Brittiläinen astrofyysikko: Kylmät ilmat jatkuvat

Kova kylmyys ja lumisateet jatkuvat, ainakin brittiläisen astrofyysikko Piers Corbynin mukaan.

Piers Corbyn työskentelee huomaamattomassa pikku toimistossa Lontoossa syöttäen julkisesti saatavilla olevaa dataa tietokoneeseen ja saa aikaan hämmästyttävän tarkkoja pitkän aikavälin sääennustuksia.

Ennustukset pitäneet paikkansa

Toukokuussa Piers Corbyn julkaisi sääkartan, jossa ennustettiin katkeran kylmää talvea lumimyrskyineen Eurooppaan. Samaan aikaan lähes joka valtion – Puolaa lukuunottamatta – meteorologit ennustivat lauhaa talvea.

Tässä vaiheessa kinosten keskellä tuskin tarvitsee kysyä, kuka oli oikeassa.

Tammikuussa Met Office ennusti lauhaa talvea, Corbyn hyytävän kylmää. Corbynin ennusteet ovat oikeassa noin 85-prosenttisesti. Kuinka hän sen oikein tekee?

Corbyn tutkii aurinkoa. Hän seuraa partikkelien virtausta auringosta, ja sitä kuinka ne käyttäytyvät ylemmissä ilmakerroksissa, erityisesti huippuvirtauksissa. Sitten hän tarkastaa kuun ja muiden tekijöiden vaikutusta virtauksessa oleviin partikkeleihin. Hän nappaa valokuvia auringon toiminnasta ja katsoo tilastoista, milloin samantapainen ilmiö on viimeksi esiintynyt, millainen sää ilmiöstä seurasi – ja sitten hän laatii ennusteen.

Piers Corbyn uskoo, että viimeiset kolme kylmää talvea ovat minijääkauden airut. Jääkausi alkanee toden teolla vuonna 2035, jolloin se on jo myöhässä syklisessä kierrossa.

Onko antropogeeninen ilmaston lämpeneminen pääasiallinen vai vähäinen tekijä ilmastomme säätelyssä? Mikä merkitys on hiilidioksidilla? Onko mahdollista ihmisen tuottaa niin paljon hiilidioksidia ilmakehään, että se ohittaisi auringon roolin?

Aurinko on suunnattomasti suurempi ja monimutkaisempi kuin mikään ihmisen tekemä, se antaa maapallolle elämän. Aurinko saa kasvit kasvamaan. Ja jonain päivänä aurinko muuttuu punaiseksi jättiläiseksi ja palaa loppuun. Se siitä sitten, ihmiskunnan kannalta.

Corbyn itse sanoo, että meteorologit eivät tiedä, mikä heihin ennustuksia tehdessä iski. Standardisääennusteet tulevat edelleen aliarvioimaan auringon vaikutuksen.

Corbynin mukaan hänen metodillaan sen sijaan pystyy ennustamaan tarkkaan jopa sen, milloin ilmatieteen laitokset tekevät pahimmat virhearvionsa. Ilmatieteen laitokset eivät juurikaan huomioi säähän vaikuttavia partikkelien liikkeitä, kuun modulaatioita ja magneettisia kenttiä.

Corbynin  mukaan poliitikkojen ilmastoverosuunnitelmilla ja muilla poliittisilla peleillä taikka hiilidioksidilla ei ole mitään tekemistä säätilan kanssa.

Lontoon pormestari Boris Johnson on antanut julkisesti The Telegraphissa tunnustusta Corbynille. Hänen mukaansa Corbynin ennusteisiin luottaminen pelasti Lontoon pahemmalta liikennekaaokselta, sillä on Corbynin ansiota, että Lontoon liikenne toimii niinkin hyvin kuin se näissä arktisissa olosuhteissa voi toimia.
Lontoossa ehdittiin joten kuten varautua lumimyrskyihin ja kylmään.

Piersin sääennuste: http://www.weatheraction.com/displayarticle.asp?a=283&c=1
Alkuperäinen juttu: http://climaterealists.com/index.php?id=6879

1 kommentti

  1. Corbyn ennustukset ovat olleet hämmästyttävän tarkkoja jo useita vuosia. Hän ei myöskään tarvitse supertietokoneita ennusteiden tekemiseen, vaan tietokone on hänelle pelkkä apuväline. Hänen ennustuksissaan hiilidioksidi ei näyttele mitään osaa ja silti osuu kohdalleen. Sitävastoin Britannian Met-office ei onnistu ennustuksissaan supertietokoneiden massiivisesta laskentatehosta huolimatta. Met-officen mallit perustuvat suurelta osin hiilidioksidin vaikutukseen ja Corbyn tuloksen osoittavat, ettei CO2:lla ole merkitystä Hiljattain MO puolusteli surkeita ennusteitaan riittämättömällä laskentateholla. Corbyn kuittaili asiasta nasevasti toteamalla, että uudella supertietokoneilla MO saa väärät tulokset kuten ennenkin, mutta nopeammin kuin aikaisemmin. Väärillä alkuoletuksilla kun ei saa oikeita tuloksia, vaikka laskentaan olisi valjastettu koko maailman laskentakapasiteetti. Corbyn on totisesti piikki CO2 uskovaisten lihassa, mutta minkäs teet, kun mies hallitsee asiansa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat