EU hyväksyy lapsille suunnatut statiinit

Euroopan Komissio on hyväksynyt lapsille suunnatut pureskeltavat kolesterolilääkkeet.

Pfizer on ilmoittanut hakevansa 6 kuukauden pidennystä Lipitor-lääkepatenttiinsa. Lipitor on maailman eniten myyty kolesterolilääke ja sitä markkinoidaan nyt alle 10-vuotiaille lapsille.

Sekä Yhdysvallat että EU tarjoavat 6 kuukauden pidennystä patentteihin kimmokkeena lääkevalmistajille. Patenttipidennyksen tarkoitus on saada lääkevalmistajat tutkimaan tuotteidensa turvallisuutta ja tehokkuutta lapsilla. Laki ei vaadi testejä turvallisuudesta lasten suhteen.

Lipitor yksin toi Pfizerille lähes 13 miljardin dollarin tuoton vuonna 2009. Lipitorin patentti raukeaa marraskuussa 2011. Patentin raukeaminen on saanut yhtiön etsimään kuumeisesti uusia markkinointikohteita myynnin lisäämiseksi. Kuuden kuukauden pidennys patenttiaikaan toisi yhtiölle arviolta satojen miljoonien dollarien tuoton.

Vuonna 2002 USA:n ruoka- ja lääkeaineturvallisuudesta vastaava virasto FDA hyväksyi Lipitorin käytön lapsilla, joilla on geneettinen taipumus korkeaan veren kolesteroliin. Tällä hetkellä kuitenkin lääkettä määrätään pääasiassa lapsille, joiden kolesteroli on koholla ylipainon takia. Lasten ylipaino on tuplaantunut 1990-luvun puolivälin jälkeen.

Lipitor kuuluu statiineina tunnettuun lääkeryhmään. Lääkkeen arvellaan vähentävän sydänkohtausriskejä madaltamallla kolesterolia. Haittavaikutuksia ovat mm. lihasheikkous, erilaiset tulehdukset ja lihaskudoksen kuoleminen. Raskaana oleville tai imettäville naisille ei suositella kolesterolilääkitystä.

www.advancezine.com

www.naturalnews.com/030213_cholesterol_drugs_children.html

1 kommentti

  1. No jo on aikoihin eletty, että nyt sitten suositellaan kolesterolilääkitystä lapsille. Kolesterolilääkkeiden yksi haittavaikutus monien muiden lisäksi on aiheuttaa 2tyypin diabetesta. Eikö hölmölässä ole aiheutettu jo tarpeeksi 2tyypin diabetesta monilla muillakin lääkkeillä esim. kortison Prednisolon, en muista tarkkaan miten se kirjoitetaan mutta jotenkin näin. Siitäkun on jo muutama vuosi kun eräs käyttäjä sai vauhtia sen syömisestä diabeteksensa puhkeamiseen. Saattaa aiheuttaa on harhaanjohtava sanamuoto lääkehaittoja lueteltaessa parempi sanamuoto olisi että aiheuttaa joillekin esim kyseisen taudin ja jollekin muulle ehkä toisen mainitun jne. Lääkkeethän niinkuin tiedetään aiheuttavat lukuisia tautiversioita mitä kenellekin ja jokaiselle jotakin. Sehän on sitä liiketoiminnan pystyssä pitämistä kun lääkkeellä lisätään lääkitystä. Todella härskiä liiketoimintaa on vielä pahempaa ja laajamittaisempaa kuin huumehörhöily. Samaa sakkia tyyli vaan on laajempi ja mielipuolisempi.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat