Ayahuascan sisältämä yhdiste voi selättää diabeteksen

Sadat miljoonat kärsivät diabeteksesta maailmanlaajuisesti, ja viranomaisten mukaan jo pelkästään Yhdysvalloissa noin 20 miljoonaa sairastaa diabetesta. Uusista hoitomuodoista ja lääkeaineista on saatu lupaavia tuloksia. Yksi näistä on yhdiste, jota löytyy monista kasveista. Se on myös psykoaktiivisen Ayahuasca-juoman pääainesosa.

Diabetes on autoimmuunisairaus, josta kärsivien haima ei kykene tuottamaan insuliinia. Elimistö tarvitsee insuliinia, jotta se voi käyttää ruoan energian hyödyksi. Diabeetikkojen immuunijärjestelmä hyökkää haiman insuliinia tuottavia beetasoluja vastaan. Taudin syytä ei tunneta tarkasti, mutta tutkijat uskovat sekä perinnöllisten tekijöiden että ympäristötekijöiden vaikuttavan. Nykylääketieteen mukaan sairaudesta ei voi parantua.

Maailmanlaajuisesti tyypin 1 ja 2 diabetesta sairastaa 380 miljoonaa ihmistä. Molemmat johtuvat ongelmista haiman insuliinia tuottavissa beetasoluissa, joihin kyseisellä yhdisteellä on lupaavin vaikutus.

Tiedelehti Nature Medicine julkaisi tutkimuksen, jota johti Mount Sinain Icahn School of Medicinen tutkijat, ja jota rahoittivat JDRF-hyväntekeväisyysjärjestö ja National Institutes of Health.

”Ryhmä käytti kolmea erilaista hiirten ja ihmisten haimasaarekkeen solujen mallinnusta in vivo. Osoitimme, että harmiini voi edistää beetasolujen tuotantoa, kasvattaa haimasaarekkeen massaa ja edistää verensokerin hallintaa. Havainnot viittaavat siihen, että harmiinijohdannaisilla voisi olla ainutlaatuisia lääkinnällisiä käyttösovelluksia ihmisen diabeteksen hoidossa.”(lähde)

Kun tutkijat havaitsivat, että harmiini voi edistää beetasolujen tuotantoa viljelyalustalla, he injektoivat ihmisen haimasaarekkeen soluja diabeettisille hiirille ja antoivat harmiinia. Tämä käynnisti beetasolujen tuotannon, minkä myötä veren glukoositasot palautuivat normaaliksi. Harmiinin havaittiin kolminkertaistavan beetasolujen määrän hiiren haimassa.

Tutkimuksessa seulottiin yli 100 000 potentiaalista lääkeainetta. Näistä vain harmiini edisti insuliinia tuottavien beetasolujen jakautumista.

Tulostemme antavat vahvaa näyttöä siitä, että harmiini-luokan yhdisteet voivat edistää beetasolujen jakautumista siinä määrin, että ilmiötä voitaisiin hyödyntää diabeteksen hoidossa. Vaikka harmiinin ja sen kaltaisten yhdisteiden spesifisyydessä ja tehokkuudessa on vielä parantamisen varaa, uskomme että tulokset olivat tärkeä askel kohti entistä toimivampia hoitokeinoja.” – vanhempi tutkija Andrew Stewart, MD, Diabetes, Obesity and Metabolism Institute, Icahn School of Medicine (lähde)

Kun beetasolujen uusiutumisen mekanismi saadaan selville, diabetes voidaan parantaa. Siihen on vielä matkaa, mutta tutkijoiden seuraava tavoite on kehittää yhdisteitä, jotka vaikuttavat vain beetasoluihin.

Harvardi Stem Cell Instituten tutkijat ovat saaneet lupaavia tuloksia. He kehittivät keinon tuottaa suuria määriä insuliinia tuottavia soluja. He väittävät läpimurron olleen suurin sitten antibioottien keksimisen, joilla (niiden hyödyistä huolimatta) on myös vakavia ja haitallisia vaikutuksia terveydelle. Kantasoluista kasvatettuja beetasoluja käytetään tällä hetkellä eläinkokeissa, ja tutkijat toivovat että kliiniset tutkimukset alkavat niin pian kuin mahdollista. Voit lukea lisää täältä.

Koehenkilöiden diabetes hävisi 30 päivässä

Dokumenttielokuvassa Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days kerrotaan kuudesta henkilöstä, joiden elämäntavat ja lähtökohdat olivat erilaiset, mutta kaikkia yhdistää diabetes. Viidellä heistä oli tyypin 2 ja yhdellä tyypin 1 diabetes. Kaikki käyttävät insuliinia.

Henkilöt ovat oikeasti olemassa, ja heidän tarinansa aitoja. Voit lukea lisää täältä.

Ihmiset käyttävät vaihtoehtoisia keinoja saavuttaakseen vastaavanlaisia tai parempia tuloksia mitä valtavirtainen lääketiede voi tarjota. Mielestäni on tärkeää, että ihmiset tiedostavat vaihtoehtoja olevan olemassa ja kuulevat niistä. Tunnen monia diabeetikoita, jotka eivät tiedä että ruokavaliolla voi vaikuttaa, mutta tästä huolimatta he käyttävät insuliinia ja noudattavat valtavirtaisia suosituksia kuin ne olisivat koko totuus.

Tarkoitukseni ei ole sanoa että valtavirtainen ratkaisu olisi huono, vaan että muut vaihtoehdot jäävät usein näkemättä. American Diabetes Association väittää ettei parannuskeinoja ole, mutta edellämainitut tulokset kertovat muuta.

 

Lähde: Collective Evolution

Lue myös:

Diabetes voi parantua lääkkeittä

1 kommentti

  1. Diabeteskin on seurausta ravinteiden puutteesta.Kun rottakokeissa niiden ruokavaliosta poistettiin orgaaninen kromi,ne sairastuivat diabetekseen.Solumme ei pysty ottamaan insuliina vastaan ilman orgaanista kromia,joka toimii solukalvolla ja päästää insuliinin soluun.. Tämän kokeilin käytännössä ja veren sokeriarvoni normalisoituivat parissa päivässä…. https://www.youtube.com/watch?v=eSuZ3fVmFMI

    Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat