Bakteerit ovat välttämättömiä elämälle

Bakteeristo suojaa ihmistä, käsittelee ruoka-aineita ja pitää yllä immuunijärjestelmän aktiivisuutta. Ihmisessä on 10 kertaa enemmän bakteerisoluja kuin omia soluja. Ilman bakteereita ei ole elämää.

Aikuisella ihmisellä on suolistossaan 100 000 miljardia mikrobisolua eli kymmenisen kertaa enemmän kuin koko kehossa on omia soluja. Bakteeriston puutteet tai heikkeneminen voivat kuitenkin altistaa esimerkiksi välikorva- tai virtsatietulehduksille, lihavuudelle, munuais-kiville, allergioille ja syöville.

Mikrobisto on ihmiselimistön tuntemattomin elin. Ihminen on koko olemassaolonsa ajan elänyt mikrobien kanssa. Mikrobit eivät toisinsanoen ole vain taudinaiheuttajia vaan myös terveyden ylläpitäjiä. Ne kouluttavat elimistön omaa puolustusjärjestelmää ja valmistavat K-vitamiinia paksusuolessa. K-vitamiini on tärkeä mm. veren hyytymisen kannalta.

Lajisto muodostuu jo lapsuudessa. Vuoden ikäisenä se alkaa muistuttaa aikuisen suoliston bakteeristoa. Ympäristön eri lähteistä lapsen iholle, suuhun, limakalvoille ja suolistoon asettuu vähitellen niihin sopiva bakteeristo.
Ylenpalttinen hygieenisyys ja lääkintä ei siis välttämättä ole hyväksi terveydelle, sillä ne tappavat huonojen bakteerien ohella myös hyviä.

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tutkija Pentti Huovisen mukaan geenimme määräävät, millaisille lajeille sopivia kiinnittymispaikkoja limakalvoillamme on. Ruokamme säätelee bakteerien laji- ja määräsuhteita sekä aktiivisuutta.

Vuonna 2007 brittitutkijat selvittivät, että tavanomainen maaperässä esiintyvä bakteeri Mycobacterium vaccae voisi lisätä aivojen serotoniinituotantoa. Välittäjäaineella tiedetään olevan tärkeä rooli oppimisessa, ja sitä käytetään masennuksen hoitoon.

Viime vuonna uutisoitiin yhdysvaltalaistutkijoiden tuoreesta havainnosta, jonka mukaan samainen bakteeri voisi lisätä myös älykkyyttä. Tutkimuksessa bakteerille altistuneet hiiret suunnistivat labyrintin halki tuplavauhdilla verrokkijyrsijöihin nähden. Kun bakteeri poistettiin hiirten ruokavaliosta, ero testinopeudessa katosi noin kolmessa viikossa.

Kun bakteerikanta romahtaa, koko ihmisen terveys on vaarassa. Erityisesti toistuvat antibioottihoidot häiritsevät ihmisen bakteeristoa ja voivat sekoittaa koko lajiston vuosiksi. Pentti Huovisen mukaan useiden antibioottihoitojen myötä antibiootille vastustuskykyiset bakteerit yleistyvät. Ne voivat jäädä asukeiksi jopa vuosiksi ja aiheuttaa elimistön bakteeritasapainon häiriöitä. Antibioottikuuri myös lisää tulevien bakteeri-infektioiden määrää.

Lasten välikorvatulehdusten toistuminen ja naisten virtsatietulehdukset näyttävät toimivan samalla kaavalla. Infektiot johtunevat siitä, että taudinaiheuttajabakteerit valtaavat kuurin tyhjentämää elintilaa muita bakteereita nopeammin.
Runsaan antibioottien käytön on todettu lisäävän myös eturauhas-, rinta- ja paksusuolisyövän riskiä. Eläinkokein on todettu alttius homesienen aiheuttamalle hengitystieallergialle.

Suomessa nimenomaan lapset ovat antibioottien suurkuluttajia: vuosittain noin kolmannes yli kahdesta miljoonasta antibioottikuurista kirjoitetaan lapsille, vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain kuudesosa.
Vääränlainen bakteeristo saattaa altistaa myös lihavuudelle. Lihavien bakteeristo on erilainen kuin laihojen.

Antibioottihoitoja ei voida kuitenkaan täysin lopettaa eikä niistä kannata kokonaan kieltäytyä, koska kaikki bakteeritaudit eivät parane omin päin. Jotkut haitalliset bakteerit voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita, kuten aivokalvontulehdus tai infektioriski leikkausten yhteydessä.

Viime vuosina olemme yhä useammin saaneet lukea antibioottiresistanteista bakteereista. Bakteerit ovat mutatoituneet kestämään toistuvat antibioottihyökkäykset, minkä seurauksena on syntynyt uusia superbakteerikantoja.
Antibiootit, kuten muutkin lääkkeet kulkeutuvat ihmisen elimistön läpi ja molskahtavat wc-pyttyyn. Niitä ei pystytä kokonaan poistamaan vedenpuhdistuslaitoksilla, joten ne palaavat sinulle vesihanasi kautta. Siinä välissä ne ehtivät tehdä viljalti vahinkoa ekologisen kierron eri vaiheissa.

Erilaiset kemikaaliyhdisteet, joita vesistöihin ja maaperään ihmisen toiminnan takia päätyy, aiheuttavat yhdistelmänä järkyttävää jälkeä. Yleensä tieteellisessä tutkimuksessa katsastetaan vain yhden kemikaalin (lääkkeen tai pesuaineen osa-aines) jälkiä vedessä ja maaperässä.

Kuitenkaan kemikaalit eivät esiinny luonnossa erikseen: ruotsalaistutkija Tobias Porsbringin mukaan ne kohtaavat ja muodostavat uudenlaisen yhdisteen, jolla on aivan uudenlaiset seuraukset.

Bakteereita on kaikkialla
• Bakteereja esiintyy kaikkialla luonnossa mannerjäätiköltä kuumiin lähteisiin ja meren pohjan syvänteisiin.
• Bakteerit ovat pienimpiä itsenäisesti lisääntyviä organismeja. Niiden koko on noin 1 mikrometriä, 1 millimetrin tuhannesosa.
• Ihmisessä bakteereista vapaita alueita ovat yleensä vain veri, lihas- ja hermokudokset.
• Kasvuun tarvitsemansa ravinteet bakteerit ottavat kasvualustastaan; maasta, kasveista, elintarvikkeista iholta ja suolistosta.
• Bakteerien on todettu säätelevän toimintaansa kommunikoimalla keskenään Ilmiöstä käytetään nimitystä Quorum sensing. Kommunikoinnin avulla bakteerit lähettävät tietoa kolonian koosta ja voinnista toisilleen, ja säätelevät siten yhteiskuntansa toimintaa.
• Ihmiselle tietyt bakteerit ovat välttämättömiä. Bakteereja käytetään mm. probioottien eli maitohappobakteerien muodossa dysbioosin eli suoliston liian vähäisen mikrobikannan hoitamiseen.
• Ylihygieenisyys ja liiallinen lääkkeiden käyttöä saattavat heikentää ihmisen luonnollista bakteerikantaa.

Lähteet:

http://www.this-magic-sea.com/COMBACT.HTM
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090707093619.htm

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00562
http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMI/Milkworks/Oppimateriaali/mita_maito_on/mikrobiologinen_koostumus/bakteerit

Can Bacteria Make You Smarter? ScienceDaily (May 25, 2010) http://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100524143416.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_vaccae

Bakteerien puute sairastuttaa, Tiede-lehti 30.06.2009 Pentti Huovinen

Science Dailyn artikkeli: Tutkimusta johti David Relman, MD,lääketieteen, mikrobiologian ja immunologian professori . Tutkimus ilmestyy 13 syyskuuta 2010: Proceedings of the National Academy of Sciences.

9 kommenttia

 1. Olipa mukava lukea tavallista asiallisempi terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä artikkeli Magneettimediasta, kiitos tästä!

  Yleensä kun Magneettimedian artikkelit ovat mielestäni olleet voimakkaan tutkija/lääkärivastaisia, jopa vihamielisen provosoivia, ja käsittelevät asioita mielestäni hyvin yksipuolisesti sekä jopa hieman vääristellen. Tästä esimerkkinä mm. syöpähoidoista tullut sarja artikkeleita, joista asioita tuntemattomalle saattoi jäädä käsitys että lääkärit hoitavat syöpäpotilaita vain ja ainoastaan määräämällä potilaalle syöpälääkeitä (ei pidä paikkaansa, potilaan hoito on aina mahdollisimman kokonaisvaltaista ja potilaan yksilöllisesti huomioivaa), ja että kyseiset lääkkeet aiheuttavat ainoastaan negatiivisia vaikutuksia potilaalle ja huonontavat potilaan vointia (ei myöskään pidä paikkaansa, eihän tuollaisista lääkkeistä olisi mitään hyötyä eikä niitä kukaan määräisi).

  Samoin syöpäartikkeleista saattoi joillekin jäädä käsitys, että ajatus siitä kuinka syöpää tulisi ehkäistä ja hoitaa ruokavaliohoidolla ym. olisi jotenkin vastoin ”koululääketieteen” oppeja – tämäkään ei pidä paikkaansa, terveellisen ja monipuolisen ruokavalion hyödythän on usein tutkimuksin todistettu, ja terveellisen ruokavalion ja riittävän liikunnan hyötyjähän ne lääkärit siellä terveyskeskusten vastaanotoilla koittavat potilailleen ohjeistaa ihan joka asiassa, sairaudesta riippumatta. Se miten hyvin suurin osa potilaista omaksuu ja ottaa nämä neuvot vastaan onkin sitten ihan eri asia…

  Myös rokotuksia käsittelevät artikkelit olivat hieman kapeakatseisia ja turhan kärkkäitä, oletuksia asioista oli tehty ilman pitäviä todisteita. Mutta tästä asiasta kommentit kuuluvat ehkä muualle. 🙂

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Vaietut parannuskeinot – esimerkkinä syöpä http://www.aitoterveys.fi/Vaietut-parannuskeinot.php

   Felicem ei oikein ole ajantasalla. Tässä esimerkki SAIRAASTA virallisesta ravintosuosituksesta syöpäpotilaille. Artikkelissa on lainattu Suomen Syöpäpotilaat Ry:n suosituksia. Esimerkiksi tästä suosituksesta pitäisi panna viranomaiset tiilensisään !!!

   Huom! Artikkelin tarkoituksena on toimia vain ja ainoastaan ajatusten herättäjänä. Sen sisältämää tietoa ei saa missään nimessä soveltaa syövän hoitoon ilman lääkärin valvontaa. Kuvatuilla menetelmillä voi olla vakavia yhteisvaikutuksia perinteisten syövän hoitomenetelmien kanssa. Vain lääkärillä on oikeus hoitaa syöpää ja antaa siihen liittyviä ohjeita. Artikkelilla ei ole lääketieteellistä arvoa.

   Tulen tässä artikkelissa osoittamaan, ettei nykylääketiede tarjoa potilailleen aina parasta olemassa olevaa hoitoa.
   Käytän esimerkkinä syövän hoitoa. Syövän hoidossa käytetään tunnetusti kemoterapiaa, sädehoitoa, ja leikkaushoito. Ne ovat kaikki hyvin aggressiivisia hoitotapoja. Kaikkiin liittyy myös erittäin vakavia sivuvaikutuksia. Lisäksi, ne eivät tee juuri mitään sen nimeen, ettei syöpä puhkeaisi tulevaisuudessa uudestaan. Tämä on itse asiassa nykylääketieteen silmin myös mahdottomuus, sillä syöpä nähdään muusta elimistöstä irrallisena ongelmana. Se on kuitenkin kaukana todellisuudesta, sillä elimistössä kaikki vaikuttaa kaikkeen.

   Tämä on tilanne, kun syövän hoitoa tarkastellaan virrallisen lääketieteen silmin. Jos uskallamme vilkaista edes hieman tästä sivuun, niin tilanne on aivan toinen. Tehokkaita syöpälääkkeitä/ -hoitoja on lukuisia, eikä syöpää nähdä muutenkaan niin kammottavana sairautena kuin virallisessa lääketieteessä. Maailmalla on aina ollut ja tulee aina olemaan suuri joukko erilaisia menetelmiä, joilla syövän leviämistä voidaan joko hidastaa, pysäyttää tai peräti peruuttaa. Kyse on luonnollisista menetelmistä, jotka ovat tehokkaita, edullisia ja ilman sivuvaikutuksia. Seuraavassa on pieni kuvaus muutamasta syövän hoitoon käytetystä hoidosta, ruoka-aineesta ja menetelmästä. (Olen valinnut ne sattumanvaraisesti kymmenien joukosta.)

   1. Pakurikääpä: Herbalisti David Winstonin mukaan pakurikääpä on kaikkein voimakkaimmat anti-syöpä-ominaisuudet omaava, koskaan löydetty lääkinnällinen sieni. Lähde: Viidakkotohtori. Lue lisää ja tilaa: Wikipedia, Jaakko Halmetoja, Lootuskauppa. Löydät pakurijauheen myös hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista.

   2. Aprikoosinsiemen: Aprikoosinsiemenen sisältämää B17- vitamiinia eli amygdaliinia on tutkittu erityisesti sen syöpää ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. Amygdaliini hyökkää suoraan syöpäsoluja vastaan ja immuunijärjestelmän ohella taistelee syövän voittamiseksi. Lähde: Lootuskauppa. Lisätietoa: NaturalNews, Jason Vale, Maan Savu. Aprikoosinsiemeniä saa useista luontaistuote- ja luomukaupoista.

   3. Cayennepippuri on erityisen tehokas eturauhassyövän (miesten yleisin syöpämuoto) hoidossa. Cayennepippurilla on lukuisia muitakin positiivisia vaikutuksia terveyteen. Se on hyvin tehokas mm. sydän- ja verisuonisairauksien hoidossa. Lue lisää: WorldVillage, EzineArticles.

   4. Budwigin dieetti: Kyseisen dieetin/ protokollan kehittäjä on kuusinkertainen Nobel-ehdokas Johanna Budwig (1908-2003). Budwigin kehittämä syöpälääke koostuu pellavansiemenöljystä ja raejuustosta. Ainekset sekoitetaan oikeassa suhteessa keskenään, jonka jälkeen seoksen annetaan tovi seistä. Nyt onkin yksi tehokkaimmista syöpälääkkeistä valmiina syötäväksi! Tämän sekoituksen ansiosta saadaan soluihin kulkeutumaan enemmän happea – syöpäsolujen suurinta vihollista. Budwigin mukaan solujen hapenpuutteen taustalla ovat mm. (osittain) kovetetut kasvirasvat, eli margariini yms. Tutustu aiheeseen: Budwig Center, Cancer Cure Foundation.

   5. Valkosipuli: Saat tehokkaasti syöpää vastaan taistelevan ruoan, kun sekoitat keskenään inkivääriä, sipulia, raakaa parsakaalia ja valkosipulin mehua. Ainesten tulee olla ehdottomasti raakoja – ei keitettyjä. Esimerkiksi valkosipulin syövän kasvua estävät ominaisuudet tuhoutuvat keittämisen myötä. Lähde: Cancer: Step Outside The Box.

   6. Havupuu-uutejuoma on kotimaisen männyn kuoresta ja nilasta valmistettu tehojuoma. Sitä on vanhastaan käytetty monipuolisena elimistön elvyttäjänä ja vahvistajana. Monet käyttäjät ovat saaneet havupuu-uutejuomasta apua myös taistelussa syöpää vastaan. Tätä jo muinaisten kansanparantajien ”taikajuomaa” on saatavana luontaistuotekaupoista kautta maan. Lue lisää: Ravintorengas.

   7. Ravinto ja pH- tasapaino: Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian NAS:n mukaan 60% kaikista naisten ja 40% kaikista miesten syöpätapauksista saattaa johtua ravitsemuksellisista syistä.

   Tästä merkittävästä havainnosta huolimatta, suomalaiset rintasyöpäpotilaat saavat seuraavan neuvon: Mitään tarkkoja ruokavaliosuosituksia ei rintasyöpäpotilaille yleensä anneta, vaan normaali terveellinen monipuolinen ruokavalio on hyvä. Lähde: Roche Oy:n ylläpitämä sivusto Rintasyöpä. Neuvo on täysin riittämätön. Tämä etenkin siksi, että käsitykset/ suositukset terveellisestä ruokavaliosta vaihtelevat suuresti, ja ovat pahimmillaan selvästi syövän kasvua edistäviä.

   On laajalti tiedossa, että esim. roskaruoka, limut, kahvi, teolliset valmisteet ja monet eläinkunnan tuotteet lisäävät elimistön happamuutta ja hapenpuutetta. Nämä taas ovat syöpäsolun synnyn ja kasvu kannalta ensisijaisen tärkeät tekijät.

   Elimistön happamuutta voidaan kuitenkin tehokkaasti vähentää nauttimalla mm. riittävästi vettä ja tuoreita kasviksi. Lista on pitkä, mutta mainittakoon vielä korkealaatuiset oliiviöljy, omenaviinietikka, stevia, pastöroimaton maito, vihreä tee, idut… Osa ruuista luokitellaan neutraaleiksi. Niitä voi käyttää kohtuudella. On hyvää pyrkiä ruokavalioon, jossa 80% ruuista ja juomista on emäsvoittoisia. Voit lukea pH- tasapainosta Robert O. Youngin suomennetuista teoksista.
   8. Vältä sokeria ja nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja: On olemassa useita ravitsemukseen perustuvia syöpähoitoja, mutta yksikään niistä ei salli runsaasti hiilihydraatteja sisältävien ruokien käyttöä. Eikä yksikään hyväksy sokeria, koska syöpäsolut käyttävät sokeria ravintonaan. Syöpäsolut kasvavat anaerobisessa (hapettomassa) ympäristössä sokeria fermentoimalla. Lähde: Cancer: Step Outside The Box, s. 304-305. Lue aiheesta: Wellness Directory.

   Mutta mitä sanotaan sokerista ja runsaasti hiilihydraatteja sisältävistä ruuista/ juomista Suomen Syöpäpotilaat ry:n sivuilla.?
   Esimerkiksi näin: Hiilihydraatit toimivat elimistön ensisijaisena energian lähteenä. Hiilihydraattipitoisia ruoka-aineita ovat leipä, puuro, leivonnaiset, riisi, pasta, peruna, hedelmät, marjat, mehut sekä sokeri, hunaja, virvoitusjuomat ja makeiset.

   Ja näin: Hanki kotiin hyvää naposteltavaa helposti saataville. Esimerkiksi hedelmiä, marjoja, lasten hedelmäsoseita, kuivattuja hedelmiä, rusinoita, pähkinöitä, jäätelöä, makeisia, suklaata, suolakeksejä, perunalastuja ja hapankorppuja voit napostella päivän mittaan.

   Ja näin: Jälkiruoka kruunaa aterian. Esimerkiksi marjakiisseli kermavaahdon tai jäätelön kera, hedelmäsalaatti, hedelmärahka, jäätelö, pirtelö, vanukas, kaakao kermavaahdolla, lämmitetty leipäjuusto hillon kera tai marjapiirakka vaniljakastikkeen kera ovat hyviä vaihtoehtoja joko jälkiruoaksi tai välipalaksi.

   Voit itse tarkista Syöpäpotilaan ravitsemusoppaasta. Hiilihydraattipitoisen ruoan ja jopa roskaruoan suositusten takana on toki aito huoli syöpäpotilaan näivettymisestä. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten: ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, nielemisvaikeudet, ruoansulatusongelmat, ummetus, ripuli. Jos asiaa tutkitaan tarkemmin, huomataan, että näiden oireiden syynä ovat usein juuri lääketieteen tarjoamat syöpähoidot. Kyse on siis taas kerran lääketieteen itse aiheuttamasta ongelmasta.

   Vastaavanlaisiin tilanteisiin törmätään usein. Monet lääkkeet estävät asiakasta käyttämästä esim. ravitsevia ja erityisen tarpeellisia ruoka-aineita, jopa kasviksia ja marjoja. Itse lääke ei tietenkään paranna mitään sairautta. Se vain peittää oireet jonkin innovatiivisen kepulikonstin avulla. Kasvikset ja marjat saattaisivat hyvinkin ajan mittaan parantaa koko sairauden, mutta kun niiden käyttöä pitää lääkkeiden myötä rajoittaa. Tässä vaiheessa on asiakas joutunut jo todelliseen oravanpyörään, josta irrottautuminen käy aina vaan vaikeammaksi.

   Englanninkielistä kirjallisuutta syövän luonnollisesta hoidosta on runsaasti. Vieläkin enemmän sitä on tarjolla Internetissä.

   Seuraavassa suosittelen neljää erinomaista teosta syövän luonnolliseen hoitoon:
   Cancer: Step Outside the Box by Ty M. Bollinger. Toinen linkki tästä.
   Anticancer, A New Way of Life by David Servan-Schreiber
   Cancer-Free: Your Guide to Gentle, Non-toxic Healing by Bill Henderson
   Winning the War On Cancer, E-Book by Mark Sircus

   Kolmea ensimmäistä kirjaa voit tilata suoraan esim. Akateemisesta kirjakaupasta. Itse suosin näppärää ja edullista verkkokauppaa Amazon.com (USA) tai Amazon.co.uk (UK). Kaikkein tehokkainta ja edullisinta on imuroida kirja suoraan Internetistä. Tarvitset tähän luottokortin. Sähköistä kirjaa pääset lukemaan jo muutamassa minuutissa. Aiheesta löytyy varmasti hyviä kirjoja myös suomeksi. Henkilökohtaisesti en ole niihin ehtinyt tutustumaan.

   Edellä kuvaamani kahdeksan syöpää vastaan taistelevaa menetelmää/ ruoka-ainetta ovat vain murto-osa kaikista syöpälääkkeistä/ -hoidoista. Sama koskee myös kirjallisuutta. Listaamani neljä kirjaa on vain pieni osa kaikista, syövän luonnollista hoitoa käsittelevistä kirjoista – kylläkin ehkä parhaasta päästä.
   Kaiken tämän tiedon valossa tulet ymmärtämään, etteivät viralliset syöpähoidot ole läheskään ainoat tiedossa olevat hoitomuodot. Erilaisia syövän hoitoja ja ainakin tehokkaita tukihoitoja on runsaasti. Niistä on myös runsaasti tutkimusnäyttöä, jos lääketiede vain suostuisi avaamaan silmänsä. Itse syöpäpotilaan kannalta tilanne on tukala, sillä jokainen tiedonjyvänen voi merkitä paljon.

   Samanlaisen artikkelin voisi käytännössä laatia mistä tahansa sairaudesta ja lopputulos olisi sama. Tehokkaista ja edullisista hoitokeinoista ei kerrota. Sitä vastoin käypä hoidoksi tarjotaan tehottomia ja kalliita lääkkeitä, jotka eivät pure ongelman ytimeen ja tuovat mukanaan vielä tukun sivuoireita.

   Vaikka virallisessa terveydenhoidossa onkin puutteista, ei sen täydellinen välttäminen ole viisasta. Saat siitä parhaan hyödyn, kun olet hoidossasi itsekin aktiivisesti mukana. Onhan kyse terveydestäsi. Perehdy sairauteesi ja etsi käsiisi kaikki tarjolla oleva tieto. Virallinen lääketiede ei ole suvainnut sitä tekemään – ei ainakaan siinä määrin, kuin mitä sen voisi olettaa tekevän.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Felicem! ”Yleensä kun Magneettimedian artikkelit ovat mielestäni olleet voimakkaan tutkija/lääkärivastaisia, jopa vihamielisen provosoivia, ja käsittelevät asioita mielestäni hyvin yksipuolisesti sekä jopa hieman vääristellen.”
  Ei pitele paikkaansa! Pelkkä ”Yleensä” on sellainen sananakin, jonka voisi hävittää kielen raiskaussyistä historiaan.
  Mitä vääristelyyn tulee, teet sitä juuri itse. Kommenttiosastollehan tulee mitä sattuu, mutta tuo on tyypillisen GSK lääkemyyjän laulamaa apteekkivirttä. Artikkelit ovat olleet niin oikeaan osuvia, että. Missään vaiheessa ei puhdasta lääketiedettä ole niissä moillattu. Vain sitä, että lääketieteellä on ratsastettu ja rahastettu. Sitä pitää edelleen nostaa esiin. Ei se mihinkään katoa sillä, ettei siitä kukaan kirjoita. Eli kyseessä on bisnes, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa, eikä suinkaan lääketiede jonka tarkoitus olisi estää sairaudet. Understand?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Eikö luontaistuoteteollisuudella, otsoniterapialla, homeopatialla ym. sellaisella puuhastelulla olekaan tarkoitus tuottaa voittoa? Millä ihmeellä se teollisuus ja yrittäjät elävät? Ai mut jos yhteiskunta tukeekin ko. aloja yritystuilla, verohelpotuksilla, starttirahoilla ym.

   Niin sen täytyy olla.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Jussi, muun muassa juurikin tuosta postaamastasi kirjoituksesta (tai sen osista) puhuinkin. Eli olen sen jo aiemmin lukenut Magneettimediasta, ja olen edelleen vahvasti samaa mieltä kuin aiemminkin, vaikka en GSK:n lääkemyyjiin tai sen enempää lääkkeisiinkään ole missään yhteydessä. Terveellistä ruokavaliota suositellaan lääkäreiden toimesta kaikille, niin terveille kuin sairaillekin. Toki poikkeuksia (eli niitä jotka toisinaan sivuuttavat tämän asian) löytyy lääkärikunnastakin kuten kaikista muistakin ihmis- ja ammattiryhmistä. Mutta moniin sairauksiin on omat ravitsemussuosituksensa, ja nämä syöpäpotilaille suunnatuilta nettisivuilta otetut (osin asiyhteydestään irroitetut) ohjeet hiilihydraatti- ja energiapitoisen ruoan syömisestä johtuvat siitä, että syöpä on tautina sellainen joka näivettää ihmiselimistön. Tärkeintä syöpä hoidettaessa lienee kuitenkin ettei potilas kuihdu hengiltä jotta hoitoja ylipäätään voidaan tehdä. Toisaalta taas terminaalivaiheen syöpää sairastavan kohdalla (eli kun paranemisesta ei ole enää toivoa) lienee tärkeintä tehdä loppuelämästä potilaalle mahdollisimman miellyttävää ja mielekästä. Tällöin voitaneen sallia potilaalle minkälainen ruokavalio tahansa, oli se sitten vaikkapa vain jäätelöä ja vaniljakastiketta, kunhan ruoka maistuu.

  Ja tähän on pakko kommentoida! Kirjoitit näin: ”Monet lääkkeet estävät asiakasta käyttämästä esim. ravitsevia ja erityisen tarpeellisia ruoka-aineita, jopa kasviksia ja marjoja. Itse lääke ei tietenkään paranna mitään sairautta. Se vain peittää oireet jonkin innovatiivisen kepulikonstin avulla. Kasvikset ja marjat saattaisivat hyvinkin ajan mittaan parantaa koko sairauden, mutta kun niiden käyttöä pitää lääkkeiden myötä rajoittaa. Tässä vaiheessa on asiakas joutunut jo todelliseen oravanpyörään, josta irrottautuminen käy aina vaan vaikeammaksi.”

  Ensinnäkin itselläni oikein särähtää korvaan tuo käyttämäsi termi ”asiakas”. Asiakkaastahan puhutaan nimenomaan silloin kun palveluja ostetaan tai myydään. Lääkärit taas tykkäävät puhua mieluummin potilaista, sillä hehän eivät rahasta potilaita tai kauppaa heille lääkkeitä rahasta – heidän tarkoituksensa ja toiveensa on parhaassa tapauksessa parantaa potilas tai ainakin helpottaa kyseistä sairautta.

  Toisekseen, voisitko nimetä ne ”useat lääkkeet” jotka estävät käyttämästä mm. kasviksia ja marjoja? Itse kun farmakologiaa opiskelleena en kauhean montaa sellaista lääkettä muista. Toki on lääkkeitä joiden kanssa yhtäaikaa ei kannata nauttia esim. greippimehua, mutta se tuskin lienee ainoa kasvis/marja jota kyseinen ihminen voi käyttää?

  Kolmanneksi: On totta, että kaikki lääkkeet eivät paranna kaikkia sairauksia. Eihän tämä mikään ihme ole. Insuliini pitää diabeetikon hengissä (esim. tyypin 1 diabeetikko kuolee ilman päivittäin saatavaa insuliinia), mutta ei paranna diabetesta. Mutta on myös lääkkeitä jotka parantavat sairauksia. Esimerkiksi bakteeriperäiseen aivokalvontulehdukseen sairastunut lapsi hyvn todennäköisesti kuolee tautiinsa, mutta ajoissa aloitettu ja oikein valittu antibiootti voi parantaa lapsen täysin terveeksi. Eikä sellaista lääkettä käytettäisi, joka vain ”peittää oireet jonkin innovatiivisen kepulikonstin avulla”. Eihän siitä olisi mitään hyötyä ja olisi täysin typerää, tästä lienemme samaa mieltä.

  Hyvää kevättä vain kaikille, älkääkä stressatko turhia – se nostaa vain turhaan verenpainetta eikä tee hyvää sydämelle. 🙂

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Ensimmäinen lukemani Söyringin juttu, jossa on järkeä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Eipä taida olla lukutaidosta kiinni, ettei ainakaan tässä julkaisussa ole aikaisemmin noin tolkullisia R.S:n sepustuksia ollut ..

    Antibioottiresistenttien bakteerikantojen syntyä voisi vielä täydentää seuraavilla tekijöillä:

    Keskenjätetty antibioottikuuri

    Alitehoinen antibiootti – takavuosina Neukkulan lääketehdas pyöritti niin monta pilleriä kuin normi edellytti – jos valmistusprosessin aikaisemmat vaiheet ei menneet putkeen, niin pitoisuus oli sen verran alempi. Tänä päivänä esim. nettikauppojen tarjoomuksissa saattaa esiintyä samaa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Ohoh, kylläpä nimim. putkinäkö kirjoitti äkkipikaisen ja epäkohteliaan kommentin Tomi Vainiolle! Hieman itsehillintää kiitos, tuskin tarkoituksenasi kuitenkaan on tahallaan vain loukata muita, ja tokihan täällä muutkin saavat kommentoida kirjoituksia kuin vain sinä tai kanssasi samaa mieltä olevat.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat