Fosfolipidi- ja kelaatioterapia tarjoaa mahdollisuuden saada verenpaine alas ilman lääkkeitä

Fosfolipidi- ja kelaatioterapioiden avulla voidaan alentaa verenpainetta ja vähentää sydäntautien riskiä.

 

Luontaishoitaja Pirjo Laitinen- Junkkari antaa Vita Mia Luontaishoitolassa Kuopiossa fosfolipidi- ja kelaatioterapiaa.  Fosfolipidihoidosta ovat Laitinen- Junkkarin mukaan hyötyneet asiakkaat, jotka kärsivät sepelvaltimosairaudesta johtuvista angina pectoris -kivuista. – Fosfolipiditerapian ansiosta ikääntymiseen liittyvät muutokset hidastuvat elinten rasvakoostumuksessa ja kudoksissa. Lisäksi fosfolipidit suojaavat maksaa, hän sanoo. Elimistö tarvitsee fosfolipideja solukalvon rakentamiseen. Fosfolipidit ovat rasva-aineita, joita on kasveissa, kaloissa ja äyriäisissä. Fosfolipidi muodostuu glyserolimolekyylistä, kahdesta rasvahaposta ja yhdestä fosfaattiryhmästä. Fosfolipideissä on sekä vesiliukoinen että rasvaliukoinen pää. Fosfolipidien vesiliukoisen pään rasvahapot ovat eri rasvahappoja kuin rasvaliukoisen pään rasvahapot.

 

Fosfolipidit pitävät rasvat liukoisina nestemäisessä ympäristössä: veressä, kudosnesteissä ja solujen sisäosissa.  Fosfolipidien kemialliseen rakenteeseen sitoutuneiden omega-rasvahappojen määrä on solutoiminnan kannalta tärkeä. Sveitsiläinen tohtori Sam Baxas kehitti 1990-luvulla soijapavuista eristettävistä fosfolipideistä nykyisin erityisesti valtimonkovettumatautiin hoitoon tarkoitetun suonensisäisen hoidon.  Valtimonkovettumataudissa veren kolesterolia ja muita epäpuhtauksia kertyy suonen seinämiin plakeiksi eli kovettumiksi. Ajan mittaan plakki kasvaa ja pullistuu sisäänpäin, jolloin verenvirtaus valtimoissa heikkenee. Virtauksen heikentyessä kudosten tarvitseman hapen määrä vähenee.

 

Pirjo Laitinen-Junkkarin mukaan kelaatioterapia edistää metallien poistumista elimistöstä ja hoitaa terveyttä korjaamalla valtimotukoksen taustalla olevia syitä. – Elimistöön kertyvät metalliset elementit lisäävät haitallisten happivapaiden radikaalien määrää ja aiheuttavat pitkäaikaista ärsytystä verisuonille ja solukalvoille.
Hoidossa annetaan EDTAnimistä synteettistä aminohappoa (etyleeni-diamiini-asetetikkahappoa) sekä liuoksena vitamiineja ja mineraaleja. – Kehoon tulee raskasmetalleja ravinnon mukana sekä ympäristöstä ihon ja hengityksen välityksellä. – Korkeat lyijy- ja kadmiumarvot liittyvät kohonneeseen verenpaineeseen ja kaikki metallit ovat myrkyllisiä, jos niitä kertyy liikaa, Pirjo Laitinen– Junkkari kertoo. – EDTA poistaa kehon metallisia ärsykkeitä, jolloin soluseinämät saavat aikaa parantua. Vitamiineilla ja mineraaleilla tuetaan hoitoa, hän jatkaa.

 

Sekä fosfolipidi- että kelaatioterapia ovat suonensisäistä infuusiohoitoa. Infuusio eli tiputus annetaan laskimoon. Yksi hoitokerta kestää 2–2,5 tuntia. Infuusioiden koostumus suunnitellaan oireiden mukaan. Samalla kerralla ei anneta kumpaakin terapiaa. Hoidot annetaan sarjoina. Yleensä tarvitaan 20–30 hoitokertaa ja sen jälkeen jatketaan noin viisi kertaa vuodessa tehtävällä ylläpitohoidolla. Tavallisin syy hakeutua fosfolipidi- ja kelaatiohoitoihin on Laitinen-Junkkarin mukaan halu vähentää lääkkeiden käyttöä. – Parhaimmissa tapauksissa asiakas on päässyt esimerkiksi verenpainelääkkeistä kokonaan eroon.  Myös angina pectoris-kivuista sekä astma- ja reumaoireista kärsivät ovat hänen mukaansa saaneet nopeasti helpotusta oireisiinsa. – Kun asiakas tulee hoitoon, teen ensin esihaastattelun, sen jälkeen seuraa lääkärintarkastus. Veri- ja virtsatesteillä selvitetään muun muassa munuaisten ja maksan toiminta sekä verensokeri ja kolesteroli. Hiusanalyysin avulla saadaan lisätietoa asiakkaan raskasmetallija hivenainetilanteesta, Laitinen– Junkkari kuvaa. Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä lääkärin kanssa. Asiakas saa myös ohjeet hoitoa tukevaan ravinto-ohjelmaan ja liikuntaan. Fosfolipidi-infuusio maksaa noin 170 euroa ja kelaatioinfuusio noin 135 euroa kerralta.  Lisätietoja: www.vitamia.fi

 

Alkuperäinen juttu Luontaisterveys-lehti, www.karprint.fi

 

 

Kelaatiohoitoa käytetään maailmalla laajasti
Kelaatiohoito on useimmille suomalaisille tuntematon, mutta maailmalla suosittu hoitomuoto. Kelaatiohoitoa käytetään maailmalla laajasti parantamaan valtimonkovetustautia potevien ihmisen verenkiertoa – ilman leikkausta tai pallolaajennusta. Kelaation väitetään puhdistavan verisuonten sisäseinämiä kolesterolipaakuista ja muista ”kalkkiutumista”. Asiasta ei ole kuitenkaan vedenpitävää näyttöä.  Luotettavaa näyttöä sitä vastoin on siitä, että karnosiini kelatoi eli poistaa ja puskuroi hermoille myrkyllisiä metalli-ioneja, muun muassa sinkkiä ja kuparia ja toimii samalla tehokkaana ja monipuolisena antioksidanttina.

 

Muita suun kautta nautittavia kelatoivia aineita ovat Lglutationi, L-karnitiini, L-methioniini, valkosipuli, orapihlajauute ja alfalipoiinihappo. Kelaatiohoitoa on käytetty vuosikymmeniä työlääketieteessä lyijy- ja elohopeamyrkytysten hoitoon. EDTA-kelaatiohoitoa annetaan yksityisillä klinikoilla eri puolilla maailmaa monien kroonisten tautien hoitoon, etenkin ikääntyneille ihmisille.  Monet kelaatiohoitoa saaneet – mutta eivät kaikki – kertovat sen poistaneen vuosikausia vaivanneita nivelkipuja ja piristävän ja virkistävän ja helpottavan lähes kaikkien kroonisten sairauksien oireita. Hoitoa annetaan erityisesti sydänja verisuonitauteihin.

 

Lähde:tritolonen.fi

 

 

 

11 kommenttia

 1. Jaaha, nyt se kirjautuminen sitten vaaditaan.

  Verenpaine alas ilman lääkkeitä?
  Hoidolla, jonka tehoa ei ole osoitettu ja jossa annetaan lääkettä suoneen?

  Kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta tehonsa osoittaneille lääkkeille…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Siis mielipiteessäni.
  Mikä tahansa iv -hoito sisältää aina riskejä, vaikka sinne suoneen ei laitettaisi muutaku NaCl 0,9%:aa.

  Luvat pois tollasilta lääkäreiltä ja hoitajilta.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 3. Hei päätoimittaja! Mainosteksti pitää erottaa toimituksellisesta aineistosta. Samoin mielipidekirjoitukset. Huomaan muuten, että kirjoittajien nimet alkavat unohtua useammastakin jutusta..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Kyllä artikkeli pitää paikkansa. Sitkeässä istuu kokonaisvaltainen lääketieteellinen aivopesu meissä. Itse olen kärsinyt ikäni < 60 v. korkeasta verenpaineesta. Sekä työterveys- että siviililääkärit ja hoitajat ovat tuputtaneet verenpainelääkitystä kuin mantraa hokien. Vuoden kestäneen puolihuolimattoman karppauksen ja viiden kilon painon pudotuksen jälkeen (lievästä ylipainosta) tulos on täysin normaalit verenpaineet ILMAN lääkitystä ja ilman parin viikon välein tapahtuvaa juopottelua. Totta joka sana.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 5. Ensisijainen sekundaarisen verenpaineen hoitokeino on painon vähentäminen ja kokonaisvaltainen elämäntapamuutos.

  Eli Juupas, olet erinomainen esimerkki siitä miten meidän ”aivopesevä” lääketiede toimii 😉

  Se että sua hoitaneet lääkärit tai hoitajat eivät ole hoitaneet heiltä odotettavan ammattitaidon mukaan tai niillä linjauksilla mitä heille on koulussa opetettu on tietysti surullista… Mutta se ei tee lääke- tai hoitotiedettä toimimattomaksi.

  Jos ihminen ei ole valmis sitoutumaan muutoksiin niin verenpainelääkkeet on myös halpa ja tehokas tapa vähentää sydänperäisiä sairauksia. Myös jos paineet on kovin graavit jatkuvasti, niin sillon on perusteltua aloittaa verenpainelääkitys samantien painonpudotuksen lomassa.

  Sitte ku painoa on tippunu ja vihreää löytyy enemmän ja suolaa vähemmän lautaselta, niin voidaan kokeilla pikkuhiljaa laskea verenpainelääkkeen annoksia lopullisena tavoitteena se lääkkeettömyys.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 6. Kyseinen luontaishoitaja on ammatiltaan sairaanhoitaja. Hänet voi löytää mm. terveydenhoidon ammattihenkilöiden tietokannasta terhikistä. Ei hänellä sairaanhoitajana ole mitään oikeutta antaa ihmisille näyttöönperustumatonta hoitoa vielä suonensisäisesti. Kyseinen bisnes on laitonta ja hänestä on tehty ilmoitus terveydenhuoltoviranomaiselle eli Valviralle. Toimittajalta toivoisin lähdekritiikkiä.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. Onpas isolla bisneksellä kovat piipussa, kun meinaa verenpainelääkkeet jäädä myymättä ja ihmiset tervehtyä. Oikein virkavallan avulla pitää yirtätä estää ihmisiä hoitamasta terveyttään. Miksi verenpainetta ei saisi alentaa kuin lä’äkkeillä?

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Sama päätee muihinkin vaivoihin. Itselläni paukahti välilevy selästä, sen jälkeen kolme kuukautta nappeja ja nappeja. Sitten päätin jättää hermokipulääkkeet pois –> Hirveät vieroitusoireet –> Siirryin tulehduskipulääkkeisiin –> Vatsahaava –> Viimein menin Jäsenkorjaajalle –> Ei kipua tai nappeja kuukausiin.

    Ja arvaatteko mitä fysioterapeutti sanoi ensimmäisenä? ”Älä missään nimessä mene millekään niksauttajalle ettei se tuhoa sun selkääsi lopullisesti” johon tietenkin nyökkäilin täydellä luottamuksella, mutta kipu lopulta opetti etsimään vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Se on ollut yllättävää, että kun olen kertonut ”paranemisesta” on moni tullut jälkikäteen kuiskaten kertomaan vastaavanlaisia tarinoita joissa lääkärit ovat jopa hyökänneet todella törkeästi vastaan.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Tuo formaldehydistä ja natriusyanidista normaalisti syntetisoitu teollisuuskemikaali EDTA on sytotoksista (solumyrkyllistä), alati pahentuva ympäristösaaste, ja on eläinkokeissa aiheuttanut kehitys- ja lisääntymishäiriöitä.

  Käytetään kosmetiikassa. Iholla ei pitäisi normaalisti haitata mutta ollaan huolissaan siitä joutuuko tuota ainetta hengityksen mukana keuhkoihin ja elimistöön.

  Lähde: Lanigan RS, International Journal of Toxicoly 2002;21 Suppl 2:95-142
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12396676

  (Miksi tämäkin piti salata lukijoilta ?)

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 8. EDTA-kelaatiosta on tehty USAssa suuri tutkimus. Siitä voi lukea:
  http://www.tritolonen.fi/artikkelit/81-kelaatiohoito

  EDTA-kelaatio oikeasti tehoaa verenpaineeseen, itselleni riitti muutama kerta ja verenpainelaski 10 yksikköä. Kukaan ei vain edistä EDTA-kelaatiota hoitomuotona, koska kukaan ei tesisi sillä rahaa, kun ihmiset paranevat. Muutana nestepussi ei mitään lääketehdasta ilahduta.

  Fosfolipiditerapian tehon voi nähdä, jos on muistihäiriöitä. Itse olen seurannut ystäväni osalta, miten auttoi muistiin, rauhoitti ja paransi levottomuutta ja unettomuutta. Tietoa:
  http://www.tritolonen.fi/artikkelit/107-muisti-fosfoseriini-parantaa-muistia
  Kokeilin myös itse yhden kerran, mutta itse en huomannut mitään hyötyä enkä haittaa.

  Jos ei itse halua kokeilla, niin miksi pitää olla kieltämässä niiltä muilta? Että lääketehtaat saavat katteensa? Hoitolan toiminta on AVIn luvanvaraista toimintaa, jossa on lääkäri taustalla. Siis kaikin puolin täysin laillinen ja turvallinen.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat