Elämän suola

Suola pitää huolta luustomme oikeasta tiheydestä, se huolehtii verenkierrosta ja tasapainottaa veren sokeriarvoja.
Miksi meitä siis varoitellaan suolan syömisestä?

Suola on tärkeä mineraali jokaiselle maan elolliselle olennolle. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja osmoottisen paineen säätelyyn.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan suomalaiset saavat suolaa ruoasta noin kaksinkertaisesti suosituksiin verrattuna. Runsas suolan käyttö liittyy verenpainetaudin syntyyn. Lisäksi liiallinen suolan saanti aiheuttaa turvotusta ja häiriöitä munuaisten toiminnassa. Suomalaiset saavat suolaa eniten lihavalmisteista ja leivistä.

THL ei kuitenkaan mainitse, että tavallinen ruokasuola on haitallista teollisten käsittelyjen jäljiltä. Pöytäsuolassa on jäljellä vain natriumkloridi lisäaineineen, kaikki elintärkeät mineraalit on otettu talteen lääke- ja kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin. Pöytäsuola ikäänkuin vain imitoi oikean suolan ominaisuuksia.

Teollisessa käsittelyssä luonnollinen suola, eli vuorisuola tai merisuola, keitetään noin 450 celsius-asteessa. Kun suolaa kuumennetaan, se menettää suurimman osan luonnollisista kivennäisistään ja mineraaleistaan, joita on noin kahdeksankymmentä erilaista.

Luonnollisen suolan ominaisuuksia on aina hyödynnetty ravinnossa, ihonhoidossa ja lääkkeenä.

Vuorisuolaa myydään myös nimillä ruususuola ja kristallisuola.

Aidon suolan alkaaliset eli emäksiset mineraalit pitävät yllä kehomme nestetasapainoa, ne tasapainottavat natrium-kalium-arvojamme ja täyttävät kehomme vahvoilla elektrolyyteillä. Aidossa suolassa on ainesosia, joita elimistömme tarvitsee pitääkseen itsensä vastustuskykyisenä, kilpirauhasen toimintakykyisenä ja adrenaliinin erityksen kunnossa. Aito suola myös lisää ruoansulatusentsyymien tuotantoa sekä auttaa vitamiineja ja ravintoaineita imeytymään paremmin.

Ihanaa hemmottelua suolalla
• Aidon suolan avulla hoidetaan hengitystiesairauksia. Terapiakeskuksissa on suolahuoneita, joissa vallitsee negatiivinen ionisaatio. Suolahuoneissa hengitetään erittäin hienojakoista suolapölyä, joka kulkeutuu kaikkialle hengityselimiin ja ihohuokosiin parantaen tulehduksia, kosteuttaen ihoa, irrottaen limaa ja helpottaen hengitystä.
• Kotikäyttöön on saatavissa suolalamppuja ja suolapiippuja, ja moni astmaatikko ja allergikko kokeekin saaneensa niistä apua. Suolalamppu on vuorisuolakimpaleesta tehty pöytälamppu, joka lämmetessään tuottaa hengitysilmaan negatiivisia ioneita. Ionit puhdistavat hengitysilmaa ja helpottavat hengitystä.
• Antiseptinen suolasaippua sopii akneiholle, kainaloiden pesuun ja deodarantiksi. Sillä voi myös kuoria ihoa.
• Suolasta voi tehdä rentouttavan kylvyn. Lämmin suolavesi ottaa syleilyynsä ja kannattelee ihmistä niin, että ihminen syvärentoutuu: sydämen lyöntitiheys hidastuu, hapen kulutus vähenee ja aivot valtaa hyvän olon tunne. Emäksinen suola neutraloi kehon happoja kiihdyttäen kuona-aineiden poistumista ihon ionipumppujen kautta. Suolakylpy lisää aineenvaihduntaa, lievittää kipuja ja rentouttaa lihaksia. Atoopikko saattaa löytää lievityksen iho-oireilleen emäksisestä suolasta.
• Emäksistä suolaa saa hankittua kotikäyttöön purkissa hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista.

Lähde: www.saltlife.fi

Lue lisää:

Pöytäsuolasta putsataan kaikki hyödyllinen

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat