Facebook sensuroi kuvia Monsantoa vastaan mieltä osoittavista lapsista

Eräs äiti järkyttyi pahanpäiväisesti, kun hänen FB:n sivulleen lataamat kuvansa omista lapsistaan osoittamassa mieltä Monsantoa vastaan March Against Monsanto – tapahtumassa merkittiin ’loukkaaviksi’ ja johtivat lopulta porttikieltoon FB-sivuille. Pian huomattiin, ettei hän ollut ainoa, sillä hänen tarinansa (ja muut samankaltaiset) alkoivat kiertää villisti verkossa. Ilmeisesti Monsantoa vastaan julistavia valokuvia kohtaa nopeasti sensuuri ja näille henkilöille väliaikainen porttikielto. Näin tuntuu käyvän erityisesti, jos kuvissa on mukana lapsia. Millaisen erittäin loukkaavan tai hyväksikäyttävän (engl. ’abusive’) kuvan hän sitten FB-sivulle latasi? Alla näette kuvan, jonka Andrea latasi lapsista pitämässä Monsanton vastaisia kylttejä Houstonin March Against Monsanto mielenosoituksessa:

Kuten kuvasta näkyy, kylteissä kannatetaan luomuruokaa ja vastustetaan Monsanton GMO-viljelyä. Tärkeintä tässä on itse asiassa se, että oli kylttien viestin kanssa samaa mieltä tai ei, internetiin ei voi paiskata mitä tahansa ajatuksia ja viestejä. Tässä tapauksessa Facebook on tehnyt päätöksen puolustaa jonkun kunniaa tai mainetta loukkaukselta tai syyttää äitiä lasten väärinkäyttämisestä, mikä alkaa olla hyvin lähellä ajatusrikosta.

Alla kuvakaappaus Andrean porttikiellosta ’loukkaavan’ sisällön levittämisen takia:

fbGMO_2

Olin itse March Against Monsanto – mielenosoituksessa ollessani Philadelphiassa ja hämmästyin täydellistä median puutetta. Yksikään ’aakkosuutistoimistoista’ ei ollut paikalla, olin ainoana paikalla kameraryhmän kanssa dokumentoimassa tapahtumaa. Sen jälkeen olemme käytännössä pakottaneet uutta materiaalia julkisuuteen vaihtoehtoisen median kautta, mutta kyllä satojen tuhansien mielenosoittajien ympäri maailman olisi pitänyt saada enemmän näkyvyyttä valtamedian kautta.

Vihoviimeisin asia, mitä kaipaamme juuri nyt, on useampien Monsanton vastaisten kuvien ja videoiden katoaminen Facebookin sensuurin tapaan. Sosiaalinen media on ottanut itselleen epävirallisen roolin suurten suojelijana sensuroiden riippumattomien toimittajien julkaisemia reaaliaikaisia uutisia ja tapahtumia FB:n (ja muiden) kautta perheelleen, ystävilleen ja kannattajilleen.

Alkuperäinen artikkeli: http://naturalsociety.com/facebook-censors-photos-children-protesting-monsanto-abusive/

2 kommenttia

 1. Samanlainen mediapimento Suomessa kansalaisaloitteesta kannabiksen laillistamisesta.
  Autismia aiheuttavia rokotteita ja gmo-”ruokaa” olisi kyllä tarjolla ,mutta kasvi joka korvaisi
  yli 70 % apteekista myytävistä lääkkeistä on kielletty.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Tässäpä osasyy, miksi Monsanto on selvinnyt näinkin kauan ilman syytteitä, ja on saanut rauhassa jatkaa vahingollista, luonnonvastaista geenimanipulointia.
  Monsanto Tie-ins To The US Government
  February 8, 2014 | By Waking Times.
  Infographic: The following list shows Monsanto tie-ins to the US government. No wonder Monsanto has taken over agriculture in the US and GMOed foods are still not labeled.
  http://wakingtimes.com/gallery/2014/02/08/monsanto-tie-ins-to-the-us-government/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat