FBI:n agenttia epäillään terrorismista Pakistanissa

Yhdysvaltojen keskusrikospoliisin FBI:n agentti on pidätetty Pakistanissa. Miestä, jonka henkilöllisyyttä ei ole paljastettu, epäillään terrorismista. Yhdysvallat on itse esiintynyt ”terrorisminvastaisen sodan” johtavana valtiona.

Mies pidätettiin Karachin kaupungissa, kun hän yritti salakuljettaa 9-millimetrisen pistoolin lippaan ja patruunoita lentokoneeseen. Hänen määränpäänään oli Pakistanin pääkaupunki Islamabad. FBI ei ole suostunut kertomaan, missä tehtävissä agentti on. FBI:n säännöt kieltävät ampuma-aseiden viemisen lentokoneeseen. Tapaus on omituisuutensa vuoksi ollut Pakistanissa tämän viikon tärkeimpiä uutisia.

Yhdysvaltojen "terrorisminvastaisen" toiminnan satoa.
Yhdysvaltojen ”terrorisminvastaisen” toiminnan satoa.

Yhdysvallat terrorisoi Pakistania säännöllisesti miehittämättömillä lennokki-iskuilla. Amerikkalaisia virkamiehiä on pidätetty Pakistanissa useita kertoja viime vuosina. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen keskustiedustelupalvelu CIA:n työntekijä Raymond Davis pidätettiin muutama vuosi sitten ja häntä syytettiin kahdesta murhasta. Davisin tapot synnyttivät vihaisia mielenosoituksia ympäri Pakistania. Davis pääsi vapaaksi 2011, kun Yhdysvallat maksoi murhattujen perheenjäsenille tuntuvat lahjusrahat.

RT

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat