Footbalance-pohjalliset korjaavat jalkojen virheasennot

70 prosentilla ihmisistä esiintyy jalan ongelmia, joiden syynä on usein jalan virheasento. Yksilölliset Footbalance-pohjalliset korjaavat asennon oikeanlaiseksi.

Jalkojen ja koko kehon terveyden kannalta on tärkeää, että jalka askeltaessa pysyy oikeassa asennossa. Suurin osa väestöstä kuitenkin kärsii jalan rasitusvammoista ja virheasennoista. Niiden korjaamiseen on kehitetty suomalainen Footbalance-pohjallinen. Se on yksilöllisesti muotoiltava pohjallinen, joka tehdään Footbalance jalka-analyysin perusteella.

Virheasento vaikuttaa alaselkään asti

Pitkään jatkuessaan nivelten virheellinen kuormitus voi aiheuttaa kipua, kudosten tulehduksen ja pahimmassa tapauksessa nivelpintojen kulumisen. Jalkojen terveys vaikuttaa myös laajemmin ihmiskehon fysiikkaan, muun muassa ryhtiin. Virheellinen asento aiheuttaa väärän liikemallin jalkaterässä, nilkassa, polvessa ja lonkassa, aina alaselkään asti. Mitä pidempään jalan askeltaa väärin, sitä vaikeampia fyysiset ongelmat ovat korjata.

Vaivattomin keino ennaltaehkäistä ja korjata virheasentoja ovat laadukkaat kengät ja yksilöllisesti muotoiltavat pohjalliset. Footbalance-pohjallisten avulla virheasento korjataan, eikä se silloin pääse enää pahenemaan. Vähitellen myös lihakset oppivat tukemaan jalkaa oikein.

Pohjalliset voivat auttaa muun muassa penikkatautiin, akillesjännekipuihin, luupiikkiin ja juoksijanpolveen. Ne lisäävät myös mukavuutta, vähentävät jalkojen väsymistä ja voivat jopa parantaa urheilusuorituksia.

Pohjalliset kaikenlaiseen liikkumiseen

Footbalance-pohjalliset on tarkoitettu kaikenlaisiin kenkiin ja kaikenlaiseen liikkumiseen. Pohjallisia voi käyttää urheilulenkkareissa, monoissa, luistimissa sekä arki- ja juhlakengissä. Urheilemista varten pohjalliset ovat hieman paksummat, jotta ne estäisivät paremmin iskuja.

Pohjallisia voivat käyttää kaikki yli 10-vuotiaat, sillä sitä nuoremmilla kasvu on vielä voimakasta. Virheasennot, kuten pronaatio, ovat perinnöllisiä, mutta pohjallisilla niitä voi ehkäistä jo nuorena.

Footbalance-pohjallisten käyttöikä on pitkä. Ne ovat myös helppohoitoiset. Riittää kun välillä pyyhkäisee niitä kostealla pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella sekä nostaa ne käytön jälkeen pois kengistä kuivumaan.

Vaivattomasti ja nopeasti yksilölliset pohjalliset

Jalka-analyysin ja pohjallisparin valmistus vie noin 5-10 minuuttia. Ensimmäisenä jalan asento analysoidaan podoskoopilla ja tietokoneella. Tämä tarkoittaa, että asiakas astuu avojaloin lasilevyn päälle ja jaloista otetaan kuvat, joita tarkastellaan tietokoneella. Tämän jälkeen asiakas seisoo lämmitetyn pohjallisaihion päällä. Myyjä muotoilee pohjallisen pitäen jalkaa oikeassa asennossa.

Muotoilun jälkeen tarkistetaan, että pohjallinen on jalankaarien mukainen ja parantaa jalan asentoa tehokkaasti. Pohjalliset leikataan vielä jalkineisiin sopiviksi, minkä jälkeen ne ovat valmiit käytettäviksi.

Idean isä on jalkoihin erikoistunut fysioterapeutti Erkki Hakkala. Hän keksi ajatuksen nopeasti ja helposti saatavasta jalkaa tukevasta pohjallisesta. Yhdessä Antti Pihlakosken kanssa Erkki perusti Footbalance System oy:n. Antti on paremmin tunnettu Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana. Footbalance jalka-analyysin ja pohjallisten kehitystyössä on ollut mukana fysioterapeutteja, urheilijoita ja liikunnallisia testiryhmiä.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat