E. Swedenborg: AVARUUDEN MAAPALLOT

Emanuel Swedenborgin kirjoittama kirja, AVARUUDEN MAAPALLOT on nyt tilattavissa. Kirjan on suomentanut nimimerkki Herran palvelija. Jäljempänä on lyhyt esitelmä kirjasta ja viittaus sen kirjoittajaan. Teosta voi tilata esityksen lopussa olevan linkin osoittaman sivuston ja sähköpostin ([email protected]) kautta ja myös kirjakaupoista: Avaruuden maapallot | Adlibris. 

AVARUUDEN MAAPALLOT  

Avaruuden maapallot kirja on hyvin pieni osa Emanuel Swedenborgin laajasta tuotannosta. Emanuel Swedenborg (1688-1772) oli 1700-luvun yleisnero, jonka tieteellinen tuotanto sisältää yli neljä hyllymetriä teoksia.  

Ruotsalainen Emanuel Swedenborg oli aikansa merkittävimpiä tiedemiehiä, joka kunnostautui matemaatikkona, fyysikkona, kemistinä, geologina, metallurgina, mineralogina, anatomina, fysiologina, kosmologina ja ennen kaikkea filosofina ja teologina. Stanfordin yliopiston psykologit ovat arvioineet hänen älykkyysosamääräkseen peräti 205 toisin sanoen hän oli yksi maailmanhistorian älykkäimmistä ihmisistä.  

56-vuotiaana hän kuitenkin keskeytti vaikuttavan tieteellisen uransa, sillä Jumala ilmestyi hänelle näyssä vuonna 1745. Jumala ilmoitti valinneensa hänet paljastamaan ihmisille Raamattuun sisältyvän salaisen, spirituaalisen merkityksen sekä henkimaailmasta, taivaasta ja helvetistä.  

Aikamme tiedemaailma suhtautuu hyvin suurella varauksella Maan ulkopuolella olevan elämän, ennen muuta, älyllisen elämän olemiseen.   

Swedenborgin mukaan meidän kuumme ja aurinkokuntamme kaikki planeetat, kuten myös muiden tähtijärjestelmien planeetat ovat eläinten sekä ihmisten asuttamia. Hän kirjoittaakin, että ei todellakaan olisi hyödyllistä luoda avaruuteen valtavia jättiläisiä, planeettoja, aurinkoja ja aurinkokuntia, jos niiden ainoa tarkoitus olisi valaista loisteellaan vain yhtä ainutta asutettua planeettaa eli meidän Tellustamme.  

Avaruuden maapallot kirjassaan Swedenborg kuvaa henkimatkailuaan avaruuden muilla asutuilla planeetoilla, tai paremminkin, matkailua henkimaailmassa näitä planeettoja vastaavassa tilassa. Hän esitelmöi planeettojen fyysisiä olosuhteita tiivistetysti. Tärkeitä olivat ne henkiset ominaisuudet, jotka määrittelevät kunkin planeetan asukkaiden paikkaa todellisuudessa. Tuo todellisuus on kaikkialla osa Jumalallista Järjestystä. Täten kaikilla ihmisillä, kansoilla, planeettojen ihmiskunnilla sekä aurinkokuntien asukkailla on omat erikoislaatuiset piirteensä, joiden mukaan heidän paikkansa määräytyy Suurimmassa Ihmisessä eli taivaassa.  

Kirjaesityksen on kirjoittanut Markku Juutinen.  

Kirjaa voi tilata osoitteesta: Nova Hierosolyma tai suoraan sähköpostin [email protected] kautta. Ja myös kirjakaupoista: Avaruuden maapallot | Adlibris 

5 kommenttia

 1. ELÄMÄ PLANEETTAMME ULKOPUOLELLA
  Planeettamme henkinen tila on tänään paljon huonompi kuin Swedenborgin aikana. Toisen maailmansodan jälkeen on virtaus helveteistä voimistunut: ihmiset ovat tulleet yhä aistillisemmiksi. Ihmiskunnan vuosituhansia jatkunut henkinen alamäki on saavuttamassa pohjalukeman. Hyvyys ja totuus ovat kadonneet maan päältä. Saastaiset intohimot vallitsevat ihmisten mielissä. Toisen maailmansodan jälkeistä aikaa voidaankin oikeutetusti kutsua henkisen pimeyden ja saastan aikakaudeksi. Hyvin paljon tähän kehitykseen on vaikuttanut juutalaisten nouseminen planeettamme hallitsevaksi ryhmäksi. Juutalaisten kautta tulee planeetallemme virtaus syvimmistä helveteistä.
  Vaikka ihminen onkin kääntänyt kaiken päälaelleen, on meillä vielä mahdollisuus palata uudestisyntymisen kautta siihen onnelliseen olotilaan, mikä on vallinnut planeetallamme silloin, kun ihminen luotiin. Tällaisessa tilassa elävät monien muiden planeettojen ihmiset. Aika paljon hämmästystä on herättänyt Swedenborgin teos De Telluribus (Avaruuden Maapallot), jossa Swedenborg seikkaperäisesti kuvailee elämää aurinkokuntamme muilla planeetoilla sekä myös eräiden toisten aurinkokuntien planeetoilla. Moni, joka muuten ymmärtää Swedenborgin teoksia, epäilee tämän teoksen todenperäisyyttä. Väittäähän nykyajan avaruustutkimus kuulentoineen, ettei elämää puhumattakaan ihmisistä muilla aurinkokuntamme planeetoilla ole. Swedenborg väittää henkisiin kokemuksiinsa viitaten, että kaikilla planeetoilla ja myös kuussa on ihmisiä. Tämä asia ei ole aivan niin helposti nykyajan tieteen tuloksista pääteltävissä, kuin monet uskovat. Apollo lentojen aikana tapahtui paljon sellaista, mikä viittaa systemaattiseen tietojen salaamiseen. Esimerkiksi eräät astronautit alkoivat kertoa näkemistään ihmeellisistä asioista kuun pinnalla, jolloin lähetys maahan siirrettiin salaiselle radiotaajuudelle. Eräät valokuva-asiantuntijat ovat väittäneet kuussa otettuja valokuvia studiokuviksi. Myös ns. Roswellin tapaus osoittaa viranomaisten systemaattista salailua (Heinäkuun 4. päivä 1947 USA:ssa Roswellin lähelle autiomaahan putosi todennäköisesti avaruusalus, ei säähavaintopallo, kuten virallinen selitys kuului. Majuri Jesse Marcell ei koskaan hyväksynyt virallista selitystä.) En halua tähän asiaan enempää paneutua, koska mahdollisuudet tarkistaa huippusalaisia tutkimuksia ovat tietenkin olemattomat.
  Ehkäpä Jumalallinen Kaitselmus ei katso tarpeelliseksi, että meidän planeettamme ihmiset saisivat yhteyden toisten planeettojen ihmisiin. Tällaisista löytöretkistä voisi olla alkuasukkaille samanlaisia seurauksia kuin aikoinaan löytöretkistä meidän maapallollamme. Joka tapauksessa tieto maapallon ulkopuolella olevasta elämästä vaikuttaisi romahduttamalla nykyisen maailmankatsomuksen. Suosittelen lämpimästi mainittua Swedenborgin teosta. LIITY Vapauden liitto -puolueeseen (https://vapaudenliitto.fi/ ) tai VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). Kirjoita kannatusilmoitus Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueelle (https://totuuspuolue.net/ ). ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!! Vaihtoehtomedioita:
  https://mvlehti.net/
  https://uvmedia.org/
  https://positv.fi/
  https://ylewatch.blogspot.com/
  http://koronarealistit.com/
  https://www.joriittaavalehtelu.fi/
  https://injektiopiikki.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  https://rapsodia.fi/category/rokote-videot/
  https://avoin.media/
  https://oikeamedia.com/
  https://laitonlehti.net/
  https://jarjenaani.fi/
  https://www.maunosaari.fi/blogi/
  https://www.ossitiihonen.com/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.tapiopuolimatka.net/8
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  https://ncd2021.org/
  http://islam-radio.net/
  http://stopworldcontrol.com
  https://novahierosolyma.fi/
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(17)Miinusääni(21)
 2. Omasta mielestäni on myös selvää tai erittäin todennäköistä, että muualla avaruudessa on elämää. Ei toki jokaisessa aurinkokunnassa, mutta hyvin useassa.

  Keskimääräisessä galaksissa on satoja miljardeja tähtiä ja tunnettuja galakseja on satoja miljardeja, joten tähtien ja aurinkokuntien määrä on valtava ja varmasti monilla niistä on elämää – ei aina älyllistä, mutta elämää kuitenkin.

  Plusääni(14)Miinusääni(8)
 3. Jos ei jo aiemmin täällä ”jengillä” hälytyskellot soineet tämän Swedenborgilaisen harhaopin osilta, niin viimeistään (toivon!) nyt pitäisi alkaa soida!

  Swedenborgilaisuus ei ole mitään muuta kuin ”toista (= väärää) evankeliumia, harhaoppia ja ”esoteerista” sontaa. Voisi yhtä hyvin olla rappari-oppia suoraan Piken tai Crowleyn tekstistä, tosin se olisi ehkä turhankin läpinäkyvää, eikä uppoaisi samalla tavalla kuin tämä saasta.

  Sen lisäksi että se on antikristillistä (epäjumalanpalvontaa, Kristuksen oppien vääristämistä ja kieltämistä), niin sen lisäksi sillä vielä harhautetaa ns. ”tiedeyleisö” eli tieteestä kiinnostuneet. Aivan uskomatonta pseudotieteellistä sepitystä nämäkin jutut ”ulko-avaruudesta”. Heliosentrisyys ”avaruuksineen” on pelkkää luonnontieteiden ja luonnonlakien (termodynamiikka, kaasulait ym.) vastaista fantasiatarinaan jolla kansaa on huijattu. Sillä ei ole mitään tekemistä oikean tieteen kanssa, ja ennen kaikkea se on Jumalan sanan vastaista, tosin tällähän ei ole mitään merkitystä näille Swedenborgilaisille. Jumalan sanalla ei ole painoa heille.

  Viimeistään tässä vaiheessa tulisi olla päivän selvää että täälläkin (magneettimedia) asustaa susia lampaan vaatteissa. Huonolla mallilla tämäkin sivusto. Myötähäpeää.

  Plusääni(23)Miinusääni(19)
  1. NIMIMERKILLE LUUKAS 10:19
   Yleensä Swedenborgin tuomitsevat ne henkilöt, jotka eivät ole lukeneet yhtään Swedenborgin teosta. Tässä muutamia lainauksia henkilöiltä, jotka ovat lukeneet niitä. August Strindberg:
   ”Swedenborgin teokset ovat mittaamattoman laajat, ja hän on antanut vastauksen kaikkiin kysymyksiini, kuinka kiperiä ne sitten ovat olleetkin” (Legendoja). Brittirunoilija Coventry Patmore osuu oikeaan lauseessaan
   ”Tuhanteen vuoteen meillä on ollut vain yksi ainoa psykologi ja ihmisen fysiologian tuntija – ainakin, joka on julkaissut tietonsa nimittäin Swedenborg” (G. Trobridge: Swedenborg, Life and Teaching).
   Ralph Emerson kuvaa Swedenborgia teoksessaan ”Suuria miehiä” osuvasti:
   ”Hän on yksi kirjallisuuden mammuteista ja mastodonteista, eivätkä hänen suuruuttaan kykene mittaamaan edes tavallisten oppineiden tieteelliset seurat. Hänen valtava läsnäolonsa voi häkellyttää kokonaisten yliopistojen opettajakuntia.”
   August Strindbergin, Emersonin ja Patmoren lisäksi mm. Goethe, Balzac ja Henry James vanhempi ovat omaksuneet paljon Swedenborgin ajatuksia. Goethen teoksessa ”Faust” näkyy selvästi Arcana Coelestian vaikutus. Balzac oli tunnetusti Swedenborgin ihailija ja kutsui Swedenborgia ”Pohjolan Buddhaksi”. Balzacin romaanin ”Louis Lambert” päähenkilö kuvaa Swedenborgin teologiaa seuraavasti:
   ”Hänen teologiansa on ylhäinen, ja hänen uskontonsa ainoa, jonka korkealle kehittynyt mieli voi hyväksyä. Hän yksin kykenee saattamaan ihmisen Jumalan yhteyteen, ja hän herättää janon Häneen. Hän vapauttaa Jumalallisen majesteetin niistä kapaloista, joihin eri uskonsuunnat ovat Hänet käärineet.”
   Myös Dostojevskiin Swedenborg on tehnyt voimakkaan vaikutuksen. Rikos ja rangaistus romaanissa voi havaita selviä viitteitä vastaavaisuuksien ymmärtämisestä. Aihetta on käsitellyt Czeslaw Milosz esseessään ”Dostojevski ja Swedenborg”.
   Swedenborgin kirjallinen tyyli on kiihkottoman asiallista. Hän ei pyri tekemään vaikutusta tyylillisillä keinoilla. Henry James kirjoittaakin:
   ”Hänen sanansa ovat täynnä totuutta yksitoikkoisuuteen asti” (Substance and Shadow).
   Valitettavasti vain harvat nykyajan psykologeista ovat perehtyneet Swedenborgin teoksiin. Kuitenkin amerikkalainen kliininen psykologi Wilson Van Dusen osoittaa vuonna 1975 ilmestyneessä Swedenborgin filosofiaa käsittelevässä kirjassaan (The Presence of Other Worlds), että Swedenborg selittää esim. psykoottiset harhat paremmin kuin mikään uuden ajan psykiatrinen suuntaus. Kehotankin nimimerkkiä perehtymään itse Swedenborgin teoksiin ennen niiden tuomitsemista.
   LIITY Vapauden liitto -puolueeseen (https://vapaudenliitto.fi/ ) tai VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). Kirjoita kannatusilmoitus Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueelle (https://totuuspuolue.net/ ). ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!! Vaihtoehtomedioita:
   https://mvlehti.net/
   https://uvmedia.org/
   https://positv.fi/
   https://ylewatch.blogspot.com/
   http://koronarealistit.com/
   https://www.joriittaavalehtelu.fi/
   https://injektiopiikki.com/
   https://vapaudenpuolesta.fi/
   https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
   https://rapsodia.fi/category/rokote-videot/
   https://avoin.media/
   https://oikeamedia.com/
   https://laitonlehti.net/
   https://jarjenaani.fi/
   https://www.maunosaari.fi/blogi/
   https://www.ossitiihonen.com/
   http://sinikkatyynela.blogspot.com/
   https://www.tapiopuolimatka.net/8
   https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
   https://ncd2021.org/
   http://islam-radio.net/
   http://stopworldcontrol.com
   https://novahierosolyma.fi/
   BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
   Herran Toisen Tulemisen Kirkko

   Plusääni(12)Miinusääni(15)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat