Energiavampyyrit

Globaali eliitti tietää energian olevan elämälle välttämätöntä. Energian kontrolli tietää ihmisten kontrollia. Neljä jättikonsernia on nyt tekemässä aloitetta kaiken öljyn omistamisen lisäksi käytännössä kaikkien planeetan energialähteiden omistamiseksi. Kutsun näitä Neljäksi Ratsumieheksi: Royal Dutch / Shell, Exxon Mobil, Chevron Texaco ja BP Amoco.

Shell ja Esso ovat suurimmat ja parhaiten lateraalisti levittäytyneet. Nämä monsterit ovat johtaneet laajaa levittäytymistä energiateollisuudessa sijoittamalla raskaasti maakaasu-, kivihiili- ja uraaniesiintymiin. Berliinin Muurin kaatuessa Itä-Eurooppa, Venäjä, Balkanin maat ja Keski-Aasia avautuivat Suurelle Öljyteollisuudelle. Exxon Mobil liittoutui Unkarin valtion öljy-yhtiön Aforin kanssa ennen kuin muuri oli edes osunut maahan ja BP Amoco hankki enemmistöosakkuuden Venäjän Lukoilista.

Öljysijoitusyhtiö McDep Associatesin Kurt Wulffin mukaan Neljän Ratsumiehen uudet Kaukoidän laitumet mahdollistivat niiden huiman varallisuuden kasvun vuosina 1988 – 94: Exxon Mobil 54 %, Chevron Texaco 74 %, Royal Dutch / Shell 52 % ja BP Amoco 54 %. Rockefeller / Rothschildin öljykartelli yli kaksinkertaisti kokonaisvarallisuutensa kuudessa lyhyessä vuodessa. Venäjällä ja Keski-Aasiassa on yli puolet maailman maakaasuvarannoista. Shell on johtanut näiden kaasuvarojen käyttöön ottoa jättimäisellä kaasukentällä Siperiassa yhteistyössä Ugansk Neftegazin kanssa, josta Shell omistaa 24,5 %.

Shell on ollut maailman johtava maakaasun tuottaja jo vuodesta 1985, usein yhteistyössä Exxon Mobilin kanssa. Yhdysvaltojen maakaasumyynnissä Chevron Texaco omistaa Dynegyn ja Exxon Mobil omistaa Duke Energyn. Molemmat olivat keskeisessä roolissa Enronin kanssa vuoden 2000 maakaasun hintapiikissä, joka romutti Kalifornian talouden ja ajoi osavaltion suurimman palveluntuottajan Pacific Gas & Electricin konkurssiin. Exxon Mobililla on erittäin laajat sijoitukset maailman energiantuotannossa, kuten täysi omistus Hong Kong Light & Powerista.

1970-luvulla Suuri Öljyteollisuus sijoitti 2,4 miljardia dollaria uraanin etsintään. Ne omistavat nyt yli puolet maailman uraanivarannoista, eli ydinvoimaloiden perusenergialähteestä. Chevron Texaco ja Shell ryhtyivät jopa yhteisyritykseen rakentaakseen ydinreaktoreita.

Exxon Mobil on Yhdysvaltojen johtava kivihiilen tuottaja ja sillä on toiseksi suurimmat kivihiilivarannot Burlington Resourcesin jälkeen, joka on entinen BN Railroadin tytäryhtiö, jonka osti vuonna 2005 DuPontin perheen omistama Conoco Phillips. Royal Dutch / Shell omistaa kivihiilikaivoksia Wyomingissa sen tytäryhtiön Encoalin kautta ja Länsi-Virginiassa Evergreen Miningin kautta. Chevron Texaco omistaa Pittsburgh & Midway Coal Miningin. Seitsemän 15 suurimmasta Yhdysvaltojen hiilen tuottajasta on öljy-yhtiöitä ja yhdeksän suurinta omistaa 80 % Yhdysvaltojen öljyvarannoista. Sekä Royal Dutch / Shell että Exxon Mobil ovat kiireesti ostamassa lisää kivihiilivarantoja.

Vallan keskittyminen energia-alalla ei rajoitu Yhdysvaltoihin. Kolumbiassa Exxon Mobil omistaa valtavia kivihiilikaivoksia, BP Amoco omistaa suunnattomia öljykenttiä ja Suuri Öljyteollisuus hallitsee kaikkia maan suunnattomia uusiutumattomia luonnonvaroja. Vuonna 1990 Exxon Mobil toi 16 % Amerikkaan tulevasta öljystään Kolumbiasta. Neljä Ratsumiestä ovat sijoittaneet raskaasti myös muuhun kaivostoimintaan. Shellillä on useita pitkäaikaisia sopimuksia useiden valtioiden kanssa tinan toimituksista sen tytäryhtiön Billitonin kautta, jolla on kaivoksia mm. Brasiliassa ja Indonesiassa, jossa se on maan suurin kullan tuottaja.

Billiton fuusioitui Australian Broken Hill Propertiesin kanssa muodostaen maailman suurimman kaivoskonglomeraatin BHP Billitonin. Shellillä on hyvin kotoisat ja läheiset välit maailman toiseksi suurimpaan kaivosyhtiöön Rio Tintoon historiallisten hallitsijoiden kautta. Royal Dutch / Shellin suurimpia osakkeenomistajia ovat Hollannin kuningatar Juliana ja lordi Victor Rothschild.

Shell aloitti vastikään raskaan sijoittamisen alumiiniteollisuuteen. Shell Kanada on Kanadan suurin rikin tuottaja. Shell hallinnoi tukkitavaran tuottoa Chilessä, Uudessa-Seelannissa, Kongossa ja Uruguayssa sekä laajaa kukkien tuotantoa maatiloiltaan Chilestä, Mauritiukselta, Tunisiasta ja Zimbabwesta.

Eilen Shellin BHP Billiton lonkero ilmoitti 38 miljardin arvoisesta Kanadan Potash Corpin kaappauksen yrityksestä. BHP Billiton omistaa jo Anglo Potashin ja Athabasca Potashin. Potash Corpin omistus antaisi heille 30 % osuuden koko maailman kaliumkarbonaatin eli potaskan markkinoista. Potaska on erittäin tärkeä maatalouden lannoite.

BP Amoco on tytäryhtiönsä ARCO:n kautta noussut yhdeksi kuudesta maailman suurimmasta bauksiitin tuottajasta. Bauksiitista jalostetaan alumiinia. BP Amocolla on nyt kaivoksia Jamaikalla ja muissa Karibian valtioissa. Chevron Texaco hallitsee yli 20 % jättimäisestä AMAX kaivosryppäästä, joka on Yhdysvaltojen suurin tungstenin tuottaja suurten Etelä-Afrikan ja Australian omistustensa vuoksi.

Exxon Mobil omistaa Kanadan suurimman platinan tuottajan Superior Oilin ja suurimman nikkelin tuottajan Falconbridge Miningin. Esso omistaa myös Hecla Miningin, yhden maailman suurimmista kuparin ja hopean tuottajista, sekä Carter Miningin, yhden viidestä suurimmasta fosfaattien tuottajasta, jolla on kaivoksia Marokossa ja Floridassa. Fosfaatit ovat tärkeitä uraanin jalostamisessa ja fosforihappo on avaintekijä petrokemian tuotannossa.

Eräs toinen tekijä Neljän Ratsumiehen energian ylivallassa on heidän yhteisyrityksensä. Jo vuosikymmeniä ennen Chevronin ja Texacon fuusiota vuonna 2001 yritykset olivat markkinoineet yhdessä petrokemian tuotteita 58 maassa Caltex-brändillä. Ennen fuusiota heillä oli myös Amoseas ja Topco yhteisyritykset. Caltex omistaa jalostamoita Etelä-Afrikassa, Bahrainissa ja Japanissa. Filippiineillä Caltex ja Shell hallitsevat 58 % öljysektorista. Filippiinien voimahahmo Ferdinand Marcosin julistaessa poikkeustilan vuonna 1972 Caltexin varapääjohtaja Frank Zingaro kommentoi: ”Poikkeustila on parantanut merkittävästi kaupankäynnin ilmapiiriä.”

Essolla ja Mobililla oli myös useita yhteisyrityksiä ympäri maailman ennen vuoden 1999 fuusiotaan, kuten PT Stanvav Indonesiassa. Royal Dutch / Shell ja Exxon Mobil muodostivat Pohjanmeren yhteisyrityksen nimeltä Shell Expro jo vuonna 1964 ja vuonna 1972 Shell liittoutui Mitsubishin kanssa Bruneissa öljyn toimittamiseksi Japaniin.

Shell omistaa yhdessä Exxon Mobilin kanssa 34 % Omanin petrokemian jalostuksesta. Neljän Ratsumiehen kulissiyhtiöihin kuuluvat myös Saudien ARAMCO, Iranin Consortium, Irakin Petroleum Company, Kuwait Oil Company ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien ADCO.

Iranissa ja Irakissa nämä kartellit kansallistettiin. Siksi Rockefeller / Rothschild öljykartelli halusi meidän hyökkäävän Irakiin ja nyt Iraniin. Meidän poikamme kuolevat sodissa ja meidän velkamme kohoaa taivaisiin, jotta Irakin ensimmäinen öljysopimus menisi Royal Dutch / Shellille, toinen BP Amocolle ja kolmas Exxon Mobilille. Ymmärrätte yskän.

Energia on elämälle välttämätöntä. Siksi kongressin pitäisi kansallistaa Neljä Ratsumiestä ja muodostaa US Energy Company, joka keskittyisi kestävän kehityksen vaihtoehtoihin. On aika hankkiutua eroon energiavampyyreistä ja ottaa oma elämämme hallintaan.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.veteranstoday.com/2013/08/26/the-energy-vampires/

6 kommenttia

 1. Piiri pieni pyörii. Ei voi muuta sanoa. Mitä voimme tehdä tällaisen monopolin rikkomiseksi?
  Tulee voimaton olo ja tavallaan en ehkä olisi halunnut edes tietää koko asiasta. Isot ne porskuttaa ja me pienet yritetään vain tulla toimeen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Nyt sitten Tommy otetaan ihan uusi asenne tähän ajattelumalliin. Juuri ME voimme vaikuttaa sekä yritysten kannattavuteen mutta myös omaan kulutukseemme. Ja koska ME emme ole tarpeeksi kiinnostuneita miettimään vaihtoehtoja, meitä rankaistaan siitä. Ilman meitä he eivät pärjää. Älä nyt suutu, mutta niin se vain on.

  Esimerkkeinä voisi mainita seuraavia. Talot… Meillä on paljon valkoisia ja keltaisia taloja, miksi? Keskieuroopassa käkikellotalot ovat kaikki ruskeita, miksi? Siksi että kun on talvi ja aurinko alhaalla, niin auringon lämpösäteet ottavat kiinni talon seiniin lämmittäen niitä. Siksi sielä kylän ulkopuolella voi olla 10 astetta pakkasta mutta ku tulet kylään, sielä on 5 astetta plussaa. Lämmitysenergian tarve vähenee. Maalatkaamme talomme siis muun värisiksi kuin valkoisiksi tai harmaiksi. Ruskea tai punainen keräävät paljon enemmän energiaa kuin keltainen tai valkoinen. Eli, pelkällä värillä säästetään energiaa.

  Sitten lämmitys… Meillä on roskikset täynnä maitotölkkejä ja sanomalehtiä sekä muovia, jota voi hävittää polttamalla. Ensin polttaa pari pesällistä maitotölkkejä niin, että pesästä lähtee noki pois. Sen jälkeen alkaa syöttämään muovia, jolloin kun pesä on kuuma, se ei edes haise. Saati savuta. Ja kun lämmitystä on näin jatkettu muutama tunti, voi viimeiseksi laittaa pesään korkean nipun sanomalehtiä ja jättää luukun hieman raolleen. Ja kun aamulla herää, on uuni lämmin kun sanomalehtinippu on yön aikana palanut hiilloksen päällä eikä tuhkaakaan ole kuin sentti-kaksi uunin pohjalla. Eikä ole maksanut kuin vaivan.

  Tämä lämmitys tehdään Suomessa muutenkin väärään aikaan vuorokaudesta. Tulisijoja tulisi lämmittää vasta sen jälkeen kun aurinko on mennyt horisontin taakse. Jos sitä ennen lämmittää, tulisijoista nouseva vesihöyry ja noki estävät auringon säteiden pääsyn maan pinnalle. Siksi tulisijoja pitäisi lämmittää vasta kun aurinko on mennyt mailleen. Silloin tuhka ja vesihöyry estää avaruuden kylmyyttä säteilemästä maan pinnalle ja rakennuksiin. Kylmää on siis pari tuntia vähemmän kuin nyt.

  Autoilusta… joka kerta kun polttoaineiden hintaa nostetaan, tulisi autoilua vähentää. En näe mitään typerämpää kuin ihmisiä jotka autolla ovat menossa urheilemaan. Tai ajavat joka viikonloppu mökille rentoutumaan. Se kuluttaa aivan tarpeettomasti polttoainetta ja sitäkautta pitää hinnat korkeina. Jos polkupyöräily yleistyisi samoihin mittakaavoihin kuin Tanskassa, niin maamme alijäämä pienenisi huomattavasti. Ja eräs asia joka tähän vaikuttaa oleellisesti on autojen polttoaine: bensiini on dieselin tuotannon sivutuote, jäte. Sillä hetkellä kun dieseleitä lakataan käyttämästä ja käytetään vain bensiniä, dieseliä riittää raskaalle kalustolle ja laivoille sekä talojen lämmitykseen riittävästi. Nyt kun siitä kilpailevat myös ajoneuvot, sen hintaa ei ole tarvis laskea koska kysyntää löytyy joka osa-alueelta. Me itse olemme syypäät polttoaineiden korkeaan hintaan.

  Entäs sitten jätteet? No, melkein kaikki jätteet voi kierättää polttamalla. Siitä on oikein oma erilline merkkikin. Sen vuoksi, niitä ei kannata lähettää kaatopaikoille. Kaatopaikat punnitsevat jätetonnit ja laskuttavat kuntia sen mukaan montako tonnia vuodessa sinne jätettä menee. Myös punnitusmaksu määräytyy jätteiden mukaan. Eli, poltetaan kaikki mikä voidaan polttaa ja kompostoidaan kaikki kompostiin kelpaava. Näin meillä on paikallisia ekosysteemejä joissa eläimet ja ihmiset voivat hyvin. Tuhkat voi leittää pelloille ja puiden/pensaiden juurille. Eikä se pahaa tee nurmikoillekkaan. Kun vain muistaa että maksimissaan kil/vuosi/neliö. Sitä ei passaa ylittää.

  No niin, tässä meille siis muutamia vinkkejä joilla saamme energiayhtiöt polvilleen. Ja kun hetken mietitte näitä asioita, niin oivallatte että mikäli auringolla olisi silloin yhtä paljon pinta-alaa johon sen säteet voivat tarttua kuin nyt, niin meillä olisi jo maaliskuussa yhtä lämmintä kuin nyt. MIETTIKÄÄ!! Käytännössä kestää pari-kolme viikkoa kun lumi sulaa rakennusten ja sokkeleiden ympäriltä pois. Mutta käytännössä lämmityskäusi voisi lyhetä kevään puolelta kaksi kuukautta. Mikä olisi merkittävä aikajakso. Ja ihan vain sen avulla, että rakennukset olisivat toisen värisiä.

  Ei kun suti käteen. Se on paljon halvempaa kuin ilmalämpöpumput.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Hienoa.

  Kirjoitin juuri sivustolleni

  http://perusenergia.com.kotisivukone.com/

  ja kyselin miten voimme aloittaa toiminnan puheiden sijaan.

  Kokoan ylläolevasta ensimmäiset toimenpidekohdat joita aloitamme toteuttamaan.

  Tervetuloa mukaan myös P E R U S E N E R G I A N toimintaan !!!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Euroopan energiatuotannon ja jakelun omistavat pelkäävät että koko euroopassa tapahtuu sama kuin Saksassa: Yksityisistä tulee energian tuottajia. Tälöin monopoli luisuu auttamatta pois yhtiöiden käsisitä ja ihan oikea hintakilpailu on mahdollista.

  Mistähän saataisiin sellainen taho (vinkki Kärkkäiselle) joka tilaisi Suomeen kontillisen aurinkopaneeleja. Niiden hinta suoraan toimittajalta Kiinasta on paljon edullisempi kuin euroopasta ostettuna, jossa niiden hinnat eivät ole muutenkaan hirveät. Nimittäin, jos 210W paneelia sai ostaa Saksasta ennen kevään 50% sakkotullia 103e/kpl+ALV niin ei 280W paneelin hinta voi olle suhteessa paljon kalliimpi. Tai siis voi, koska maahantuojalle pitää saada katetta, mutta se jää huomattavasti alle nykyisen Suomalaisen hinnoittelun. Sillä pääsee myäs alle Italian hinnoittelun, jossa maa subventoi paneelien hintaa. Joten, jou suurempi taho ottakoon yhteyttä esim:

  http://www.rdmsolar.com/about/

  Noilla paneeleilla on viiden vuoden takuu ja niillä on esim TÜV:in hyväksyntä. Jolloin niitä saa automaattisesti myydä koko euroopan alueella.

  Ennen sakkotullia laskeskelin että paneeleilla tuotetun energian hinta on noin 2,2c/jkWh. Vaikka siihen laskisi lisää sen sakkotullin 50%, niin siltikään energian hinnaksi ei muodostu kuin 3.3c/kWh. Joka on merkittävästi edullisempi kuin meille nykyisin myytävä 12c/kWh. Takaisinmaksuaika on alle 3v. Ja jos sitä vertaa esim. ilmalämpöpumppuun joka ei ikinä maksa itseään takaisin, on investointi melko kannattava.

  Miten sitten nuo paneelit kytketään? Helposti. Niitä kytketään sarjaan niin paljon, jotta saadaan 240V jännite tai 400V jännite. Tämä jännite vain vaihtosuunnataan jonka jälkeen meillä on normaalia sähköä jokapäiväiseen käyttöön. On myös huomattava että normaali lämpöpatteri, saunan kiuas, lämminvesivaraaja ja uuni toimivat sellaisenaan tasasähköllä. Sitä ei siis erikseen tarvitse vaihtosuunnata jolloin näiden kulutuskojeiden osalta häviöt jäävät pienemmiksi. Ja pienellä konstailulla saa astianpesukoneen ja pesukoneen lämmitysvastuksetkin vaihdettua tasajännitteen lämittämiksi, jolloin niitä voi käyttää päivällä ja se suuurin energiamäärä saadaan niidenkin kulutuksesta pois.

  Nyt kun vielä pieni jääkausi alkaa, ei oleodotettavissa energian hinnanlaskua, vaan pikemminkin Amerikan/Israelin käynistämän Syrian/Iranin sodan vuoksi, energian hinta tulee nousemaan. On siis aika siirtyä normaalista kuluttajan asemasta pois. Ja se käy helposti. Silloin ei enää ole sähköverkosta kovin riipuvainen, ja arkikin sujuu syys myrskyistä huolimatta melko mukavasti.

  Jos minulla olisi ollut tuo vaadittava 150 000e tuon kontillisen tilaamiseen, niin olisin tilannut sen ensimmäisen jo viime vuonna. Niin paljon on maatilojen kattoja ja rakennusten kattoja peittämättä, että parin vuoden jälkeen ei tarvisi paljon töitä tehdä. Aurngon energiaa kun tulee noin 9300kWh/neliö/vuosi meidän leveysasteilla. Siitä on helppo laskea paljonko tulee söhköenergiaksi neliötä kohti, kun paneelit pystyvät muuttamaan 15% siitä energiaksi. Melko paljon vuodessa,eikö?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. http://www.youtube.com/watch?v=aywuM-UYySM First nuke skeptic video 2008 http://WWW.NUKELIES.ORG

  http://www.big-lies.org/NUKE-LIES/www.nukelies.com/forum/

  Tästäpä ei ole suomessa kuulunut mitään on ainakin isojen huijaussten joukossa,p-korea kun väitti tehneen ydinkokeen oli lehdissä arvioitu että kyseessä oli vain iso normi paukku,Säteilyähän näihin hoax paukkuihin saa aivan hyvin ydinjätteestä.

  http://fakeologist.com/2013/03/26/ep35-raererevisionist-of-big-lies-org/

  sivun alussa mp3 haastattelu asian tiimoilta.arto lauri taitaa olla tehty vain vaihtoehtoväen huijaamiseksi jos atomihuijaus on noin päivänselvä asiantuntijoille.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat