Fulvohappo virkistää uuteen uskoon

Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa on tehty tutkimuksia, joiden mukaan ruoan mineraalipitoisuus on laskenut viimeisen 50 vuoden aikana. Tuorein näyttö osoittaa, että monet viljelykasvit sisältävät hyvin vähän mikroravinteita. Mikroravinteet ovat välttämättömiä hyvinvoinnin kannalta.

Eräs mineraalien kannalta tärkeä yhdiste on fulvohappo, jonka määrä maaperässä laskee köyhtymisen seurauksena. Sillä on huima vaikutus kasveihin. Fulvo- ja humushapon pitoisuuden voi nostaa aiemmalle tasolle lisäämällä maaperään kivijauhetta. Löydät ohjeet täältä.

Jos et ole viherpeukalo, fulvohappoa myydään myös lisäravinteena. Aineesta ei ole juuri puhuttu, vaikka sen hyödyt on tunnettu.

Maaperä köyhtyy

Mineraalit ovat tärkeämpiä kuin vitamiinit, sillä ilman mineraaleja vitamiinit eivät toimi. Liian vähän mikroravinteita sisältävien kasvien ravintoarvo on heikko. Saatat tokaista ”Mutta syön vain luomua!”, mikä on tietysti loistava päätös. Ei torjunta-aineita tai keinolannoitteita.

Luomuviljelijät käyttävät luonnonmukaisia menetelmiä maanparannuksessa, mutta todennäköisesti maaperä oli köyhää jo ennen kuin he aloittivat luomuviljelyn.

Maaperä köyhtyy kun sitä viljellään väärin. Esimerkiksi monokulttuuriviljelyä ilman kesannointia (peltoon ei kylvetä mitään yhden kasvukauden ajaksi) on harjoitettu sekä keino- ja fosforilannoitteita on käytetty jo jonkin aikaa. Maaperää tulee hoitaa jotta pintamaan laatu paranee.

Nykyään myös ulkoiset tekijät vaikuttavat maaperän laatuun. Happosateet, teollisuussaasteet, kemikaalivanat ja keinolannoitteet heikentävät pintamaan laatua.

Vaikka söisit vain luonnonmukaisesti ja lähialueilla tuotettuja vihanneksia ja hedelmiä, saatat silti kärsiä mineraalien, hivenaineiden ja muiden mikroravinteiden puutteesta, eli terveytesi ei ole ihanteellisella tasolla.

Suurin osa nykysairauksista johtuu mineraalien puutteesta. Monet terveysasiantuntijat väittävät, että nykyruoasta on ei saa riittävästi ravinteita, syömmepä kuinka laadukasta ruokaa tahansa.

Fulvohappo

Korkealaatuisin fulvohappo on peräisin Himalajan alueelta. Se sisältää kaikkia mineraaleja ja hivenaineita, joita elimistö tarvitsee. Itse asiassa se on peräisin tervamaisesta aineesta, jota erittyy Himalajan vuorten alaosan kallioista. Aines on kehittynyt vuosisatojen aikana.

Fulvohappoa löytyy toki muualtakin. Nestemäisessä muodossa ravinteet imeytyvät hyvin soluihin. Intiassa ja Intian lähialueilla aine on tunnettu vuosisatojen ajan nimellä Shilajit, ja sen pääainesosa on fulvohappo.

Vuosisatojen ajan Shilajitia on käytetty energiatasojen ja hyvinvoinnin parantamisessa. Nimi on sanskriittia ja tarkoittaa ”vuorten valloittaja ja heikkouden tuhoaja”. Sen monipuolinen parantava vaikutus huomattiin ensin Intiassa, ja lähinnä ayurvedan harjoittajat käyttivät sitä.

Koska Shilajitin pääainesosa on fulvohappo, Shilajitilla ja fulvohapolla tarkoitetaan käytännössä samaa asiaa.

Lännessä fulvohapon ominaisuudet ja mahdollisuudet on ”löydetty” vaikka asiasta ei ole juuri puhuttu. Fulvohappo on erittäin voimakas orgaaninen elektrolyytti, joka tasapainottaa solun toimintaa. Se voi pelastaa henkihieverissä viruvat solut.

Fulvohapolla on luontainen kyky muuttaa raskasmetallit liukoiseen muotoon ja sitoa ne itseensä, jolloin ne voivat erittyä pois elimistöstä.

Fulvohappo-kompleksit voivat reagoida toistensa tai solujen kanssa ja auttaa muodostamaan uusia mineraaliyhdisteitä, parantaen näin mineraalien imeytymistä. Sillä on myös kyky poistaa tiettyjä torjunta-aineita, joita käytetään tavallisessa maanviljelyssä.

Fulvohappo, jota ei tule sekoittaa synteettiseen ja myrkylliseen foolihappoon, edistää entsyymien, erityisesti hengityselimistöön vaikuttavien, toimintaa. Raskaana olevien naisten tulisi saada foolihapponsa folaateista, ei synteettisestä foolihappolisästä. Fulvohappo osallistuu myös proteiinien aineenvaihduntaan.

Monilla on hyviä kokemuksia foolihapon käytöstä. Kuten Shilajitkin, se nostaa energiatasoja ja libidoa. Sillä on ikääntymistä hidastava vaikutus, ja se on auttanut monia päihittämään masennuksen. Sitä on käytetty menestyksekkäästi hermostosairauksien ja henkisen uupumuksen peittoamisessa.

Fulvohappoa käytetään välillä yhdessä muiden ravinnelisien tai kelatoivien aineiden, kuten zeoliitin, kanssa. Näin muiden aineiden teho voimistuu. Fulvohappoa on myynnissä verkkokaupoissa joko Shilajitina tai vain fulvohappona, ja fulvohappoa käytetään muiden aineiden pohjamateriaalina.

Tarkoituksena on kertoa, että on olemassa halpa, vanhastaan tunnettu ja hyväksi havaittu ratkaisu ruoan mineraali- ja ravinnevajeeseen, joka ei riipu siitä kuinka laadukasta ruokaa syöt.

 

Lähde: Realfarmacy

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat