DCA-sopimus allekirjoitettiin – Yhdysvallat miehittää Suomen

Sopimusta perustellaan Venäjän muodostamalla “uhalla”, jolla väitteellä ei ole ollut tähän päivään saakka mitään todellisuuspohjaa. Päinvastoin kysymyksessä on Yhdysvaltojen valmistautuminen Venäjän sotilaalliseen häirintään, ja suoranaiseen hyökkäykseen, missä Suomi alistettaisiin käymään proxy-sotaa Washingtonin puolesta Venäjää vastaan. Tähän viittaa se, että yhdysvaltalaisilla joukoilla on valmiit puolustussuunnitelmat Suomen “puolustamiseksi”, mikäli venäläiset hyökkäisivät Suomeen. Transatlanttinen liittouma tarvitsee siis vääränlipun operaation Venäjää vastaan, mikä toimisi provokaattorina federaation suuntaan.

DCA-sopimuksen myötä Yhdysvallat saa käyttöoikeuden 15 sotilasalueeseen Suomessa. Asiaa perustellaan julkisuuteen puolustuksellisena valmiutena, vaikka todellisuudessa kyse on maailmanpoliittisen sotilaallisen vallan vahvistamisesta Euroopassa ja laajemmin myös poliittisen Itä-, Kaakkois- ja Etelä-Aasian suuntaan, ja tietysti myös suomalaisten kustannuksella.

Sopimuksen nojalla Yhdysvaltojen asevoimat saavat Suomessa oikeuden käyttää 15 eri sotilasaluetta ja sitoutuu Suomen “puolustamisen vahvistamiseen”. Oikeus käyttää Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien sotilaskohteita, mukaan lukien useita keskeisiä ilmavoimien tukikohtia kuten esimerkiksi Lapin lennosto Rovaniemellä sekä Karjalan lennosto Siilinjärvellä. Lisäksi yhdysvaltalaiset merivoimat aloittavat Upinniemen tukikohdan käyttämisen Kirkkonummella, ja maavoimien esiintyminen lisääntyy Niinisalon varuskunnassa Kankaanpäässä. Lisäksi tiloja ja alueita on varattu esimerkiksi Tampere-Pirkkalan, Satakunnan lennoston lentotukikohdasta, Tammelan varastoalueelta, Jyväskylä-Tikkakosken, Ilmasotakoulun lentotukikohdasta jne.

DCA-sopimuksessa on sovittu aseiden varastoinnista. Yhdysvaltalaiset joukot saavat kuljettaa, varastoida ja säilyttää sodankäyntivälineistöä, sotatarvikkeita ja sotakalustoa sovituilla alueilla ja määrätyissä varastoissa. Tämä mahdollistaa myös panssarien, hävittäjien ammuksien sekä ohjuksien sijoittamisen Suomeen.

Tietty määrä yhdysvaltalaisia sotilaita sijoittuu jatkossa pysyvästi Suomeen. Tätä perustellaan sillä, että yhdysvaltalaiset vartioivat sekä huoltavat kalustoaan itse.

Ydinaseiden sijoittamisesta sopimuksessa ei puhuta. Suomi ei kuitenkaan ole tehnyt NATO-, eikä DCA-sopimukseen mitään rajauksia ydinaseiden suhteen.

Valtamedioissa kirjoitetaan, että maailman mahtavin sotilasmahti ja Suomi sopivat pelisäännöistä ja käytännöistä, joilla yhdysvaltalaisjoukot pääsevät toimimaan Suomessa mahdollisimman sujuvasti. Luonnollisesti tämä tapahtuu paljon puhuttua Venäjän “uhkaa” vastaan.

Venäjä ei ole muodostanut uhkaa sotilasliittoutumalle eikä liittouman jäsenmaiden turvallisuudelle eikä ensinkään Suomen turvallisuudelle. Huomattakoon, että tähän Ukrainan sotilaalliseen tukemiseen Venäjää vastaan on myös Suomi fanaattisesti osallistunut, jo ennen laitonta sekä vaarallista Suomen NATO-jäsenyyttä.

Venäjä olisi paremminkin mahdollisuus Euroopalle, ja mukaan lukien Suomelle. Ennen kuin maamme katkaisi diplomaattiset ja taloudelliset suhteensa Venäjään, Suomella oli perinteisesti hyvät kahdenväliset suhteet, ja niiden ylläpitäminen olisi ollut kaikkien osapuolten etu tulevaisuuttakin ajatellen. Miksi Suomessa ei ole älytty hyödyntää Venäjän suunnatonta markkinapotentiaali, vaan sitä vastoin virallinen Suomi on syössyt maansa kansalaisineen taloudelliseen perikatoon ja hengenvaaraan NATO-jäsenyyden sekä nyt solmitun DCA-sopimuksen myötä?

Yllä sanottuun kysymykseen on helppo vastata. Suomen poliittiset valtaapitävät, ja varsinkin kokoomuksessa on sitouduttu vahvistamaan Washingtonin maailmanjärjestyksen hegemoniaa. Suomen maanpetoksellinen poliittinen kuona tekee tämän silti, vaikka he ehkä ymmärtävät sen merkitsevän maamme ajautumista verisen sodanjalkoihin.

Tähän lopuksi lienee syytä esittää Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausunnot viime sunnuntain Venäjän median haastattelussa, jossa hän totesi, että Helsingillä ja Moskovalla ei ole ollut keskenään minkään kaltaisia todellisia ongelmia vuosikymmeniin – mutta nyt niitä kyllä muodostuu.

Venäjä suunnittelee vastaiskuna Yhdysvaltain johtaman sotilasliiton laajentumiseen luoda kokonaan uuden Leningradin sotilaspiirin. Luonnollisesti nämä uudet joukot sijoitetaan Leningradin alueelle ja maan luoteisosaan, missä sijaitsee Pietarin kaupunki.

Markku Juutinen

Lähteet

Reuters (12/2023). Finland to sign defence pact with US. Saatavina: https://www.reuters.com/world/finland-sign-defence-pact-with-us-2023-12-14/

Svenska yle (12/2023). Syndalen i Hangö ett av övningsområdena – USA får tillgång till femton baser i Finland – Politik. Saatavissa: https://svenska.yle.fi/a/7-10047365

MTV3-uutiset (12/2023). Kommentti: Suomi maksimoi turvallisuutensa USA-yhteistyöllä, mutta kuinka pitkälle se menee? Saatavissa: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-suomi-maksimoi-turvallisuutensa-usa-yhteistyolla-mutta-kuinka-pitkalle-se-menee/8840112#gs.1s6v6t

RT News. Saatavina: https://www.rt.com/russia/589228-finland-nato-putin-response/

4 kommenttia

 1. Presidentinvaalit on uusittava.

  Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa ehdokkaille siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

  Ehdokkaille kerrottiin näin:

  Ehdokashakemukset piti toimittaa Helsingin vaalipiirilautakuntaan viimeistään tiistaina 12. joulukuuta.

  Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

  Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se voi vaikuttaa vaalitulokseen.

  Presidenvaalit pitää siksi uusia.

  Vertaa korkeimman oikeuden ennakkoratkaisu KHO:2009:39.

  Kannattaa muuttaa Venäjälle, jos haluaa maassa jossa järjestetään rehelliset presidenvaalit.

  KHO:2009:39

  2.5 Johtopäätös

  Kun otetaan huomioon edellä mainitut puutteet kotiin lähetetyssä ilmoituskortin liitteenä olleessa sanallisessa sähköisen äänestyksen ohjeessa sekä toimintovirhe sähköisessä äänestysjärjestelmässä, valmistelussa tehdyt toimenpiteet ovat olleet kokonaisuutena tarkasteltuina lainvastaisia. «Vaalit» on toimitettu virheellisessä järjestyksessä. Kun vielä otetaan huomioon rekisteröitymättömien tapahtumien määrä, virheellisyydet ovat ilmeisesti saattaneet vaikuttaa vaalien tulokseen. Virheellisyydet ovat tyypiltään sellaisia, että vaalien tulos ei ole oikaistavissa. Tämän vuoksi «vaalit» on määrättävä uusittaviksi.

  Kauniaisten kaupungin keskusvaalilautakunnan on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin uusien kunnallisvaalien toimittamiseksi.

  https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2009/200900899?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=vaalit

  Lisäaikaa kannattaja­korttien keräämiseen saanut Paavo Väyrynen: ”Tiukkaa tekee”
  Väyrysen on saatava 20 000 kannattajakorttia kasaan keskiviikkoon mennessä mieliäkseen presidenttiehdokkaaksi.

  VALITSIJAYHDISTYKSEN kautta presidenttiehdokkaaksi pyrkivä konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kertoi sunnuntaina, ettei ole vielä saanut kokoon riittävästi kannattajakortteja ehdokkuutta varten.

  Takaraja 20 000 kannattajakortin täyteen saamiseen on keskiviikko 20. joulukuuta. Väyrynen ei kerro, kuinka paljon kortteja tarkalleen puuttuu.

  Ehdokashakemukset piti toimittaa Helsingin vaalipiirilautakuntaan viimeistään tiistaina 12. joulukuuta. Väyrynen jättikin tuolloin ehdokashakemuksen ja pinon kannattajakortteja tarkastettavaksi, mutta kortteja ei silloin ollut kasassa riittävää määrää.

  Hakemuksia on kuitenkin mahdollista täydentää siihen asti, kunnes vaalien ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Tällä menettelyllä Väyrynen saikin itselleen reilun viikon lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010064444.html

  Plusääni(17)Miinusääni(2)
 2. `Kasvaa riski, että` ,,,

  `Sota on raakaa ja ratsuväki julmaa`!

  Eilen: `Kasvaa riski, että Yhdysvallat vedetään mukaan`! (Joe Biden)

  Selkokielellä sanottuna: `Kasvaa riski`, että Suomi vedetään mukaan!

  Tämä ei ole mikään ilouutinen Suomelle, Baltian maille eikä Puolalle, koska riski, että Yhdysvallat vedettäisiin mukaan, on olematon. Se ei ole edes mahdollisuuden rajoissa.

  Yhdysvallat toimii yllyttäjän roolissa niin kuin aina ennenkin, eikä se suinkaan lähde sotarintaan maailman voimakkainta ydinasevaltaa vastaan. Miksi lähtisi ,,, mitä helvetin intressejä sillä olisi Suomessa ,,, muuta kuin yritys heikentää Venäjää?

  Joe Biden & kabinetti totesi jo hyvän aikaa sitten, että: Me emme käytä ydinaseita, mikäli meidän maahamme ei hyökätä. Näin ollen Suomi ei ole minkäänlaisen ydinsateenvarjon suojassa.

  Ex. presidentti Barak Obaman aloittama uusi sotadoktriini sisälsi mm. seuraavan ajatuksen: Jos me saamme Pohjoismaat mukaan, niin meidän ei tarvitse tehdä mitään. Obaman toive on toteutunut, eikä heidän tarvitse tehdä enää mitään.

  Myötäriskin Yhdysvaltain puolesta ottaneet Suomi, Baltian maat ja Puola tulevat vastaamaan omista valinnoistaan. Tämä koskee erityisesti Suomea, josta ilkutaan kaikkialla, kuinka Suomi on etulinjan maa. `Kasvaa riski`, että Suomelle käy erittäin huonosti.

  `Kasvaa riski, että` venäläisen diplomaatin Michail Uljanovin toteamus: `Suomi kärsii ensimmäisenä`, toteutuu. Uljanovin sanoma ei sisällä minkäänlaista uhkausta niin kuin se on siksi tulkittu, vaan se on toteamus. Tämä on sodan geopolitiikan ja -strategian raakaa realiteettia.

  Yhdysvallat tulee käyttämään erityisesti suomalaisia ja sitten balttialaisia ja puolalaisia kehoja; käsiä ja jalkoja konfliktissa Venäjää vastaan. Tämä toteutuu sillä erotuksella aikaisemmasta, että nyt ei ammuta räkäpäillä niin kuin Ukrainassa, vaan kovilla.

  Ympäri maailmaa, korkean tason poliittiset toimijat, ovat ihmetelleet: Miksi Suomi luopui puolueettomuudestaan?

  Miksi Suomi valitsi puolensa kahden suurvallan välillä, eikä toiminut sovittelun siltana näiden kesken, jolloin se olisi ollut kunnioitettavassa asemassa molempien suurvaltojen näkökulmasta katsottuna. Miksi se menetti ehdoin tahdoin neuvotteluasemansa?

  Ei voi kuin ihmetellä Venäjän korkeimpia päättäjiä kuten Putin, Lavrov, Medvedev jne. Näillä miehillä täytyy olla lehmän hermot, koska paineensietokyky on jotakin aivan omaa luokkaansa. Heidät on ajettu tilanteeseen, jossa he eivät haluaisi olla.

  He ajavat jaloja päämääriä kuten kansainvälistä rauhaa ja kansojen suvereniteettia. He haluaisivat tehdä maailmankauppaa ja olla siunauksena kansoille – myös Suomelle. Sitä ei sallita!?

  Tajuattekohan te suomalaiset poliitikot missä te olette mukana?

  Saattaa se Pietari tuolla taivaan portilla kohta ihmetellä: Mitä ihmettä tuolla maan päällä onkaan tapahtunut, täällähän on miljoona suomalaista jonossa!

  Lähteet:

  Ensin uho, sitten tuho ,,, näinhän se on aina mennyt. Eivät suomalaiset poliitikot ole tästä poikkeus.
  https://imgix.ranker.com/list_img_v2/11263/2591263/original/benito-mussolini-death-photo?fit=crop&fm=pjpg&q=80&dpr=2&w=1200&h=720

  `Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalla sekä aktiivisella ja ennakoivalla diplomatialla vahvistetaan turvallisuutta Suomessa ja lähialueillamme niin kansallisin toimin kuin kansainvälisellä yhteistyöllä`.
  Tässä on odotettu selonteko Suomen turvallisuus­politiikasta – lue sanasta sanaan.
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008749994.html

  `Joe Bidenilta suoraa puhetta Vladimir Putinista: ”Kasvaa riski, että Yhdysvallat vedetään mukaan`.
  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/joe-bidenilta-suoraa-puhetta-vladimir-putinista-kasvaa-riski-ett%C3%A4-yhdysvallat-vedet%C3%A4%C3%A4n-mukaan/ar-AA1meAKf?ocid=msedgdhp&pc=LCTS&cvid=810af56bf14547d6851444880abc1889&ei=40

  Plusääni(16)Miinusääni(1)
 3. Ydinaseiden kohtuukäyttö.

  DCA-skenaario johon tulisi varautua!

  `Parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä`!

  Lähitulevaisuudessa rauha Ukrainassa on epätodennäköistä, mutta konfliktin eskaloituminen muihin valtioihin on mitä todennäköisintä.

  `Atomipommin pelko, joka on läsnä kahdennenkymmenennen vuosisadan toisella puoliskolla, on kadonnut. Ydinaseet on poistettu yhtälöstä. Käytännön johtopäätös on selvä: tällaista Venäjän vastausta ei tarvitse pelätä. Tämä on erittäin vaarallinen väärinkäsitys` (Sergei Karaganov).

  Ukrainan kriisin nopeutettu päättäminen saattaisi estää sen laajenemisen muihin valtioihin. Venäjän johto on nyt haastavan valinnan edessä, koska tässä on se vaara, että Venäjä kohtaa Espanjan sisällissotaan (1936 – 1939) verrattavan tilanneen, jolloin paikalle kokoontuu monikansallisia joukkoja. Nyt meneillään olevaa tilannetta voitaisiin pitää WWIIIn esinäytöksenä.

  Kysymys ei ole Ukrainasta sinänsä, koska suuremmassa kuvassa Ukraina on pelkkä kuriositeetti. Kysymys on länsivaltioiden sodasta ja varustautumisesta Venäjää vastaan sekä lännen jatkuvasta tuesta Kiovan juntalle. Yhdysvaltojen vetämän konklaavin pakottaminen strategiseen vetäytymiseen saattaisi antaa ensin Kiovan banderisteille sitten muille onnensa onkijoille lopullisen iskun.

  Ukrainan integroituneet nationalistit ovat syrjäyttäneet Ukrainan kansallisen armeijan. Ulkoa ohjattu Ukrainan denatsifikaatio ja demilitarisaatio ruokkisi tehokkaasti katkeroituneita äärinationalistisia aineksia. Se herättäisi vain anarkistisen siiven, jonka uudelleenohjelmointi kestäisi ties kuinka kauan.

  Kansallisen armeijan sotilasvallankaappaus Ukrainassa tai ainakin sen tukeminen voitonpäivän jälkeen voisi onnistua, koska se olisi silloin heidän (ukrainalaisten) sisäinen asiansa. Tosin tämä ratkaisu johtaisi Ukrainassa veriseen sisällissotaan, mutta regiimin vaihto olisi varmaa.

  Ikävä kyllä, mutta: `Silloin toisen käsi on toista vastaan`, ennuste toteutuisi Ukrainassa, jolloin loppupelissä se johtaisi Ukrainan pilkkomiseen pääosin venäläis-, puolalais, ja unkarilaisalueisiin. Ukrainasta jäisi jäljelle ainoastaan piskuinen pittoreski alue Kiovan ympärille, jossa kukonlaulu kuuluu rajalta rajalle.

  Itsetunnon anemiaa poteva Eurooppa kantaa Yhdysvaltain rautaista iestä harteillaan, eikä se älyä riisua sitä niskoiltaan. Ilman Venäjää Eurooppa ei ole mitään. Tämän Yhdysvallat tiedostaa lyödessään kiilaa EUn ja Euraasian Unionin väliin. Yhdysvaltain/EUn tilannetta voisi verrata sadistin ja masokistin väliseen otteluun, jonka lopputulos on säälittävä ja ennalta arvattava. Yhdysvallat käy sotaa ilman sodanjulistusta Eurooppaa vastaan, eivätkä eurooppalaiset näytä edes huomaavan sitä, tai ainakin he ovat ummistaneet silmänsä.

  `Venäläiset ovat todellisia eurooppalaisia, mantereen länsiosa on vain eksynyt` (Karaganov).

  Sitä mukaa kuin Eurooppa on asettanut rajoitteita Venäjälle, se on menettänyt asemaansa maailmanpolitiikassa ja -kaupassa. Samoin on laita Euroopan sisäisen koheesion – Euroopan yhtenäisyys on hajoamassa. Lisäksi Yhdysvallat jättää Ukrainan sodan vetovastuun Euroopalle. Tämä on kestämätön tie Euroopalle. Rauhasta he eivät mainitse halaistua sanaa!

  Koko Euroopan johtava kaaderi on erotettava ja aloitettava alusta. Euroopan komissio on vitsi, koska se on vaaleilla valitsematon Yhdysvaltojen rajapinta. Mistään demokratiasta ei ole tietoakaan.

  Proxy-sodassa käytettävien länsiaseiden määrä ja laatu ovat lisääntyneet Ukrainassa päivä päivältä. Yhdysvallat liittolaisineen kasvattavat huomaamatta Venäjän sietokykyä voimistamalla asteittain sotilaallista läsnäoloaan kauttasodassa Ukrainassa – sammakkovertaus. Tämä on strateginen petos.

  Venäjä voi hyvinkin siirtyä aloitteen tekijäksi siirtymällä `aktiiviseen puolustukseen`. Venäläinen politiikan tutkija, Sergei Karaganov, joka johtaa Vitali Šlykovin perustamaa ulko- ja puolustuspolitiikan neuvostoa on esittänyt ajatuksia Venäjän suuremmasta roolista konfliktin ratkaisuun.

  Kuvassa Sergei Karaganov.
  https://metro.co.uk/wp-content/uploads/2023/06/SEC_160176782-76cb.jpg?quality=90&strip=all

  Mikäli Ukrainan konflikti jatkuu nykyisellään, se päättyy täydelliseen katastrofiin koko ihmiskunnalle. Tämä on vaarallinen kehitys. Ilman metaforaa: Venäjän missio on pelastaa koko maailma suurelta katastrofilta. Jos hyvät eivät tee mitään niin pahat saavat voiton!

  Tuskinpa monella on deluusioita siitä, etteikö ydinaseita käytettäisi jatkossa sekä laajasti ,,,

  `Kauhu (ääni) ja kuoppa (hävitys episentrissä) ja paula (ydinlaskeuma) on edessäsi, sinä maan asukas. Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan. Sillä korkeuden akkunat aukenevat ja maan perustukset (מוסדה = mowcadah = perustukset, asetukset) järkkyvät` (Jes 24:17-18).

  ,,, että paikallisesti mm. Jordaniassa.

  Kauhu ja kuoppa ja paula on edessäsi, sinä Mooabin asukas, sanoo Herra. Joka pakenee kauhua, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan` (Jer 48:43-44).

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Kingdom_of_Moab_830_map-pt.svg

  `Oppimaton` galilealainen kalastaja julisti (1. – 2.) lähes 2000-vuotta sitten fissioreaktiosta, joka on ydinfysiikan ilmiö. Samalla hän tuli paljastaneeksi myös fissiossa käytettävän polttoaineen – uraanin (1. – 2.) sekä atomin ytimen halkaisemisen.

  1.`Silloin taivaat (ουρανος = ouranos = uranus = uraani) katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat (atomin ytimen halkaisu), ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat` (2 Pie 3:10).

  2.`Jonka voimasta taivaat (ουρανος = ouranos) hehkuen hajoavat ja alkuaineet (στοιχειον = stoicheion = ensimmäinen periaate, alkeet) kuumuudesta sulavat` (2 Pie 3:12).

  Kipinä laajempaan sotaan voi hyvinkin iskeä jostakin näennäisesti mitättömästä, mutta tulenarasta paikasta kuten Transnistriasta ja roihahtaa ilmiliekkiin jossakin muualla kuten Iranissa.

  Uutissanoma Tanakin kolmannen pääosion Ketuvimin yhdeksännestä kirjasta:

  1.)`Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen kanssansa. Ja Pohjan kuningas käy tämän kimppuun vaunuilla ja ratsuilla ja monilla laivoilla, hyökkää hänen maihinsa, tulvana leviten niiden ylitse` (Dan 11:40). (Babyloniassa n. 500 ekr.)

  Edellinen lukutapa 1.) on suomenkielisestä Raamatusta 1933/38. Jälkimmäinen 2.) on englanninkielisestä Kuningas Jaakon käännöksestä.

  2.)`And at the time of the end shall the king of the south push at him: and the king of the north shall come against him like a whirlwind (שער = sa`ar = pyörretuuli, myrskyisä), with 1.) chariots (רכב = rekeb = vaunut), and with 2.) horsemen (פרש = parash = ratsumies, sotahevonen), and with many 3.) ships (אניה = oniyah = laivasto, alukset); and he shall enter into the countries, and shall overflow and pass over` (Dan 11:40).

  Etelän kuningas näyttää tekevän aloitteen, johon Pohjan kuningas vastaa. Tapahtuma-aika on `aikojen lopussa` eli aikakausien täyttymisen (`elon aikana`) tienoilla.

  Seuraavasta linkistä voi havaita kuinka Etelän kuningas on linnoittautunut Persian- ja Omaninlahden vastarannalle tähtäimenään invaasio Iraniin. Vastatessaan Etelän kuninkaan interventioon Iranissa Pohjan kuningas iskee 1.) maalta, 2.) ilmasta ja 3.) mereltä. Vastahyökkäystä on osuvasti kuvattu `rajuilmaksi`, jota ei voida pidätellä.

  Mutta ennen kuin Pohjan kuningas nousee `pohjan periltä` ja keskittyy Lähi-itään täytyy välit Kiovan kanssa selvittää. Alkaa armoton rumputuli, jota seuraa hiljaisuus ja sitten suurhyökkäys. Tässäkin tapauksessa Pohjan kuninkaan rooli on varustautuminen ja liittolaistensa varustaminen.

  Etelän kuninkaan tukikohdat (Yhdysvallat liittolaisineen).
  https://www.americansecurityproject.org/wp-content/uploads/2020/01/usmiddleeastbases.jpg

  Pohjan kuninkaan tukikohdat (Venäjä liittolaisineen).
  https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-18eb3aac1ca39c47f4603f1f73caebe9-pjlq

  Pohjan kuningas hyökkää myös Kaspian- ja Mustameren välisellä alueella sekä Syyriassa sijaitsevista tukikohdista käsin Israeliin ja Egyptiin.

  `Hän (Pohjan kuningas) hyökkää myös Ihanaan maahan (Israeliin), ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa (nyk. Jordanian alueita). Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä.` (Dan 11:41-42).

  Muinaiset Edom, Mooab ja Ammon (nyk. Jordaniassa).
  https://kdmanestreet.files.wordpress.com/2016/06/jordan.gif?w=584

  `Mutta sanomat 1.) idästä ja 2.) pohjoisesta säikähdyttävät häntä, ja hän lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia ja vihkimään heitä tuhon omiksi` (Dan 11:44).

  1. `Sanomat idästä`: Nousevan auringon maan koalitio Japanin johdolla.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Map_of_US-Japan_Alliance.png

  2. `Sanomat pohjoisesta`: DCA-maat; Viro, Latvia, Liettua ja Puola sekä heidän takuumiehensä Ruotsi ja Suomi aloittavat hyökkäyssodan Yhdysvaltain yllyttäminä Venäjää vastaan.
  https://nordregio.org/wp-content/uploads/2023/04/NATO_countries_final-for-webb-scaled.jpg

  `Suomi – etulinjan maa`!? Voi taivas minkä arviointivirheen he ovatkaan tehneet! Ollessaan sidottuna etelän sotaretkeen Pohjan kuningas kuulee huolestuttavia sanomia selustastaan ja kääntyy: `Hän (Pohjan kuningas) lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia (רב = rab = paljon, runsaasti, suuresti) ja vihkimään heitä tuhon omiksi` (Dan 11:44).

  -`Onks Viljoo näkyny ,,, `?
  -`Tuossa se vielä eilen ,,, `.
  https://i.pinimg.com/736x/d9/b4/4b/d9b44bfda7ecadd965aae20d870237a1–old-mans-shadows.jpg

  Sergei Karaganov: Käyttämällä ydinaseitaan Venäjä voisi pelastaa ihmiskunnan maailmanlaajuiselta katastrofilta.
  https://www.rt.com/russia/578042-russia-nuclear-weapons/
  Sergei Karaganov: Käyttämällä ydinaseitaan Venäjä voisi pelastaa ihmiskunnan maailmanlaajuiselta katastrofilta – II.
  https://www.algora.com/Algora_blog/2023/06/27/sergey-karaganov-by-using-its-nuclear-weapons-russia-could-save-humanity-from-a-global-catastrophe-ii
  Onko Yhdysvallat valmistautumassa ydinsotaan?
  https://www.algora.com/Algora_blog/2023/06/22/is-the-us-readying-for-a-nuclear-war

  `Amerikkalaisen sielu on kova,
  tyyni ja väkivaltainen.
  Se ei ole vielä koskaan sulanut` (D.H. Lawrense).

  Newsky

  Plusääni(12)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat