Codex-säännöstö määrää pian mitä syömme

Luonnossa luonnollisesti kasvavien kasvien vapaata käyttöä ollaan rajoittamassa monen maan yhteisellä säännöstöllä.

Yrtit, hedelmät ja juurekset eivät pian ole enää ihmisten vapaassa käytössä ja niiden käyttö omassa harkinnassa. Tästä pitää huolen monien maiden, lähinnä suurten lääkeyhtiöiden ja maatalousbisneksen, yhteinen säännöstö, joka määrittää eri maiden lainsäädäntöä ruoan, luontaistuotteiden, ravintolisien ja yrttien suhteen. Maiden välistä säännöstöä, Codex Alimentariusta, alettiin muodostaa 1963 YK:n alaisten Ruoka- ja Elintarvikejärjestö FAO:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n johdolla.  Codex ei ole hallinnollinen elin, ei ainakaan suoraan. Sillä on kuitenkin mahtavasti vaikutusvaltaa jokapäiväiseen elämäämme.

Codexin Yleiset säännöt sanovat: ”Codex Alimentariuksen julkaiseminen on tarkoitettu ohjaamaan ja edistämään ruoille määritettyjen sääntöjen ja vaatimusten harmonisointia sekä kansainvälisen kaupan sääntelyä.”

Ohjeiden keskiö ei siis ole terveydessä, vaan ne on laadittu helpottamaan kansainvälistä kaupankäyntiä. Uusia vitamiineja, ravintolisiä ja yrttejä vastaan suunnattuja direktiivejä kaupataan yleisölle terveys- ja turvallisuussäädöksinä, kun tosiasiassa ne hyödyttävät vain monikansallisia yrityksiä.

Codex Alimentarius-säännöstöä ohjailee pääasiassa lääkejätit, nk. Big Pharma sekä agribisnes, ja ne ovat myös sääntöjen pääasialliset hyötyjät. Codex poistaa tehokkaasti pienet ja keskisuuret yritykset markkinoilta kilpailemasta.

Saksa otti käyttöön Codex-säännöstöä vuosina 2005 ja 2006. Mitä siitä seurasi? Muuan mies tilasi Amerikassa tehtyä tuotetta, joka sisälsi mm. lääkehiiltä, bentoniittisavea ja yrttejä. Tulli pidätti tuotteen koska Codex-säännöstön mukaan yrttituote ei saa sisältää muita ainesosia kuten lääkehiiltä. Ei-eurooppalaista alkuperää olevia tuotteita ei saa myydä Euroopassa. Codexin mukaan jokaisen yrttivalmisteen sisältämän ainesosan täytyy läpäistä erikoistestaukset, joissa teho ja turvallisuus todistetaan.

Säännöstö tekee melkein kaikki yrttivalmisteet laittomiksi. Säännöstö on pitkän työn tulosta, ja se käytännöllisesti katsoen estää kansalaisilta vapaan pääsyn ruoan, vitamiinien, ravintolisien ja yrttien luo. Codexia on tuotu hitaasti mutta varmasti eri maiden lainsäädäntöön. Moni ei ole koskaan kuullutkaan Codex-säännöistä.

Yhdysvalloissa FDA, joka vastaa elintarvike- ja lääketurvallisuudesta on ottanut valtuuksia, joita sille ei koskaan ole lainsäädännössä annettu. Tätä nykyä jokainen ruoka, jolla sanotaan olevan terveysvaikutuksia, muuttuu FDA:n kirjanpidossa lääkkeeksi, ja siihen sovelletaan lääkkeitä koskevaa lainsäädäntöä. Näihin kuuluu FDA:n mielestä mm. saksanpähkinä. FDA on myös ilmoittanut vastineenaan oikeusjutussa, että ihmisillä ei ole oikeutta valita itse syömäänsä ruokaa.

Vain jäsenille tarkoitetussa raakaravintokaupassa asiakkaita pidäteltiin aseella uhaten, kun viranomaiset ratsasivat tuorevihanneksia.

Thaimaa on kieltänyt 13 eri kasvia. Näitä ovat esimerkiksi inkivääri ja sitruunaruoho. Syyksi Thaimaan Industrial Works-osaston johtaja Rachada Singalavaniji antoi ”tarpeen suojella luomuviljelijöitä väärennetyiltä tuholaismyrkyiltä”.

Euroopan Unionissa Codexia ajetaan läpi direktiivein. Tulevaisuudessa EU-maiden ulkopuolelta ei voi enää tilata kiellettyjen listalla olevia tuotteita, eli vitamiineja, luontaistuotteita ja ravintolisiä, tai jos niitä ei ole hyväksytty ilman lääkärin kirjoittamaa reseptiä. Myös vitamiinit, joiden sisältämä vitamiinimäärä on reilusti yli virallisten suositusten ovat kiellettyjä.

Vitamiinien sisältämän vitamiinimäärän liian korkeaksi määrittely ei perustu mihinkään tieteelliseen tutkimukseen. Liian korkea pitoisuus Saksassa on tällä hetkellä 200 IU (8000 mcg/ µg eli 500 mg) ja Espanjassa 500 IU. Liian korkeaksi määritelty 200 IU-arvo on useissa tutkimuksissa todettu riittämättömäksi. D-vitamiinin puutos yhdistetään lukuisiin sairauksiin kuten syöpään.

Maailmanlaajuisesti yrttejä ja ruokia, joita tähän mennessä on käytetty vapaasti, määritellään nyt uudelleen lääkkeiksi. Yhdysvalloissa luontaistuotteita on vedetty markkinoilta mm. koska ne sisältävät appelsiinia. Samaa appelsiinia on marmelaadeissa, hilloissa ja mehuissa.

Mikä on Codex Alimentarius?

 • Codex Alimentarius on YK:n alajärjestöjen WHO:n ja FAO:n vuonna 1963 perustama ruokakoodisto. Sen tehtävä on yhtenäistää säätämiensä standardien mukaiseksi koko maailman kaikki ihmisille myytävä ruoka ja ravinteet sekä Maailman Kauppajärjestö WTO:n avulla mahdollistaa näiden kauppatavaroiden maailmanlaajuinen vapaa jakelu.
 • WHO:n ja FAO:n tukemaan standardointijärjestelmään kuuluvat kunkin jäsenmaan valitut valtuuskunnat, jotka käsittävät kaksikymmentäseitsemän komiteaa. Näiden komiteoiden maailmanlaajuinen tehtävä on säädellä kaikkea ravinnoksi kelpaavaa kalanjalostuksesta äidinmaitokorvikkeiden kemialliseen koostumukseen ja pakkausselosteisiin.
 • Kunkin jäsenmaan valitut valtuuskunnat kokoontuvat vuosittain päättämään muutoksista koodistoon. Hyvistä ja kunnioitettavista päämääristään huolimatta Codex:in tarkoitusperät ja aikaansaannokset ovat muuttuneet päinvastaisiksi.

http://gaia-health.com

77 kommenttia

 1. Missä on demokratia? Keneltä täällä on kysytty mitään? Eikö hallituksen pitäisi ajaa maansa kansalaisten oikeuksia ja hyvinvointia? KETÄ TÄMÄ SÄÄNNÖSTÖ PALVELEE???

  Nyt on tapahtumassa näiden parasiittien isoimpia virheitä mikä jokaisen täytyy nyt huomata!

  Aiotteko todellakin jokainen kävellä vuoronperään teloitettavaksi kun käsky käy?

  Nyt loppuu ”eliittien” oikeuksia ajava mielivalta! Tähän ei suostu kukaan ja muidenkin ”eliittien” hyödykkeiden tukeminen loppuu!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tämä laki on kaukana virheestä. Se on suunnitelmallinen petos jota tukee Katainen, Stubb ja kumppanit. Ts. Fasistisen yhteiskunnan kätyrit. Fasismihan on korporaatioiden ( kansainvälisten monopolien ) ja valtiovallan liitto jossa ei ole tavallisella pulliaisella sanan sijaa.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. No mutta nyt tuli oikeaa asiaa. Jussi 2 vuotta sitten, olen täydelleen samaa mieltä kanssasi. Hallituksen porukkakin on tietämätöntä tai sitten tietäen, pokkuroi mielipuolisten päätösten tukemista, kusettaa kansalaisia paskanjauhannallaan. Kannatti todellakin liittyä tuon EU: kannattajaporukkaan ja tässä on tulos. Eihä meillä tuon Hallituksenkaan aikaansaannoksista voi kehuskella. Ei se riitä jos istuu, kuin paska tikunnokassa, no politiikka on jne. Niin jotain täytys ”tehrä” mutta mitäpä tässä muuta kuin, odotetaan sitä viimeistä armonlaukausta eli piikityksiä persiisiin lisää niin ”kyllä se siitä.”

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. ”Vitamiinien sisältämän vitamiinimäärän liian korkeaksi määrittely ei perustu mihinkään tieteelliseen tutkimukseen. Liian korkea pitoisuus Saksassa on tällä hetkellä 200 IU (8000 mcg/ µg eli 500 mg) ja Espanjassa 500 IU. Liian korkeaksi määritelty 200 IU-arvo on useissa tutkimuksissa todettu riittämättömäksi. D-vitamiinin puutos yhdistetään lukuisiin sairauksiin kuten syöpään.”

  – Yllä lienee ajatusvirhe? Ei mainita mitä vitamiineja pitoisuudet koskevat… 8000µg ei myöskään ole yhtä kuin 500mg vaan 8mg. Muutenkin, jos tuossa puhutaan D-vitamiinista, niin 200IU = 5µg ja 500IU = 12,5µg.

  C-vitamiini 1IU = 50µg
  D-vitamiini 1IU = 0,025µ

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Syön joka toinen päivä 125 µg ja joka toinen päivä 250 µg D-vitamiinia. Reuma on rauhoittunut, kivut lähteneet, eikä flunssatkaan ole tarttuneet, vaikka ympärillä riehuu kaikenlaista tärkätautia ja röhinöitä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Jos nyt puutun vitamiineja koskevaan kappaleeseen (ilmeisesti kappaleessa käsitellään vain D-vitamiinia):
  -8000 mikrogrammaa on 8 milligrammaa
  -Turvallisena päiväannoksena voidaan joidenkin tutkimusten mukaan pitää jopa 250 mcg annosta (Hathcock, J. N., Shao, A., Vieth, R., Heaney, R.: Risk assessment for vitamin D Am J Clin Nutr 2007 85: 6-18). Tosin useimmissa suosituksissa yläraja on alempi.
  -Kerta-annoksena otettava määrä voi olla isompikin, mutta päivittäin otettuna suositusta ei tulisi ylittää.
  -Missä tutkimuksissa 8000 mikrog annos on todettu riittämättömäksi ja mihin?!?!
  -D-vitamiinin yliannostus aiheuttaa luun hajoamisen nopeutumista ja sitä kautta veren kalsium-pitoisuuden nousua. Tämä voi aiheuttaa jopa munuaisten vajaatoimintaa.

  Nämä direktiivit voivat olla ihan fiksujakin, jos niillä estetään, ettei saa tilata EU:n ulkopuolelta vaarallisia ”vitamiineja” tai ”yrttejä”, jotka sisältävät maalia tai muita epämääräisiä tuotteita. =)

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Näin se menee Jussi.
  Virheellä tarkoitin, että normaalisti asiat hoidetaan niin, että tavalliset pulliaiset eivät huomaa yhtään mitään. Mutta tässä tapauksessa poijjaat tekevät virheen, jonka toivottavasti suurinosa huomaa.
  Tavallisen pulliaisen on huono ruveta huutelemaan korporaatioille, mutta kun kaikki pulliaiset ymmärtävät ja lopettavat tukemasta ja tottelemasta tätä järjestelmää, se lakkaa olemasta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Haastattelin itse asiantuntijaa aiheesta. Blogistani löytyy juttu: http://blissofmine.blogspot.com/2011/02/hammastyttava-aihe-codex-alimentarius.html

  Päivämäärä-homma on siis kumottu ainakin asiantuntijan mukaan, mutta eihän tää homma missään nimessä vielä selvä ole. Hänenkin mukaansa ”tarvittaessa” on mahdollisuus ryhtyä toimenpiteisiin.

  Pelon sijaan kannattaa keskittyä nyt mielestäni positiivisessa hengessä informaation levittämiseen kanssaihmisille. Pelkouutisia on jo tarpeeksi ja ihmiset turtuu niihin. Hyvän kautta tääkin lopulta voitetaan ja vieläpä helposti & hauskasti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Miten eri D-vitamiinin vuorokausiannokset vaikuttavat:

  Yksi mikrogramma vastaa 40 IU:ta eli kansainvälistä yksikköä.
  * 400 IU:lla on vaikutusta multippeliskleroosin (-41 %) ja nivelreuman (-36 %) riskiin, mutta ei esimerkiksi sokeritaudin riskiin.
  * 700 IU:ta vähensi merkittävästi ylähengitystieinfektioita
  * 800 IU:ta laski systolista verenpainetta merkittävästi (9,3 %) lyhyessä 8 viikon seurannassa
  * 800 IU:ta vähensi 2-tyypin diabeteksen riskiä kolmanneksella
  * 1 000 IU:ta vähensi halvauspotilaiden kaatumista 59 % parantamalla lihasten kuntoa ja koordinaatiota
  * 2 000 IU:n annos lapsena vähensi 1-tyypin diabeteksen riskiä 78 %. Lasku oli 86 % kun annokset olivat yli 2 000 IU:ta. Nämä tulokset perustuvat 33 vuoden seurantaan. * 5 000 – 10 000 IU:ta vähensi epäselviä (idiopaattisia) selkäkipuja kaikilla tutkittavilla (100 %)
  * 5 000 IU:ta esti influenssan vanhusten hoitolaitoksen yhdessä kerroksessa, jossa tämä annos oli käytössä, kun taas muissa kerroksissa, jossa ei D-vitamiinia annettu, tauti riehui
  * 10 000 IU:ta on tuore ehdotus turvalliseksi vuorokausiannokseksi (safe tolerable upper intake level, Hathcock 2007)
  * 10 000 – 20 000 IU:ta on paljaan ihon D-vitamiinituotto keskipäivän aikoihin puolessa tunnissa kesällä Keski-Euroopan leveyksillä vaaleaihoisella
  * 50 000 IU/vrk terveille miehille talvella 2 kk ajan ei aiheuttanut sivuvaikutuksia eikä muutoksia muihin laboratorioarvoihin (Berger-Lux 1998)
  * 18 000 IU:ta /vrk 5 vuoden ajan (yhdessä kalkin ja fluorin kanssa) ei aiheuttanut sivuvaikutuksia (Hasling 1987)
  * 600 000 IU/vrk 4 vuorokauden ajan eli yhteensä 2 400 000 IU:ta (riisitaudin hoitoon tarkoitettu pullollinen päivässä kahden tipan sijaan 4 päivän ajan) aiheutti 2-vuotialle pojalle ummetuksen ja mahakipuja. Verikokeissa kalkkiarvot ja verenpaine nousivat. Munuais- sydän- tai neurologisia sivuvaikutuksia ei todettu (Barrueto 2005)
  * 1 700 000 IU/vrk/7 kk pöytäsokerissa, joka sisälsi 21,4 mg D3-vitamiinia grammassa sokeria, aiheutti munuaisten kalkkiutumista ja väliaikaisen munuaisten vajaatoiminnan isälle ja pojalle, jotka käyttivät tätä myrkytettyä sokeria (Vieth 2002)

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Olisiko tarkoitus saada villi luontaistuotekauppa aisoihin?
  Vieläkö kukaan muistaa chaparral- valmisteiden aiheuttamia maksavaurioita?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tuoreessa muistissa on pikemminkin narkolepsiaa ja myrkkyjä sikapiikeissä, joita vastaavaan bolshevistiseen henkeen ajettin pakolla, kuten nyt pakotetaan luontaistuotteet lääketeolisuuden monopoliksi ja lekurien myyntitykkitoiminnan kohteeksi (reseptit, apteekkimonopolirahastus päälle).

   Todellisuudessa lääketeollisuus haluaa tehdä huonoja vitamiineja, jotta emme tervehtyisi, vaan tuhoutuisimme

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Missähän muodossa se narkolepsia siellä oli? Jauheena vai nesteenä? Bakteereina? On se hienoa, että on faktat hallussa. Niin ja mitenkäs siihen pakotettiinkaan, itselleni ainakaan ei tullut kukaan oven taakse sanomaan, että nyt kuules otat piikin tai käy huonosti.

    Anteeksi, että sotken faktoja tänne, tiedän ettei kuulu sivuston aihepiiriin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Jutun otsikko väittää että ”Codex-säännöstö määrää pian mitä syömme”.
  Tarjoudun lyömään kanssanne vetoa siitä että näin ei tule käymään.
  Jos Magneettimediassa todella uskotte omiin kirjoituksiinne, hyväksynette vedon. Ehdottakaa summaa. Ensin teidän täytyy tietenkin täsmentää väitettänne ja määritellä koska on ”pian”.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Minusta näyttäisi, että tässä nyt vähän sekoitellaan peruselintarvikkeita ja luontaistuotteita toisiinsa?!? Minä en kyllä edes uskaltaisi mennä mitään mistä vaan – niin paljon on postimyyntivalmisteita löytynyt ties mitä. Ja tuo vitamiinijuttu on ihan hassu – eri vitamiineille on eri määrät.

  Olisikin erittäin tärkeää, että ihmiset itse ottaisivat selvää ruuan terveysvaikutuksista ja oppisivat käyttämään niitä ihan peruselintarvikkeista, ostamatta kaikkea jostain ties mistä mainospuheitten perusteella.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Jussi sanoi: ”Tämä laki on kaukana virheestä. Se on suunnitelmallinen petos jota tukee Katainen, Stubb ja kumppanit. Ts. Fasistisen yhteiskunnan kätyrit. ”

  Repe sanoi: ”Tuoreessa muistissa on pikemminkin narkolepsiaa ja myrkkyjä sikapiikeissä, joita vastaavaan bolshevistiseen henkeen ajettin pakolla, kuten nyt pakotetaan luontaistuotteet lääketeolisuuden monopoliksi ”

  Siis onko tässä nyt taustalla fasistit vai kommunistit? Olen hämmentynyt.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ei ihme, että olet hämmentynyt. Eliitti käyttäämolempia suuntia omiin tarkoitusperiin. Kommunismihan on harvainvaltaa ja niin on fasismikin. Se ei vain ole valtion kommunismia vaan globaalien monopolien ohjaamaa kommunismia jossa valtiovalta on liittoutunut eliitin ( kansainväliset pankkiirit ) kanssa. Sitä kutsutaan virheellisesti nykyään kapitalismiksi, sitä se ei todellakaan ole. Ja kommarit ja sossut vielä toitottaa että kylläpäs karitalismi on aiheuttanut sotkun. Korruptiota on ollut iät ajat, mutta kyllä ennen virkamiehet olivat rehellisiä jos vertaa nykyisiin mätäpaiseisiin. hoh hoijaa : )

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Käytin juuri hieman yli tunnin mielenkiintoisesti. Katsoin tämän https://magneettimedia.com/?p=5057
  ja nyt tiedän, mikä yhteys on kolesterolilla ja auringonvalolla, miten syöpä syntyy ja miten sitä voi hoitaa ynnä monta muuta tajunnanräjäyttävää asiaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Hienoa Riikka. Voisitko räjäyttää tajuntani ja ilmoittaa tässä artikkelissa käyttämäsi lähteet?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Vesku Sikiö,

   ilman muuta voin räjäyttää tajuntasi antamalla alkuperäisartikkelin
   http://gaia-health.com/articles301/000335-codex-alimentarius-is-not-a-medieval-cabal.shtml

   Omalle vastuulleni otan artikkelin käännöksen kirjoitusvirheet ymv.

   Muistutan, että kääntäjä kääntää mitä on pyydetty kääntämään. Artikkeli itse on Heidi Stevensonin kirjoittama.

   Käännös on tehty joulukuun 15.pv vuonna 2010 enkä ole siihen vilkaissutkaan ennen kuin nyt.

   Artikkelin FAO:a ja WHO:ta sekä Codexin muodostelua koskevat osat ovat minun kirjoittamiani ja perustuvat YK:n, FAO:n, WHO:n, WTO:n ja Codex-tiedotuksen sekä Suomen MMM:n sivuilta poimittuun viralliseen tietoon.

   ps. Oletko sama Vesku Sikiö, joka oli joskus Decadencen (myöh. Dekadenz) asiakas ja/tai sukua Juha Sikiölle (joka myös oli Dekan asiakas)?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. siis mitä *****?

  Nyt pitäisi ihmisten lähteä oikeasti barrikadeille. Katsoin juuri syöpä-dokumentin ja silmät aukesi totaalisesti !!

  Toimintaa ihmiset !!!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. Kaupallisuus myy ihmisille kuorittua ruokaa ja lääketehtaat saa myytyä niitä korvaavia lääkkeitä. Käs kädessä nämä menee . Nyt ollaan palaamassa kanamuniin, voihin ja rasvaisiin maitoihin…hmmm, miksiköhän?? Johan saatiin ihmisille laihistuotteila suolistot ”kuntoon” lisäksi masennukset ym…vai tuliko mielenterveyden jälkipyykki sittenkin liian kalliiksi?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Minusta Codex-säännöstö on hyvä asia. Sekä lääkkeet, että luontaistuotteet ovat lähtökohtaisesti myrkkyjä ja kovaa bisnestä (uu, pimeyden kapitalistiset voimat!). Lääkkeiden turvallisuus ns. luontaistuotteisiin verrattuna perustuu siihen, että niiden hankintaa on rajoitettu lailla. Vaarallisimpia lääkkeitä voi hankkia vain silloin, kun lääkkeiden vaikutukset oikeasti tunteva ammattilainen (lääkäri) katsoo, että nyt potilaan tilanteessa lääkkeestä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

  Luontaistuotteita voi sen sijaan hankkia periaatteessa kuka vain ja miten paljon vain, jolloin syntyy odottamattomien yhteisvaikutusten vaara – esim. syöpäriski, maksatoksisuus. Toinen vaara luontaistuotteissa on se, että niiden annoskoko ei ole tarkka. Lääkkeiden valmistuksessa yritistä erotetaan vaikuttava aine, jota punnitaan annosta varten tarkka määrä. Luontaistuotteessa saman vaikuttavan aineen lisäksi tulee kasvin muut osat, eikä vaikuttavan aineen tarkka määrä ole tiedossa (ja koska käyttäjä yleensä luulee yrttiä vähemmän vaaralliseksi kuin siitä erotettu vaikuttava aine yksin, hän saattaa syödä sitä enemmän kuin mitä hän pelkästä lääkkeestä saisi).

  Codex-säännöstöllä pyritään mm. varmistamaan, ettei vaarallisimpia aineita pääse tietämättömien kuluttajien käsiin. Se ei rajoita peruselintarvikkeiden ostomahdollisuuksia. Oikeasti terveellinen ruoka on peruselintarvikkeista koostuvaa sekaravintoa, jossa on mukana paljon eri kasviksia (terveellisiä ovat mm. tomaatti, kaali ja puolukka), jonkin verran kalaa (ainakin yhden viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kalaöljykapselien lisääminen ruokaan ei vaikuta terveyteen mitenkään – vaan täytyy syödä kalaa) ja vähän liha- ja maitotuotteita sekä mahdollisimman vähän kovetettua rasvaa JA kovaa rasvaa (kovasta rasvasta ei saa kasviöljyjä (cis-rasvat) terveellisempää vaikka sitä kuinka vertaisi trans-rasvoihin, hönöt). Riittävän monipuolisella perusravinnolla ei tarvitse mitään ravintolisiä, paitsi korkeintaan D-vitamiinia talvella. Tosin D-vitamiinia saa mm. maidosta. Ja eihän Codexilla D-vitamiinin saantia ollakaan rajoittamassa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Mikael Winter,

   totta kai sekaravinto, laadukas sellainen on parempi kuin vitamiinit purkista. Olet aivan oikeassa siinä.

   Maidon suhteen taas näyttää siltä, että tilamaidon myyminen suoraan kuluttajille maatiloilta ollaan kuluvan syyskuun jälkeen kieltämässä kokonaan.

   Yritän selvittää maitotiloilta, mistä tarkkaan ottaen on kyse, mitä lakeja ollaan muuttamassa ja millä perustein, ja raportoin sitten aikanaan Magneetissa artikkelissa.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. ”Se ei rajoita peruselintarvikkeiden ostomahdollisuuksia”

   Winter valehtelee. Codex rajoittaa kaiken ruoan suurten elintarvikejättien myyntimonopoliksi tai kartelliksi ja pakottaa syömään vain niiden tuoteita, kieltää lähiruoan, luomuviljelyn ym.

   ”Codex-säännöstöllä pyritään mm. varmistamaan, ettei vaarallisimpia aineita pääse tietämättömien kuluttajien käsiin”

   Se pakottaa syömään vaarallisia lisäaineita ja estää muut vaihtoehdot. Se on EU:n lupa laittaa vaikka mitä myrkkyjä mihin vain. Mutta se siis antaa luvan vain näille jäteille, joiden käsiin ja lääketeollisuuden se siirtää kaikki luontaistuotteetkin ja estää niitä muita myymästä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  3. Mikael Winteriä lainatakseni: ”Lääkkeiden valmistuksessa yrtistä erotetaan vaikuttava aine, jota punnitaan annosta varten tarkka määrä. Luontaistuotteessa saman vaikuttavan aineen lisäksi tulee kasvin muut osat, eikä vaikuttavan aineen tarkka määrä ole tiedossa…
   … jonkin verran kalaa (ainakin yhden viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kalaöljykapselien lisääminen ruokaan ei vaikuta terveyteen mitenkään – vaan täytyy syödä kalaa)”

   Eli kala pitää syödä kokonaisena, ei kapseleina, mutta yrtit osina, ei kokonaisena?
   Hmmm. On tiedekin joutunut toteamaan, ettei yksittäinen erotettu ainesosa sittenkään tehoa, vaan jokainen luonnon kasvi on jo itsessään monimutkainen ja ainutlaatuinen vaikuttavien aineiden kokoelma.
   Lisäksi pienellä tai keskikokoisella yrityksellä ei ole mahdollisuuksia ostaa kaikenmaailman sertifikaatteja/”virallisia” testejä tai toimintaympäristö tehdään muulla tavoin mahdottoman vaikeaksi.
   Toivon todella, ettei tällaiset säädökset etene. Todella.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Kommentoin tämän saman jo Facebookiin, mutta laitetaan nyt tännekin… Ensinnäkin thaimaalainen keittiö lakkaisi olemasta sillä sekunnilla, kun sitruunaruoho ja inkivääri kiellettäisiin. Sitten tuon thaimaalaisen pomon nimi on kirjoitettu väärin, mutta myöskään haku oikealla nimellä Ratchada Singkalavanit ei tuota Googlesta kuin muutaman hakutuloksen. Kaikkien thaimaalaisten nimi voidaan kirjoittaa myös meille tutuilla aakkosilla, joten kielierokaan ei selitä sitä, miksi tuon luokan miehestä ei löydy Googlen kautta ensimmäistäkään linkkiä, joka liittyisi edes etäisesti sitruunaruohoon tai inkivääriin.

  Jutussa on siis varmasti paljon asiaakin, mutta on siinä myös paljon ihan suoraa huuhaata. Tuolla d-vitamiiniartikkelissa nauratti kovasti myös tämä yksittäinen lause: ”Synteettiset versiot eivät imeydy, mutta sen sijaan ne kuluttavat elimistön magnesiumvarastoja.” Tuo synteettisiin vitamiineihin vetoaminen on yleensä ollut tähän asti Herbalife-hörhöjen ja muiden verkostoidioottien hömpötyksiä, mutta on tähän asti koskenut ainoastaan monivitamiinipillereitä. Nyt kuitenkin joku älypää keksii väittää, että kapselimuodossa oleva d-vitamiini ei imeytyisi, vaikka se on molekyylitasolla täysin sama aine kuin ”luontainen” d-vitamiini? Hei sallikaa mun nauraa. Tai no, ehkä oma S-D-25-arvo kohosi n. 60:sta n. 150:aan pelkän placebon ansiosta? Popsin D3-vitskuja purkista. Täyttä typeryyttä väittää, että mikrogrammoissa mitattavaa D3-vitamiinia ei pystyttäisi laittamaan öljyn seassa kapselimuotoon 😀

  Mutta hei, hyvä tietää, että Gaia Health -sivusto on tuollaista puppua, niin ei tarvitse jatkossa kuluttaa tuohon aikaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. ”Maidon suhteen taas näyttää siltä, että tilamaidon myyminen suoraan kuluttajille maatiloilta ollaan kuluvan syyskuun jälkeen kieltämässä kokonaan. Yritän selvittää maitotiloilta, mistä tarkkaan ottaen on kyse, mitä lakeja ollaan muuttamassa ja millä perustein, ja raportoin sitten aikanaan Magneetissa artikkelissa.”

  Tätä en tiennytkään. Kiitos tiedosta, seuraan itsekin tilannetta. Vaikka olenkin tottunut juomaan kaupasta ostettua hyvin käsiteltyä maitoa, ihmettelen, jos siitä yritettäisiin tehdä ainoa vaihtoehto. Liittyykö mahdollinen lakimuutos siihen, että maitoa ei saisi myydä kuluttajille ilman käsittelyä meijerissä? Tavallaan ymmärrän tämänkin, koska sillä saataisiin varmistettua maidon puhtaus. Toisaalta se alkaa ehkä mennä jo vähän kansalaisten holhoamiseksi…

  ”Codex rajoittaa kaiken ruoan suurten elintarvikejättien myyntimonopoliksi tai kartelliksi ja pakottaa syömään vain niiden tuoteita, kieltää lähiruoan, luomuviljelyn ym.”

  Ja tämän jälkeen se ilmeisesti vaatii kuluttajia ottamaan käteensä ja otsaansa mikrosirun, johon on kaiverrettu numero 666?

  ”Se on EU:n lupa laittaa vaikka mitä myrkkyjä mihin vain.”

  Se on ennemminkin EU:n vaatimus poistaa myrkyt melkein kaikesta. Siltä osin olen kanssasi (?) samaa mieltä, että osa säännöksistä voi mennä EU:n lempilapsi-Suomessa hieman liioitteluksi. Täällä kun on niin hyvä tilanne jo valmiiksi. Täällä ei saa ruosta juuri ollenkaan käsittelyainemyrkkyjä. Esim. Saksan luomu vastaa Suomen tavallista ruokaa.

  (Jos haluaisin piruilla, väittäisin, että ainoat myrkyt ovat käsittelemättömässä lähiruoassa, johon ne ovat päässeet itänaapurien tehtaiden savupiipuista. Tästä en tosin tiedä riittävästi voidakseni väittää noin. Tunnen vain yhden mikrobiologin, joka ei uskalla syödä suomalaisia vihanneksia äsken mainitsemastani syystä. En tiedä, onko hän oikeassa vai hysteerikko. Uskallan kuitenkin itse syödä suomalaisia tomaatteja. Toivottavasti en saa tämän vuoksi syöpää.)

  ”Mutta se siis antaa luvan vain näille jäteille, joiden käsiin ja lääketeollisuuden se siirtää kaikki luontaistuotteetkin ja estää niitä muita myymästä”

  Kannatan ehdottomasti luontaistuotemyynnin siirtämistä apteekkeihin. Jos kysyt asiaa maksasairauksiin erikoistuneelta patologilta, saat saman vastauksen (ja mahdollisesti viittauksen punaiseen riisiin).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 18. Piruile pois, mutta naiiviutesi hymyilyttää. Liekö aitoa? Miksi nyt haluttaisiin muka välttämättä puhdasta maitoa, ettei vaan ole mitään riskejä, kun taas rokoteteollisuudessa riskejä ymmärretään ja todetaan ne pieniksi? Tankkimaitoa juodaan kyllä yleisesti. Tietysti tarkastuksista huolimatta voi sattua jotain, mutta joudutaanhan niitä käsittelijöitäkin tarkastamaan. Kyllä tässä ontakana iso bisnes, joka haluaa poliitikkojen päätöksellä pois pienet myyjät. Ehkäpä muukin agrnda kuin iso raha ja monopolikapitalismi.

  Mielenkiintoista, että suurtuottajat saavat kaikki myrkytkin käsiteltyä salaatinlehdistään ym.

  Lisäaineet ovat varmasti tutkittuja ja terveellisiä.Näinhän vanhat tutut tahot meille vakuttelevat. Ja kaikkea ei tarvitse edes merkata. Toivottavasti tarkastukset jatkuvat tiiviinä ja rehellisinä, että kaikki dioksiinikanat ym. löydetään ja konnankoukut.

  Jos jossain on sattunut jotain, niin siitäpä saa hyvän verukkeen viedä luontaistuotteet apteekkeihin ja antaa monopoli massamurhaajille ja globaalieliiteille. He varmaan rohmuavat tämän bisneksen ihan kansalaisia suojellakseen. Luottamuksesi rikollisten ja terroristien vetämään yhteiskuntaan on liikuttavan vakaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. onpa hyvä että Riikka Söyring kirjoittaa täällä, Uusisuomi menetti lukijansa / kommentoijansa kun vaalien myötä kielsivät vapaat kirjoitukset ja kommentit aiheista. Täältä löytyy tietoa ja uutisia suoraan ihmisiltä. Toivotaan että UusiSuomi kuivuu pois tai vaihtaa takaisin vapaaksi mediaksi.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Kyllä sitä kaikkea näkee! Uusi-Suomi ja muut oikeat sanomalehdet porskuttaa eteenpäin vielä vuosikymmeniä tai enemmänkin sen jälkeen, kun Magneetti ja sen paperiversio on rotaatiosta viimeisen kerran ulos ajettu. Näin se vain on näiden ilmaisjakelulehdyköiden karu totuus. Niiden elinkaari on lyhempi kuin suomalaisen auton.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Heppu hei! Eikös se Uusi Suomi lakannut porskuttamasta joskus 80-luvulla ja saatiin tekohengityksellä jonkunlaiseksi samannimiseksi proteesiksi muutama vuosi sitten. Mitä Magneettiin tulee, taitaa olla pian niin, että kysyntä leviääkin maanlaajuiseksi. On varmaan jo netin kautta levinnytkin kommentoijien määrästä päätellen. On tämä sen verran aktiivinen ja ajankohtainen foorumi. Menestystä lehdelle.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 19. Mielenkiintoinen kirjoitus Uudessa suomessa: http://oulalintula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62876-tuleeko-tiedosta-rikos Eurustoliitto haluaa rajoittaa tiedonsaantia syömisen lisäksi. Arvatkaapa minkä ryhmän arvostelu loppuu kokonaan , juutalaisten, islamilaisten vai kristittyjen : ) ?

  Eduskunnassa on parhaillaan käsittelyssä hallituksen esitys, joka käsittelee ”Euroopan neuvoston tietoverkkorikollisuutta koskevan yleissopimuksen lisäpöytäkirjan, joka koskee tietojärjestelmien välityksellä tehtyjen luonteeltaan rasististen ja muukalaisvihamielisten tekojen kriminalisointia, hyväksymistä ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamista sekä laeiksi rikoslain ja tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta annetun lain 15 §:n muuttamista”. Se oli aika pitkästi sanottu, ja se pitää ehkä lukea parikin kertaa, että sen paremmin ymmärtää. Lakivaliokunta on asian käsitellyt ja esittänyt lainmuutosten hyväksymistä. Eduskunta on käynyt asiaan liittyvän I käsittelyn eikä lainmuutosesityksen sisältöön tullut muutoksia. II käsittelyssä päätetään, hyväksytäänkö muutokset vai ei.

  Otetaan tähän väliin lainaus kyseisestä esityksestä rikoslain 11. luvun 10. §:ksi, joka käsittelee kiihottamista kansanryhmää vastaan: ”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.” (Lihavoinnit minun.)

  Asiaan liittyvä lainsäädäntö on jo nykyisellään monella tavalla pielessä, eikä se tällä yhtään parempaan suuntaan muuttuisi. Selvyyden vuoksi numeroin vakavimpia ongelmia.

  1. Tiedosta tulee rikos
  Tosiaan, hallitus ja lakivaliokunta ovat valmiita passittamaan ihmisiä vankilaan sen perusteella, että he levittävät tietoa. Sen lisäksi pykälässä toistuvat edelleen termit panettelu ja solvaus, joita ei nykyiselläänkään kunnolla selvitetä. Toisin sanoen laillisen teon ja rikoksen raja hämärretään niin epäselväksi, että on entistä helpompi tuomita kuka tahansa. Näin toimivat totalitääriset valtiot.

  2. Syrjimätön teko tuomitaan syrjintänä
  Juonikuvioon kuuluu, että ”rasismilla” ja ”muukalaisvihamielisyydellä” pelottelemalla saadaan jälleen kavennettua sananvapautta. Rasismi sinänsä tarkoittaa ideologiaa, jolla perustellaan ihmisyksilön rotuun perustuvaa syrjintää. Rasismi voidaan ymmärtää ideologiana tai käytännön (rotuun perustuvana) syrjintänä. Ideologiana se nauttii samanlaista mielipiteenvapautta kuin kommunismi ja keskustalaisuuskin; siitä ei tarvitse pitää, mutta demokraattisessa valtiossa se pitää silti sallia. Käytännön syrjintä sen sijaan on kielletty. Käytännön syrjintää ei voi olla tietojärjestelmissä levitetty tieto. Teot ehkä syrjivätkin, mutta niitä varten meillä on lainsäädäntöä jo muutenkin. Kuten huomataan, lainattu esitys lakitekstiksi ei edes puhu syrjinnästä, vaikka siihen esityksessä muuten viitataankin ja vaikka ääneenlausuttuna tarkoituksena on nimenomaan syrjinnän (rasismin) vähentäminen. Asiaintilan näin ollen otaksun, että todellisena päätavoitteena prosessissa on nimenomaan sananvapauden kaventaminen.

  Esimerkiksi kielletyksi tulee kertoa se tieto, että tietyt etniset ryhmät syyllistyvät tiettyihin rikoksiin muita useammin, tai se tieto, että tietynväriset kaverit menestyvät juoksukilpailuissa muita huonommin. Mielipiteet ja muut viestit ovat sitten vielä asioita erikseen. Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen -vitsit ovat kiellettyjä jo nyt. (Se, ettei niistä ole ketään tuomittu, johtunee vain siitä, etteivät niitä ole kertoneet poliittiset toisinajattelijat.) Koraani ja Raamattu saavat entistä enemmän syitä joutua kirjarovioille — nekin ovat kiellettyjä jo nyt, mutta jatkossa ne voidaan kieltää vielä useammista syistä.

  3. Rasismin käsitettä ja lakia hämärretään
  Asiaan kuuluu sekin, että rasismia itseään ei laissa määritellä. Sanalla on paha lataus ja sitä käytetään tämänkin hallituksen esityksen otsikossa, mutta vähäisessä määrin muualla. Sekin sopii osaksi kuviota. Rasismi ja sen ymmärtäminen halutaan pitää salassa, jotta sen pelotevaikutus pysyisi. Käsitteitä sotketaan korkean tason poliittisia päättäjiä myöten: esimerkiksi europidi Astrid Thors on vihjannut, että joidenkin europidien häneen kohdistama (sinänsä kylläkin asiaton) Facebook-kirjoittelu olisi rasistista. Asian sotkemiseksi entisestään keskusteluun halutaan tuoda lisää sekavia termejä kuten ”kulttuurirasismi”, ”ikärasismi” ja ”piilorasismi”.

  4. Syyllisten joukkoa lavennetaan
  Pykälään on myös lisätty fraasi ”asettaa yleisön saataville”. Käytännössä tällä tarkoitetaan internetissä linkittämistä — syyllisiksi halutaan siis muitakin kuin kiistanalaisen materiaalin varsinainen tekijä. Rinnastaen voitaisiin sanoa, että tavoitteena on tilanne, jossa uutistenlukija syyllistyy rikokseen kertoessaan, että jossain tietyssä paikassa tehdään rikoksia.

  5. Palveluntarjoajista tehdään tuomareita
  Sen lisäksi, että lakia hämärretään, sen tulkintaa halutaan sysätä entistä suuremmalle joukolle ihmisiä. Hallituksen esitykseen sisältyy lisäys lain tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta 15. pykälään: ”Kun tietoyhteiskunnan palvelu käsittää palvelun vastaanottajan (sisällön tuottaja) toimittamien tietojen tallentamisen tämän pyynnöstä, palvelun tarjoaja ei ole vastuussa tallennettujen tietojen sisällöstä tai välittämisestä, jos hän toimii viipymättä tallentamansa tiedon saannin estämiseksi: — 2) saatuaan muuten tosiasiallisesti tietoonsa, että tallennettu tieto on ilmeisesti rikoslain (39/1889) 11 luvun 10 tai 10 a §:n taikka 17 luvun 18 tai 18 a §:n vastainen.” (Lihavoinnit minun.)

  Toisin sanoen: palveluntarjoaja voi hävitää tietoa ilman tuomioistuimen päätöstä, jos tieto on ”ilmeisesti” lainvastaista. Sitä ei pykälässä sanota, kenen mielestä se olisi lainvastaista, mutta ainakaan tuomioistuinta ei tähän siis tarvittaisi. Pieneltäkin palveluntarjoajalta edellytetään laajaa laintuntemusta, vaikka tämän osaaminen olisikin vain tietotekniikassa. Mikäli palveluntarjoaja ei poista ”ilmeisesti” lainvastaista aineistoa, saattaa hän joutua itse rangaistavaksi osana ”oikeushenkilön rangaistusvastuuta”. On parempi siis poistaa poliittisten toisinajattelijoiden tekstejä ”varmuuden vuoksi”. Tästä on kyse: sananvapauden rajoittamisesta pelottelun keinoin.

  Mikä on vastaus?
  Haluaako eduskunta yhteiskuntaa, jossa tieto — ehkä joitakin ihmisiä järkyttävä tai jopa loukkaava tieto, mutta tieto kuitenkin — on kielletty? Vai otetaanko avuksi syyttäjäviranomaisen taholta tunnettu ideologia, jonka mukaan kriittisetkin ilmaukset ovat hyväksyttäviä, kunhan niitä ei ääneen lausuta? Mitä mieltä nykyisessä eduskunnassa ylipäänsä ollaan sananvapaudesta ja demokratiasta?

  Lähestyvien vaalien kunniaksi tarjoan tällä sivulla tiedon niistä puolueista ja kansanedustajista, jotka pistävät tälle hulluudelle vielä hanttiin, ja tietysti myös niistä jotka eivät pistä. Tämän teen sitten kun eduskunnan II käsittely on ollut ja mennyt. Palataan asiaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 20. Juutalaisten arvostelu setietysti loppuu. Ilmeisesti he voivat loukkaantua ihan Israelin ja sionistien arvostelusta myös. Holokaustiin liittyvät faktat tuntuvat kiusaavan ja loukkaavan tavattomasti ihan normikansalaistakin. Niin hysteerinen on henkinen tila ihmisillä’ ja alhainennoin keskimäärin. Holokaustistahan tässä lähinnä on kysymys koko laissa. Pitänee laitaa blogi kiinni, vaikka tappavathan ne ennemmin tai myöhemmin.

  Mielenkiintoinen poiminta persujen vaaliohjelmasta:

  ””Eräät viimeaikaiset ilmiöt osoittavat, että lainsäädäntöämme on kehitettävä ns. viharikoksissa ja uskonrauharikoksissa, mukaan lukien nettikirjoittelussa esiintyvät pahimmat harhaisuudet”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 21. Iha pirun pöljää touhua, elkääs tehkö näin, tehkäämme nooin, ja sit viel näin ja noi.. öh.. kuka hitsi vieköön yksittäisestä ihmisestä päättää… ei ainaskaa minua, mä kuuntelen mammaa en muita.. 😀
  No eihä tää mee ku vaa pahemmaks.. ihmiset alkaa tekee kaikkee pimeenä, laittomasti yms yms.. hiphei suomi!
  ja muutenkin koko maa…
  mm. tupakointi tullaan kokonaan kieltämään… mihinkäs se sitte johtaa??? kaikki vetää salassa… suuri joukko vetää jo pilvee salassa.. laittomasti ja sen semmosta.. 😀

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 22. ”Miksi nyt haluttaisiin muka välttämättä puhdasta maitoa, ettei vaan ole mitään riskejä, kun taas rokoteteollisuudessa riskejä ymmärretään ja todetaan ne pieniksi?”

  Olemme saastuttaneet jo yhden artikkelin kommenttiosion rokotekeskustelulla. Pidetään se siellä. Ei tuoda sitä tänne :).

  ”Tankkimaitoa juodaan kyllä yleisesti. Tietysti tarkastuksista huolimatta voi sattua jotain, mutta joudutaanhan niitä käsittelijöitäkin tarkastamaan. Kyllä tässä ontakana iso bisnes, joka haluaa poliitikkojen päätöksellä pois pienet myyjät. Ehkäpä muukin agrnda kuin iso raha ja monopolikapitalismi. Mielenkiintoista, että suurtuottajat saavat kaikki myrkytkin käsiteltyä salaatinlehdistään ym.”

  No siis on hyvin mahdollista, että olen käsittänyt codexin periaatteen väärin, mutta minun käsitykseni mukaan siinä ei puututa tuottavien yksiköiden kokoon mitenkään, vaan rajoitetaan käsittelemättömien ja vaarallisten tuotteiden myyntiä.

  ”Jos jossain on sattunut jotain, niin siitäpä saa hyvän verukkeen viedä luontaistuotteet apteekkeihin ja antaa monopoli massamurhaajille ja globaalieliiteille. He varmaan rohmuavat tämän bisneksen ihan kansalaisia suojellakseen. Luottamuksesi rikollisten ja terroristien vetämään yhteiskuntaan on liikuttavan vakaa”

  Mitähän tähänkin voisi sanoa. Monta tunnepitoista ennakkokäsitystä, joita et perustele mitenkään…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 23. Ja kun on kyseessä tällainen globaali ilmiö, on turhaa syyttää paikallisia meijereitä. Varmaan Winterkin ymmärtää ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 24. ”Pastöroitu ja homogenoitu maito aiheuttaa sairauksia ja tankkimaito on terveysjuomaa.”

  Tämä ei varsinaisesti ole erikoisalaani. Nopean selailun perusteella (CSA:ssa hakusanalla raw milk) näyttäisi siltä, että raakamaito voi sisältää haitallisia mikrobeja. Osoittamallasi sivulla taas sanotaan, että se on terveysjuomaa. Ehkä se on siltä osin terveysjuomaa, että sen kautta tuleva jatkuva suhteellisen lievä mikrobialtistus pitää immuunijärjestelmän vireessä. En tiedä. Kuten aikaisemmista viesteistäni kävi ilmi, olen sitä mieltä, että JOS codex kieltää raakamaidon, on se mielestäni vähän turhanaikaista holhousta. Minun käsitykseni mukaan näin ei ole kuitenkaan käymässä, mutta saatan olla myös väärässä. Varmoja tietoja odottelen.

  Edellisen vastauksen kohdistin lähinnä Repen kommenttiin, jonka mukaan olisin pitänyt suurtuottajia kyvykkäämpänä poistamana epäpuhtaudet salaatinlehdistä kuin pientuottajat.

  ”Ja kun on kyseessä tällainen globaali ilmiö, on turhaa syyttää paikallisia meijereitä. Varmaan Winterkin ymmärtää ?”

  Öh. En ole tainnut syyttää paikallisia meijereitä mistään.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tankista suoraan asiakkaalle maidon myynti on tehty byrokraattiseksi ja hankalaksi, pitäisi etukäteen maajussin tietää kuinka paljon myy ja kenelle.
   Näin oli asia kun viimeksi kyselin mahdollisuutta ostaa maitoa tilalta.

   En tiedä viimeisimpiä pykäliä, joko hygieniasyihin vedoten on kielletty maidon myynti suoraan tankista
   kokonaan.

   En tiedä onko purkkimaitoon verrattuna sen terveellisempää, teoriassa ainakin pesu- ja desinfiointiainejäämät ovat pienempiä suoraan tilalta ostetussa.
   Maito on tietysti rasvaisempaa eikä sitä ole pastöroitu eikä homogenoitu.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Soitin tutulle maidontuottajalle, ei ole estettä maidon myynnille tilalta nykyään, ellei sitten tosiaan ole tulossa muutoksia hygieniapykäliin.
    Tuo ensinmainittu este oli vuosien takainen maitokiintiöpykälien liian tiukkapipoinen tulkinta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 25. Juha Keränen,

  en ole vielä saanut tolkkua tähän maitoasiaan. Täytynee maanantaina ottaa virastokierros ja tosiaan koittaa selvittää, mistä on kyse.

  Tosin kokemuksesta tiedän, että virastotkaan eivät aina ole selvillä kaikista EU:sta tulevista määräyksistä heti. Niitä tulee niin paljon.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tämän päivän Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti asiasta.

   Ei tunnu olevan EU:sta päin mitään tulossa, mutta kotimaisen asetuksen tulkintaa ollaan muuttamassa.

   Näyttäisi että käytännössä yli 2500kg vuodessa suoraan myyviltä tiloilta vaadittaisiin mahdottomia
   hygienian suhteen.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 26. Valio tietää, että jos tätä hommaa ei lopeteta alkuunsa, kohta ihmiset ostavat maitonsa suoraan tiloilta tai ainakin liian monet

  http://www.tamperelainen.fi/Uutiset/Paikallisuutiset/Paauutiset/Ahlmanin-Maitobaaria-uhkaa-lakkautus

  Kummasti ne arlat ja valiot määräävät siitä, miten politiikkaa tehdään. Surkeaa. Ja Vanhanenkin määrää jopa siitä, mitä tavarataloissa myydään. Hän on Valion mies.

  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=180065&tstart=0

  ”Maitobaarista myydään suoraan asiakkaiden astioihin vuodessa yli 20 000 litraa maitoa. Maidon laadusta pidetään erittäin hyvää huolta omavalvonnalla ja eläinten hyvinvoinnista huolehtimalla. Maitobaari on hyväksytty elintarvikehuoneistoksi ja siellä noudatetaan tarkkaa hygieniaa ja omavalvontaa. Jos asetus menee tällaisenaan läpi ja astuu voimaan 1.9.2011 on maitobaari lain mukaan suljettava.

  Samoin käy Vantaalla kun Luomutila Bisa Sotungissa joutuu lopettamaan maidon myynnin.

  Vastustakaa asetuksen läpimenoa tässä muodossa! Siinä pitää olla säädös toimintatavasta ja valvonnasta silloin, kun myynti ylittää 2500kg. Tämä on mahdollista jo nykyisin elintarvikehuoneistoksi hyväksymisen jälkeen.

  Nyt kaikki terveellisen tilamaidon kannattajat liikkeelle!!! Tilamaidon myynti saattaa todellakin loppua ensi syyskuussa, mikäli valmisteilla oleva asetus menee maa- ja metsätalousministeriössä läpi.

  Tässä linkkinä maa-ja metsätalousministeriön lähettämä lausuntopyyntö siinä mainituille tahoille sekä kyseinen asetusluonnos:

  http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakir…Lausuntopyynt%…

  Käytännössä tilamaitoa saisi myydä vain vajaa 7 litraa päivässä, mikä on naurettavan pieni määrä. On aivan uskomatonta että näin taas ajetaan entistä ahtaammalla olevat maidontuottajat enemmän maan rakoon ja ennen kaikkea suomalainen maatalous. Lienevätkö Valion ja ArlaIngmanin kätyrit pelästyneet kun ovat huomanneet maitotilallisten saavan enemmän rahaa, kun he myyvät maitoa suoraan kuluttajille kuin mitä he saavat myydessään maidon meijereille.

  Ehkä eniten tässä suututtaa myös se, että kohta tässä maassa ei saa enää vapaasti valita mitä syö, juo ja tekee.

  Facebookissa on perustettu ryhmä Tilamaidon puolesta. ”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 27. http://areena.yle.fi/video/1298845154252

  Ylen ykkösdokumentti. Terveys lautasella. Puhetta torjunta-aineista, hyönteismyrkyistä, niiden jäämistä. kuka niitä valvoo? Kuka on määritelly sallitut torjunta-aine jäämät? Miksi teollisuuden antamat toksikologiset tiedot ovat salaisia jne
  Miten kemikaalicocktail vaikuttaa terveyteemme?

  Codex alimentarius myös esillä.

  Suomenkielinen tekstitys

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Mielenkiintoisia aiheita.
   Erityisesti väitteet kemianteollisuuden ja viranomaisten välisistä kytköksistä.

   Valitettavasti oli kovin yksipuolista julistusta.
   Kaikki kemikaalit näyttivät olevat pahasta.

   Lopuksi käytiin Intiassa ihailemassa terveitä ja hoikkia ihmisiä tuottamassa luonnonmukaista
   ruokaa.
   Surkeimmalla ja köyhimmällä maaseudulla jossa ollaan hoikkia, kun on nälkä ja työ raskasta.
   Syöpää ei ole koska ihmiset kuolevat nuorina ja eipä ole lääkäreitäkään diagnoosia tekemässä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 28. ”Ruokateollisuus kiertää E-numeroiden merkitsemistä elintarvikepakkauksiin, kirjoittaa Yle Uutiset.

  Elintarviketeollisuusliiton tutkimus- ja lainsäädäntöosaston johtaja Seppo Heiskanen kertoo, että esimerkiksi kasvi- ja marjauutteita käyttämällä E-koodeista päästään eroon.

  – Mutta yleensä tuodaan ihan sama kemikaali toisessa muodossa luonnonmateriaalin mukana tähän lopputuotteeseen, Heiskanen sanoo.

  – Makkarassa glutamaatti voidaan korvata hiivauutteella, joka ei koskaan ole ennen ollut siinä tuotteessa. Silloin ihmiset katsovat, että onpa tää hieno tuote kun ei ole E-numeroa. Kyllä silloin liikutaan jo lähellä ihmisten huijausta

  E-numero katoaa myös siten, että pakkaukseen kirjoitetaan lisäaineiden, kuten soijalesitiinin ja ksantaanikumin nimet kokonaisina.”

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109832-yle-nailla-tempuilla-ruoan-e-koodit-katoavat-%E2%80%93-%E2%80%9Dlahentelee-huijausta%E2%80%9D

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kun E-numerot tulivat, valitettiin sitä että enää ei pakkauksessa lue mitä ne oikeasti sisältävät.

   Nyt kun E- numeroiden sijaan on alettu käyttää aineiden oikeita nimiä, kiukutellaan että nyt taas yritetään huiputtaa.

   No, kieltämättä varmaan teollisuudella on tuokin ollut mielessä kun E- aineet ovat muodostuneet myrkyn synonyymeiski.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 29. Ken IsoMagneettia lukee, hän saa heittää hyvästit terveelliselle ja iloiselle elämälle. Edessä on vain loputon murehtimisen suo. Se alkaa sopivasti soisesta maastamme ja jatkuu Euroopan halki Afrikkaan ja muihinkin maanosiin ilmastoa unohtamatta. Erityisesti Kansainvälisen valuuttarahaston ja ministeri Kataisen rahoittama ja osin tuottama ruoka on myrkkyä koko maapallolla ja kaikille sen ihmisasukkaille. Hirmuiset diktaattorit tosin eivät sitä syö, joten pysyvät hengissä, kunnes heidät ammutaan. Heidän ravintonsa saapuu erikoislennoilla kaikista ydinaseita omistavista valtioista.

  Maailman ehkä pelastaa joukko epäilijöitä, jotka tietävät Totuuden kahlattuaan läpi noin 1500 erilaista maailmalla tuotettua julkilausumaa tai tutkimusta tai muuta sellaista. Tällainen aineisto tiivistyy kätevästi parille A4 -liuskalle.

  Lapset…tuliko tänään Aku Ankka? Missä se on?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Itse näen asian toisin. Vaikka tieto lisääkin tuskaa, niin pitäisikö se jättää pimentoon?

   Olen toki itsekin tavattoman pettynyt siitä, että virallisesti tuotettuun tietoon ei voi luottaa sitäkään vähää, mitä amatöörien täällä tuottamaan tekstiin. Vie tosi paljon aikaa ja energiaa selvittää, mikä on turvallista ja mikä ei, mutta sen pohjalta voi tehdä omat valintansa.

   Sanoisin että täällä tuodaan esille puutteellisesti käsiteltyjä näkökulmia, eikä kukaan sinänsä tuputa kenellekään mitään. Journalismin taso on heikentynyt niin paljon, että se vaatii tämän kaltaista sparraamista.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 30. Oikeasti juuri media ja poliitikot opettavat, että pitöisi koko ajan murehtia pian tulevaa maailmanloppua. Pitäisi koko ajan ajatella, kuinka ihminen on muka saanut aikaan ilmastonmuutoksen ja eliölajeja kuolee kiihtyvällä vauhdilla myös ja kuinka maailmassa on liikaa ihmisiä ja että luonto on arvokkaampi kuin ihminen (siis se muu luonto) ym ym.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Hyvä Konsta! Asiaa!! Vielä ehtii adressiin nimensä pukata, ennenkö EU kieltää adressit. Sehän on suunnitelmissa ja valmisteltunakin melko pitkällä. Pienet on vaikutusmahdollisuudet tavallisella pulliaisella, mutta tuo adressiin nimen laittaminen meinaa sentään jotain ja se kannattaa levittää ketjukirjeenä kaikille fb-kavereille.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 31. Kaikki luomuttomat tuotantoeläimet Suomessa ruokitaan geenimanipuloidulla rehulla, joten raakamaito ei ole terveellistä, koska se ei ole luomua. Kummallista, että tästä ei puhuta missään mediassa. Kaupassa pitäisi siis myydä LUOMU RAAKAMAITOA.

  Geenimanipuloidusta ruoasta:
  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=79

  http://www.huffingtonpost.com/2010/01/12/monsantos-gmo-corn-linked_n_420365.html

  http://www.naturalnews.com/025287.html

  Kaikissa eläinkokeissa eläimet ovat saaneet kasvaimia, syöpää, tulleet hedelmättömiksi geenimanipuloidulla ruoalla jne. Googlettakaa, niin lisää löytyy.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 32. Eipä ole tämänkään jutun ennustus toteutunut..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 33. ”jeesjees” , muka vuos sitten kirjoitettu, in my ***.. -minne se linkki siihen adressiin tosta jutusta meni? D:

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat