14 kommenttia

 1. “Oululaisen Juhani Julinin ulostulo kaapista entisenä vapaamuurina on nostanut yllättäviä reaktioita. Yli kaksikymmentä vuotta vapaamuurarina ollut, mestarimuurariksi edennyt, pari vuotta sitten liikkeestä irrottautunut Julin ihmettelee, miksi kirkko vaikenee suhtautumisessaan järjestöön.

  – Olen lähettänyt tiedusteluja asiasta kirkon ylintä johtoa myöten, saamatta minkäänlaista vastausta, Julin pahoittelee.

  Entiset vapaamuurariveljet ihmettelevät, miksi mies on toiminut näin tullessaan julkisuuteen.

  – Jo vapaamuurarivalassani aikoinaan lupasin, että mikäli veljeni on hädässä tai ongelmatilanteessa, minun tule viipymättä rientää veljeni apuun. Minä toimin nyt täsmälleen tämän asian taustalla pitäen, Julin kertoo.

  Suomessa on noin 6700 vapaamuuraria, joukkoon kuuluu pelkästään miehiä. Jäseninä on kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Julinin mukaan määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

  Vapaamuurijärjestö on salaisia rituaaleja harjoittava seura, jonka jäsenet kieltäytyvät paljastamasta salaisuuksiaan liikkeen ulkopuolisille.

  – Järjestö on sekoitus erilaisia uskonnollisia elementtejä, se käyttää kokoontumisissaan esimerkiksi Raamattua tai Koraania, mutta sanojen “Jeesus” ja “Kristus” mainitseminen on kiellettyä, Julin kertoo.

  Hengellisen heräämisensä jälkeen entinen suuryrityksen hallintojohtaja on tutkinut järjestön taustaa ja ideologiaa, ja on vakuuttunut siitä, että vapaamuurarijärjestö harjoittaa okkultismia saatananpalvojien ja New Age -liikkeen tavoin.

  – Haluan varoittaa entisiä muurariveljiäni, osa on mukana vilpittömästi, ja järjestöllä on monia hyviä eettisiä toimintatapoja.

  Oululaismies kertoo olevansa milloin tahansa valmis keskustelemaan vertaisapua tarvitsevien vapaamuurarien kanssa hänen omasta ratkaisustaan.”

  Myös näin:

  Esim: “Oululainen Julin kertoo kesäkuun Elämään-lehden laajassa haastattelussa, kuinka askelmillaan edenneelle vapaamuurarille paljastetaan vähä vähältä “jumalan” todellinen nimi. Edistynyt vapaamuurari saa kuulla, että maailmankaikkeuden korkeimman arkkitehdin todellinen nimi on Jehovaa tarkoittava Jah yhdistettynä muinaisten kanaanilaisten Baalia tarkoittavaan nimeen Bul ja egyptiläistä mysteerijumalaa Osirista tarkoittavaan nimeen On.“

  JuhaniJulin on kuollut

  “Juhani Julin lähti varhain torstaiaamuna metsätöihin kesäasunnolleen Posiolle. Hänet löydettiin pihamaalle kaatuneen mönkijän alta puolilta päivin. Lääkärit pitävät todennäköisenä, että varsinaisena kuolinsyynä on äkillinen sairauskohtaus, joka on sattunut ennen moottoriajoneuvon kaatumista”

  “Lähes kaksikymmentä vuotta vapaamuurariliikkeessä vaikuttanut Juhani Julin erosi vapaamuurareista kolme vuotta ennen kuolemaansa. Hän alkoi pitää vapaamuurariutta väärää jumalaa palvelevana uskonnollisena liikkeenä sen jälkeen, kun hän oli kokenut hengellisen herätyksen.

  – Kun tajuaa, että on tietämättään harjoittanut jumalanpilkkaa kaikki nämä vuodet, on tunne kauhistuttava – siitäkin huolimatta, että olen pyytänyt Jumalalta anteeksi, ja haluan uskoa Kristuksen kautta myös anteeksi saaneeni, Julin kertoi Seurakuntalainen.fi:n haastattelussa kesäkuussa 2010.

  Julin on yksi harvoista entisistä vapaamuurareista, joka on avoimesti omalla nimellään rohjennut arvostella järjestöä liikkeestä eroamisensa jälkeen.

  Julin esitti Seurakuntalainen.fi:lle dokumentteja, joiden mukaan Suomen vapaamuurareissa toimii aktiivisesti kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Määrä on kasvanut merkittävästi kahden viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana”

  Kauppalehden foorumilta: “Syötettiinkö STT: lle väärää tietoa, että mökijä kaatuikin tiellä!
  …Mies kuoli mönkijäonnettomuudessa Posiolla
  23.6.2011 14:59 | Kommentit
  Helsingin Sanomat
  63-vuotias mies kuoli mönkijäonnettomuudessa Posion Lohirannantien varressa.
  Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta torstaina puoleltapäivin.

  Tapahtumapaikalla selvisi, että mönkijää ja sen perässä olevaa peräkärryä kuljettanut mies oli ollut menossa metsätöihin, kun hän oli menettänyt mönkijänsä hallinnan.

  Mönkijä oli pyörähtänyt ympäri ja kuljettaja oli jäänyt mönkijän alle.
  Ohikulkija oli löytänyt miehen menehtyneenä.
  Poliisi ei pysty tässä vaiheessa kertomaan onnettomuuden tarkkaa tapahtuma-aikaa. Onnettomuustutkijalautakunta on matkalla paikalle ja poliisi jatkaa tutkintaa.
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies+kuoli+m%C3%B6nkij%C3%A4onnettomuudessa+Posiolla/1135267181687

  Mies kuoli mönkijäonnettomuudessa Posiolla
  Päivitetty 23.6.2011 15:18, julkaistu 23.6.2011 15:17
  STT
  Ulkopaikkakuntalainen mies kuoli mönkijäonnettomuudessa Posiolla ilmeisesti torstaiaamuna. Mönkijän ja peräkärryn yhdistelmää ajanut 63-vuotias mies oli matkalla metsätöihin, kun ajopeli jostain syystä pyörähti ympäri. Kuljettaja jäi ajokkinsa alle.

  Onnettomuuden tarkkaa kulkua ja ajankohtaa ei toistaiseksi tiedetä, sillä se paljastui ohikulkijan löydettyä miehen. Poliisi sai ilmoituksen torstaina puoliltapäivin.
  http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194684415628/artikkeli/mies+kuoli+monkijaonnettomuudessa+posiolla.html
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Posiolla kaksi vapaamuurarin äkkikuolemaa 23.6.2011
  Juhannusviikolla.
  Oliko tämä Pylkkänen juuri se “ohikulkija”, joka löysi kaatuneen mönkijän, vai oliko hän myös suorittaja?

  4.7.2011 Posiolainen matkailuyrittäjä Jouni Pylkkänen on menehtynyt.
  Jouni Pylkkänen menehtyi 23.6.2011 sairauskohtaukseen. Pylkkänen toimi Posiolla ja sen lähialueilla aktiivisena matkailunkehittäjänä ja matkailuyrittäjänä. Hänet tunnettaan ehkä parhaiten Posiolla vuosina 2001-2002 kuvatussa Suuri Seikkailu -tv-ohjelmasta, jossa hän esiintyi Lapin noidan hahmossa.

  Matkailutoiminnan lisäksi Pylkkänen oli myös monessa muussa mukana. Hän teki paljon vapaaehtoistyötä eri järjestöissä toimien muun muassa aktiivisesti Posion Lions Clubissa ja Punaisen Ristin Posion osastossa. Jouni Pylkkänen kannusti myös muita vapaaehtoistyöhön. Hänen ideoimalla ja lahjoittamalla Artun maljalla kunnioitetaankin vuosittain vapaa-ehtoistyötä järjestöissä tai yksityisesti tekeviä henkilöitä. Vapaaehtoisen tunnuslauseeksi Pylkkänen on kaiverruttanut palkinnon laattaan sanat “No minä tulen”.
  Matkailuyhdistys jäsenineen jää kaipaamaan Jounia.
  http://matkailu.posio.fi/Suomeksi/Ajankohtaista.iw3?showlocation=6917202e-6e25-493c-ae6c-db803458b694&newsID=621f0a44-7455-439f-95c0-93ede3756d82

  Viestiä on muokannut: bullerobaniikissa 26.10.2011 19:28 “

  Laitoin tuon nyt tuohon, kun on samasta aiheesta. En tuosta toisesta tyypistä tiedä ja melkoinen sattuma jo sama kuolinpäivä. En tiedä, oliko Pylkkänen vapaamuurari ja onko nimimerkin kirjoitus sikäli oikeellinen. Kyrsii vain kun Iltiksen http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=609522

  ketju suljettiin juuri äsken. Meinasin linkittää sen ja lukeakin, mutta en ennättänyt. Silmäilin pari päivää sitten ja suunnittelin linkkiä. Melkoinen sattuma tämäkin. Tässä Kauppalehden linkki Keskustelu27102011

  Eli siis vapaamuurareista eronnut ja heidän toimintaansa kritisoinut Juhani Julin kuoli pian alettuaan julkisesti paljastamaan vapaamuurarien saloja ja kritisoimaan järjestöä sekä syyttämään sitä epäkristillisyydestä. Julinin kannusti eroamaan uskoon tuleminen. Tulee mieleen Siionin viisaiden pöytäkirja, jossa todetaan, että liikaa tietävät vapaamuurarit teloitetaan niin, että muut kuin vapaamuurarit eivät sitä huomaa. (Josko kaikki heistäkään?) Ilmeisesti näin tehdään myös valansa rikkoneille ja muuten ongelmia aiheuttaville.

  Usarissa on entinen Ulvilan seurakunnan kappalainen Eero Kavasto ansiokkaasti blogeissaan arvostellut vapaamuurarien menojen tuomista kirkkoihin, esim. Seinäjoella. Tämä kaikki liittyy Julinin mainitsemaan vapaamuurarien solutukseen. Kirkon solutus on tietysti joka maassa erittäin tärkeää heille. Myös se, että heitä pidetään ok. ilmiönä. No Huusko on jo yhden varoituksen antanut hänelle, joten kai saa kenkää piankin tuosta hullujenhuoneen tapaisesta blogistosta. Kuten kaikki järjen äänet ja toisinajattelijat. Painettu media ei suostu antamaan tilaa Kavaston kritiikille.

  Juhani Julin sanoi, että alemman tason vapaamuurariveljissä olisi paljon hyväuskoista väkeä, joka luulee olevansa oikealla asialla. Mielestäni liikkeestä on sen verran tietoa jo, että ei siihen ainakaan vuosiin ole voinut liittyä ainakaan kovin paljon hyväuskoisia jäseniä. Kyseessä lienevät myötäjuoksijan moraalin omaavat kiipijätyypit, jotka haluavat kuulua “herrojen kerhoon”. Useimmat varmasti ovat jo alusta lähtien valmiit palvelemaan eliittiä tekemään mitä hyvänsä sen käskystä. Monet tajuavat varmasti, että kyseessä on juutalaiseliitti. Loput ovat sitten koukussa ja tappotuomion uhalla tekemässä mitä käsketään ja muurariveljiä kaikin keinoin auttamassa. Tosin osa jää alhaiselle tasolle ja harvoin joutuu muuta kai tekemään, kuin tukemaan rapparien ajamia asioita yhteiskunnassa ja mallikelpoisesti puolustamaan sananvapauden rajoittamista, pakkorokotuksia, Eurostoliittoa, holokaustisatuja jne. jne. Näin he pääsevät herraklubiin pätemään. Mutta käsky voi käydä heillekin, etenkin jos tulee pakottava ja äkillinen tarve. Vaikkapa väittää, että murhattu henkilö on kuollut sydänkohtaukseen tms? Mutta siis alusta lähtien on outoja menoja ja kielletty sanomasta sanaa Jeesus tai Kristus. Melko paljastavaa. En saanut tuosta selvää, milloin alkaa Osiriksen palvonta ym. Mutta siis kaikkihan vapaamuurareissa on juutalaista ja kabbalistista, rituaalit ja muut opit. Ilmeisesti myös Koraania ja ties mitä Saatanaa heitetään lisäksi myrkkykeitokseen. Halutaanko tällä itse asiassa häväistä jäsenet tai heidän kulttuurinsa ja/tai sitten vieroittaa heitä pois jostain? Mielenkiintoisia kysymyksiä.

  http://revisionistit.wordpress.com/2012/08/19/vapaamuurarit-vaikenevat/

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
 2. Nyt ”ateisti” 123 (rappari ehkä itsekin) puolustelee epämääräistä kerhoa. Toisin sanoen kiistää kaiken, mikä liittyy kabbalaisuuteen.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Tuttavani jos toinenkin on saanut ihan tarpeeksi saanut kokea ja nähdä näistä ”väärin ymmärrettävistä” muurareista. Turha sinun, palkattu trolli, on yrittää pestä heidän mainetta. Jotkut jäsenet ovat ehkä tietämöttymyyttään liittyneet heihin, mutta ”menestyvät” jäsenet ei kaihda keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Vapaamuurarien puihtaksi pesu ja heidän valheidensa levittäminen ovat varma merkki useastakin asiasta.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
   1. Jussi: Sinulla on karkea ja virheellinen kuva evoluutiosta.

    Ei todellakaan apinalaumasta kävele ulos ihmisiä sillointällöin.

    Evoluution rattaat jauhavat hitaasti.

    Ihmisen ja simpanssin kehityshaarat erkanivat omille poluilleen yhteisestä kantamuodosta 7-8milj.
    vuotta sitten.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)
   2. Jussi:
    Onhan toki välimuotoja.

    Ei kylläkään aukotonta välimuotojen ketjua kantamuodosta nykyihmiseen
    ja nykysimpansseihin.
    Fossiilien synty, säilyminen ja löytyminen ovat sattumankauppaa.

    Tätä evoluutioketjun fossiilien ukottomuutta kreationistit käyttävät syynä hylätä koko evoluutio,
    ja ainoa vaihtoehto sille on, että Jumala loi kaikki lajit valmiina pimpelipom ykskaks.

    Fossiilien ajoituksen kiistäminen liittyy siihen, että puupäisimmät kreationistit haluavat väittää maailman
    olevan vain 6000 tai korkeintaan joitakin kymmeniä tuhansia vuosia vanhan.
    Evoluutiolle ei siis jäisi tarvittavia vuosimiljoonia aikaa ja toisaalta voi halutessaan uskoa Raamatusta laskettuihin vuosiin maailman luomisesta ja Adamista tähän päivään.

    Jos haluaa uskoa Jumalaan, voi hänet sisällyttää kyllä osaksi tieteellistäkin maailmankuvaa(Lue vaikka Risto Heikkilän: Kun minä katselen taivasta).
    Mutta tieteen tulosten peukaloiminen niin , että voisi pitää kirjaimellisen totena muutama tuhat vuotta sitten tapahtunutta kaikkien eliöiden luomista, Nooan arkkia kaikkine maailman eläimineen, on henkeä salpaavaa typeryyttä.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat