Etelä-Afrikka tarjoaa maailman huonoimman tieteellisen ja matemaattisen koulutuksen

Mustan kommunistipuolue ANC:n johtama Etelä-Afrikka on romuttanut koulujärjestelmänsä sen jälkeen, kun valkoiset ajettiin pois valtion johtavista asemista. World Economic Forumin raportin mukaan koulujärjestelmä on taantunut jopa Haitin, Nigerian ja Zimbabwen tason alapuolelle.

Hälyttävä uutinen on saanut liberaalit eteläafrikkalaispoliitikot syyttelemään toisiaan. Demokraattisen allianssin puhenainen Annette Love vaati opetusministeri Angie Motshekgaa (ANC) selittämään maan surkeaa sijoitusta parlamentille. Syyllinen koulutuksen perikadolle ei kuitenkaan ole Motshekgan (eittämättä huono) työnjälki, vaan hänen edustamansa ANC-puolue sekä kaikki sen kanssa yhteistyötä tekevät ryhmät, jotka syrjivät valkoisia työelämässä ja politiikassa.

Angie Motshekga.
Angie Motshekga.

Etelä-Afrikan tiede- ja teknologiaministeri Naledi Pandor (ANC) puolestaan haukkui World Economic Forumin tutkimuksen pystyyn ja kiisti sen tulokset. Tutkimuksen mukaan eteläafrikkalaisista opettajista on tullut epäpäteviä, koulutusstrategia on vanhentunut, yliopistot eivät osaa kouluttaa työntekijöitään eivätkä virkamiehet tukea koulujen toimintaa. Opetusministeriö ei myöskään ole ollut perillä ongelmista.

Naledi Pandor.
Naledi Pandor.

Uusi ranskalaistutkimus muistuttaa siitä, että esimerkiksi matemaattiset kyvyt ovat geneettisiä eli perinnöllisiä. Perinnöllisyyttä tutkittiin vertaamalla toisiinsa kaksosia sekä ihmisiä, jotka eivät olleet sukua toisilleen. Etelä-Afrikassa on käytössä kiintiöjärjestelmä, joka suosii mustia opettajia ja oppilaita kouluissa sekä mustia poliitikkoja, millä on ollut selkeä vaikutus tieteiden ja koulujärjestelmän rappioon. Magneettimedia on aiemmin kirjoittanut kansojen älykkyyseroista.

Etelä-Afrikka oli kehittynyt moderni yhteiskunta siihen asti, kunnes maan rotuerottelujärjestelmä purettiin ja mustat valtasivat maan hallituksen. Apartheidin aikana Etelä-Afrikka koulutti maailmankuuluja lääkäreitä, tutkijoita ja insinöörejä. Noin kuukausi sitten Magneettimedia uutisoi Etelä-Afrikan syrjivän valkoisia työelämässä tappavin seurauksin:

’Taloudellisen mustan täysvaltaisuuden’ (Black Economic Empowerment, BEE) politiikka on SAIRR:n nostanut ammattitaidottomia mustia tärkeisiin virkoihin, joissa kannetaan vastuuta jopa ihmishengistä. Esimerkiksi Bloemhofin vauvakuolemat johtuivat siitä, että mustat virkamiehet eivät kyenneet pitämään viemärijärjestelmästä huolta, minkä vuoksi juomavesi pilaantui. Ironista kyllä, ANC:n rasistisesta politiikasta kärsivät eniten köyhät mustat naapurustot. Kane-Bermanin mukaan asiasta ei kuitenkaan saa puhua, sillä mustia suosiva ’positiivisen syrjinnän politiikka on kuin pyhä lehmä, jonka kritisointi on kielletty poliittisen korrektiuden nimissä’.

Lue myös: Etelä-Afrikassa murhattu alkuvuonna ainakin 86 valkoista

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat