Avokadolla on syöpää ehkäiseviä vaikutuksia

Kanadalaistutkija, professori Paul Spagnuolo on löytänyt ja eristänyt lipidiyhdisteen, jonka on havaittu tehoavan akuuttiin myelooiseen leukemiaan. AML on tyypiltään vakavalaatuinen verisyöpä.

 

AML on verisyöpä, jota esiintyy eniten yli 65-vuotiaiden keskuudessa. Cancer Research –lehden tietojen mukaan vuosittain arviolta 8600 henkilöllä diagnosoidaan leukemia, näistä 2600 on AML tapauksia. Arviolta 90 prosenttia yli 65-vuotiaista, joille diagnosoidaan AML, kuolee seuraavan viiden vuoden aikana.

Vain muutamat syöpälääkäreistä ovat huomanneet ja todenneet, ettei kemoterapia toimi, ellei syöpäsolujen kantasoluja onnistuta eristämään ja tuhoamaan.

 

Tutkimus ja sen vaikutukset

“Kantasolut ovat niitä soluja, jotka pitävät sairautta yllä. Kantasolut ovat pitkälti syypäitä taudin kehittymiselle ja sille, miksi leukemia uusiutuu niin monilla potilailla. Olemme suorittaneet useita tutkimuksia määrittääksemme, kuinka uusi lääke toimii molekyylitasolla, ja varmistaneet että se kohdistuu selektiivisesti juuri kantasoluihin, vahingoittamatta terveitä soluja.”

Linkki tutkimukseen

Waterloon yliopiston laboratorio ja Spagnuolo solmivat yhteistyösuhteen Centre for Commercialization of Regenerative Medicine –keskuksen kanssa. He jättivät patenttihakemuksen avokatiini B –yhdisteen käytölle AML:n hoidossa.

CCRM:n tavoitteena on luoda ja ylläpitää kansainvälistä verkostoa, joka keskittyy regeneratiivisten lääkeaineiden kaupallistamiseen yhdistämällä dynaamisen yritysjohtajuuden korkean tason innovaatioihin ja teknologisiin sovelluksiin, jotka perustuvat kantasolu- ja biomateriaalitieteisiin.

Esimerkkinä tapaus, jossa itsenäinen tutkija, joka ei ole lääkealan yrityksen palkkalistoilla, kehittää kantasolutekniikkaan perustuvan menetelmän tai funktionaalisen elintarvikkeen. Jos tutkijalla ei ole tarvittavaa rahoitusta, jolla menetelmä tuotteistetaan ja sille saadaan FDA:n hyväksyntä, keskus auttaa heitä asian kanssa.

Spagnuolo toteaa, että avokatiini B:llä voi olla muitakin käyttötarkoituksia onkologian ohella.

“Elämme mielenkiintoisia aikoja labrassamme. CCRM:n avustamana etsimme kaupallista yhteistyökumppania, jonka avulla avokatiini B:n kanssa aloitettaisiin kliiniset tutkimukset,” kertoo professori Spagnuolo. “Avokatiini B ei vain tuhoa AML:n aiheuttajaa, se on täsmällinen ja sen selektiivinen vaikutus tekee siitä vähemmän myrkyllisen elimistölle, kaiken lisäksi.”

 

Muut tutkimukset

Tulee kulumaan vuosia, ennen kuin tuotteet ovat käyneet läpi FDA:n edellyttämät tutkimukset ja funktionaaliset elintarvikkeet pääsevät markkinoille. Spagnuola kertoi suosivansa yhdisteen eristämistä ja valmistamista ravinnelisänä, sillä pelkkä avokatiini B:n eristäminen avokadoista tekee lopputuotteen laadusta vaihtelevaa ja mahdottoman standardisoida.

Voidaan myös sanoa, että sen avulla on hankalaa lyödä rahoiksi. Nauttimalla avokadoja tarpeeksi, saadaan hyödyt avokadon yhdisteistä, jotka tukahduttavat syöpäsolut alkuunsa.

Ohion osavaltionyliopiston farmasian laitoksen tutkijat havaitsivat, että avokadosta eristetyt fytokemikaalit nostivat aktiivisen hapen määrää syöpäsoluissa, ennen kasvaimen muodostumista.

Kyseiset solut eivät selviydy, mikäli happea on liikaa. Syöpäsolut elävät fermentoimalla sokeria hapettomissa oloissa. Hapen määrän kasvu rajoittaa solujen selviytymistä sekä johtaa syöpäsolulinjojen katkeamiseen, vahingoittamatta terveitä soluja.

 

Myös näiden vuoksi kannattaa syödä avokadoa

Elimistömme tarvitsee prosessoimattomia rasvoja, sekä tyydyttyneitä että tyydyttymättömiä. Tyypillisen länsimaalaisen ruokavaliossa on liian vähän Omega-3-rasvahappoja. Tämän vuoksi monet kärsivät terveysongelmista ja sairauksista, jotka johtuvat kroonisesta tulehduksesta. Avokado sisältää runsaasti sekä Omega-3- että Omega-6-rasvahappoja.

Avokado on täynnä ei-myrkyllisiä, hyödyllisiä rasvoja. Väitteet avokadon lihottavasta vaikutuksesta ovat pötypuhetta. Prosessoitujen elintarvikkeiden prosessoitu sokeri ja glukoosi-fruktoosisiirappi tekevät ihmisistä lihavia, kuten myös kypsennetyt tärkkelystuotteet, pastöroidut maitotuotteet ja teollisesti tuotettu liha.

Kypsennetty liha on elimistölle vaikea pilkkoa ja sen proteiini imeytyy huonosti. Tästä poiketen, avokado sisältää helposti sulavaa proteiinia. Auringon valo saa aikaan reaktion, jossa proteiinit pilkkoutuvat helposti imeytyviksi aminohapoiksi samalla kun avokadot kypsyvät puussa.

Avokado sisältää 18 välttämätöntä aminohappoa, joita elimistömme tarvitsee proteiinien valmistamiseen. Aminohappojen muodossa proteiinien raaka-aineet imeytyvät parhaiten.

Avokadot tihkuvat entsyymejä ja mineraaleja, myös elimistön kannalta keskeistä magnesiumia, joka vaikuttaa useammassa kuin kolmessasadassa aineenvaihdunnan toiminnossa. Avokado auttaa elimistöä valmistamaan glutationia, joka on elimistön tärkein antioksidantti.

Avokadoissa on myös runsaasti A-, K-, E-, C- sekä monia B-vitamiineja. Ravinteiden tärkeysjärjestys on seuraava: entsyymit, mineraalit ja vitamiinit. Vitamiinit eivät toimi ilman mineraaleja, eivätkä mineraalit tai vitamiinit siirry soluihin ilman entsyymejä.

Avokadoja kannattaa pilkkoa vihreän salaatin päälle sekä lisätä hieman oliiviöljyä ja viinietikkaa. Kannattaa myös kokeilla guacamolea.

 

Alkuperäinen artikkeli

2 kommenttia

 1. Rasismia puhtaimmillaan – ei-juutalaista väestöä kohtaan:

  ”Cured of Cancer All Israelis! Gentiles Must Die!
  Deutsch-English: Pure Jews in Israel get cured of Cancer, per Dr. Hamer, at 95-99%. They are using no chemo and no radiation. But the gentiles are slaughtered! The Cancer DEATH RATE in Germany WITH chemo and radiation is 98%, so just the reverse of Israel. The Israelis are applying the greatest discovery of mankind by German genius, Dr. Ryke Geerd Hamer, his “Germanische Heilkunde” (New German Medicine) and that is the natural process of the body to heal without ‘medicine treatment’ but biological conflict resolution which caused the cancer in the first place. But it’s forbidden to be practiced by a physician in Germany, Europe, USA, etc. But in Israel it is ordered to be practiced!…”, http://tapnewswire.com/2015/08/cured-of-cancer-all-israelis-gentiles-must-die/

  ”Kaikki israelilaiset parannetaan syövästä! Gentilien (ei-juutalaisten) pitää kuolla! Puhtaasti juutalaiset Israelissa parantuvat syövästä tri Hamer’in menetelmällä 95-99-prosenttisesti. He eivät käytä kemoterapiaa eikä säteilytystä. Mutta gentilit teurastetaan. Syöpäkuolleisuus Saksassa kemo- ja säteilytyshoidoilla on 98% eli päinvastoin kuin Israelissa. [Tässä ilmeisesti tarkoitetaan niitä, jotka vielä esim. viiden vuoden päästä hoidon jälkeen ovat elossa] Israelilaiset soveltavat ihmiskunnan suurinta keksintöä, tri Ryke Geerd Hamer’in “Germanische Heilkunde’a” (uusi saksalainen lääketiede) ja se on kehon luonnollinen prosessi parantua ilman lääkehoitoa eli sen biologisen konfliktin ratkaiseminen, joka ensisijaisesti aiheutti syövän. Mutta sen käyttö on lääkäreiltä kielletty Saksassa, Euroopassa,USA:ssa jne. Mutta Israelissa sitä ON KÄYTETTÄVÄ!…”

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 2. Avokadon siemenen käytön terveysvaikutuksista olisi kiva saada lisätietoa. Meidän perheessä avokadon siemenet on raastettu, kuivattu ja käytetään jokapäivä aamupalalla esim. jogurtin joukossa. Avokadon siemenen kun kerrotaan olevan vielä parempaa ravintoa kuin sen pehmeä malto vaikka sekin maistuu mutta siemenet otan aina talteen. Eipä ole meillä ainakaan kukaan kuollut niiden siementen syöntiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat