Cayenne-pippurista apu syöpään, ruoansulatusvaivoihin, sydänongelmiin ja moneen muuhun

Jos olisi olemassa yleisesti käytetty mauste, joka auttaisi uudistamaan suoliston seinämien solukkoa ja joka edistäisi ruoansulatusta, tuhoaisi syöpäsoluja, pysäyttäisi sydänkohtauksen heti alkuunsa, ja olisi hyödyllinen painon pudottamisessa, haluaisit varmasti kuulla siitä lisää.

Cayennepippurin (Capsicum redannuum) tulista hedelmäosaa on käytetty mausteena vuosisatojen ajan, ja se on ehkä yksi kasvikunnan arvokkaimmista lääkeyrteistä, syistä, jotka mainitsin ylempänä!

Cayenne sisältää runsaasti A-, C- ja B-vitamiineja sekä kalsiumia ja kaliumia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että cayenne voi saada vatsan kudoksen uusiutumaan ja auttaa suolistoa käsittelemään ruokaa. Lisäksi cayenne toimii katalyyttinä ja kasvattaa muiden yrttien ja vaihtoehtoisten syöpähoitomuotojen tehokkuutta.

Oletko koskaan syönyt sipsejä ja salsaa antaumuksella ja yhtäkkiä havahtunut että nenäsi vuotaa? Cayenne lämmittää kehoa ja irroittaa limaa hengitysteistä. Jos olet koskaan syönyt tuoretta chilipaprikaa, tiedät kuinka se avaa hengitystiet ja laittaa hikoilemaan.

Cayennepippuri nostaa ruumiin lämpötilaa ja stimuloi ihon verenkiertoa. Yrttejä, joilla on lämmittävä ja hikoilua lisäävä vaikutus, kutsutaan diaforeeteiksi. Vaikutus auttaa laskemaan kuumetta ja lievittää nuhan ja poskiontelutulehduksen aiheuttamaa tukkoisuutta.

Cayennen aktiivista ainesosaa kutsutaan kapsaisiiniksi, ja vuonna 2004 tutkija Sanjay K. Srivastava kollegoineen (Pittsburgin yliopiston lääketieteellinen) altisti haimasoluja kapsaisiinille. He havaitsivat, että se häiritsi mitokondrioiden toimintaa ja käynnisti apoptoosin syöpäsoluissa vaikuttamatta terveisiin haimasoluihin.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin 20. huhtikuuta 2005 Innovations Report –lehdessä. Srivastava totesi: ”Tuloksemme osoittavat, että kapsaisiini on potentiaalinen antitumoraalinen yhdiste, joka laukaisee syöpäsolujen apoptoosin eikä aiheuta merkittävää vahinkoa terveille haimasoluille, minkä vuoksi sitä voidaan ehkä käyttää kemoterapiassa haimasyövän hoidossa”

Reutersin 16. maaliskuuta 2006 julkaisemassa artikkelissa otsikolla ”Hot Pepper Kills Prostate Cancer Cells in Study” Cedars-Sinai Medical Centerin ja Kalifornian yliopiston lääketieteellisen laitoksen tutkija Soren Lehmann sanoi: ”Kapsaisiinilla on merkittävä ihmisen eturauhassyöpäsolujen jakautumista hillitsevä vaikutus soluviljelmissä. Se sai 80 % hiiren eturauhassyöpäsoluista tappamaan itsensä prosessissa, joka tunnetaan nimellä apoptoosi.” Japanissa tutkijat ovat myös osoittaneet, että cayennepippuri voi merkittävästi hidastaa eturauhaskasvaimen kasvua, ja se on loistava lisä tämäntyyppisen syövän vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin.

Ja jos cayennen syöpää torjuvat ominaisuudet eivät riitä, sen vaikutuksen suonten rakenteisiin ja sydämeen ovat huikeat. Pippuri on uskomattoman terveellistä sydämelle, ja sen tiedetään pysäyttävän sydänkohtauksen alle 30 sekunnissa. Jos tarvitset jotain ensiapupakkaukseesi sydänkohtausta varten, valitse cayenne-tinktuura.

Lääkäri John R. Christopherin mukaan ”35-vuotisen työurani aikana, työskenneltyäni ihmisten parissa ja opetettuani, yksikään sydänkohtauspotilaistani ei ole menehtynyt. Syy siihen on, että menenpä minne tahansa (jos he vielä hengittävät), annan heille kupillisen cayenneteetä (teelusikallinen cayennea sekoitettuna kupilliseen kuumaa vettä) ja muutamassa minuutissa he ovat tolpillaan.”

Sen lisäksi että se on tervetullut lisä, todisteet myös viittaavat että cayennesta voi olla hyötyä ylipainon hoidossa. Erään tutkimuksen tulokset osoittivat, että 10 grammaa cayennepippuria aterioiden yhteydessä auttaa vähentämään ruokahalua, kun taas toisen tutkimuksen tulokset paljastivat, että cayenne kiihdyttää ravinnon sisältämien rasvojen aineenvaihduntaa. Ja vielä viimeisenä, satoja vuosia sitten herbalistit steriloivat tuoreet haavat ja pysäyttivät vuodon kaatamalla haavakohtaan cayennepippuria.

Monilla meistä (yli 90 prosentilla) on matoja tai muita parasiitteja elimistössämme. Eräs helppo tapa hankkiutua niistä eroon on nauttia päivittäin cayennejuomaa. Täytä lasi vedellä tai mehulla ja lisää 1/4 teelusikallinen cayennepippuria. Sekoita ja anna mennä ”ääntä kohti”. Juoma maistuu hieman tuliselta, mutta makuun tottuu.

Kuten tulet huomaamaan, cayennen parantava voima on uskomaton. Se on todellinen ihmeyrtti, jonka tehokkuus on osoitettu tieteellisesti. Lääkäri Richard Schulzen mukaan ”Jos sinun täytyy valita vain yksi yrtti, valitse cayennepippuri. Se toimii paremmin kuin mikään muu.”

Henkilökohtaisena huomautuksena voisin lisätä, että käytän cayennepippuria päivittäin osana ruokavaliota ja syövän ennaltaehkäisyä. Pidän myös cayennetinktuuraa sekä kodissa että autossa… kaiken varalta!

 

Lähde: The Truth About Cancer

Lue myös:

Helpot ja toimivat luonnon omat sydänlääkkeet

4 kommenttia

 1. ”Jos sinun täytyy valita vain yksi yrtti, valitse cayennepippuri.”

  Miksi pitäisi? No ehkä tämä paskajulkaisu haluaa asiat mustavalkoisina jolloin ne on raflaavia. Eikö tämän Pietarin trollitehtaan voisi jo sulkea?

  Plusääni(0)Miinusääni(5)
 2. John R. Christopher on kasvanut horsmaa jo yli 30 vuotta. Menetelmät olivat 50-lukulaisia kun ei muutakaan ollut.

  Vittu olisi kyllä mahtavaa nähdä ensihoitoporukan antavan pippuria elottomalle..

  Plusääni(0)Miinusääni(4)
 3. Toi 8n lääketieteellisesti totta käytän päivittäin J a kyl huomaa se on elimistölle hyväksi piste

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Cayennepippuria sitruuna-hunajajuomaan todella poistaa flunssaoireita nopeasti. Hikiaallot massiivit se tarkoittaa että pahat aineet poistuu kehosta. Tehokas luonnonaine.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat