ukrainalaisia yhä uusiin sotaponnisteluihin heidän puolestaan Venäjää vastaan `viimeiseen ukrainalaiseen sotilaaseen`.

  0.HOLODOMOR

  Hiljattain Jussi Halla-aho osallistui myös Holodomor-muistopäivän juhlallisuuksiin vieraillessaan Kiovassa. Hän sytytti kynttilän Holodomorin uhreille yhdessä presidentti Volodymyr Zelenskyin ja eri maiden parlamenttien puhemiesten kanssa.

  Puhemies Halla-aho puhui Ukrainan parlamentissa ja osallistui Holodomor-muistopäivään.
  https://www.suomenuutiset.fi/puhemies-halla-aho-puhui-ukrainan-parlamentissa-ja-osallistui-holodomor-muistopaivaan/

  Holodomorista on sanottu, että se olisi ollut Neuvostoliiton aiheuttama keinotekoinen nälänhätä. Tällä lausunnolla pyritään kiinnittämään huomio venäläisten vastuuseen ukrainalaisten kansanmurhassa 1932-1933, vaikka täysi vastuu Holodomorista on aikansa juutalaisilla.

  Holodomor yleisesti.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor

  Se oli juutalainen Lazar Kaganovitš, joka ensimmäisenä ehdotti Stalinille maatalouden kollektivisoinnin ja ukrainalaisten kansanmurhan yhdistämistä, jotta paikallisten kommunismin vastustus saataisiin murskattua. Juutalaiset saivat vapaat kädet toimia ukrainalaisten suhteen ja jälki oli sen mukaista.

  Lazar Kaganovitš (1893-1991).
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lazar_Kaganovit%C5%A1

  Sanonnan `lähteellä on syynsä vaikenemiseen`, merkitys, tulee esille seuraavassa:

  Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon pyyntö, että Israel tunnustaisi Holodomorin Neuvosto-Ukrainassa vuosina 1932-1933 – oli `uskomaton yritys edistää `kaksoiskansanmurhateoriaa` (Zuroff).

  `Israelin ei pitäisi tunnustaa Holodomoria kansanmurhaksi` (Efraim Zuroff).
  https://www.jpost.com/Israel-News/Zuroff-Israel-should-not-recognize-Holodomor-as-genocide-578308

  Artikkelissa viitataan tapahtumaan, jossa murhattiin miljoonia ukrainalaisia `Holodomorina` tunnetussa kansanmurhassa vuosina 1932-1933, jolloin kommunistinen stalinistinen hallinto olisi ollut vastuussa tapahtumista.

  Tämä on totta, mutta tähdentämättä on jäänyt, että kommunistinen stalinistinen hallinto oli kauttaaltaan juutalaisten käsissä. Tämä seikka halutaan luonnollisesti pitää piilossa, mutta se on huolellisesti dokumentoitu.

  Zuroff paheksui sitä, että Ukrainassa pidetään yllä kahta muistopäivää: sekä Holodomorin että Holocaustin muistoksi. Tämä on hänen mukaansa: `Uskomaton yritys edistää kaksoiskansanmurhateoriaa`, koska hänen mukaansa Holodomor: `Ei ole kansanmurha`. Miksi Efraim Zuroff haluaa valkopestä Holodomorin?

  Efraim Zuroffilla näyttää olevan kolme kieroa päämäärää:

  1.) hän haluaa juutalaisten Holocaustin muistopäivän ukrainalaisten viralliseksi muistopäiväksi ja pyyhkiä samalla pois Holodomorin muistopäivän vieton.
  2.) Holodomorin muistopäivän mitätöimisellä hän pyrkii peittämään juutalaisten ratkaisevan roolin ukrainalaisten vuosina 1932-1933 tapahtuneessa kansanmurhassa.
  3.) venäläiset saataisiin näyttämään jo historiallisesti syyllisiksi ukrainalaisten nykyiseen ahdinkoon.

  Näin menetellen (ed. 1.-3.) pyritään kääntämään huomio pois tosiasioista, koska Holodomor oli täysin juutalaisten suunnittelema ja toteuttama ukrainalaisten kansanmurha. Holodomor täytyy saada näyttämään siltä kuin se olisikin yksinomaan venäläisten tekosia.

  Lisäksi samaa juutalaista valhetta voitaisiin hyödyntää yhtenä hybridivaikuttamisen keinona nykyisessä Venäjä/Ukraina konfliktissa, jolloin ratkaiseva juutalaisten osuus Ukrainan konfliktin tapahtumain kulussa kätketään jo toiseen kertaan.

  Samaiset juutalaiset yllyttäjät, jotka agitoivat ensimmäisen Holodomorin aikana 1932-1933, agitoivat nyt toisen Holodomorin aikana 2014-. Nykyinen Venäjä-vastainen yllytys näyttää juontuvan täysin juutalaisista lähtökohdista kuten heidän Yhdysvaltain hallinto, johtavat Think Tank-ajatushautomot, säätiöt kuten Soros-säätiö, muut rahoittajat, poliitikot jne. Seuratkaahan, ette voi olla huomaamatta!

  He upottaisivat mielellään kyntensä Suomeen saadakseen toisen rintaman avattua.

  `Venäläisoligarkki Mihail Hodorkovski saapuu Suomeen`.
  https://yle.fi/a/74-20076325

  `Oppiaksesi, kuka hallitsee sinua, selvitä, ketä et saa arvostella`! (valistusfilosofi Voltaire).

  Tämän päivän ukrainalaisten pitäisi herätä siihen tosiasiaan, kuinka sama kansainvälinen siionisti, joka toteutti ensimmäisen ukrainalaisten Holodomorin (1932-1933), on toteuttamassa nyt toista ukrainalaisten Holodomoria (2014-). Tämän `käärmeen pää` löytyy Jerusalemista.

  Ensimmäisessä Holodomorissa menehtyneiden määrän on arvioitu olleen jopa 10 miljoonaa (10 000 000). Toisen Holodomorin yhteenlaskettu uhrimäärä kuolleiden, haavoittuneiden ja kotimaastaan Ukrainasta häädettyjen summana on jo nyt suurempi kuin ensimmäisessä Holodomorissa.

  Mutta Efarim Zuroff kehotti Israelia olemaan tunnustamatta Holodomoria kansanmurhaksi, koska `jos kaikki on kansanmurhaa, mikään ei ole` ja `jos kaikki ovat syyllisiä, kukaan ei ole syyllinen`.

  Efrahim Zuroffin röyhkeys hakee vertaistaan, koska tässä viitataan siihen, että vain juutalaisten Holocaustilla saa olla merkitystä, mutta ukrainalaisten Holodomor, ja sen historialliset taustat, on unohdettava ja käännettävä venäläisten toteuttamaksi ukrainalaisten kansanmurhaksi.

  Efraim Zuroffin mielestä yksi suurimmista ongelmista, joita (ME) kohtaamme on `kaksinkertaisen kansanmurhan teoria`, joka hänen mukaansa on yleinen kaikkialla Itä-Euroopassa, jossa hallitukset yrittävät sanoa, että kommunistiset rikokset olivat kansanmurha, koska tämä tarkoittaisi, että juutalaiset tekivät kansanmurhan.

  Röyhkeydellä ei ole enää mitään rajaa, koska Efraim Zuroff tunnustaa tässä suoraan, että juutalaisten suunnitteleman ja toteuttaman kommunismin tunnustaminen tarkoittaisi samalla sitä, että ovat täysin vastuussa Holodomorista ja `juutalaiset tekivät (ukrainalaisten) kansanmurhan`.

  Kommunismi on juutalainen uskonto, joka kiteytyy lauseessa: `Ette omista mitään ja olette onnellisia` (Schwab), jolla aatteella ei pyritä enää kansan- vaan ihmiskunnanmurhaan. Selitys tälle ivalauseelle on se, että me (juutalaiset) emme omista ainoastaan teidän varallisuuttanne, vaan myöskin teidän kehonne, palvelemaan ainoastaan meitä.

  Sephardin johtaja Yosef: Ei-juutalaiset ovat olemassa palvellakseen juutalaisia.
  https://www.middleeastmonitor.com/20140220-sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews/

  Kommunismin tiedostaminen juutalaiseksi rituaaliuskonnoksi ja juutalaisten panos sen hirmutekoihin tarkoittaa toki paljon muutakin kuin esimerkiksi meneillään olevan ukrainalaisten tai palestiinalaisten ahdingon:

  Kommunismin musta kirja on ranskalaisen Stéphane Courtoisin toimittama ja lähinnä ranskalaisten eri alojen tutkijoiden kirjoittama kommunistivaltioiden ja kommunistien rikoksia raportoiva 863-sivuinen kirja.

  Kommunismin musta kirja.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja

  `Yksittäisiin ihmisiin kohdistuneiden rikosten ja erillisissä kohteissa toimeenpantujen summittaisten joukkomurhien lisäksi kommunistiset vallanpitäjät pystyttivät valtansa tueksi hallitusjärjestelmän, jonka varsinaisena toimintatapana on ollut joukkotuhonta`. Tähän lisäisin: Ja kommunistiset vallanpitäjät olivat enemmistönä juutalaisia.

  Vähimmäisarviona kommunismin uhreista teoksessa esitetään seuraavat suuruusluokat: Neuvostoliitto: 20 miljoonaa kuollutta, Kiina: 65 miljoonaa kuollutta, Vietnam: miljoona kuollutta, Pohjois-Korea: 2 miljoonaa kuollutta, Kambodža: 2 miljoonaa kuollutta, Itä-Eurooppa: miljoona kuollutta (huom. kerro uhrimäärä yli kymmenellä), Latinalainen Amerikka: 150 000 kuollutta, Afrikka: 1,7 miljoonaa kuollutta ja Afganistan: 1,5 miljoonaa kuollutta.

  Jo pintapuolinen vilkaisu muihin historiallisiin juutalaisten suorittamiin kansanmurhiin on hiuksia nostattavaa luettavaa kuten varhaiskristittyjen marttyyriot ja siitä eteenpäin, mustien afrikkalaisten orjakauppa, alkuperäisasukkaiden, intiaanien, tappaminen, armenialaisten kansanmurha, palestiinalaisten etninen puhdistus jne. jne. jne. Pelkkä kansanmurhien luetteleminen olisi selkäpiitä karmivaa.

  Seuraavassa vain yksi esimerkki siionistien kammottavaan historiaan. Se on e-kirja – essee, lyhennelmä viitemateriaalista, joka ei ole saatavilla tavalliselle maallikolle. Essee on lyhyt historiikki juutalaisten orjainstituutiosta. Aihe on taitavasti ja ovelasti tukahdutettu yleisestä tietoisuudesta.

  Tarkoituksena olisi ollut käyttää mustaa rotua vallankumoukseen saavuttaakseen juutalaisen maailman hallituksen, jonka jälkeen musta rotu orjuutettaisiin uudelleen.

  Who brought the slaves to America (kuvitettu).
  https://www.islam-radio.net/islam/english/blacks/who/White_Walter-Who_Brought_the_Slaves_to_America_1968.pdf

  Tämä kaikki pyritään peittoamaan esimerkiksi kansainvälisellä Holocaustin muistopäivällä, jolloin huomio pakotetaan, vaikka rangaistuksen uhalla, kuinkas muuten, heidän omiin, todellisuudessa keskitysleireillä (internointileireillä) etupäässä pilkkukuumeeseen menehtyneisiin uhreihinsa. Holokausti on edelleen läpinäkyvä, mutta vetovoimainen valhe.

  Aivan kuin tämän päivän armenialaisille ja ukrainalaisille ei riittäisi yksi historiallinen juutalaisten suorittama kansanmurha heidän kohdallaan – onko välttämättä hyväksyttävä toinen?

  Yhteenveto:

  `Kaksinkertaisen kansanmurhan` teoria (Double genocide theory) on ajatus siitä, että Itä-Euroopassa tapahtui kaksi yhtä vakavaa kansanmurhaa, natsien tekemä juutalaisten holokausti ja toinen kansanmurha, jonka Neuvostoliitto teki paikallista väestöä vastaan.

  Tässä valhe on maksimaalinen, koska ensinnäkin `natsien tekemä juutalaisten Holocausti on osoitettu lukemattomilla tieteellisillä todisteluilla olemattomaksi ja toisekseen juutalaiset tuottivat ukrainalaisten Holodomorin Neuvostoliiton läpeensä juutalaisen kommunistisen hallinnon kautta. `Sovjet` ei ole alkuperältään slaavilainen, vaan juutalainen `Kagal`.

  Lisäksi toisen maailmansodan jälkeen juutalaisten suorittamissa kostomurhissa tapettiin saksalaisia siviilejä ja aseista riisuttuja sotilaita (tuhoamisleireillä) joidenkin arvioiden mukaan yli 10 miljoonaa (10 000 000). Kun kolmas valtakunta luhistui – helvetti päästettiin irti – tästä kertoo jotakin vaikkapa ne yli 6 000 000 laitonta häpeäaborttia, jotka saksalaisnaiset joutuivat käymään läpi.

  Taustalla kuuluu juutalaisen neuvostopropagandistin Ilja Ehrenburgin (1891-1967), tämän erinomaisen ruttobakteerin, huuto (jonka hän sittemmin kiistää): Tapa, tapa! Saksalaisissa ei ole mitään viatonta, ei elävissä eikä syntymättömissä!

  Revisionism (holocausti valheiden paljastuksia).
  https://www.islam-radio.net/islam/english/index_revision.htm#ind

  Double genocide theory.
  https://dbpedia.org/page/Double_genocide_theory#:~:text=The%20double%20genocide%20theory%20is%20the%20idea%20that,became%20popular%20in%20Lithuania%20in%20the%20early%201990s.

  Juutalaisten osallistuminen ukrainalaisten uhrien muistotilaisuuksiin kuten Kiovassa, tai missä muualla tahansa kuten Suomessa, on kaksinaamaista, koska juuri heidän historialliset heimolaistensa ovat olleet vastuussa niistä lukemattomista uhreista, joiden muistoa he nyt `kunnioittavat`.

  Näin se oli jo Jeshua messiaan aikana: `Jos me olisimme eläneet isäimme päivinä, emme olisi olleet osallisia heidän kanssaan profeettain vereen’! Niin te siis todistatte itsestänne, että olette niiden lapsia, jotka tappoivat profeetat. Täyttäkää siis te isäinne mitta. Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon` (Matt 23:30-33).

  `Että teidän päällenne tulisi kaikki se vanhurskas veri, joka maan päällä on vuodatettu vanhurskaan Aabelin verestä Sakariaan, Barakiaan pojan, vereen asti, jonka te tapoitte temppelin ja alttarin välillä. Totisesti minä sanon teille: tämä kaikki on tuleva tämän sukupolven (γενεα = genea = sukukunnan, kansakunnan) päälle` (Mat 23:35-36).

  Edellisen jakeen (Mat 23:36) alkuperäisellä lukutavalla on merkitystä, koska siinä puhutaan sukukunnasta (kansakunnasta), ei aikaan sidotusta sukupolvesta. Tämä sukukunta on tullut tuomionsa rajalle, jota se ei voi enää ylittää.

  1. ALEXANDER SOLZHENITSYN

  Alexander Solzhenitsyn kirjoitti jo 23 vuotta ennen glashnostin ja perestroikan aikakautta, ennen Neuvostoliiton romahtamista, kun Neuvostoliiton propaganda oli vielä läpäissyt ajatukset veljeydestä ja kansojen ystävyydestä, tulevista ongelmista Venäjän ja Ukrainan välillä:

  `Ukrainan kanssa asiat tulevat äärimmäisen tuskalliseksi` – nämä sanat ovat `Gulagin vankileirien saariston` viidennestä osasta (suom. Vankileirien saaristo, kolme osaa), jonka Solzhenitsyn sai valmiiksi vuonna 1968.

  `Teos perustuu Solženitsynin omiin kokemuksiin, 227 vangin todistuksiin ja Solženitsynin omiin tutkimuksiin rankaisujärjestelmän historiasta. Siinä pohditaan järjestelmän alkuperää kommunistihallinnon perustamisesta asti, josta neuvostojohtaja Lenin itse otti vastuun.

  Se kuvaa kuulusteluja, vankien kuljetuksia, vankilakulttuuria, vankien vastarintaa ja kapinointia sekä sisäisen karkotuksen harjoittamista. Solženitsyn arvioi, että Neuvostoliiton työleirijärjestelmässä oli ollut 1900-luvun kuluessa noin 60 miljoonaa ihmistä`.

  Gulag: Vankileirien saaristo.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Gulag:_Vankileirien_saaristo

  Solzhenitsyn syytti vanhaa Itävallan valtakuntaa erillisen, venäläisvastaisen Ukrainan kansakunnan luomisesta. Hänen mukaansa: `Venäjän jälleenrakentaminen`, pitäisi olla slaavilaisten, Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän kansojen yhtenäisyyttä`.

  Alexander Solzhenitsyn kirjoitti artikkelissaan:

  `Leikata Ukraina elävästä organismista (mukaan lukien ne alueet, jotka eivät olleet koskaan olleet osa perinteistä Ukrainaa: paimentolaisten `villit kentät` – josta myöhemmin tuli Novorossija, sekä Krim, Donbass ja maat, jotka ulottuvat melkein Kaspianmerelle) ,,,
  ,,, Ukrainan erottaminen tänään merkitsisi miljoonien yksilöiden ja perheiden elämän leikkaamista: nämä kaksi väestöä ovat täysin sekoittuneet; on kokonaisia alueita, joilla venäläiset hallitsevat… Yhdessä olemme kantaneet neuvostoajan kärsimykset, yhdessä olemme pudonneet tähän kuoppaan, ja yhdessäkin löydämme tien ulos`.

  Solzhenitsyn kirjoitti kaukonäköisesti jo vuonna 1991 Ukrainasta koituvista ongelmista tällä tavalla:

  `Eri paikoissa ihmiset valittavat jo joukkoväkivallasta ja irtisanotaan työstä kansallisuutensa vuoksi; Pian vähemmistöiltä saatetaan riistää oikeus opettaa lapsiaan heidän äidinkielellään, kuten kommunistit olivat aiemmin tehneet. Yhteinen katkera neuvostokokemuksemme on riittävästi vakuuttanut meidät siitä, että väkivaltaa ei voida oikeuttaa millään valtion ideologialla`.

  Solzhenitsyn kirjoitti myös siitä kuka tulisi mentoroimaan aktorinsa Ukrainan tulevissa tapahtumissa, meille meneillään olevissa Ukrainan tapahtumissa, sekä antoi vihjeen myös siitä mistä katkeruuden juuret voidaan löytää:

  `Yhdysvallat tukee täysin kaikkia Venäjän vastaisia aloitteita Ukrainassa. Yhdysvallat haluaa Ukrainan kääntyvän Venäjää vastaan. Ei voi olla muistelematta Parvuksen vuonna 1915 ajamaa `kuolematonta` projektia: käyttää Ukrainan separatismia Venäjän romahduttamiseen.

  Edelliset otteet tästä:
  https://www.rt.com/russia/592228-stalin-labor-camps-solzhenitsyn/

  Aleksander Solzhenitsyn kirjoitti myös tutkielman:

  `Two Hundred Years Together`.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Two_Hundred_Years_Together

  Hänen on täytynyt tiedostaa myös kansainvälisen siionismin (khazaarimafian) vaikutus Yhdysvaltain hallinnon taustalla, mutta ennen kaikkea hän tunsi sen nahoissaan, mitä juutalainen vaikutus tarkoitti Neuvostoliiton kommunistisen hallinnon taustalla, ollessaan gulakilla.

  Vaikka `Two Hundred Years Together` on lähestymistavaltaan jokseenkin varovainen ja kysyvä, se pitäisi silti olla kiintoavaimena jokaisen revisionistin työkalupakissa. Kirjan sanoma kertoo paljon enemmän kuin mitä siinä kirjoitetaan. Se avaa oven slaavilaisen kärsimyksen ymmärtämiseen.

  Alexander Solzhenitsyn mainitsemalla Parvuksella viitataan seuraavaan henkilöön:

  Tämä yhdistettynä hänen pelottomaan ajatteluunsa ja viriiliin lihaksikkaaseen tyyliinsä teki hänestä merkittävän kirjailijan. … Ja silti Parvuksessa oli aina jotain tehtyä ja epäluotettavaa. Kaikkien muiden tavoitteidensa lisäksi tätä vallankumouksellista repi hämmästyttävä halu rikastua`.

  Aleksandr Lvovitš Parvus, syntyjään juutalainen Israel Lazarevich Gelfand oli pesunkestävä siionisti ja hysteerinen russofoobikko, marxilainen teoreetikko, julkaisija ja kiistanalainen aktivisti Saksan sosiaalidemokraattisessa puolueessa.

  Aleksanteri Parvus (1867-1924).
  https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Parvus

  Seuraavassa kuvassa: Alexander Parvus (vasemmalla) Venäjän vallankumouksellisten kanssa, Lev Trotski (keskellä) ja Leo Deutsch (oikealla) vankilassa. Näennäisesti yhdistelmävalokuva, kuten oikealla oleva erikoinen aavemainen käsi osoittaa (samanlainen aavekäsi kuin Leonardo da Vinchin maalauksessa, viimeinen ehtoollinen:

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/ParvusTrotskiDeich.jpg

  Jotakin tuosta askenaasi juutalaisten kuuluisasta mukautumis- ja muuntautumiskyvystä (janus-kasvot) kertoo edellinen kuva, jossa Aleksanteri Parvuksen habitus näyttää enemmän Leniniltä kuin Lenin itse. Esimerkiksi näyttelijä Charlie Chaplin soluttautuessaan salaa mukaan kaksoisolentosa valintakilpailuun hän hävisikin yllättäen kilpailun `huomattavasti itsensä näköisemmälle miehelle`.

  Aleksanteri Parvus oli vähemmän tunnettu, mutta kiistatta yksi tärkeimmistä marxilaisista vuosisadan vaihteessa. Hän käytti marxilaisia menetelmiä taitavasti, hänellä oli laaja näkemys ja hän piti tarkasti silmällä tapahtumia, mm. Ukrainaa, jonka merkitys tulisi näkymään siionistisissa vallankumouksissa Venäjällä.

  Venäjä on kokenut kolme merkittävää kansainvälisen siionismin (khazaarimafian; esim. straussilaiset ja revisionistiset juutalaiset ovat vain tämän liikkeen `nyrkki`, mutta vaikutusvaltainen sellainen) masinoimaa tuhoamisyritystä (1.-3.):

  1.) Ensimmäinen oli Venäjän Suuri Sosialistinen Vallankumous, joka ei todellisuudessa ollut Suuri eikä Sosialistinen eikä edes Vallankumous, vaan kansainvälisen siionismin ensimmäinen ryöstöretki Venäjälle.
  2.) Toinen oli/on kansainvälisen siioismin masinoima, juutalaisten pohattojen, oligarkkien, vallankumousyritys Venäjän nousevan imperiumin, resurssien, pankkilaitoksen, talouden ja siten kansallisen politiikan haltuun ottamisesta ja
  3.) Kolmas on meneillään oleva kansainvälisen siionismin päämäärä eli Venäjän federaation tuhoamisyritys Ukrainan separastisen toiminnan kautta, yllyttämällä lukuisat kansat Venäjä-vastaiseen liikehdintään.

  Hänen (Parvuksen) kylvämänsä luste on toki iduillaan Ukrainassa, mutta koskaan se ei tule kasvamaan täyteen varteensa, vaan siitä tulee kompastuskivi kansainvälisen siionismin maailmanvalloitus aatteelle – globaalisti ja se tulee paljastamaan heidän kansainvälisrikollisen luonteensa.

  Kuinka oikeassa Fjodor Dostojevski (1821-1881) olikaan kun hän ennusti ennen aikojaan, vähemmän huomiota saaneissa päiväkirja merkinnöissään, mitä pian Venäjällä tapahtuisi:

  `Toisinaan kuitenkin kuvittelin: miten olisi, jos Venäjällä ei olisi kolmea miljoonaa juutalaista, vaan kolme miljoonaa venäläistä ja kahdeksankymmentä miljoonaa juutalaista – mihin he käännyttäisivät venäläiset ja miten he kohtelisivat heitä? Antaisivatko he heille yhtäläiset oikeudet?
  Sallisivatko he heidän palvoa vapaasti keskuudessaan? Eivätkö he muuttaisi heitä orjiksi? Mikä pahempaa: eivätkö he nylkisi niitä kokonaan? Eivätkö he teurastaisi heidät viimeiseen ihmiseen asti, täydelliseen tuhoamiseen asti, kuten he tekivät muukalaiskansojen kanssa muinaisina aikoina, muinaisen historiansa aikana`?
  (Fjodor Dostojevski)

  Dostojevskin skenaariosta meillä on paljon näkemystä ja liian monella kokemusta, ikävä kyllä usein `jälkiviisauden kirkkaassa valossa`, mutta nyt livenä Gazacaustissa, jossa siionistit eivät enää peittele murhaorgioitaan.

  Jerusalemissa `Israelin voiton konferenssi` uhkaa Lontoota ja Washingtonia.
  https://www.voltairenet.org/article220413.html

  Israelilaisten suorittama palestiinalaisten etninen puhdistus (kansanmurha) on niin ilmeinen, ettei edes Yhdysvaltain hallinnon juutalainen kabinetti, joka on kytkyssä Israelin vastaavaan, voi tehdä enää murhatöitään kansojen seassa salassa, koska siinä olisi vaara paljastua Lähi-Idän siionistisissa sodissa käytetty strategia: `Kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan`? (Mar 3:23).

  Edellinen Dostojevskin lainaus tästä: `Amerikan Pravda: Gaza, juutalainen valta ja holokausti`.
  https://www.unz.com/runz/american-pravda-gaza-jewish-power-and-the-holocaust/

  2. NEW START

  Uusi New START-sopimus Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä allekirjoitettiin Prahassa 8.4.2010.

  Kuvassa: Barack Obama ja Dmitri Medvedev allekirjoitettuaan `Uusi START` -sopimuksen Prahassa 8.4.2010.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Obama_and_Medvedev_sign_Prague_Treaty_2010.jpeg

  New START
  https://en.wikipedia.org/wiki/New_START

  New Start tuli voimaan 5.2.2011 ja sen voimassaoloaika oli 10 vuotta, aina 5.2.2021 asti. Sen jälkeen sitä voitiin jatkaa optiona vielä viideksi vuodeksi eteenpäin.

  New Start sopimusta jatkettiin 3.2.2021 viidellä vuodella eteenpäin eli vuoteen 2026. Se on ainoa jäljellä oleva ydinaseita rajoittava sopimus maiden välillä, jota kumpikaan osapuoli ei enää noudata.

  3. INF-SOPIMUS

  INF-sopimus (keskimatkan `euro-ohjusten` ydinasevoimasopimus).
  https://fi.wikipedia.org/wiki/INF-sopimus

  Sopimus koskee 500-5500 km ulottuvuuden omaavia ydinohjuksia. Se solmittiin 8.12.1987 ja tuli voimaan kesäkuussa 1988.

  Kuvassa: Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan ja Neuvostoliiton päämies Mihail Gorbatšov allekirjoittivat INF-sopimuksen 1987.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Reagan_and_Gorbachev_signing.jpg

  Vuonna 2018 Yhdysvaltain presidentti Donald Trump purki INF-sopimuksen koska hänen mukaansa Venäjä ei ole noudattanut sitä. Hän väitti, että Venäjällä olisi maalta ammuttavia ydinkärjellä varustettuja Novator 9M729 risteilyohjuksia, joiden kantama on yli 500 km.

  Tämä on todellinen takinkäännön syy: Yhdysvaltoja on INF-sopimuksessa hiertänyt se, että sopimus ei koske Venäjän hyvää ystävämaata Kiinaa.

  9M729 (SSC-8)
  https://missilethreat.csis.org/missile/ssc-8-novator-9m729/

  Venäjä ja Yhdysvallat irtisanoutuivat 4.2.2019 lopullisesti vuonna 1987 solmitusta keskimatkan ydinohjusten INF-kieltosopimuksesta.

  `Saksa yrittää saada Yhdysvallat ja Venäjän neuvottelemaan paluusta INF-ohjussopimukseen – Eurooppa pelkää ydinvarustelukierrettä`.
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005987408.html

  Ydinaseriisunta
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinaseriisunta

  4. RISTEILYOHJUKSET

  Yhdysvalloilla ja Venäjällä on käytössään merkittävä määrä myös ns. `matalatehoisia` – taktisia ydinaseita kuten ydinkärjillä varustettuja risteilyohjuksia. Venäjällä arvioidaan olevan taktisia ydinaseita noin neljä kertaa enemmän kuin Yhdysvalloilla, joita Yhdysvalloilla lienee viitisen sataa. Tänään Venäjä tuottaa esimerkiksi tehokkaita Kinzhal ohjuksia sarjatuotantona.

  Hypersoninen painajainen: Venäjän Kinzhal-ohjus voi muuttua vielä tappavammaksi.
  https://sputniknews.in/20230905/hypersonic-nightmare-russian-kinzhal-missile-just-got-even-deadlier-4028161.html

  Kuvassa: Hypersoninen Kinzhal ohjus.
  https://cdn1.img.sputniknews.in/img/07e7/05/0a/1894641_0:129:3185:1921_1920x0_80_0_0_490184b7951b98e10b9f60016f474320.jpg.webp

  Tämä on huomionarvoisa pointti: Risteilyohjuksien määrää ei rajoita mikään sopimus!

  Sekä Venäjän että Yhdysvaltojen taktiset ydinaseet ovat olleet jo hyvän aikaa sarjatuotannossa, joten niiden kappalemääristä tuskin saadaan tietoja. Se on kuitenkin varaa, että taktiset ydinaseet madaltavat jo valmiiksi matalaa ydinaseiden käyttökynnystä entisestään.

  Oravanpyörä on valmis: Taktiset ydinaseet lisäävät merkittävästi rajoitetun ydinsodan mahdollisuutta ja rajoitettu ydinsota taas voi eskaloitua globaaliksi ydinsodaksi.

  Ohjus voidaan laukaista maasta, lentokoneesta, laivasta tai sukellusveneestä. Taistelukärkenä on nykyään yleisimmin tavanomainen räjähde tai ontelokranaatti, mutta risteilyohjus voi kantaa myös taktista ydinkärkiä.

  Risteilyohjus yleisesti.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Risteilyohjus

  Nykyisin tunnetuin risteilyohjus lienee yhdysvaltalainen `BGM-109 Tomahawk`, jota käytettiin runsain mitoin Irakia vastaan esim. Persianlahden sodassa.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Tomahawk_Block_IV_cruise_missile.jpg

  5. KANSALLINEN ETU VAATII

  `Yhdysvaltain kansallisen edun kannalta on elintärkeää auttaa Suomea vahvan ja valmiin itsepuolustuskyvyn kehittämisessä ja ylläpitämisessä`.

  Kannattaa lukea uudelleen edellinen lauseen alku ja vastata mielessään kysymykseen: Minkä maan kansallisen edun kannalta on elintärkeää 200 risteilyohjuksen tuominen Suomeen? Aivan oikein: Yhdysvaltain kansallisen edun kannalta katsottuna!

  `Ehdotettu kauppa F-35 hävittäjistä ja risteilyohjuksista tukee Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa ja kansallista turvallisuutta`.

  Mutta Suomen ulkopolitiikkaa ja kansallista turvallisuuttahan se ei tule tukemaan. Suomi luopui puolueettomuudestaan ja samalla omasta päätäntävallastaan. Suomi luopui myös siitä kuka päättää risteilyohjusten käytöstä ja milloin. Lukekaahan uudelleen sopimustekstit huolellisesti!

  `Yhdysvallat tehostaa luotetun kumppaninsa, Suomen, kansallista turvallisuutta ja samalla vetoaa, kuinka tärkeää se on poliittiselle vakaudelle ja taloudelliselle kehitykselle Euroopassa`.

  Kyllä, kyllä näin voidaan sanoa, jos puhutaan Euroopan takarintaman Nato-valtioiden vakaudesta. Mutta mainitsematta jää, että Koillis-Euroopan eturintaman DCA-valtion, Suomen, poliittinen vakaus ja taloudellinen kehitys muun Euroopan vakauden ja turvallisuuden takia tulee saamaan lopullisen iskunsa.
  Eurooppalaiset valtiot eivät suinkaan salli, että pienvalta Suomi asettaa heille eksistentiaalisen uhan; niinpä sotatoimet rajoitetaan Suomeen, jolloin se jää yksin.

  `Yhdysvaltain kansallisen edun kannalta on elintärkeää auttaa Suomea vahvan ja valmiin itsepuolustuskyvyn kehittämisessä ja ylläpitämisessä, painottaa Yhdysvaltain puolustushallinto`.

  Vai niin, että tarjoamalla DCA-Suomelle 64 kappaletta rynnäkkökäyttöön, ydinasevalmiuksilla varustettua F-35 hävittäjää, 15 yhdysvaltalaista sotilastukikohtaa ja satoja risteilyohjuksia sekä kailottaa ympäri maailmaa, että me olemme: `Eteen työnnetty keihäänkärki`. Oikeampi nimi olisi toki: `Eteen työnnetty yllytyshullu`.

  Yhdysvaltain sotakalusto sijoitetaan suurvalta Venäjän rajapintaan, pienvalta Suomeen, juuri sen suurvallan viereen, jolla on maailman voimakkain ydinasevarasto. Tässä ei tietenkään kehitetä ja ylläpidetä enää itsepuolustuskykyä, vaan kehitetään ja ylläpidetään itsetuhokykyä!

  Totuushan on se, että ensimmäiset `häivehävittäjät` toimitetaan Suomelle vasta vuonna 2026, jolloin Suomella on mahdollisuus aseistaa uudet kertakäyttöiset `kamikaze` F-35-hävittäjänsä ilmasta maahan ammuttavilla risteilyohjuksilla.

  Mutta ehtiikö Suomi edes saada sotatarvikkeensa ennen kuin Pohjoismainen sota aloitetaan? Sodan voi `aloittaa` kumpi tahansa osapuoli, koska mitään aloitettavaa ei enää ole – kolmas maailmansota on jo käynnissä. On vain olemassa ensi-iskun mahdollisuus.

  Se nyt lienee sama sijoitetaanko mainitut hävittäjät Suomeen, Ruotsiin vai Norjaan, niin pelkkä niiden aikomus tankata F-35 hävittäjät ydinkärjillä mainituissa maissa tekee niistä Venäjälle laillisen iskun kohteen – ensi-iskun kohteen.

  Israelin puolustusministeri Benny Gantz: `Kerroin USA:lle, että olen määrännyt IDF:n valmistelemaan iskua Irania vastaan`.
  https://www.timesofisrael.com/gantz-i-told-the-us-ive-ordered-the-idf-to-prepare-a-strike-against-iran/

  Kun jännitteet ovat korkealla, Gantz sanoo, että Israel on valmis iskemään Iraniin.
  https://www.aljazeera.com/news/2021/8/5/with-tensions-high-gantz-says-israel-is-ready-to-strike-iran

  Eräässä lähteessä, jota ei löydy enää hakemallakaan, puolustusministeri Benny Gantz puhui hävittäjälentäjien koulutustilaisuudessa Israelissa, että sotilaiden on oltava iskuvalmiudessa, mikäli en väärin muista, niin kesällä 2025.

  Jättäisikö Venäjä parhaillaan pystytettävän `karhunkaatolavan`, vihamielisesti Venäjään suhtautuvassa Suomessa, johon se ei voi enää luottaa. Jättäisikö Venäjä luoteisen rajansa varustamatta tilanteessa, jolloin Iranin sota alkaa. Ei tarvitse olla `ennustajaeukko` kun voi jo varmuudella sanoa, että Pietarin uudessa sotilaspiirissä on tähän skenaarioon varauduttu kaikenkattavilla varusteilla kuten hypersonisilla ohjuksilla.

  `He [suomalaiset] olivat eläneet rauhallisesti ja rauhassa ja yhtäkkiä löysivätkin itsensä Venäjän ja Naton välistä, sotilasliiton jäsenenä, mutta koska he ovat naapureitamme, jos, Jumala varjelkoon, tapahtuu eskalaatiota, he kärsivät siitä ensimmäisenä. En tietenkään haluaisi sitä, Uljanov vastasi kysymykseen Suomen liittymisestä puolustusliittoon`.

  Venäläisdiplomaatti: Suomi kärsisi ensimmäisenä Naton konfliktissa.
  https://yle.fi/a/74-20066844

  Myös Suomessa on esitetty useitakin samansuuntaisia arvioita mahdollisesta laajemman sodan h-hetkestä kuin Israelin puolustusministeri Benny Gatz: `Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak kehotti reserviläisiä olemaan `elämänsä kunnossa` fyysisesti ja henkisesti vuonna 2025`.

  `Reserviläisten pitäisi olla vuoden kuluttua `elämänsä kunnossa`, sanoi tutkija – kysyimme, millä tolalla valmius on nyt`.
  https://yle.fi/a/74-20064371

  Onko edellinen CSPn havainto sitten lainaa Benny Gantzilta vai ei, on samantekevää, koska `aikain merkkejä` seuraamalla vuosi 2025 voisi hyvinkin olla laajemman eskalttion alku.

  `Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain (καιρος = kairos = kausi, sopiva aika) merkkejä (σημειον = semeion = tunnuksia, merkkejä) ette osaa` (Mat 16:3). `Aikain merkkejä` ei voi mitata lineaarisesti, vaan asioiden tiloissa tapahtuvissa muutoksissa.

  Eräs paljastava virstanpylväs on annettu. Samalla tavalla kuin Covid-plandemia loppui kuin seinään – Venäjän/Ukrainan alkavaan konfliktiin – samalla tavalla Venäjän/Ukrainan konflikti loppuu kuin seinään – uuteen Covid-plandemiaan – joista kummastakin tiedotettiin WHOn toimesta noin vuotta aikaisemmin.

  Tämä tarkoittaisi sitä, että suurempi rähinä siirtyisi vielä muutamalla vuodella ja sitä, että Iranin tuleva sota olisi vielä jonkin aikaa paikallinen.

  `WHO:n johtaja varoitti jälleen: Uusi pandemia – `Tauti X` – on vain ajan kysymys`.
  https://mvlehti.net/2024/02/20/whon-johtaja-varoitti-jalleen-uusi-pandemia-tauti-x-on-vain-ajan-kysymys/

  Toimittaja jatkaa: `Suomen ylläpitämän ENNALTAEHKÄISEVÄN sotilaallisen pelotteen keskeinen osa ovat risteilyohjukset, joilla on mahdollista tuhota hyökkääjän sotilasyksiköitä satojen kilometrien syvyydessä tämän selustassa`.

  Ennaltaehkäisevä (ensi-isku) `sotilaallinen pelote`, jonka keskiössä ovat risteilyohjukset kuulostavat mahtipontiselta, jossa unohtuu kokonaan pienvalta Suomen sijainti suurvalta Venäjän naapurissa ja näiden valtioiden voimasuhteet, jota viimemainittua ei pysty pidättelemään Yhdysvaltain jälkeen jäänyt sotatarvikekehitys.

  `Näillä ohjuksilla F-35-hävittäjät (suomalaiset) aseistetaan`.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bfdcc528-f1ae-4665-800a-a18ad3a7f927

  `Suomen hallitus oli ilmaissut halukkuutensa ostaa 200 pitkän kantaman AGM-158 JASSM -risteilyohjusta ja luonnollisesti Yhdysvaltain kongressi oli myöntänyt vientiluvan ohjukselleen, koska ne ovat suomalaisten F-35-hävittäjien pääaseistus `merkittäviä maamaaleja tuhottaessa`.

  Mihin viitataan edellisellä: `merkittäviä maamaaleja tuhottaessa`? Sisältääkö lause uhkauksen? AGM-158B-2n ulottuvuus on noin 1 000 kilometriä. Ohimennen sanottuna: Linnuntietä Helsingistä Pietariin on noin 300 km ja Helsingistä Moskovaan noin vähän alle 900 km.

  Ohjuksen koko nimi on Joint Air-to-Surface Stand off Missile Extended Range (JASSM-ER) AGM-158B-2.

  Kuvassa: mainittu AGM-158B-2.
  https://airrecognition.com/images/stories/news/2023/august/US_clears_sale_of_50_AGM-158B_B-2_JASSM-ER_air-to-ground_missiles_for_Japanese_Air_Force_1.jpg

  Tärkeää: Suomi on ainoa puolustusliitto Naton ulkopuolinen valtio, jolle `Yhdysvallat myy yhtä parhaista aseistaan`. Tässä kohtaa hitaampien kannattaa esittää itselleen aiheellinen kysymys, että: Miksi? Miksi Yhdysvallat luovuttaa Suomelle parhaita aseitaan? Senkö takia, kun ovat niin helevetin mukavia!

  AGM-158B-2 on häiveominaisuudella varustettu ja elektronisesti ohjattava risteilyohjus, jota esimerkiksi joidenkin globaalin etelän maiden ilmatorjunnan on vaikeata havaita ja tuhota niin kuin se Yhdysvaltain jatkuvissa sodissa heikompiaan vastaan on huomattukin.

  Mutta globaalissa pohjoisessa on nimeltä mainitsematon suurvalta, jonka ilmatorjunta on huomattavasti kehittyneempää ja se havaitsee ja tuhoaa minkä tahansa risteilyohjuksen jo sen lähettävän maan ilmakehässä, jolloin siitä muodostuu ohjusten alasammunta alue ja joka tekee siitä ydinjättömaan.

  Toimittaja jatkaa: `Suomi tarvitsee sotilaallista pelotetta, jotta Venäjä ei missään oloissa uhkaisi Suomea sotilaallisella voimankäytöllä`.

  Ensinnäkin Venäjä ei ole kertaakaan uhannut Suomea millään tavalla, vaan luvannut ainoastaan vastata jokaiseen suomalaiseen provokaatioon symmetrisesti. Katsokaa nyt esimerkiksi noita masokistisia pakotteita Venäjää vastaan, tarvitseeko heidän edes tehdä mitään, kun nämä hakkaavat itsensä hengiltä. Eihän tuota voi kuin ihmetellä. Toisekseen, jos F-35 hävittäjät ja AGM-158B-2 tms. ohjukset ovat ainoat varteen otettavat `sotilaalliset pelotteet`, niin kusessa kahlataan.

  Edelleen: `Suomi on ilmaissut myös halukkuutensa ostaa 1.) 120 kappaletta 2 000 kilon BLU-117-pommeja. Yhdysvaltain hyväksymä ostopyyntö sisältää niin ikään 2.) 150 kappaletta Sidewinder AIM-9X Block II+ -ilmataisteluohjuksia`.

  1.) Kuvassa: BLU-117-paukku.
  https://d3n898qob6erx6.cloudfront.net/hazards/765/images/UdaBREhUwkG1dx4OnvBZ3sgWizobAgF7tsmueDqO.jpg
  Teknisiä tietoja BLU-117-pommista tästä:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_84_bomb

  2.) Kuvassa: Sidewinder AIM-9 malli.
  https://media.defense.gov/2003/Mar/28/2000031134/2000/2000/0/030328-F-JZ000-018.JPG
  Teknisiä tietoja AIM-9 Sidewinder mallista tässä:
  https://en.wikipedia.org/wiki/AIM-9_Sidewinder

  Nälkä kasvaa syödessä, joten Suomi haluaa ostaa myös MUUN MUASSA 100 kappaletta keskikantaman AGM-154C-1 Joint Stand off Weapon -ohjuksia.

  Kuvassa: AGM-154C-1 Joint Stand off.
  https://img-new.cgtrader.com/items/1025305/b1cbbe2433/large/agm-154-jsow-3d-model-max-obj-mtl-fbx.jpg
  Teknisiä tietoja: AGM-154 Joint Standoff Weapon ohjuksesta.
  https://en.wikipedia.org/wiki/AGM-154_Joint_Standoff_Weapon

  `Oletettavasti` JSM-ohjuksia on tarjottu Suomelle osaksi F-35-kauppaa. Norjalainen asevalmistaja Kongsberg on kehittänyt F-35-hävittäjään JSM-ohjuksen (engl. joint strike missile), joka kommunikoi elektronisesti muiden ohjusten kanssa ja on samalla yhteydessä operaation keskusohjaamoon.

  Kuvassa: Joint Strike Missile (JSM).
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Joint_Strike_Missile_Mockup_at_JA2016.jpg
  Teknisiä tietoja Joint Strike Missile ohjuksesta tästä.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Joint_Strike_Missile

  Kongsbergilla on muuten suora teollinen yhteys suomalaiseen valtionyhtiöön Patriaan. Kongsberg Defence and Aerospace omistaa 49,9 prosenttia Patria-konsernin osakkeista ja Patrialla on keskeinen asema Suomen F-35-projektissa.

  F-35 pystyy kantamaan häivekuorensa alla julkisten tietojen mukaan ainakin kaksi JSM:ää. Ulkoisiin ripustimiin niitä voi asentaa useamman, mutta silloin koneesta tulee helpommin tutkilla havaittava.

  Suomen ilmavoimien hävittäjälentäjien koulutus alkaa vuonna 2025 Luken ilmasodankäynnin harjoitustukikohdassa Yhdysvalloissa. Norjalaiset aloittivat lentoharjoittelun Lukessa vuonna 2015 ja vastaanottivat ensimmäiset F-35:t kahta vuotta myöhemmin.

  Puolustusvoimat kertoo, että myöhemmin tehdään lisää päätöksiä ohjuksien ostamisesta. F-35:n ohjusarsenaali kasvaa siis merkittävästi edellä kerrotusta.

  6. PROFETIAT

  Muistan ajan, kun ns. `ryssän toista tulemusta` odotettiin innokkaammin kuin `Jeesuksen toista tulemusta`. Silloin syntyivät profeettaliikkeet, joista ns. `Tukholman profetia` ei ole vähäisin.

  Tukholman profetia vuodelta 1984.
  https://profetia.aikainmerkit.fi/tukholman-profetia/

  Täyttyykö profetia, vai eikö täyty? Koskaan ei pitäisi lähteä profetioita, unia tai näkyjä täyttämään. Niitä pitäisi aina katsoa täyttymyksestään käsin, eikä antaa niiden ohjailla mieltymyksiään suuntaan tai toiseen. `Tukholman profetia` profetia, jos mikä, muiden muassa, on nostanut entisestään suomalaisissa pelkokerrointa.

  Toisen maailmansodan jälkeen oltiin valppaita, eikä luotettu Neuvostoliiton kanssa solmittuun rauhaan. Oli asekätkentää, Stella Polarista, operaatio-Gladiusta, kaukopartiomatkoja sotien jälkeen jne. Joten ei ihme, jos tämän kaltaiset `Tukholman profetiat` osuivat ja upposivat kansaan.

  Niin monta kaukopartiomiestä kuin tunsinkin, isäni veli yksi heistä, kukaan heistä ei ollut sodan ihannoija, vaan he todistivat: Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä! Tapasin mm. Simo Häyhän. Heillä oli varaa jopa `repiä kukkasiakin aidan seipäistä` kuten: Sankarit lepäävät sankarihaudoissa, vain me pelkurit jäimme henkiin tai: Sodan aikana en pelännyt kuin yhden ainoan kerran; silloin kun sota alkoi aina siihen asti, kunnes se loppui.

  Mannerheim-ristin ritariksi nimitettiin jatkosodan aikana ja välittömästi sotien jälkeen 191 sotilasta. Todellisuudessa Mannerheim-ristejä jaettiin suomalaisille toisessa maailmansodassa noin 96 000, ne sattuivat vaan olemaan puisia.

  Uutuuskirja: Näin tappavaa sotaa Suomi kävi.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001251626.html

  Oletteko muuten koskaan olleet mukana kristittyjen fundamentalistien rukouskokouksessa, jossa jaetaan ns. `taivaallisia tällejä`. `Profeetta` tulee luoksesi, ojentaa kätensä yllesi, ja puhuu kielillä: `Abrada kabra, hoccus poccus, simsalabim jne.`.

  Tämän jälkeen hän yleensä selittää `profetianSA`: `Katso poikani (tai tyttäreni)`, `tulevat päivät ovat lähellä ja kauas on pitkä matka`, `vettä kun juo niin janottaa` ja `raavi sieltä mistä kutittaa` jne. hänen mitään sanomattomia latteuksiaan. Olet vaikuttunut hänen esityksestään ja joskus saatat jopa kaatua selällesi `hengen voimasta`.

  Mitä punaisempi tuon profeetan nuppi on, kun hän karjuu saarnastuolissa totuuksiaan – sitä `palavammassa hengessä hän on`.

  Kysymys on äärimmäisestä epäjumalan palveluksesta ja samalla Herran hengen häpäisemisestä, koska `Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala` (Joh 1:1). `Mitä siihen lisätään, se on pahasta (πονηρος = poneros = pahasta, pahoista asioista) ` (Mat 5:37).

  Se oli Saul Tarsolainen, puoliapostoli Paavali, joka ei koskaan eläessään tavannut Jeshua messiasta. Hän oli tiettävästi ensimmäinen, joka väänsi kieroon kaikki Herran Sanan totuudet. Tarsolainen oppi on suoranainen vuorisaarnan negaatio. Tämän havainnon teki mm. Mahatma Gandhin; 1869-1948, havainto, jonka vaikutuksesta hän ei ainoastaan eronnut katolisesta kultista vaan kristinuskosta sinänsä, säilyttäen silti uskonsa.

  Jeshua messias varoitti `profeetoista sanoen: `Kavahtakaa vääriä profeettoja (ψευδοπροφητης = pseudoprophetes = pseudoprofetai = joka jumalallisten profetioiden nimissä lausuu valheita), jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia (αρπαξ = harpax = ahne, raivokas, ryöstäjä, kiristäjä) susia (λυκος = lukos = susi, metafora julmista, ahneista ja tuhoisista miehistä)` (Mat 7:15).

  Näinhän se menee: Hihhuliprofeetat ovat yleensä kiinnostuneempia enemmän lampaittensa villoista kuin itse lampaista. Lisäksi he käyttävät teidän rippisalaisuuksianne keinona teidän hallitsemiseenne. Ns. `kristittyjen antamalla luvalla` he suovat itselleen oikeuden ilkeillä lähimmäisilleen.

  Jaakobin siunauksessa (1 Moo 49:1) tulee esille Benjaminin, puoliapostoli Paavalin, heimon luonne: `Benjamin on raatelevainen (טרף = taraph = repiä palasiksi) susi (זאב = z’eb = susi) ; aamulla hän syö riistaa, ja illalla hän jakaa saalista` (1 Moo 49:27).

  Kysymys: Voiko leopardi vaihtaa pilkkunsa tai nuubialainen ihonsa värin? `Sillä olenhan minäkin (Saul Tarsolainen, puoliapostoli Paavali) israelilainen, Aabrahamin siementä, Benjaminin sukukuntaa` (Roo 11:1). Vastaus: Ei ainakaan Paavalin tapauksessa.

  Samarialainen seinämaalaus Gerissim-vuorella, joka kuvaa Benjaminin heimoa (susisymboli).
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Shomronim%2C_Shechem%2C_Har_Beracha%2C_Shomron%2C_Palestine_17.jpg

  En yllytä ketään puukottamaan `profeettoja` tai ylipäänsä ketään hengiltä, mutta kehottaisin varovaisuuteen esimerkiksi ns. `profeetallisilla sivustoilla`, koska ne ovat samanlaista hevonpaskaa kuin niiden esittäjänsäkin. Jos olet erehtynyt `uhraamaan` heille, niin älä ainakaan jatka `uhraamista`, ettet osallistuisi heidän tekoihinsa.

  Seuraavassa varoituksen sana `lopun ajan` profeetoille (1.-4.):

  1.) `Ja sinä päivänä (יום = yowm = tarkoittaa jtk. aikajaksoa), sanoo Herra (יהוה = JHWH = Herra) Sebaot (צבא = tsaba = sodankäynnin, armeijan), minä hävitän epäjumalain nimet maasta, eikä niitä enää muisteta` (Sak 13:2).

  2.) `Myöskin profeetat (נביא = nabiy = ne, jotka profetoivat) ja saastaisuuden (טמאה = tum’ah = epäpuhdas, saastuttava) hengen minä ajan maasta pois` (Sak 13:2).

  3.) `Ja jos joku vielä ennustaa (נבא = naba = profetoi), sanovat hänen isänsä ja äitinsä, hänen vanhempansa, hänelle: `Sinä et saa elää, koska olet puhunut valhetta Herran nimeen`. Ja hänen isänsä ja äitinsä, hänen vanhempansa, lävistävät (דקר = daqar = lyödä läpi, työntää läpi, lävistää) hänet hänen ennustamisensa (נבא = naba = profetoimisensa) tähden` (Sak 13:3).

  4.) `Silloin ei enää toinen opeta (למד = lamad = opettaa, ohjata) toistansa` (Jer 31:34).

  7. VENÄJÄN YDINPELOTEPOLITIIKKA

  Venäjän federaation ydinpelotevaikutusta koskevan valtion politiikan täytäntöönpanemiseksi päätän:

  1. Hyväksytään liitteenä olevat Venäjän federaation ydinpelotepolitiikan perusperiaatteet. 2. Tämä toimeenpanoasetus tulee voimaan, kun se allekirjoitetaan (2020).

  Venäjän federaation presidentti.

  Ote kohdasta 19:

  `Ehdot, joissa täsmennetään Venäjän federaation mahdollisuus käyttää ydinaseita, ovat seuraavat:

  a) luotettavien tietojen saapuminen Venäjän federaation ja/tai sen liittolaisten alueelle hyökkäävien ballististen ohjusten laukaisusta;
  b) ydinaseiden tai muun tyyppisten joukkotuhoaseiden käyttö vastustajan toimesta Venäjän federaatiota ja/tai sen liittolaisia vastaan;
  c) vastustajan hyökkäys Venäjän federaation kriittisiä valtiollisia tai sotilaallisia kohteita vastaan, joiden keskeyttäminen heikentäisi ydinasejoukkojen vastatoimia;
  d) aggressio Venäjän federaatiota vastaan tavanomaisten aseiden avulla, kun valtion olemassaolo on vaarassa.

  Koko teksti tästä: Venäjän federaation ydinpelotepolitiikan perusperiaatteet.
  https://archive.mid.ru/en/web/guest/foreign_policy/international_safety/disarmament/-/asset_publisher/rp0fiUBmANaH/content/id/4152094

  Kannattaa lukea huolella kohta d. Venäjän ydinaseopista toiseenkin kertaan: `aggressio Venäjän federaatiota vastaan tavanomaisten aseiden avulla, kun valtion olemassaolo on vaarassa`.

  8. TULEEKO YDINSOTA

  Aivan varmasti tulee!

  Kirjoitettu on, että: `Älkää luulko, että minä (Jeshua messias) olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan` (Mat 10:34).

  1.) Corona plandemian (huom. suluissa oleva sana) vaiheesta siirrytään 2.) sotien aikakauteen.

  1.) `Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin (seppele), ja hän lähti voittajana ja voittamaan` (Ilm 6:2).
  Kuningas Jaakon lukutapa edellisestä: `And I saw, and behold a white horse: and he that sat on him had a bow; and a (crown) was given unto him: and he went forth conquering, and to conquer` (Ilm 6:2).
  Hieronymoksen kääntämän Vulgatan lukutapaedellisestä: `et vidi et ecce equus albus et qui sedebat super illum habebat arcum et data est ei (corona) et exivit vincens ut vinceret`.

  2.) `Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka` (Ilm 6:4).

  Ydinsodan kuvauksia:

  `Ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten (ουρανος = ouranos = taivas, taivaallinen) voimat järkkyvät (σαλευω = saleuo = ravistaa sisältöä yhteen, sekoitetaan toisiaan vastaan)` (Luu 21:26).

  `Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten (ουρανος = ouranos = taivas, taivaallinen) voimat järkkyvät (σαλευω = saleuo = ravistaa sisältöä yhteen, sekoitetaan toisiaan vastaan` (Mat 24:29).

  Edellisissä (Luu 21:26 ja Mat 24:29) kuvataan yksinkertaisesti ydinaseen kahden uraanikimpaleen räjäyttämistä toisiaan vastaan sylinterissä, jolloin energia vapautuu. Jälkimmäisessä kuvataan myös ydintalvi, jolloin `aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa` ja joka syntyy ydinsodan jälkeen.

  Seuraavissa jakeissa kuvataan ydinräjähdystä ja sen välittämiä vaikutuksia:

  `Kauhu ja kuoppa ja paula on edessäsi, sinä maan asukas. Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan. Sillä korkeuden akkunat aukenevat ja maan perustukset järkkyvät` (Jes 24:17-18).

  `Katso, he ovat kuin kuivat korret: tuli polttaa heidät; he eivät pelasta henkeään liekin vallasta. Se ei ole hiillos heidän lämmitelläkseen eikä valkea, jonka ääressä istutaan` (Jes 47:14).

  `Hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa` (Sak 14:12).

  Dongfeng-41 tai DF-41 on neljännen sukupolven kiinalainen kiinteällä polttoaineella liikkuva mannertenvälinen ballistinen ohjus, jota käyttää Kansan vapautusarmeijan rakettijoukot. DF-41 on Kiinan kehittämien Dongfeng-sarjan strategisten ohjusten neljäs ja uusin sukupolvi. Ohjus paljastettiin virallisesti Kiinan kansallispäivän sotilasparaatissa 1. lokakuuta 2019.

  Sopimusjärjestö Nato on maailman Khazaarimafian, voimakkaimman rikollissyndikaatin, yksityinen armeija. Tätä voimakkaampia ovat vain Venäjän ja Kiinan sotakoneet. Kolmas maailmansota näyttäisi olevan ns. `sopimussota`, jossa käytetään `vain` matalatehoisia ydinpommeja ja konventionaalisia aseita. Kovemman luokan aseet hävittäisivät kaiken mitä maan päällä on.

  DF-41.
  https://en.wikipedia.org/wiki/DF-41

  DF-41 ohjuksen kantama on noin 12 000–13 000 kilometriä (7 500–8 100 mailia). Sen enimmäisnopeuden kerrotaan olevan yli 32 000 km/h. Sen on raportoitu olevan vastaus Yhdysvaltain kansallisen ohjuspuolustusjärjestelmän käyttöönottoon, joka heikensi Kiinan ydinpelotekykyä. Esimerkiksi Yhdysvallat se DF-41 saavuttaa ½ tunnissa.

  Kuvassa: DF-41 ohjuksia.
  https://missilethreat.csis.org/wp-content/uploads/2019/10/EFyJp4xU4AA0_jq.jpg

  LOPUKSI

  Lähettämällä tappavia ja ei tappavia tukipaketteja Ukrainaan kannatetaan Venäjän/Ukrainan konfliktin pitkittämistä, jonka tarkoitus on heikentää Venäjän federaatiota. Näin menetellen tulee tukeneeksi, vaikka ei sitä huomaisikaan, siionistien maailmanvalloitus suunnitelmia. Sanonet että tämä on `salaliittoteoriaa` – sitä se onkin, mutta ei tarkoittamallasi tavalla.

  Seuraavassa muutamia otteita erään myrkyllisen hyeenan lainaamasta ajatusten koleera-altaasta, Talmudista. Tuo mitä tämä viemäri lausuu, pitää sitä totena:

  Israelin sefardijohtaja rabbi (ihan täysi pelle) Ovadia Yosef sanoi viikoittaisessa lauantai-illan saarnassaan, että ei-juutalaiset ovat olemassa palvellakseen juutalaisia. `Gojimit syntyivät vain palvelemaan meitä. Ilman sitä heillä ei ole paikkaa maailmassa; vain palvellakseen Israelin kansaa`, hän sanoi julkisessa keskustelussa siitä, millaista työtä ei-juutalaiset saavat tehdä sapattina.

  `Miksi pakanoita tarvitaan? He työskentelevät, he kyntävät, he niittävät. Istumme kuin effendi ja syömme`, hän sanoi nauraen. Yosef, Shas-puolueen hengellinen johtaja ja Israelin entinen päärabbi Sephardi, sanoi myös, että ei-juutalaisten elämää suojellaan, jotta juutalaisille ei aiheutuisi taloudellisia menetyksiä.

  `Pakanoille se on kuin kuka tahansa ihminen: Heidän täytyy kuolla, mutta Jumala antaa heille pitkäikäisyyden. Miksi? Kuvittele, että aasi kuolisi, he menettäisivät rahansa. Tämä on hänen palvelijansa. Siksi hän saa pitkän elämän, työskennelläkseen hyvin tälle juutalaiselle`, sanoi rabbi, joka täytti äskettäin 90 vuotta.

  Sephardin johtaja Yosef: Ei-juutalaiset ovat olemassa palvellakseen juutalaisia.
  https://www.middleeastmonitor.com/20140220-sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews/

  LÄHTEET

  Kuinka suojautua ydinräjähdykseltä.
  https://phys.org/news/2023-01-nuclear-explosion.html
  F-35-kaupan ratkaisi Pentagonin halu aseistaa Suomi Venäjän-uhkaa vastaan.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1715f70f-3120-4556-8805-ecd0250c1eb1
  Puolustusvoimien komentaja Ykkösaamussa: puhui kieli keskellä suuta F-35-hävittäjien risteilyohjuksista.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cd9a14c5-416a-40f6-8c3f-183734d049f8
  Mihin paeta, jos ydinpommi räjähtää? Tutkijat selvittivät turvallisimmat suojapaikat sisätiloissa.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f1171466-cab1-4db7-bc66-dff63fb0e442
  Viidakosta löytyi 1972 veret seisauttanut yllätys: Luonnollisesti syntynyt ydinreaktori – Syyttömät olisivat voineet joutua epäillyiksi ydinterrorismista, niin outoa malmi oli.
  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/viidakosta-loytyi-1972-veret-seisauttanut-yllatys-luonnollisesti-syntynyt-ydinreaktori-syyttomat-olisivat-voineet-joutua-epaillyiksi-ydinterrorismista-niin-outoa-malmi-oli/0bf506cc-c40c-4593-9f26-75ecb99788ad?_gl=1*wrhvrw*_ga*MTk2MDg4NDU3OC4xNzA4NTgzNjcw*_ga_3L539PMN3X*MTcwODYyMzgxMS4zLjAuMTcwODYyMzgxMS4wLjAuMA..
  Kiinan `keinotekoinen aurinko` rikkoi maailmanennätyksen: Fuusioreaktori onnistui 403 sekunnin ajan pitämään stabiilissa tilassa olevaa plasmaa koossa.
  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/kiinan-keinotekoinen-aurinko-rikkoi-maailmanennatyksen-fuusioreaktori-onnistui-403-sekunnin-ajan-pitamaan-stabiilissa-tilassa-olevaa-plasmaa-koossa/29d7c815-0248-4eda-b5d0-b44f229be010?_gl=1*hung6x*_ga*MTk2MDg4NDU3OC4xNzA4NTgzNjcw*_ga_3L539PMN3X*MTcwODYyMzgxMS4zLjEuMTcwODYyMzk4Ni4wLjAuMA..

  Ja sitten venäläistä huumoria kehiin:

  Venäjän kalustotilanne jo katastrofaalinen? Nyt naftaliinista kaivettiin ikivanhoja 1940-luvulta tuttuja T-54- ja T-55-neuvostotankkeja.
  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/venajan-kalustotilanne-jo-katastrofaalinen-nyt-naftaliinista-kaivettiin-ikivanhoja-1940-luvulta-tuttuja-t-54-ja-t-55-neuvostotankkeja/37437500-884b-4502-8fc1-d42a0154959e?_gl=1*12t4fgx*_ga*MTk2MDg4NDU3OC4xNzA4NTgzNjcw*_ga_3L539PMN3X*MTcwODYyMzgxMS4zLjEuMTcwODYyNDAzOC4wLjAuMA..

  Ne, joilla on mahdollisuus kaivautuvat ydinsuojiin! Tästä aiheesta löytyy netistä paljon tekstiä.

  `Ja maan kuninkaat ja
  ylimykset ja
  sotapäälliköt ja
  rikkaat ja
  väkevät ja
  kaikki orjat ja
  vapaat
  kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin`.

  (Ilm 6:15)

  NEWSKY

  Plusääni(4)Miinusääni(5)
 4. Suwalkin käytävä

  Saksan sotasalaisuudet ilmi!

  Taktisilla ydinaseilla käytävä sota on lähestymässä!

  Yhdysvallat on saanut tehtävänsä päätökseen Ukrainan suhteen. Ukraina luhistuu siten kuin oli tarkoituskin. Miksi Yhdysvallat yllyttäisi johtamiaan Euroopan Nato-joukkoja Ukrainan kuolemankentille? Se säästää Nato-joukkoja uutta sotarintamaa silmällä pitäen. Provokaatiot tulevat hetkellä millä hyvänsä.

  Yhdysvaltain psykologinen operaatio Euroopan tuhoamiseksi etenee vauhdilla! Tämä kommentti on arvio siitä mihin Yhdysvaltain seuraava isku Nord Stream sabotaasin jälkeen kohdistuu. Arvausleikki: Arvatkaa ketä tulevasta iskusta syytetään? Viiden pisteen vihje: Eivät he ainakaan itseään siitä syytä.

  Huomion kiinnitetään Ukrainan totaaliseen häviöön ja Suwalkin käytävään. Näin menetellen nostatetaan viha- ja kostokerrointa eurooppalaisissa Steadfast Defender joukoissa. Mitä pian tapahtuu siitä seuraavassa:

  Näinhän meille on kerrottu: `Jos Venäjä siirtäisi joukkoja Suwalkin käytävään ja loukkaisi Puolan alueellista koskemattomuutta, se todennäköisesti laukaisisi välittömästi sotilaallisen reaktion, johon koko liittouma joutuisi ottamaan kantaa` (Ilmari Käihkö).

  `Jos Naton viides artikla aktivoitaisiin, myös Suomi joutuisi ottamaan kantaa siihen, onko kyseessä hyökkäys Naton liittolaismaata ja näin ollen koko liittoumaa vastaan` (Ilmari Käihkö).

  `Suwalkin käytävä on nimitys alueesta Liettuan ja Puolan rajalla, joka erottaa Venäjään erillisalueena kuuluvan Kaliningradin Valko-Venäjästä. Kaliningradista on 96,6 kilometriä matkaa Valko-Venäjän rajalle`.

  `Käytävä on yksi Euroopan tulenarimpia alueita, koska se on pääosin Nato-maa Puolan alueella, jota sekä Nato että Venäjä tarkkailevat tiiviisti. Baltian maiden ainoa maayhteys muihin Euroopan Nato-maihin ja muuhun Manner-Eurooppaan kulkee Suwalkin kautta`.

  Länsiliiton ensimmäinen arvio mahdollisesta `Venäjän provokatiivisesta` käyttäytymisestä oli tämä: Venäjän arveltiin yrittävän tunkeutua Suwalkin alueelle 1.) Zapad 2017 -sotaharjoituksen yhteydessä, mutta se ei tehnyt sitä. Sen sijaan yli 90 000 sotilaan osallistuminen sotilasliitto Naton 2.) Steadfast Defender 2024 -harjoitukseen perustui `puolustussuunnitelman` ylläpitoon.

  1.) Zapad 2017.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Zapad_2017
  2.) Steadfast Defender (Vankka puolustaja). 22.1. – 31.5. 2024 koko transatlanttisella alueella.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Steadfast_Defender_2024
  `Naton massiivinen sotaharjoitus alkaa pian – käsikirjoituksen mukaan Venäjä hyökkää Natoon`.
  https://yle.fi/a/74-20070216

  Suwalkin käytävä nostettiin uudelleen esille heinäkuussa 2023, jolloin Valko-Venäjälle sijoitettuja Wagner palkkasotilaita väitettiin siirtyneen Puolan rajalle Suwalkin edustalle. Venäjän toimintaa pidettiin provosointina, jonka mukaan Wagnerille olisi määritelty uusia missioita.

  Tämän johdosta Puola ja Liettua olivat/ovat varautuneet myös sotilaalliseen toimintaan. Puola siirsi 1000 sotilasta Valko-Venäjän rajalle hallitsemaan alueen `sotilaallista kehitystä`. Suwalkin käytävä on nyt tulehtuvassa geopoliittisessa ja -strategisessa tilassa. Jos se ei olisi suostu tulehtumaan, niin se olisi tulehdutettu joka tapauksessa, koska sen ainut `hoitokeino` olisi sotilaallinen `leikkaus`.

  Suwałkin (kuviteltu?) käytävä.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suwa%C5%82kin_k%C3%A4yt%C3%A4v%C3%A4
  Euroopan umpisuoli – Suwalkin käytävä – on tulehtuneessa tilassa:
  https://askelterveyteen.com/wp-content/uploads/2015/11/umpilisake.jpg

  Kuvassa: Suwalkin käytävä.
  https://img.ilcdn.fi/X05S2bidF-3-hURhHWxFpEebiRs=/full-fit-in/920×0/img-s3.ilcdn.fi/fff7e755275a4927750ed46f05bca98a0c7dc4ec76bdebedb4517850865c4729.jpg

  Suomen länsinaapuri Ruotsi ei ole ainoa maa, jossa Venäjän muodostamaan `sotilaalliseen uhkaan` on herätty. Löysät housuissa alkaa olla monen muunkin valtion sotilasasiantuntijoilla.

  Esimerkiksi: `Ruotsissa leviää sotapaniikki – `Suomessa tällainen puhe säästetään tilanteeseen, jossa sota on todella lähellä`.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/87c8edc4-4c22-435c-8fc3-ddd9354a7fe0

  Suomen ja erityisesti Ruotsin Nato-jäsenyys ovat kuulemma hyviä uutisia Virolle, koska Venäjän ei olisi niin helppo eristää sitä muusta Natosta. Mutta kuka niin on sanonutkaan, että Venäjä eristäisi Baltian valtioita tai Puolaa Natosta. Yhtä hyvin sen voi tehdä yllättävä tekijä X. Todellisuudessa Suomi ja Ruotsi tuovat Naton puolustukseen epävakautta Itämerelle ja todellisen turvattomuuden tunteen Virolle ja sen lähinaapureille.

  Baltian maiden kannalta huono uutinen on se, että Valko-Venäjä on tiivistänyt rivejään Venäjän kanssa ja Venäjä on tasapainottanut epävakaata tilannetta viemällä sinne ydinaseita:

  `Putin: Ydinaseet on toimitettu Valko-Venäjälle`.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c1b7cc42-0c50-4954-957c-c53230b3fc94

  Saksalaislehti paljasti synkän skenaarion Venäjän ja Naton sodasta – Asiantuntija: Tämä olisi Suomen rooli.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1009f0f8-36fa-4da4-a095-99b0a0eeeef9

  Saksassa varaudutaan mahdolliseen sotaan Venäjää vastaan. `Vuotaneessa` asiakirjassa arvioidaan, että tilanteen kärjistyminen kulminoituu satojentuhansien Nato-sotilaiden sijoitukseen ja vääjäämättömään sodan puhkeamiseen kesällä 2025.

  Asiakirjavuoto Saksasta: `Näin Nato ja Venäjä voivat ajautua sotaan kesällä 2025`. (15.1.2024, Jari Himanen klo 14.04).
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/888d47a9-d114-4fe1-8669-6b3e6db63087

  Edellisen linkin otsikkoa kalibroitiin kello 16.46. Alkuperäinen otsikko `Asiakirjavuoto Saksassa: Nato ja Venäjä ajautuvat sotaan 2025` antoi väärän kuvan asiakirjan sisällöstä. Todellisuudessa raportissa esiteltiin `mahdollinen` tilannekuva siitä, miten konfliktiin voitaisiin ajautua.

  Seuraavassa hunnien hallitun asiakirjavuodon mukaan referoitu tilannekuva progresiivisesti tilanteesta, jossa Nato ja Venäjä ajautuvat törmäyskurssille:

  KEVÄÄLLÄ 2024

  -Venäjällä uusi liikekannallepano, tavoitteena lisätä asevoimien vahvuutta 200 000 miehellä.
  -edellinen johtaa Ukrainassa Venäjän laajaan keväthyökkäykseen.
  -Venäjän menestyy ja Ukraina vetäytyy.
  (Olisivat nyt paljastaneet myös sen mihin Ukrainan natsijoukot vetäytyvät? Ukrainan matsijoukot mitä niistä on enää jäljellä – kiitos länsituen – eivät voi vetäytyä Venäjälle, Valko-Venäjälle, Unkariin, Romaniaan, Slovakiaan eikä Puolaan, koska V. Zelenskyi on tuhonnut kaikki hyvät naapurisuhteensa).

  HEINÄKUUSSA 2024

  -Venäjän salainen (onpa salainen?!) hyökkäysoperaatio länsimaita vastaan käynnistyy heinäkuussa.
  -Venäjän salainen hyökkäysoperaatio muuttuu ajan kuluessa entistä avoimemmaksi.
  -Venäjä kohdistaa vakavia kyberiskuja ja muita hybridisodankäynnin muotoja pääasiassa Baltiaan.
  -Venäjän kyberiskut ja hybridisodankäynnit johtavat uusiin kriiseihin.
  -Venäjä aloittaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa kiihottamisen etnisiä venäläisiä vastaan
  (eli Venäjän venäläiset lietsovat Baltiassa vainoja etnisiä venäläisiä vastaan?).
  -yhteenotot antavat Venäjälle aiheen aloittaa 50 000 sotilaan massiiviset Zapad 2024 -sotaharjoitukset Länsi-Venäjällä ja Valko-Venäjällä.
  (unohtuiko omat Steadfast Defender -harjoitukset?)
  -Zapad 2024 antaa Venäjälle vuoden 2021 tapaan täydellisen tilaisuuden joukkojen kokoamiselle Puolan ja Liettuan rajalle.
  (unohtuiko omat Steadfast Defender -harjoitukset?)

  LOKAKUUSSA 2024

  -Venäjä päättää siirtää joukkojaan ja keskimatkan ohjuksia Kaliningradiin.
  -Kremlin salainen (onpa salainen?) päämäärä on Suwałkin käytävän valloittaminen.

  JOULUKUUSSA 2024

  -Suwałkin käytävän alueella synnytetään keinotekoinen rajakiista ja useiden ihmisten hengen vaativia yhteenottoja.

  ENNEN 20.1.2025 UUDEN YHDYSVALTAIN PRESIDENTIN VIRKAANASTUJAISIA

  – Yhdysvaltojen ollessa presidentinvaalien jälkeen ilman johtajaa Venäjä toistaa vuoden 2014 Itä-Ukrainan kaltaisen valtauksen Naton maaperällä.
  (Olisiko teillä tarkempaa tietoa missä Naton maaperällä valtaus tapahtuisi?).
  -Tämän jälkeen YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa Venäjä syyttää länsimaita hyökkäyksen suunnittelusta Vladimir Putinin hallintoa vastaan.

  TAMMIKUUSSA 2025

  -Nato kokoontuisi käsittelemään Puolaan ja Baltiaan kohdistuvaa lisääntyvää uhkaa.
  -Venäjä siirtäisi lisää joukkoja Baltian maiden tuntumaan Valko-Venäjälle, jonne olisi pian sijoitettu kaksi panssarivaunudivisioonaa, mekanisoitu jalkaväkidivisioona ja kaikkiaan yli 70 000 sotilasta.

  TOUKOKUUSSA 2025

  -Nato päättää `uskottavista pelotetoimista` Venäjän hyökkäyksen estämiseksi Suwałkin käytävällä.
  -Naton komentaja Christopher G. Cavoli määrää 300 000 sotilasta, mukaan lukien 30 000 saksalaista, puolustusliiton itäosiin.

  X-PÄIVÄ

  -Bundeswehrin asiakirjassa tapahtumien aikajana päättyy kuukausi X-päivän jälkeen. X-päivä viittaa hetkeen, jolloin selviää, riittävätkö Naton pelotetoimet Venäjän pysäyttämiseen.
  – Tuolloin puoli miljoonaa Naton ja Venäjän huippuunsa aseistettua sotilasta tuijottaa toisiaan silmästä silmään odottaen ratkaisua kenties koko maailman kohtalonkysymykseen: `Uskaltaako Putin hyökätä`?

  Edellisessä Saksan vuodattamassa asiakirjassa ei esitetty mitään muuta kuin unelmia Yhdysvaltain johtaman Länsiliiton asettamista uhkakuvista Venäjän federaatiota vastaan sekä Venäjän vastauksesta Steadfast Defender -uhkaan.

  Propagandasodassa ja varsinkin informaatiosodankäynnissä kaikki näyttää olevan sallittua. Luodaan olematon uhkakuva – ei mistään – ja ollaan varustautumassa vastaamaan keksittyyn uhkakuvaan! Käytännöllistä!

  Länsiliiton sodan toiveen (utopian) toteutuminen riippuu kahdesta seikasta: Länsiliiton avoimesta provokaatiosta ja Venäjän mahdollisesta vastauksesta siihen.

  Oikeassa skenaariossa kyber- ja hybridivaikuttaminen sodan provosoimisen aseena Venäjää vastaan perustuu Puolan ja Baltian maiden motittamiseen ja se menee näin:

  Huomio kiinnitetään mannermaalla Suwalkin käytävään, mutta jäikö jotakin huomaamatta merellä?

  MERENALAINEN KAAPELIVERKOSTO

  SISÄLTÖ

  ALUKSI
  JOHDANTO
  MIKÄ ON MERENALAINEN KAAPELI
  MIKÄ ON UHKA JA ONKO SE TODELLINEN
  MILTÄ HYÖKKÄYS NÄYTTÄISI
  ITÄMEREN TILANNE
  LOPUKSI
  LIITTEET

  ALUKSI

  Kuvassa: Itämeri: `Rauhan meri`! Nord Strean: `Rauhan silta`! Itä-meri: Naton `sisäjärvi`.
  https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-6dccd43dc4278736c3f4567437d9a45c

  Itämerellä rannikolle rajoittuvat valtiot ovat Ruotsi, Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Venäjä (Kaliningrad), Puola, Saksa ja Tanska. Euroopan Unioni hallitsee Itämerta, mutta maantieteellisesti ottaen Ruotsi. Itämerellä sotilaallisesti vahvin armeija on ehdottomasti hampaisiinsa asti ydinaseistettu Venäjän Kaliningrad.

  `Norja: Venäjä sijoittanut ydinaseita Kaliningradiin`.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/norja-venaja-sijoittanut-ydinaseita-kaliningradiin/2250544#gs.567q6l

  Itämerellä saaria omistavat valtiot ovat Suomi, Ruotsi, Tanska, Venäjä, Saksa, Puola ja Viro.

  Itämeren ympärillä olevat maat ovat kaikki Nato-maita paitsi Venäjä, joten Itämeren Nato-perhe ei olekaan ihan täydellinen. Teoriassa Tanska, Ruotsi ja Norja valvovat pääsyä Itämerelle.

  Mikään valtio Itämeren rantamilla ei omista Itämerta enemmän kuin minne sen aluevedet ulottuvat. Aluevedet ovat 12 meripeninkulman (22 km; 14 mailin) päässä jokaisesta Itämeren vieressä olevasta valtiosta. Loput merestä on jaettu talousvyöhykkeisiin.

  Suomen talousvyöhyke on merialue, joka sijaitsee Suomen aluevesien ulkopuolella, mutta jossa Suomen valtiolla on oikeus elollisten ja elottomien luonnonvarojen tutkimiseen ja hyödyntämiseen.

  Kuvassa: Suomen yksinomainen talousvyöhyke (Exclusive Economic Zone) punaisella värillä.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/EEZ_Finland.png

  Itämeren sulkeminen venäläisiltä aluksilta vaatisi aluksi Kaliningradin valtaamisen, jossa on Venäjän Itämeren laivaston päämaja. Tämä ei kuitenkaan riittäisi, koska samaan aikaan olisi vallattava Baltiysk, Kronstadt ja Pietari. Onnea yrittämälle – veikkaan valtauspäivälle helleaaltoa, jossa mittari näyttää noin kymmentä miljoonaa astetta.

  Saavuttaakseen Itämeren herruuden päätökseen pitäisi ihan aluksi upottaa koko Venäjän Itämeren laivasto tai siirtää se jonnekin muualle vaikkapa kohteliaalla huomautuksella kuten: `Olisitteko niin ystävällisiä, että siirtäisitte koko laivastonne ,,, blaa, blaa, blaahan`.

  JOHDANTO

  Yhdysvaltain hyökkäykset kahta (North Stream) maakaasuputkea vastaan pitäisi herättää perusteltua huolta siitä, että merenalaiset kaapelit, jotka yhdistävät maailman internetiin, ovat nyt vaarassa.

  Merenalaisten kaapeleiden labyrinttiverkko käyttää maailmanlaajuista Internetiä. Tämä voisi olla liian houkutteleva kohde Yhdysvaltain autoritaariselle hallinnolle.

  Uhka on todellinen. Osittain tämä johtuu heikosta turvallisuudesta näiden kaapeleiden ympärillä ja osittain Yhdysvaltain halukkuudesta ja kokemuksesta iskeä haluamiinsa ei-sotilaallisiin kohteisiin, kuten North Stream osoitti, käyttäen niin sanottuja hybridisodankäynnin taktiikoita.

  MIKÄ ON MERENALAINEN KAAPELI

  Lähes kaikki maailman Internet-liikenne kulkee maailmanlaajuisessa verkossa, jotka käsittävät satoja valokuituputkia, joiden yhteenlaskettu pituus on noin 1,3 miljoonaa kilometriä. Niitä operoivat lähes yksinomaan yksityiset yritykset, kuten Google ja Microsoft, sekä ranskalainen Alcatel Submarine Networks ja yhä enemmän Kiinan Huawei Marine Networks.

  Osa valokuituputkien haavoittuvuudesta johtuu kaapeleiden sijainnista. Ne ulottuvat ympäri maailmaa ja sijaitsevat usein syrjäisillä alueilla, joihin sukellusveneet tai miehittämättömät vedenalaiset ajoneuvot pääsevät huomaamattomasti ja esteettä.

  Merenalaisten verkkojen toimintaa koskevan viranomaisvalvonnan puute vaikeuttaa myös yrityksiä ja hallituksia niiden suojaamisessa. Suurin osa näistä putkilinjoista sijaitsee kansainvälisillä vesillä.

  On myös niin sanottuja `pullonkaulapisteitä` tai keskeisiä alueita, joilla suuret merenalaiset kaapelit leikkaavat ja jotka edustavat joitakin riskialttiimpia mahdollisia kohteita. Euroopassa näitä ovat Gibraltar ja Malta, joissa monet EUn Aasian-yhteyksistä rantautuvat Egyptin Suezin kanavan kautta.

  Yhdysvalloille New Yorkin rannikko on ensisijainen yhteyspiste Eurooppaan. Yhdistyneen kuningaskunnan länsirannat muodostavat yhteyskeskuksen Yhdysvaltojen ja muun Euroopan välillä.

  Kuvassa: Globaali merenalainen kaapeliverkosto.
  https://images.jifo.co/14978916_1622629147469.png

  MIKÄ ON UHKA JA ONKO SE TODELLINEN

  Huoli on keskittynyt siihen, että esimerkiksi Yhdysvallat voi tehdä kohdennetun hyökkäyksen sabotoimalla kaapelilinjoja. Hyökkäys tuskin kohdistuu niille linjoille, jotka ovat `kaukaisia`, vaikkakin enimmäkseen vartioimattomia ja länsimaiden hallitusten valvonnan ulkopuolella.

  Kaapeliverkostoa voidaan käyttää myös hallitusten toimesta valvontatarkoituksiin, tästähän on esimerkiksi länsimailla runsaasti kokemusta.

  Riski ei ole uusi. Asiasta on tiedotettu vuosikymmenien ajan, koska merenalaiset Internet-kaapelit ovat liian helppo kohde sabotoitavaksi. Länsimaisten hallitusten tukeen ei voi luottaa, koska juuri ne voivat toteuttaa onnistuneita iskuja, joista ei jää jälkiä, eikä tekoon vastuullisia saada koskaan tuomittua kuten Nord Stream tapaus osoitti.

  Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg paljasti aikoinaan toimittajille, että merenalaiset kaapelit ovat elintärkeitä paitsi kansalaisyhteiskunnan tarkoituksille kuten rahoitusmarkkinoiden toiminnalle myös `erilaisille sotilaallisille kyvyille`. Näistä viimemainittu on juuri se heikoin lenkki meneillään olevassa herkässä geopoliittisessa ja – strategisessa tilanteessa.

  Varasuunnitelmassa vauraimmat länsimaiset armeijat voivat nopeasti kääntyä satelliittiviestinnän varapuoleen, jos merenalaiset kaapelit vaarantuvat. Tämä selittänee osaltaan lisääntyneen kiinnostuksen satelliittiviestinnän tuomiin mahdollisuuksiin.

  Tähän mennessä huoli merenpohjan kaapeleiden haavoittuvuudesta ei ole vielä toteutunut suuremmassa mittakaavassa. Joitakin `raapaisuja` on toki ollut.

  Kaksi kolmasosaa kaikista kaapeleissa havaituista vioista liittyy suoraan merenkulkuun, joko putkia häiritseviin kalaverkkoihin tai veneiden ankkureihin, jotka ovat aiheutuneet vahingosta. Loput viat johtuvat enimmäkseen normaalista kulumisesta tai ympäristösyistä, kuten merenalaisista maanjäristyksistä.

  Vielä ei ole vahvistettua tietoa tapauksista, joissa hallitukset olisivat katkaisseet valokuitukaapelit geopoliittisista syistä, vaikka kaksi erillistä Norjan merenalaista verkkoa vaurioitui marraskuussa 2021 ja tammikuussa 2022 väitetyn `ihmisen toiminnan` vuoksi. Oslo ei ole toistaiseksi liittänyt näitä vikoja mihinkään tiettyyn ryhmään.

  MILTÄ HYÖKKÄYS NÄYTTÄISI

  Britannialla ja Amerikalla on teknisiä taitoja ja tahtoa poistaa osia maailman merenalaisesta internet-infrastruktuurista lamauttaakseen tietyn osan digitaalisista verkoista kuten esimerkiksi Balttian rannikolla.

  Kaapelit sijaitsevat usein alle 100 metriä vedenpinnan alla, ja ne vaativat joko sukellusveneen tai miehittämättömän aluksen räjähteiden istuttamiseksi verkon kriittisiin kohtiin. Yhdysvallat on kasvattanut kykyään uhata merenalaisia kaapeleita ja mahdollisesti hyödyntää sitä sotatoimissaan.

  Iskuja voisivat suorittaa suuret isäntäsukellusveneet, jotka käyttävät lastinaan piensukellusveneitä, erityiset tiedustelualukset, joilla on käytössään kauko-ohjattavia vedenalaisia ajoneuvoja tai miehistö sukellusveneitä, autonomiset vedenalaiset ajoneuvot, kaksikäyttöiset miehitetyt sukellusveneet, kuten pelastussukellusveneet, tai koulutetut ns. beluga-valaat ja mahdollisesti myös hylkeet tai delfiinit.

  Kukaan ei kiellä, etteikö Yhdysvalloilla olisi valmiuksia hyökätä näihin kohteisiin. Lisäksi sillä on valmiuksia suorittaa hyökkäyksiä maailmanlaajuisia mittakaavassa, joka horjuttaisi merkittävästi tietyn kohteen Internet-infrastruktuuria, mutta se toteutuisi vain niissä solmukohdissa, joista sille on sotilaallista hyötyä.

  Internetin käytön lisääntyessä ovat lisääntyneet myös syvänmeren kaapelit, jotka nyt yhdistävät eri puolilla maailmaa useiden vaihtoehtoisten reittien kautta.

  Hyökkäyksen sattuessa voitaisiin mahdollisesti kaataa osan alueellisesta verkostosta, joka yhdistää esimerkiksi Baltian maat muuhun Eurooppaan. Mutta jotta sabotoinnilla olisi pitkäaikainen vaikutus maailman merenalaisten kaapeleiden verkkoon, olisi toimittava mittakaavassa, joka olisi todennäköisesti havaittavissa kansallisille, mutta korruptoituneille turvallisuusvirastoille, joista ei siten olisikaan selvitysmiehiksi.

  Hyökkäys merenalaiseen kaapeli infrastruktuuriin vahingoittaisi myös omien kansalaisten pääsyä esimerkiksi Internetiin, mutta tällainen mahdollisuus on poissuljettu, koska sabotaasi rajoitetaan vain tiettyyn sotilaalliseen tarkoitukseen. Tuskin olemme enää tilanteessa, jossa vain yhden kaapelin katkaisu pimentää koko verkon, mutta häiriöitä se kyllä aiheuttaa paikallisesti ja häiriöitä voidaan pitkittää.

  ITÄMEREN TILANNE

  Hiljattain `Ruotsi raportoi vaurioista Viroon menevässä merenalaisessa kaapelissa pian sen jälkeen, kun Suomi vetosi kaasuputken vaurioihin`.
  https://apnews.com/article/sweden-estonia-finland-undersea-cable-damage-9337caeced9997d7e045c0e2b02d831d

  Ruotsi ilmoitti osittaisista vaurioista Itämerellä Viroon kulkevassa merenalaisessa tietoliikennekaapelissa, jonka sikäläiset viranomaiset uskovat tapahtuneen samaan aikaan kuin Suomesta Viroon merenalaisen kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioituminen tapahtui (1.-2.).

  1.) Ruotsi ilmoitti 17.10.2023 merenalaisen tietoliikennekaapelin vaurioista.
  https://apnews.com/article/sweden-estonia-damage-cable-finland-telecoms-pipeline-19c7f951b833b709cdf5f74b9a2dd221
  2.) Lokakuussa vaurioitunut Baltic connector-kaasuputki käynnistetään uudelleen huhtikuussa – operaattori.
  https://sputnikglobe.com/20240215/balticconnector-gas-pipeline-damaged-in-october-set-to-be-relaunched-in-april—operator-1116800112.html

  Suomen hallitus oli antanut lupansa yhteydestä 1 175 kilometrin pituiseen Sea Lion -merikaapeli hankkeeseen, joka kulkee Helsingin Santahaminasta Saksan Markgrafenheideniin.

  Hanke vastaa tarpeeseen ydinverkkoyhteydestä Keski-Euroopan sekä Itämeren pohjoisten ja itäisten alueiden välillä. Kaapeliyhteyden pituus Suomen aluevesillä on noin 28,5 km ja talousvyöhykkeellä noin 312 km. Kaapeli kulkee Suomen, Tanskan ja Saksan talousvyöhykkeiden ja aluevesien sekä Ruotsin talousvyöhykkeen läpi.

  Kuvassa: Itämeren alueen merikaapelikartta 2014.

  View post on imgur.com

  Nato on lisännyt valvontaansa Itämerellä, joka on tärkeä meriportti Venäjän laivastolle. Ruotsin ja Suomen DCA-sopimukset tekevät Natosta maantieteellisesti yhtenäisemmän, joka muodostaisi Itämerestä Länsiliiton sisäjärven. Hankkeella ei pyritä ainoastaan Itämeren, vaan myös arktisen alueen hegemonian kasvattamiseen.

  Kartalla: Venäjän arvioitu puolustuslinja voi jo sinänsä erottaa Baltian maat Natosta.
  https://www.spf.org/iina/en/global-data/user29/20220624141218801.png

  Aiheellisesti merenalaisten kaapeleiden turvallisuus herättää yhä enemmän huolta, koska ne kuljettavat tällä hetkellä 99 prosenttia kaikesta digitaalisesta datasta maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Ahvenanmaalla ja Gotlannissa sijaitsevat Itämeren keskeiset kaapelivälitysasemat.

  Mikäli Itämeren kaapeliverkkoon tehtäisiin Nord Streamin tasoinen sabotaasi-isku, sillä olisi vakavia vaikutuksia Naton jäsenmaiden välisessä viestinnässä, erityisesti Baltian maissa. Tämä vastaisi Yhdysvaltain ei-sotilaallista hyökkäystä Baltian maiden kyberavaruuteen.

  Hyökkäys Itämeren merenalaiseen kaapeliverkostoon ei ainoastaan häiritsisi fyysisesti operaatioita, tarvikkeita ja viestintää Naton sisällä, vaan johtaisi myös digitaalisen tiedonjaon ja komento- ja valvontatoimintojen menettämiseen.

  Heinäkuussa 2019 Nato perusti Joint Force Command – Norfolkin (JFC Norfolk) vahvistamaan operatiivista asemaansa Atlantin yli ja vahvistamaan Atlantin ylittäviä siteitä liittolaisten ja kumppaneiden välillä. JFC Norfolkin tehtäviin kuuluu esimerkiksi Pohjois-Atlantin ja muiden valtamerien pohjaan sijoitettujen merenalaisten kaapeleiden ylläpito.

  Motiivi sabotaasille olisi Suomen, Balttian ja Puolan eristäminen Naton viestiliikenteestä ja Venäjän syyllistäminen. Näin menetellen Naton takarintamien DCA-valtioiden sotainto saisi uutta nostetta Ukrainan jäätyneen konfliktin tilalle.

  Kansainvälisen tietoverkon analyysi.
  https://www.spf.org/iina/en/articles/nagashima_12.html

  LOPUKSI

  Donald Trump oli todennut Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille jo vuonna 2020, ettei Yhdysvallat hänen kaudellaan puolustaisi Eurooppaa sodan syttyessä. Trumpin lausunto halutaan nähdä `amerikkalaisena` vaaliretoriikkana, koska ei haluta uskoa, että Trump tarkoittaa juuri sitä mitä hän sanoo: `Yhdysvallat ei auttaisi sodassa Eurooppaa`.

  Taloussota Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kesken on tosin käynnissä, mutta kansallinen valtiomedia Suomessa antaa siitä vääristyneen kuvan. Tämä kauppasota ei ole hyvä sanoma jo valmiiksi kuralla olevalle Suomen taloudelle, koska:

  -protektionismi hyödyntää vain taloudellisesti vahvoja valtioita,
  -suomalaisten veronmaksajien on alettava kaivamaan entisestään kuvettaan,
  -tehokkaimmat teknologiamaat kuten Suomi kärsivät siitä eniten ja
  -kauppasodan varjolla voidaan edistää yhteisvelkaa edelleen – veronmaksajien piikkiin.

  Edelliset lauseet on pian lukaistu, mutta niiden sisältämä sanoma saatikka niiden toteutuminen olisi jatkossa kammottavaa katseltavaa. Näyttää siltä kuin Suomi olisi luopunut puolueettomuudestaan juuri tämän takia – niin tahalliselta se vaikuttaa. Suomalaiset eivät ole ansainneet tämän kaltaista kohtelua.

  Yhdysvallat houkuttelee investointeja yhä voimallisemmin, ja EU valmistelee vastaustaan: `Eurooppa aloittaa vastaiskun Kiinan ja Yhdysvaltojen ylivallan estämiseksi kaupassa – Suomi uhkaa jäädä isojen jalkoihin`.

  https://yle.fi/a/74-20013254

  Vailla strategista autonomiaansa Euroopan unioni näyttää masokistilta otellessaan sadistista Yhdysvaltoja vastaan. Lopputulos on ennalta arvattava. Yhdysvallat tekee kaiken mitä se haluaa saadakseen Euroopan unionin riippuvaiseksi omasta taloudestaan.

  Yhdysvallat on katkonut ja katkoo Euroopan unionilta kaikki hyvät kauppasuhteet Venäjään ja Kiinaan omaksi edukseen. Tämäkään ei riitä, koska Yhdysvaltain päämääränä näyttää olevan valmistella Euroopan unioni sotaan Euraasian unionia vastaan.

  Yhdysvaltain presidentti Joe Biden nimitti Venäjän federaation presidenttiä Vladimir Putinia `hulluksi SOBksi` (grazy son of a bitch = hulluksi huoran pojaksi). Tämä on valtion päämiehen sanomaksi toisesta valtion päämiehestä ehdottomasti kaikkien pohjakosketusten pohjakosketus.

  Joe Bidenin käytös ei selity millään muulla kuin esimerkiksi muistisairauden viimeisellä vaiheella kuten alzhaimerin taudissa, jossa potilaan puheet rivoutuvat ja hän alkaa käyttäytyä hoitajiaan kohtaan jopa väkivaltaisesti. Yleensä potilaan kunto ei tästä parane, vaan se pahenee, eikä sitä voi enää peitellä.

  Tämä on valtava häpeä Yhdysvalloille. Minkälaisissa käsissä Yhdysvaltain hallinto on? Edellä paljastuneen kaltainen arvaamattomuus Yhdysvaltain ensimmäiseltä ei edistä suurvalta-asemaa, vaan se luo turvattomuutta ja epävarmuutta, jolloin siltä voi odottaa mitä tahansa.

  `Niin kuin häkki on täynnä lintuja,
  niin heidän huoneensa ovat petosta täynnä.
  Siitä he ovat tulleet suuriksi ja rikkaiksi`.

  (Jer 5:27)

  LÄHTEET

  Will Russia attack undersea internet cables next?
  https://www.politico.eu/article/everything-you-need-to-know-about-the-threat-to-undersea-internet-cables/
  `Venäjän vallan jakava Suwalkin käytävä on Nato-Euroopan puolustuksen heikko kohta – Alle 100 kilometrin pätkän menetys motittaisi Baltian`.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-vallan-jakava-suwalkin-kaytava-on-nato-euroopan-puolustuksen-heikko-kohta-alle-100-kilometrin-patkan-menetys-motittaisi-baltian/8460988#gs.5645po
  `Suwalkin käytävä on lyhin maareitti Valko-Venäjältä Kaliningradiin`.
  https://im.mtvuutiset.fi/image/8461004/landscape16_9/792/446/70c56f4fa29625c6ca5e131e7f3f0d68/OY/suwalkin-kaytava-mtv.jpg
  Suomalaisasiantuntija: Ukrainan pitäisi pysyä Naton ulkopuolella – Ja Suomenkin olisi kannattanut.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d161a343-5670-446a-a906-8b0f50b3c4ae
  Trumpilta väitetty uhkaus: ”Jos Eurooppaan hyökätään, emme koskaan saavu auttamaan”.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b74b1348-efbb-416f-b19b-116a52b203d4
  Venäjän on pelätty iskevän ”Naton heikoimpaan lenkkiin” – Tätä se tarkoittaisi Nato-Suomelle.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5861b8e3-4234-4d4a-a2d8-6f570073871b
  Asiantuntija: Wagner voisi hyökätä Naton heikoimpaan kohtaan.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8f8193b6-2e3f-49a2-8406-1e2dd9fbcc96
  Vaiettu Venäjän uhka Itämerellä: ”Tarkoittaisi oikeaa sotaa Nato-maita vastaan.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d6843589-15fd-4778-84fa-3b046009fbe4
  Tutkimus: Natolla viidestä yhdeksään vuotta aikaa valmistautua sotaan Venäjää vastaan.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2546780f-5d70-4d2c-a10a-5edfce973f2a

  NEWSKY

  Plusääni(1)Miinusääni(5)
 5. TRANSNISTRIA

  ALUKSI
  JOHDANTO
  TRANSNISTRIA EILEN
  TRANSNISTRIA TÄNÄÄN
  LOPUKSI
  LÄHTEET

  ALUKSI

  Transnistria (yleisesti).
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Transnistria

  Kuvassa: Transnistrian alue.
  https://cdn.britannica.com/92/175092-050-539EE3C3/enclave-Transdniestria-Moldova.jpg

  Historiallisesti Transnistriaa hallitsivat eri aikoina ottomaanien valtakunta, Venäjä, Ukraina ja Neuvostoliitto ja Moldova.

  JOHDANTO

  Transnistria on valtaosin Dnestrjoen itärannalla oleva noin 200 kilometriä pitkä ja 20 kilometriä leveä alue, joka rajoittuu idässä Ukrainaan ja lännessä Moldovaan. Transnistria on julistautunut itsenäiseksi, mutta sen itsenäisyyttä ei ole vielä laajemmin tunnustettu.

  Transnistria, noin 1350 neliökilometrin alue täyttää itsenäisen valtion tunnusmerkistön. Vuonna 2005 Transnistrian viranomaiset irtautuivat Moldovasta. 21. vuosisadan alussa Venäjän sotilaallinen läsnäolo Transnistriassa kiristi Moldovan suhteita Venäjään.

  Aikaisemmin Transnistrian pääkaupungissa Tiraspolissa tapahtuneita räjähdyksiä, Ukrainan puolustusministeriö kutsui niitä ilman todisteita, Venäjän salaisen palvelun `suunnittelemaksi provokaatioksi`. On arvioitu, että räjähdysten taustalla olisi ollut Ukrainan salaisen tiedustelun suorittama False flag -operaatio.

  Transnistrialla on:

  -perustuslaki
  -armeija
  -lippu ja kansallislaulu
  -kansallinen pankki ja valuuttavaluutta (rupla)
  -tullitalo
  -pääkaupunki Triaspol
  -alueella asuu noin 0,5 milj. ihmistä
  -suurin osa väestöstä on venäjänkielisiä.
  -teollisuutta enemmän kuin Moldovassa.

  TRANSNISTRIA EILEN

  -1989 alkoi Moldovan hallituksen ja Transnistrian hallinnon välinen konflikti kielilaeista.
  -romaniasta tuli Moldovan ainoa virallinen kieli.
  -Transnistrian vastarintaa johti Igor Smirnov.
  -konfliktit muuttuivat väkivaltaisiksi ja työläiset järjestäytyivät Moldovan poliisivoimia vastaan.
  -1980-luvun lopussa Russian Community of Northern Moldova -järjestö perustettiin.
  -sota Transnistrian vähemmistön Moldovan enemmistön välillä.
  -Venäjän armeija Transnistrian avuksi vuonna 1990.
  -1992 konflikti päättyi.
  -Dnjestr-joen itäpuolinen alue irrottautui Moldovasta Transnistriaksi.
  -1990 Transnistria julistautui itsenäiseksi Moldovasta.
  -1991 Moldova julistautui itsenäiseksi Neuvostoliitosta.
  -1992 konflikti päättyi Venäjän asevoimien väliintuloon.
  -Moldovan poliisi kärsi tappioita saamatta aluetta hallintaansa.
  -1992 aselepo Venäjän presidentti Boris Jeltsinin ja Moldovan presidentti Mircea Snegurin kesken.
  -Venäjän armeija alkoi vetäytyä 1994.

  Transnistria julistautui itsenäiseksi entisestä Moldovan neuvostotasavallasta Neuvostoliiton romahtamisen aikana puhjenneen kaksivuotisen sodan (1990–1992) jälkeen.

  Venäläiset tukivat Transnistriaa, mutta eivät tunnustaneet sitä itsenäiseksi valtioksi. Moldovan hallituksen ja separatistien välinen konflikti päättyi tulitaukoon vuonna 1992, mutta sen jälkeen Transnistriassa on ollut noin 1 500 venäläistä rauhanturvaajaa.

  Asiantuntijat ovat esittäneet, että Venäjä saattaa rakentaa maakäytävän Transnistriaan Mustameren varrella olevan Odesan satamakaupungin kautta.

  TRANSNISTRIA TÄNÄÄN

  2024 Transnistria on pyytänyt Venäjältä apua ja suojelua Moldovan hallituksen painostukselta. Pyyntö esitettiin Transnistrian parlamentin kokouksessa. Transnistrian parlamentissa käsitellään pyyntöä Transnistrian Venäjään liittymisestä.

  Kokouksen päätöslauselmasta voidaan lukea: `Transnistriaan kohdistuu sosiaalisia ja taloudellisia paineita, mikä on suoraan ristiriidassa eurooppalaisten periaatteiden ja lähestymistapojen kanssa ihmisoikeuksien ja vapaan kaupan suojelussa`.

  Transnistrian alueen johto on aiemmin kertonut olevansa tyytymätön Moldovan hallituksen viimeaikaisiin talouspäätöksiin.

  Venäjän ulkoministeriön mukaan Transnistrian kansalaisten etujen puolustaminen on ensisijaisen tärkeää ja esitettyä pyyntöä tarkastellaan huolellisesti.

  Moldovan hallituksen tiedottaja Daniel Voda kommentoi Transnistrian avunpyyntöä propagandaksi: `Tämä on propagandatapahtuma ja ansa, joka ei ansaitse ulkomaisten toimittajien huomiota tai sensaatiomaisia uutisotsikoita`.

  Moldovan presidentin Maia Sandun mukaan Moldova on edelleen sitoutunut Transnistrian konfliktin rauhanomaiseen ratkaisuun, jolloin sen hallitus edistäisi edelleen `taloudellista uudelleenintegrointia`.

  Transnistria -mieliset joukot ovat hallinneet aluetta Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien, vaikka Transnistriaa ei olekaan vielä laajemmin tunnustettu valtioksi. Vuosi sitten Transnistrian alueella oli yli 1500 venäläistä rauhanturvaajaa.

  LOPUKSI

  Transnistria pyysi Venäjältä apua Chișinaun kasvavan paineen keskellä, jota se kuvailee `taloudelliseksi saarroksi`.

  Chișinău on Moldovan pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki. Kaupunki on Moldovan tärkein teollinen ja kaupallinen keskus, ja se sijaitsee Dnesterin sivujoen Bîc-joen varrella.
  Chișinău.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chi%C8%99in%C4%83u

  Avunpyyntö Venäjältä esitettiin Transnistrian lainsäätäjien kongressissa. Lainsäätäjät pyysivät Moskovaa ryhtymään `toimenpiteisiin Transnistrian suojelemiseksi Moldovan kasvavan paineen keskellä`.

  Pyynnössä todettiin: `Olemme pyytäneet tehostamaan poliittisia ja diplomaattisia toimenpiteitä, koska Venäjän federaatio on yksi kansainvälisistä välittäjistä sovintoprosessissa`.

  Kongressi otti myös esiin kysymyksen `taloudellisesta saarrosta` YK: n pääsihteerin, ETYJ: n, EU: n parlamentin ja muiden kansainvälisten elinten ja järjestöjen kanssa ja kehotti heitä painostamaan Chisinaua.

  Moskova reagoi avunpyyntöön ja lupasi vastata siihen pian, koska: `Transnistrian asukkaiden, maanmiestemme (yli puolet venäläisiä), etujen suojeleminen on yksi prioriteeteistamme. Kaikki pyynnöt harkitaan aina huolellisesti`.

  Chisinau on tuominnut Transnistrian aloitteen. Moldovan `uudelleenintegraatiosta` vastaava varapääministeri Oleg Serebyan hylkäsi Tiraspolin vaatimuksen propagandana ja kiisti asettaneensa Transnistrian taloussaartoon.

  Moldovan hallitus on torjunut Tiraspolin `propagandistiset` lausunnot. He korostavat, että Moldovan tasavallan Transnistrian alueella on rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen yhdentymisen politiikka Euroopan unionin kanssa.

  Moldovan hallituksen tulisi arvioida tulevaisuuttaan tarkasti ja asettaa itselleen muutamia vakavia kysymyksiä (1.-3.):

  1. Saavuttaako Moldova havittelemansa `rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen yhdentymisen politiikan Euroopan unionin kanssa?
  2. Saavuttaako Moldova havittelemansa `rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen yhdentymisen politiikan Nato-sopimusjärjestön kanssa?
  3. Saavuttivatko Jugoslavian alueet, Georgia, Ukraina jne. `rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen yhdentymisen politiikan` tukeutuessaan Euroopan unioniin ja Natoon?

  Moldova on astellut niin kuin Ukraina, Armenia, Georgia, Suomi jne. liian huolettomasti länsiliiton sille virittämään Nato- ja EU-jäsenyysansaan.

  Mutta näin siinä lopulta käy:

  Länsiliiton keinotekoisesti luoma venäläisvastainen separatistialue, Ukraina, tulee kaikkien sen ympärysvaltojen vihattavaksi. Ukraina tulee menettämään jatkossa yhteyden Mustamerelle.

  Ukrainasta tulee mannermaa ja se jatkaa kutistumistaan, kunnes siitä ei jää jäljelle mitään muuta kuin piskuinen pittoreski alue kartalle – Kiovan ympärille.

  Ukrainalaiset eivät ole tällaista kohtelua ansainneet, että heidän rauhaisa maansa on joutunut sotatantereeksi. Ukrainalaiset siviilit eivät ole ansainneet myöskään länsiblogin lähettämiä tappavia ja ei-tappavia tukipaketteja, joiden ainut tarkoitus on sodan pitkittäminen ja siten ukrainalaisten tappaminen.

  Mutta kaikki kiitos ukrainalaisille koituvista vahingollisista kehityksistä kuuluu kansainväliselle siionistiselle liikkeelle ja sen yrityksestä takavarikoida ukrainalaisten resurssit kuten viljavat mustan mullan alueet.

  Myös ukrainalaisten integroitujen nationalistien, natsijoukkojen, kannattaisi tehdä sisäinen katselmus joukkojensa vahvuudesta ja esittää vakavia kysymyksiä sekä tehdä siitä omat johtopäätöksensä kuten (1.-2.):

  1. Kuinka monta veljeä, isää, ukkia, serkkua, ystävää, tuttavaa, kaveria jne. te olette menettäneet Kiovan siionistisen kabinetin ollessa vallassa.
  2. Kuinka monta veljeä, isää, ukkia, serkkua, ystävää, tuttavaa, kaveria jne. te tulette vielä menettämään Kiovan siionistisen kabinetin ollessa vallassa.
  3. Onko Kiovan hallinto V. Zelenskyi ja hänen kabinettinsa pyrkinyt rauhaan vai sodan pitkittämiseen.

  Karttakuvassa: Kiovan siionistisen hirmuhallinnon alta vapaaehtoisesti itsenäistyneet tai itsenäistymässä olevat Luhanskin, Donetskin, Zaporizian, Khersonin, Krimin ja Odessan alueet (oblastit).
  https://thumbs.dreamstime.com/z/labeled-colorful-region-oblast-map-european-country-ukraine-region-oblast-map-ukraine-177566216.jpg

  LÄHTEET

  Transnistria pyysi Venäjältä suojelua – Näin Moldova reagoi.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3e349649-b963-4711-87b1-4d39a64994a6
  Venäjä on luvannut vastata Transnistrian vetoomukseen, kun taas Moldova on tuominnut vaatimuksen `propagandajulistuksena`.
  https://www.rt.com/russia/593328-transnistria-moldova-economic-blockade/
  Transnistria hakee osaksi Venäjää? Tänään pidetään harvinainen kokous.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/transnistria-hakee-osaksi-venajaa-tanaan-pidetaan-harvinainen-kokous/8887532#gs.55g4mz

  NEWSKY

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
 6. `Venäjä voisi hyökätä Suomeen` (Puck Nielsen).

  Näin raakkuu Naton takarintaman valtion edustaja tanskalainen `asiantuntija` Puck Nielsen Yhdysvaltain eturintaman DCA-Suomen valtion kustannuksella. Tämän kaltaisia ulostuloja olemme kuulleet Naton takarintaman valtion edustajilta ennenkin ja saamme kuunnella niitä jatkossakin.

  Tanska on osoittanut muutenkin innokkuutta ammuttaa suomalaiset sotilaat viimeiseen mieheen.

  Tanska siirtää kaiken tykistönsä Ukrainaan, pääministeri Mette Frederiksen sanoi paneelikeskustelussa Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina.
  https://www.rt.com/news/592636-denmark-artillery-donation-ukraine/
  Tanska lupaa luovuttaa ensimmäiset F-16-hävittäjät Ukrainan käyttöön.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010249990.html
  Tanskan F-16-hävittäjät poistetaan käytöstä puolustusministeriön mukaan vuonna 2025. Lahjoitus Ukrainalle lähestyy.
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/danske-f-16-fly-pensioneres-aar-tidligere-baner-vejen-donation-til-ukraine

  Syy siihen, miksi Tanskan puolustusvoimat pärjää ilman F-16-hävittäjiä, on se, että korvaavat F-35-hävittäjät pääsevät siiville odotettua nopeammin. Mutta sitten menivät jänikset housuihin, koska Tanskan F-16-hävittäjiä päätettiin viime vuoden kesäkuussa jatkaa vuoteen 2027 asti.

  Tanskalaiset F-16-hävittäjät ovat Fighting Falcon -tyyppisiä. He voivat sekä taistella muita ilmassa olevia lentokoneita vastaan että pommittaa tarkasti maassa olevia kohteita. Ne on aseistettu 20 mm: n konekiväärillä ja niillä on myös asemat pommeille, raketeille ja ohjuksille. F-16-hävittäjiä on päivitetty jatkuvasti uusimmilla instrumenteilla ja asejärjestelmillä.

  Alkuperäisen suunnitelman mukaan syksystä 2023 vuoden 2025 loppuun kaikki F-16-hävittäjät korvataan nykyaikaisella F-35A Joint Strike Fighter -hävittäjällä.

  F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF)
  https://www.airforce-technology.com/projects/jsf/

  Kirtlandin ilmavoimien tukikohdan mukaan F-16-lentokone vapautti inertin B61-ydinpommin äskettäin (jo vuonna 2017) tehdyssä kokeessa, mikä osoitti lentokoneen kyvyn toimittaa ase ja testata aseen ei-ydinasekomponenttien toimintaa, mukaan lukien aseistus- ja tulenjohtojärjestelmä, tutkakorkeusmittari, spin-rakettimoottorit ja aseiden ohjaustietokone.

  Tanska voi huoletta kipata vanhat mörssärinsä Ukrainaan ja hakea sitten Euroopan rahoitusmekanismilta korvausta uudistaessaan sotakalustoaan, aivan kuten Virokin. Mutta F-16 hävittäjien lähettäminen Ukrainalle on jo vakavampi asia.

  Mikäli löydätte seuraavan dokumentin niin kannattaa katsoa mihin kaikkeen tanskikset pystyvät:

  Paul Jacobs ja ydinjengi.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Jacobs_and_the_Nuclear_Gang
  50 vuotta sitten Yhdysvaltain armeijan suihkukone putosi Grönlantiin – 4 ydinpommia aluksella.
  https://www.scientificamerican.com/article/50-years-ago-a-u-s-military-jet-crashed-in-greenland-with-4-nuclear-bombs-onboard/

  Lopulta dokumentin sanoman ydin oli yllättävä, koska: koska vielä vuonna 1995 tanskalainen katsaus hallituksen sisäisiin asiakirjoihin paljasti, että Tanskan pääministeri H.C. Hansen oli itse asiassa antanut Yhdysvalloille hiljaisen luvan lentää ydinaseita Thuleen.

  Yhdysvallat on edelleen erittäin kiinnostunut Grönlannista – ja sitoutunut ylläpitämään hyviä suhteita Tanskaan.

  Mutta Puck Nielsenin mukaan: `Venäjä voisi koetella Naton yhtenäisyyttä hyökkäämällä Suomen `suhteellisen autioon` pohjoisosaan. Tanskalaisella sotilasanalyytikolla Anders Puck Nielsenillä on vakavaa asiaa, vai pitäisikö tuo tulkita ehdotuksena.

  Hän antaa ymmärtää, että: `Nato voisi uhrata liki asumattoman alueen (Suomen Lapin) kolmannen maailmansodan välttämiseksi`.

  1. Asiantuntija: Venäjä voisi hyökätä Suomeen.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5b110d23-8697-4274-820e-8db1d5f19f89

  `Olisivatko Nato-maat halukkaita ottamaan riskin kolmannesta maailmansodasta vallatakseen takaisin muutaman sata neliökilometriä suhteellisen autiota maata Lapissa`: hän kysyy.

  2. `Venäjän hyökkäyksellä Nato-maahan olisi aivan eri tarkoitus kuin halulla suursotaan, sanoo tanskalainen sotilasanalyytikko`.
  https://jyllands-posten.dk/international/ECE16809097/truslen-fra-rusland-det-er-noget-andet-end-en-ny-verdenskrig-man-skal-frygte-siger-militaeranalytiker/

  Puck Nielsen mainitsee, että: `Venäjä näkee Naton heikkona (mitä se onkin) ja sen intresseissä on heikentää Natoa entisestään. Hän muistuttaa koko liittokunnan vahvuuden pohjautuvan nimenomaan yhteiseen puolustukseen ja viidenteen artiklaan`.

  Puck Nielsen ottaa esille kolme ratkaisevaa pointtia (1.-3.):

  1. `Pohjimmiltaan Nato toimii vain, jos kaikki jäsenmaat ovat halukkaita menemään loppuun asti, vaikka kyse olisi vain yhdestä senttimetristä`.
  2. `Kenties se voisi johtaa jopa liittokunnan hajoamiseen, jos Suomen kaltainen maa yhtäkkiä huomaisi olevansa yksin sodassa. Etenkin jos Yhdysvallat ei nousisi (hyökkäystä) vastaan`.
  3. `Siinä vaiheessa, kun Venäjällä ei ole enää vastassaan yhtenäistä Natoa, jokaisella yksittäisellä maalla on edessään täysin uusi todellisuus`.

  Ymmärrätteköhän te mistä tuo pelle puhuu ja mikä hänen viestinsä voisi olla muun Euroopan turvallisuuden kannalta? Joku on uhrattava!

  Puolueettomassa Suomessa tämänkaltaista keskustelua ei edes käytäisi. Naapuruussopimus takaisi Suomelle rauhanomaisen rinnakkaiselon kaikilla kielillä maailman vahvimman ydinasevaraston omaavan suurvalta Venäjän kanssa. Suomalainen yhteiskunta voisi siinä tilanteessa melkoisen hyvin.

  Mutta 1.3.2024 tulee jäämään historiaan päivänä, jolloin vallan lisäksi vaihtuu myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisen oppi, jolloin uudeksi ulko- ja turvallisuuspolitiikan opiksi tulee Alexander Stubbin `arvopohjaisen realismin`.

  Stubbin `arvopohjainen realismista` perustuu kuulemma kahteen pilariin: (1.) idealismiin ja (2.) realismiin.

  1. Idealismi tarkoittaisi sitä, että pidämme kiinni näennäisesti demokratiasta, vapaudesta, oikeusvaltiosta, ihmisoikeuksista ja perusoikeuksista kuten ennenkin. 2. Realismi taas tarkoittaisi sitä, että pidämme yllä vahvaa ja uskottavaa `kansallista` puolustusta olemalla luotettava liittolainen Natossa.

  `Arvopohjaisen realismin` erottaa Sauli Niinistön `vakauspolitiikasta` siinä, että tulemme olemaan Yhdysvaltain kanssa saumattomassa yhteistyössä kuin `paita ja perse`. Jokainen voi mielessään arvioida kumpi se on se `paita` – aivan oikein arvioit: Siitä ei ole epäilystäkään.

  Kun Niinistön `vakauspolitiikka` oli olemukseltaan pikemminkin introvertti, niin Stubbin `arvopohjainen realismi` tulee olemaan ilmiasultaan `ekstrovertti`. Arvopohjaisen realismin looginen seuraus on siinä, että tulemme puolustamaan yhä sitoutuneimmin läntisiä (Yhdysvaltain) arvoja – tarvittaessa jopa aseellisestikin.

  Mitä sitten on Stubbin `arvopohjainen realismi`?

  Stubbin `arvopohjainen realismi` perustuu samoihin arvoihin kuin Yhdysvaltain tuhoon tuomittu yritys säilyttää `yksinapainen kansainvälisiin sääntöihin perustuva maailmanjärjestys` (1.-2.). Nämä eivät ole toinen toisensa pois sulkevia erillisiä käsitteistöjä, vaan nyt puhutaan yhdestä ja samasta asiasta.

  Edellisten käsitteistöjen `on luonnehdittu olevan Yhdysvaltain Joe Bidenin ulkopolitiikan iskusana ja suunnattu etupäässä Kiinaa ja Venäjää vastaan. Bidenin ulkoministeri Antony Blinkenin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikan päätavoite on ylläpitää `sääntöihin perustuvaa kansainvälistä järjestystä`, jota Kiina uhkaa`. (vrt. Thukykideen ansa).

  1.) Liberaali kansainvälinen järjestys (LIO).
  https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_international_order
  2.) Sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestys.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6ihin_perustuva_kansainv%C3%A4linen_j%C3%A4rjestys

  Käytännössä Niinistön `vakauspolitiikka` ei eroa millään tavalla Stubbin `arvopohjaisesta realismista`. Niinistön ratkaisevaa osuutta esimerkiksi Nato-jäsenyyden ja DCA-sopimuksen (ja monien muiden perustuslain vastaisten sopimusten) suhteen on julkisuudessa pyritty vähättelemään, vaikka juuri hän on toiminut kaikissa sopimuksissa, jotka ovat lähentäneet Suomea Yhdysvaltoihin, primus motorina.

  `Sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestelmä on rauhan ja turvallisuuden edellytys sekä ihmisoikeuksien ja kehityksen tae. Jos lakkaamme puolustamasta tätä järjestelmää, lakkaa sekin puolustamasta meitä. Olisi suunnaton ja kauaskantoinen virhe päästää sääntöihin perustuva maailmanjärjestys luisumaan kohti kaaosta ja viidakon lakia`.

  (Niinistön YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa 24.9 2014)

  `Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe YK:n yleiskokouksen 69. yleiskeskustelussa New Yorkissa 24. syyskuuta 2014` tästä:
  https://www.presidentti.fi/niinisto/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-ykn-yleiskokouksen-69-yleiskeskustelussa-new-yorkissa-24-syyskuuta-2014/

  YK:n pääsihteeri Antonio Guterres varoitti 7.2.2024 YK:n yleiskokouksessa, että turvallisuusneuvosto on jakautunut ja maailma on siirtymässä `kaaoksen aikakauteen´.

  Guterres mainitsi kolme keskeistä termiä: `YK:n turvallisuusneuvosto`, `suurvaltasuhteet` ja `moninapainen maailma`. Hän huomautti, että YK: n turvallisuusneuvostolla oli kerran rooli suurvaltojen välisten suhteiden hoidossa kylmän sodan aikana ja siten rauhan saavuttamisessa.

  Guterresin mukaan: Nykypäivän moninapaisessa maailmassa ei kuitenkaan ole vielä syntynyt kansainvälistä hallintomekanismia, joka olisi moninapaisen järjestelmän mukainen, joten maailma on siirtynyt kaaoksen tilaan.

  Kansainvälisellä hallintomekanismilla Guterres näyttää tarkoittavan `maailmanhallitusta` ja `kaaoksella` hallittua kaaosta, josta syntyy uusi maailmanjärjestys (New World Order).

  `Epävarmat uudet näkymät murenevan vanhan järjestyksen keskellä`.
  https://www.globaltimes.cn/page/202402/1307704.shtml#:~:text=UN%20Secretary-General%20Antonio%20Guterres%20warned%20on%20February%207,key%20terms%3A%20%22UNSC%2C%22%20%22superpower%20relations%22%20and%20%22multipolar%20world.%22

  Edellisen artikkelin mukaan Hongkongin kiinalaisen yliopiston professori kirjoittaa:

  `Ihmiset toivovat moninapaisen maailmanjärjestyksen syntymistä, joka voi rajoittaa Yhdysvaltojen valtaa, mutta moninapainen maailmanjärjestys on kaukana todellisuudesta. (tässä kohtaa professori erehtyy)
  Jos Yhdysvalloilla on edelleen kyky rakentaa yksinapainen maailmanjärjestys, niin tämä maailmanjärjestys on pahin, mitä ihmisyhteiskunta on koskaan nähnyt. Ihmisillä on oltava selkeä käsitys tästä`.

  Antonio Guterres on kuitenkin samalainen kelmi kuin miltä kuulostaakin puhuessaan `ketunhäntä kainalossa` moninapaisesta maailmanjärjestyksestä.

  Yksinapaisen kansainvälisiin sääntöihin perustuvan maailmanjärjestyksen kannattajat (Yhdysvallat) ovat tehneet taktisen käsitteiden muutoksen, jossa Guterres toimii äänitorvena. Nyt he julistavat hämäävästi moninapaisesta kansainvälisiin sääntöihin perustuvasta maailmanjärjestyksestä, joka ei vastaa asiasisällöltään (Venäjän) moninapaista universaaliin lakiin perustuvaa maailmanjärjestystä.

  Näin menetellen esimerkiksi Guterresin viittaukset `moninapaiseen sääntöihin perustuvaan kansainväliseen järjestykseen` vesittävät pääasiassa viittaukset Venäjän hyväksymän `moninapaiseen kansainväliseen (universaaliin) oikeuteen perustuvan järjestyksen.

  Venäjä ulkoministeri Sergei Lavrov lausui tammikuussa 2019, että: `Kansainvälisen lain universaalit normit on pyritty korvaamaan `sääntöihin perustuvalla järjestyksellä` ja että termi on vastikään kehitetty, jotta pystytään keksimään uusia sääntöjä poliittisen tilanteen muuttuessa, jotta voidaan painostaa erimielisiä maita ja jopa liittolaisia`.

  On huomattava, että `yksinapaista sääntöihin perustuvaa kansainvälistä maailmanjärjestystä` kannattaa vain noin 15 %a koko ihmiskunnasta, ja sielläkin vain kaikkein autoritaarisimmat sotahaukat. Juuri tämän takia tolkun amerikkalainen ei enää usko Yhdysvaltoihin.

  Mutta moninapaista universaaliin lakiin perustuvaa maailmanjärjestystä, jonka veturina toimii Venäjä, kannattaa sekä globaalissa pohjoisessa että globaalissa etelässä jo tässä vaiheessa 60 %a koko ihmiskunnasta ja sen kannatus kasvaa kaiken aikaa. Tästä on osoituksena BRICS+ maiden suosio.

  BRICS+ valtiot hyväksyvät yksimielisesti ja yhdessä valtioitten strategisen autonomian, valtioitten suvereniteetin ilman liittoumia. Mutta Yhdysvalloille tämän kaltainen kehitys on kauhistus, koska he menettäisivät siinä lopullisesti saavuttamansa etuisuuden olla maailman johtotähtenä.

  Stubbin `arvopohjainen realismi` eli Yhdysvaltain `yksinapainen sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestys` on toki ollut tapetilla hallitusten julkilausumissa ja yhteisissä tiedonannoissa. Hätä Yhdysvaltain hegemonian säilyttämisestä on suuri, mutta terminaalivaiheessa olevan Yhdysvaltain elvyttäminen ei enää onnistu.

  Stubbin `arvopohjaisessa realismissa` `kansainvälisiin sääntöihin perustuvaa järjestystä` on vahvistettava, jotta `rauhan ja vaurauden` edellyttämät olosuhteet säilyvät. Hyvinpä näyttävät säilyvänkin, kun tarkastelee esimerkiksi Yhdysvaltain ja sen liittolaisten käymää proxy-sotaa Ukrainan kautta Venäjää vastaan, jota tukiessaan esimerkiksi Eurooppalaiset valtiot kaatavat omat taloutensa.

  Kukaan ei pysty määrittelemään mitä `sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestys` on ja miksi sillä pitäisi edes olla merkitystä. Ainoastaan liittämällä termin `yksinapainen` lauseen `sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestys` eteen, voidaan hahmottaa sen todellinen luonne, joka on Yhdysvaltain ylivaltaa valtioiden välisissä suhteissa tavoittelevia hanke.

  Todellisuudessa `sääntöihin perustuva kansainvälinen järjestys` ei ole mitään muuta kuin väline, jolla valikoidulle ydinryhmälle voidaan edistää kolonialistisia ja imperialistisia tavoitteita.

  Hälytyskellot eivät ala soimaan edes silloin, kun on selvästi osoitettavissa, ettei Yhdysvaltain orkestroimaa `yksinapaiseen sääntöihin perustuvan kansainvälisen järjestyksen` sääntökokoelmaa löydy mistään. Eihän sitä löydykään, koska sitä ei ole edes olemassa!

  Yksinapaisen kansainvälisiin sääntöihin perustuvan maailmanjärjestyksen `säännöt` löytyvät toki silloin kun: Kulloisetkin säännöt ja lupa toimia kussakin maailman geopoliittisessa ja -strategisessa tilanteessa kysytään Yhdysvaltain hallinnolta. Näinhän Alexander Stubb on asian esittänytkin.

  Analyysi: Näin Alexander Stubb muuttaa Suomen linjaa – Sauli Niinistön vakauspolitiikka lentää lepikkoon.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/106756ba-4f67-4585-b10c-5ffb267db2d6
  Iltalehti kertoi noin kuukausi sitten Puck Nielsenin Youtube-kanavallaan julkaisemasta analyysista, jossa Suomi mainittiin Venäjän `täydellisenä` kohteena.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/972f2275-ce55-4aca-95d3-5d2558830fe6

  NEWSKY

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
 7. Britannia kutistaa Ukrainaa maakunta kerrallaan?

  Näyttää siltä, että Britannia pakottaa Venäjää katkaisemaan loputkin Ukrainan maayhteydet Mustamerelle suojellakseen itseään!

  Britannian kauttasota (salasota) Venäjää vastaan on muuttumassa avoimeksi sodaksi. Kysymys on enää tulkinnasta eli siitä, että onko Britannia jo nyt avoimessa sodassa Venäjää vastaan.

  Britannia on aiheuttanut Venäjän laivastolle tappioita Ukrainalle lähettämällään kalustolla Mustamerellä.

  `Venäjän partiolaiva upposi Mustallamerellä – Britannia osoittanut 200 miljoonaa puntaa laivaston tuhoamiseen`.
  https://mvlehti.net/2024/03/05/venajan-partiolaiva-upposi-mustallamerella-britannia-osoittanut-200-miljoonaa-puntaa-laivaston-tuhoamiseen/

  Luhanskin (maa-alue), Zaporizhian, Khersonin, Krimin (ja Sevastopolin) kautta Ukrainalla ei ole enää pääsyä Asovanmerelle eikä Mustamerelle.

  Seuraavaksi Ukraina menettää maayhteytensä Mustamerelle Mikolaivin ja Odessan oblasteissa.

  Kuvassa: Ukrainan nykyiset ja entiset oblastit.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Ukraine%2C_administrative_divisions_-_de_-_colored.svg

  Miksi Britannia vihaa Ukrainaa ja ukrainalaisia?

  NEWSKY

  Plusääni(5)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat