Feminismi ärsyttää Ranskassa

Kevättalven aikana suunnitelmat feministisen ”sukupuoliteorian” opettamisesta lapsille ovat tyrmistyttäneet vanhemmat Ranskassa. Teorian mukaan sukupuolet ovat vain ”sosiaalisia rakenteita” eli kulttuurin tuotetta.

Maan vasemmistolainen presidentti Hollande on kiistänyt suunnitelmat varsinaisen feministiteorian opetuksesta. Hän kuitenkin myöntää, että maassa alkaa ”tasa-arvokampanja”, jossa ”kyseenalaistetaan sukupuolistereotypiat”. Tarkoituksena on vaikuttaa lasten ajatteluun, kun he ovat vielä nuoria ja vaikutteille alttiita. Hallitus tahtoo murtaa kaikki yhteiskunnalliset raja-aidat, jotka tällä hetkellä ohjaavat tytöt käyttäytymään naisellisesti:

Erot hävitetään

Tasa-arvokampanjan julkinen tavoite on hävittää ”sukupuolistereotypiat” nuorella iällä sekä yhdenmukaistaa naisten ja miesten yhteiskunnallinen rooli esimerkiksi lukioissa ja yliopistoilla. Hallitus uskoo, että tuhoamalla sukupuolet se pystyy samalla hävittämään miesten ja naisten välisen palkkaeron.

Kampanjan verkkosivuilla opettajille tarjotaan yksityiskohtaisia ohjeita kuinka toimia, jos lapsi erehtyy pitämään jotain asiaa ”tyttömäisenä” tai ”poikamaisena”. Kun lapset leikkivät satuhahmoja, poikia täytyy patistaa esiintymään esimerkiksi punahilkkoina ja tyttöjä susina. Hallituksen mielestä klassikkotarinat, kuten Kaunotar ja hirviö, Lumikki ja seitsemän kääpiötä sekä Tuhkimo pakottavat naiset passiiviseen rooliin. Poliitikkojen mielestä on väärin, että tytöt odottavat rohkeaa prinssiä, joka pelastaisi heidät. Sen sijaan tyttöjen on luotava itsenäisesti uraa.

Syrjintää?
Syrjintää?

Kampanjasta tuohtuneet vanhemmat ovat jo vetäneet lapset pois kouluista. Joidenkin koulujen opettajat ovat kertoneet, että jopa kolmasosa oppilaista on lähtenyt luokista kummallisen kampanjan vuoksi. Suivaantuneet vanhemmat ovat kerääntyneet joukoittain Pariisin kaduille vastustamaan lasten aivopesuohjelmaa. Hallituksen virkamiehet ovat vastanneet huolestuneille vanhemmille, että nämä ovat vihan sokaisemia salaliittoteoreetikkoja. Ranskaa ymmärtävät voivat kuunnella keskustelun täältä.

Mielenkiintoista ilmiössä on se, että perinteiset liittolaiset vasemmisto ja maahanmuuttajat ovat riitaantuneet sukupuolikysymyksen vuoksi. Muslimit ovat eräitä äänekkäimpiä feministikampanjan vastustajia. Tämä oli tosin jo odotettavissa. 1900-luvun Euroopan historiaan tutustuneet muistavat, että pohjoisafrikkalaiset muslimisotilaat tekivät mielellään yhteistyötä fasistien kanssa kommunistien tuhoamiseksi, kun Espanjan surkea toinen tasavalta kumottiin.

Nähtäväksi jää, onko tämä uuden ranskalaisen vallankumouksen alkusoittoa. Valta korruptoi, ja Ranskan hallitus ilmeisesti uskoo voivansa ärsyttää kansaa loputtomiin asti. Kajoamalla ranskalaisten lasten elämään vasemmisto ja heidän feministiset taustavoimansa saattoivat tehdä kuitenkin kohtalokkaan virheen.

Alkuperäinen artikkeli lähteineen englanniksi The Spearheadin verkkosivuilla.

2 kommenttia

  1. Miksi ihmiset kuvittelevat, että sukupuolirooleissa on jotain korjattavaa? Ei naiset halua miestä, joka ei ole mies ja ei miehet halua naista, joka ei ole naisellinen. Ja ei liene yllätys kenellekkään, ketkä tätäkin ”tasa-arvokampanjaa” ovat ajamassa. Juutalaiseliitin mukaan ihmisrodutkin ovat ”sosiaalisia rakenteita”. Sama propaganda, eri kuviot. Molempien tarkoitus on aivopestä ihmiset näitä sairaita suunnitelmia tukeviksi hölmöläisiksi.

    Kertoo kaiken ”länsimaisesta demokratiasta”, kun ensin päätetään jotain ja sitten alkaa aivopesu, jotta päätökset hyväksyttäisiin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat