Fysiikan lait uusiksi?

Hiljattain Cernin hiukkastutkijat ilmoittivat havainneensa valoa nopeammin kulkevia hiukkasia. Amerikkalaisen Fermilabin pääteoreetikko Stephen Parke kuvaa havaintoa shokiksi. Lontoon yliopiston professori Jenny Thomas sanoo havainnon kääntävän kaiken päälaelleen: – Sitä ei kestä edes ajatella! Kaikkien aikojen kuuluisin kaava, suhteellisuusteoria E=mc2 muuttuu epäpäteväksi, koska se perustuu relativiteetin lakiin. – Valoa nopeammista neutriinoista on kyllä teoriassa puhuttu, mutta ei niitä ole otettu mitenkään hirveän vakavasti, professori Jukka Maalampi Jyväskylän yliopistosta sanoo. Löydös on siis fysiikan lakien mukaan mahdottomuus. Fernilab sai aiemmin omissa kokeissaan vastaavan tuloksen, mutta piti sitä mittausvirheenä. Nyt Fernilab aikoo toistaa kokeen. Jos koe onnistutaan toistamaan, muuttuu käsityksemme universumista kokonaan. Kaikkea painovoimaa ja materiaa, teorioita, fysiikan lakeja ja jopa ihmistä koskevaa tietoa on pakko alkaa miettiä uudelleen. Asiasta kertoi Suomessa Verkkomedia ja Helsingin Sanomat.

17 kommenttia

 1. Katsos kummaa, välillä foorumisofta vaatii rekisteröitymistä, nyt ei?

  Asiaan:

  Todella mielenkiintoista.

  Mitä tästä pitäisi ajatella?

  Pitääkö nyt ottaa vakavasti kaikki kotikutoiset einsteinit jotka vääntävät e=mc2- kaavan heti ”teorioidensa” ensilauseissa uuteen uskoon?

  Eipä suinkaan.

  Suhteellisuusteoria on osoittanut pätevyytensä tähän asti kaikissa kokeissa.
  Esimerkkinä valon taipuminen painovoimakentässä ja kellojen käyminen eri tahtiin erilaisessa painovoimakentässä

  Jos(tonennäkoisesti kun, ennemmin tai myöhemmin) Einsteinin teoria korvataan paremmalla, jää suhteellisuusteoria todellisuutta kuvaavaksi likiarvoksi, ei sitä vessasta tarvitse alas vetää.

  Ei Einstein Newtonin painovoimateoriaa kumonnut, esitti vain tarkemmin ilmiöitä selittävän ja laajemman teorian.

  Newtonin opeilla voi ampua satelliitin avaruuteen, mutta Einsteinia tarvitaan että GPS saadaan tomimimaan.

  Mielenkiinnolla odotamme, ovatko valoa nopeammat hiukkaset totta vai mittausvirhe, ja jos ovat totta, mitä
  siitä seuraa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Vai olisiko Einstein hehkuttamisen taustalla hänen juutalaiset sukujuurensa kuin hänen tasonsa tiedemiehenä? Moni tiedemies Einsteinin aikoina kyseenalaisti hänen teorioitaan, mutta kun mediayhtiöt on valitun kansan taskussa, niin kenen teoriat jää vallitsevaksi totuudeksi?

   En osaa ottaa kantaa tieteellisien teorioiden paikkaansapitävyyteen, kuten ei valtaosa muustakaan väestöstä. On kuitenkin suositeltavaa kyseenalaistaa vallitsevia ”virallisia totuuksia”. Einsteinin kritisoijista mm. Nikola Tesla sanoi ettei Einstein ole oikeassa. Nikola Tesla oli historian merkittävimpiä keksijöitä, joten tuskin miehen puheita voi kovin kevyestikään ottaa ja kun nyt on Einsteinin teorioita kyseenalaistavia havaintoja tehty käytännössä (valoa nopeampi hiukkanen), niin miksi jotkut haluavat vielä uskoa Einsteinin erehtymättömyyteen?

   Dokumentti Teslasta:
   http://www.youtube.com/watch?v=oEAtfxkClrM

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Kyseessähän on oikein mielenkiintoinen koe, jonka tarkistuksia kaikki odottavat kieli pitkällä.

  Aivan yhtä mielenkiintoista on seurata, miten Magneettimedia ymppää tämänkin asian vaihtoehtoiseen todellisuuteensa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Koska Einstein oli väärässä, niin kaikki tiede on tuubaa. Luonnollisesti suhteellisuusteorian mullistuminen mahdollistaa energiaparantamisen ja joogalentämisen. Pakurikääpä sisältää valoa nopeampia neutriinoja?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. No hohhoijaa, oliko tuo addae nyt sellainen esimerkki niistä puhumistasi olkinukeista? 😀

      Toki on ymmärrettävä erehdys, sillä en minäkään aina erota näistä magneettimedian pakurikääpä jutuista, että onko ne vakavissaan vaiko huumorilla kirjoitettuja. 😛 En siis koe pahaa mieltä vaikka vitsini ymmärsitkin argumentoinniksi. 🙂

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. 1987 räjähti Supernova SN1987A lähigalaksissa 169 000 valovuoden päässä, se räjähdys näkyi paljain silmin jo muutamassa tunnissa siitä kun neutriinot iskeytyi kolmen eri mantereen neutriinokammioihin. Jos yo. uutinen pitäisi paikkansa, niin näiden neutriinoiden olisi pitänyt iskeytyä kammioihin jo 3 vuotta aiemmin. Tämä on yksi tärkemmiistä neutriinoevidensseistä joiden perusteella tuo CERN havainto katsotaan mittavirheestä johtuvaksi.

  Aivan viimeisin ehdotus on että CERNissä olisi unohdettu ottaa huomioon gravitaatiodilataatio, toinen paikka noista on lähempänä maan keskipistettä/toisenlainen gravitaatio ja tästä syntyi kelloihin mittavirhe, joka olisi jäänyt huomiotta. Einsteinin yleisen suhtiksen mukaanhan gravitaatio myös vaikuttaa aikaan.
  Tämä CERNiin neutriinomittaus on sikäli vaikeampi että se pitää tehdä kahdella eri kellolla ja ne olisi saatava synkroniin keskenään, tässä tapauksessa miljardisosan sekuntien tarkkuudella. Usein aiemmin on pärjätty yhdellä kellolla.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Ainakin jo pari vuosikymmentä sitten Trevor Norman ja Barry Setterfield Flindersin yliopistosta Etelä-Australiasta vavisuttivat tiedemaailmaa valonnopeutta koskevalla tutkimuksellaan. Lähteinään tilastolliset tutkimukset miehet esittivät painavan todistusaineiston siitä, että valonnopeus ei ole vakio vaan se on hidastunut huomattavasti. Sen perusteella maailma ei olekaan miljardeja vuosia vanha vaan huomattavasti nuorempi. Valonnopeus vaikuttaa suoraan myös radioaktiiviseen iänmääritykseen, minkä johdosta menetelmän avulla tehdyt änmääritykset eivät pidä paikkaansa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Se ON kreationistien epätoivoinen yritys kumota iänmääritykset, ja minulla sattuu olemaan tuon Setterfieldin+ co julkaisun paperiversio, jonka lähetti uskovainen atomipommilentäjä-eläkeläinen.

   Ja sattumoisin olen tutkinut valonnopeutta, se on ollut vakio vähintään 170’000 vuotta. Pimennysmuuttujien, kaukaisten kaksoistähdet kiertoajoissa havaittaisiin radikaaleja muutoksia jos valonnopeus olisi muuttuva:

   http://www.student.oulu.fi/~ktikkane/c-const.html

   (ks. myös linkki Dr. W.T.Bridgmaniin jossa olemme yhdistäneet havaintomme ja tutkimuksemme. Jos valonopeus olisi ollut muuttuva Setterfieldin+co väittämällä tavalla, niin luonnonvakioiden muutos olisi (taaksepäin katsoen) sammuttanut auringon jo keskiajalla ja jo tuhansia vuosia sitten muutamassa sekunnissa olisi maan ilmakehä lentänyt avaruuteen jne. eli ihan mahdottomat seuraukset elämälle).

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Ilmeisesti tuo ”muuttuva valonnopeus” saatiin aikaiseksi ottamalla hypoteesiin sopivat mittaustulokset huomioon ja hylkäämällä sopimattoma(lähtien ensimmäisestä mittauksesta)t?

     Selvähän on, että valon nopeudelle saatiin vaihtelevia arvoja aluksi, eihän sen mittaus ollut menneinä vuosisatoina mikään piece of cake.

     Kreationistien todistelu nuoren(esim. alle 10 000v) maan puolesta kummastuttaa, sanoohan jo maalaisjärkikin,
     ettei vuori nouse tai luu joudu kiven sisään muutamassa tuhannessa vuodessa.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Kenen maalaisjärki? Tiede on (maalais)järjenvastaista. (Aslak Aikio, Kaleva 2.4.2002).
      Evoluutio, sen miljoonat-miljardit vuodet, BigBang, tähtitiede, suhtis ja kvanttis eivät mahdu monenkaan maalaisjärkeen. Kreationismi, kuten myös monet luontaisintoilun piirissä pyörivät keskiaikaisen makuiset humbuugiopit, mukailevat ihmisen intuitiivista arkiajattelua eli ”maalaisjärkeä”.

      ks.
      Elisa Järnefelt: Älykkään suunnittelun teoria mukailee ihmisen intuitiivista arkiajattelua

      http://www.teologia.fi/opinnaytteet/pro-gradut/291-ykk-suunnittelun-teoria-edustaa-automaattista-ja-spontaania-tapaa-kttluonto

      ja
      http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Uskonnolliset+opit+mukailevat+monilta+osin+arkiajattelua/1135241309755

      Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat