Boko Haram tekosyyksi Yhdysvaltojen hyökkäykselle Nigeriaan?

Nigeriassa Boko Haram -niminen terroristiryhmä kaappasi joukon koulutyttöjä huhtikuussa. Tapaus ei ole Afrikassa lainkaan tavaton, mutta koska Yhdysvalloilla on intressejä Nigeriassa, voidaan kaappauksia käyttää hyväksi sotilaallisen hyökkäyksen oikeuttamiseen.

Wikileaks on julkaissut todisteita siitä, että Yhdysvaltojen suurlähetystö Nigeriassa on työskennellyt monipuolisesti paikallista hallitusta vastaan. Amerikkalaiset ovat salakuunnelleet Nigerian poliittista johtoa, vakoilleet teollisuutta, rahoittaneet aseistettuja kapinallisryhmiä ja kiristäneet maan johtajia viisumeilla, jotta nämä työskentelisivät Yhdysvaltojen hyväksi.

Yhdysvaltojen tavoite on varmistaa, etteivät Nigerian kasvava talous ja Afrikan mittapuulla hyvin varusteltu armeija haasta tulevaisuudessakaan amerikkalaisten ylivaltaa mantereella. Nigerian armeija on toiminut useissa tehtävissä Afrikan mantereella viime vuosikymmeninä. Nigeria johti myös aiemmin Naton länsiafrikkalaista vastinetta, eli ECOMOG-interventiojoukkoja. Maassa on myös vahva amerikkalaisvastainen poliittinen ilmapiiri. Nigeria on suorittanut esimerkiksi ilman Yhdysvaltojen ja YK:n suostumusta rauhanturvaoperaatioita Liberiassa ja Sierra Leonessa. Länsimaiden tahdosta riippumaton Nigeria on muodostumassa suureksi esteeksi sionistien Afrikka-politiikalle.

Yhdysvalloille on ensisijaisen tärkeää, että Nigerian puolustusvoimille on olemassa mahdollisimman vahva länsimielinen vastavoima. Monet epäilevätkin, että Boko Haram saa Yhdysvalloilta avustusta aivan kuten ääri-islamistikapinalliset saavat Syyriassa.

Boko Haramissa kummallista on, että se aloitti kouluttamattomien ryysyläisten uskonnollisena lahkona. Yhtäkkiä sen jäsenet osasivatkin jo rakentaa toimivia ja monimutkaisia pommeja, hankkia ja käyttää hyvin kallista teknologiaa sekä toteuttaa sotilaallisia operaatioita eri puolilla maata. Eikä Nigerian kehittynyt armeija ole kyennyt sitä estämään. Boko Haram -tapaus muistuttaa hyvin paljon Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n aiempia operaatioita useiden Afrikan ja Lähi-idän valtioiden horjuttamiseksi.

Harva yllättyi, kun tällä viikolla uutisoitiin, että Yhdysvaltojen ulkoministeriö vastusti Hillary Clintonin virkakaudella Boko Haramin luokittelua terroristijärjestöksi. 2012 ulkoministeriössä todettiin, että terroristiluokittelusta olisi enemmän haittaa kuin hyötyä Yhdysvaltojen ulkopolitiikalle. The Daily Beast -julkaisun mukaan sekä CIA että monet kongressin jäsenet lobbasivat sen puolesta, ettei Boko Haramia luokiteltaisi terroristeiksi. On selvää, että, CIA halusi verenvuodatuksen jatkuvan Nigeriassa.

Boko Haramin iskut tulevat todennäköisesti muuttumaan entistä tehokkaammiksi, ja länsimaisia sotilaita kuljetetaan maahan yhä tiiviimpään tahtiin. Yhteenottojen muuttuessa entistä verisemmiksi yhä useampi vaatii YK:n ja Naton puuttumista ”Nigerian kriisiin”. Mikäli kaikki menee Yhdysvaltojen laskelmien mukaan, Nigeria hajoaa ja poliittinen johto vaihdetaan länsimielisiin. Samalla Yhdysvallat varaa itselleen oikeuden alueen energiaan ja luonnonvaroihin, joita amerikkalaisten pääkilpailija Kiina on myös Afrikassa havittelemassa.

bringbacktheoil

Propagandasota on jo käynnissä ja Valkoinen talo on ollut tässä hyvin näkyvä. Boko Haramin kaappauskohun jälkeen Barack Obaman vaimo Michelle Obama levitti sosiaalisessa mediassa kuvaa itsestään. Kuvassa hänellä on kädessään paperilappu, johon on kirjoitettu Twitter-tunnus #BringBackOurGirls. Länsimaissa vastaanotto on ollut ihastunutta, mutta Yhdysvaltojen raiskaamissa maissa, kuten Syyriassa, kuvaan on suhtauduttu toisin. Sosiaaliseen mediaan on levinnyt kuvamuokkauksia, joissa Obaman lapussa esimerkiksi lukee #BringBackTheOil, mikä muistuttaa siitä, että Yhdysvaltojen sotilaallinen toiminta on aina itsekästä, eikä se koskaan perustu ihmisoikeuksien suojelulle. Lisäksi monet ovat ihmetelleet, miksi Yhdysvallat on niin ”järkyttynyt” juuri Nigerian kaappauksista. Afrikassa erilaiset lahkot ovat usein kaapanneet tyttöjä ja naisia, olipa lahkojen tunnustama uskonto mikä tahansa. Syyrialaiset Twitter-käyttäjät ovat ihmetelleet, miksei Michelle Obama ole koskaan ottanut kantaa Syyriassa kapinallisten kaappaamien naisten puolesta. Varmaan siksi, että lapsia raiskaavat ja tappavat kapinalliset ovat Michellen sulhasen aseistamia ja rahoittamia.

 
Arvi Pihkala

3 kommenttia

 1. Sai Kiina tai USA oikeudet luonnonvaroihin, niin se tarkoittaa, että kv juutalaiseliitti saa. Mutta Kiina voi vain neuvotella ja silloin paikallisetkin saisivat jotain. Nyt he joutuvat helvettiin kuten libyalaiset eli gulagiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. USA ”veljeilee” esim Saudi-Arabian kanssa joka on todellinen ihmisoikeuksien takapajula. Taitaa olla öljyn esiintymisellä vaikutusta? Ei saa yleistää mutta jostain syystä saa vaikutelman että juuri muslimimaissa esiintyy eniten kaiken maailman kahinoita ja ihmisoikeusloukkauksia.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Ainiin, täällähäm olikin jo selvitetty koko kuvio. Myös Wisnewski on todennut saman:

  http://info.kopp-verlag.de//hintergruende/enthuellungen/gerhard-wisnewski/nigeria-warum-die-entfuehrten-maedchen-vorerst-keiner-wieder-haben-will.html;jsessionid=31E96A758A0525DA9A031DFDC6C12538

  Mystinen Boko Haram on USA:n luoma terroristijärjestö, jonka tehtävänä on oikeuttaa kv. väliintulo. 200 tytön kaappaus on mahdollisimman tunteisiin vetoava juttu kuin tilaustyötä ja hyvään tarinaan on vastattu arvovaltaisilta tahoilta. Aivan kuin USA ja maailmansotien voittajavaltiot olisivat ihmisoikeusjärjestöjä. Samalla saadaan kylvettyä muslimivihaa Lännessä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat