Gandhi vastusti rokotuksia jo 100 vuotta sitten

Noin sata vuotta sitten Mahatma Gandhi julkaisi kirjan, joka käsitteli muun muassa rokotteiden heikkoa tehoa ja haitallisia sivuvaikutuksia. Hän tiedosti jo tuolloin, ettei rokotekampanjoissa ollut todellisuudessa kyse ihmisten terveyden vaalimisesta. Hän on edelleen oikeassa.

Rokottaminen on barbaarinen toimenpide ja yksi aikamme tappavimmista villityksistä. Rokotteiden vaarat tiedostavien ihmisten tulee taistella tarvittaessa vaikka tuulimyllyjä vastaan ja puolustaa näkemyksiään viimeiseen asti.

Klassinen Gandhi-sitaatti on saanut osakseen paljon kritiikkiä ja epäilyä. Gandhia voi helposti kutsua ääriajattelijaksi suhteessa rokotuksiin. Monet ovat myös kyseenalaistaneet lainauksen todenperäisyyden. Vastustiko Gandhi todella rokotteita?

India-HPV-Vaccine-630x315

Itse asiassa tunnettu sitaatti on vain jäävuoren huippu. Gandhi arvosteli rokottamista ankarasti. Hän varoitti rokotteiden vaarallisuudesta ja tehottomuudesta. Hän totesi, että rokotekampanjoihin liittyy korruptiota. Gandhi on historian ehkäpä kunnioitetuin imperialismin vastustaja. Hän oli avainroolissa Intian taistelussa brittivalloittajia vastaan. Hän oli erittäin kriittinen kaikkia länsimaisia kontrollin ja vainon käytäntöjä kohtaan. Hän vastusti länsimaalaisia viranomaisia, jotka pakottivat miljoonat intialaiset ottamaan terveydelle vaarallisia kulkutauti- ja isorokkorokotteita.

Artikkelin alussa oli linkki Gandhin kirjaan A Guide to Health, jossa rokotekysymystä käsitellään kattavasti. Olemme koonneet Gandhin tärkeimmät rokotenäkemykset alapuolelle. Listaa lukiessa huomaa, että Gandhin ajatukset ovat edelleen erittäin ajankohtaisia.

Gandhin tärkeimmät huomiot:

 • Isorokon kaltaisten tautien luonne on ymmärretty kokonaan väärin. Isorokko voi toki olla tarttuva. Rokotteen saaneet ihmiset voivat kuitenkin saada myös tartunnan. Rokottamattomat voivat puolestaan olla immuuneja taudille. Tämä kumoaa Jennerin alkuperäisen teorian, jonka mukaan rokottaminen suojaa ihmistä tartunnalta.
 • Rokottaminen on likaista. Kun sairastuneen lehmän tai isorokkopotilaan saastaa ruiskutetaan terveen ihmisen kehoon, tulee tästä pakostakin epäterveempi. Tämä voi johtaa uusiin infektioihin ja suurempaan potilastaakkaan.
 • Piikittäminen tekee rokottamisesta erityisen vaarallisen ilmiön verrattuna tavanomaiseen (suun kautta saatavaan) tartuntaan.
 • Kun ihmisten joukkoon lietsotaan sairastumispelkoa, he menettävät maalaisjärjen ja ryntäävät rokotettaviksi.
 • Rokottaminen on epäeettistä, sillä rokotteita valmistaessa eläimet joutuvat kärsimään.
 • Rokottaminen on tuottoisa bisnes. Siksi lääketieteen ammattilaiset eivät halua puhua julkisesti rokotteiden vaaroista ja tehottomuudesta.
 • Rokottamisen vastustajien tulisi puhua ylpeästi arvojensa puolesta. Heidän ei tule pelätä mahdollista vainoa ja rangaistuksia, joita heidän toiminnastaan voi seurata.
 • Niiden, jotka vastustavat rokottamista lääketieteellisistä syistä, tulisi opiskella mahdollisimman paljon. Heidän on tultava alan asiantuntijoiksi, jotta he voivat vakuuttaa koko kansan.
 • Puhtaanapito, hygienia, raikas ilma, vesi ja puhdas ruoka ovat tärkeimmät aseet tartuntatauteja vastaan.

Rokotteet sisältävät saastaa. On hölmöä luulla, että voimme puhdistaa kehomme haitallisista aineista piikittämällä sinne lisää jätteitä.” – Mahatma Gandhi, A Guide to Health. 1921.

 

Lue myös: Mahatma Gandhi vastusti sionismia

 

Artikkeli julkaistu alunperin englanniksi GreenMedInfo-verkkosivuilla 1.2.2015.

9 kommenttia

 1. Mitä lukijat luulee, että jos tapahtuisi iso herääminen ja otettaisiin oma raha käyttöön palvelemaan kansaa ja potkittaisiin maanpetturit pois hallituksesta, niin mitä keinoja pankkiireilla olisi romuttaa suomen talous ja yhteiskunta! Jonkunlainen kostohan siitä tulisi? Kreikkahan ”meinasi” lähteä pois, mutta silti ei lähtenyt! Mikä kreikkan päättäjiä vaivaa muukuin korruptio ja siionistien painostus/uhkailu, että eivät ota omaa rahaa ja keskuspankkia takaisin??

  Ja miksi venäjä ja kiina tarjoaa rahoitusta niille? Haluavat tietenkin jotain vastineeksi! Mitä se muuttaisi imf ja muihin velan tarjoajiin nähden nähden?

  Ihmetyttää tuo walhroosin rahat, miksi kukaan ei tee mitään? Sehän ryöstää minkä kerkeää ja hänen ehdotuksethan tarkoittavat suurimman osan kansan elämän kurjistamista!!

  Erikoinen tämä suomi kun suurin osa suomalaisista vanhemmista tahalleen haluaa tuhota lapsiensa tulevaisuuden :)! Eikai tässä voi muuta kun nauraa ja sanoa että: HERRAN JUMALA kun tietyn tahon omistama media on sotkenut teidän päänne ja pahasti! Se joka väittää että ihminen on kehittynyt laji voi painua helvettiin väitöksiensä kanssa! 2 vuotias simpassikin tajuaisi nämä asiat :)!

  6 §
  Julkisen rahoituksen kielto

  Suomen Pankki ei saa antaa luottoa Euroopan unionin toimielimille tai laitoksille, Euroopan unionin jäsenvaltiolle, sen alueelliselle, paikalliselle tai muulle viranomaiselle taikka muulle julkisyhteisölle.

  (Tämän lain muuttaminen ei ole mahdollista ilman eroamista euvostoliitosta.)

  https://rahajatalous.wordpress.com/2011/02/08/euroalueen-velkakriisi-syyt-seuraukset-ja-ratkaisut/

  Vähissä tällä ihmismäärällä mahikset on oli oma raha tai ei!! Älkää vain sanoko että tämä on yhden miehen mielipide!

  http://cluborlov.blogspot.fi/

  Karhu vs ihminen syönti kilpailu! Ei liity artikkeliin!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. ”Valtiovallalla ei ole enää minkäänlaista hallintaa rahaan. Valtiomme ei voi luoda rahaa, se ei voi devalvoida tai revalvoida, koska kierrossa olevan rahamäärän hallinta on yksityistetty pankeille. Ja ainoa tapa miten ja kuinka pankit laskevat rahaa liikkeelle, on luotto.

   Tämä tarkoittaa sitä, että kierrossa oleva rahamäärä on jonkun ottamaa ja kuluttamaa velkaa. Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että kaikella rahalla on olemassa täsmälleen yksi suunta: takaisin pankkiin. Kokonaisuudessaan tämä meinaa sitä, ettei ole olemassa sellaista määrää työtä, tuotantoa, leikkauksia, yksityistämistä, veronkorotuksia jne., joilla tästä taloudellisesta ahdingosta voitaisiin kaivautua ulos.

   TÄLLAISESSA JÄRJESTELMÄSSÄ ON TÄYSIN MERKITYKSETÖNTÄ KUINKA PALJON, VÄHÄN TAI KAUAN TYÖTÄ TEKEE; KIERROSSA OLEVA RAHAMÄÄRÄ EI KASVA SENTTIÄKÄÄN.

   Tässä järjestelmässä pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon. Elämme siis järjestelmässä, jossa ilman velkaa ei ole rahaa. Ja ilman rahaa ei ole taloutta. Sairaus on rahan syntymekanismi, kaikki muu on vain oiretta tästä. Paranna sairaus ja oireet katoavat.”

   Tuon Kirjoittaja on suositun Kaninkolo-blogin ylläpitäjä.

   Näkökulma taloudesta: Ilman velkaa ei ole rahaa – ilman rahaa ei ole taloutta.

   Kaikki valtapoliitikkomme ja kaikki merkittävät puolueemme palvelevat pankkiireita; kansa saa heidän puolestaan vaikka kuolla. Velkarahajärjestelmää tuetaan ”leikkauksilla”, ”säästämisillä” ja ”rakenneuudistuksilla”, vaikka niistä ei ole mitään apua.

   Pelkkää itsetuhon edistämistä on yrittää keksiä keinoja pelastautua tai parantaa elämisen edellytyksiä rikollisten käsissä olevan rahahuijausjärjestelmän sisällä !

   ”On suorastaan narrin hommaa hoitaa velkarahajärjestelmässä tapahtuvaa automaattista talouden kuristumista julkimedian keskusteluissa mainituilla ”sopeutustoimilla.” On narrin hommaa yrittää sopeutua velkahirressä roikkumiseen ja kansan tuhoutumiseen. Jos joku tosissaan haluaa parantaa maamme oloja, hänen tulee kiskoa velkarahajärjestelmä juurineen maasta pois.” – V.I.Laurio

   ”Vasta sitten, kun huomaa, mitä monopolilla tarkoitetaan, kun kanssapelaajalla ei vain ole rahaa enemmän kuin kaikilla muilla yhteensä, vaan tällä myös rahanpainokone, vasta sitten on Rothschildien rahoittaman sionistisen maailmanherruuden historia helposti ymmärrettävissä.” – Ties kuka

   ”Jos amerikkalaiset koskaan sallivat pankkien kontrolloida heidän rahansa liikkeelle laskemista, ensin inflaation avulla (lainahanat avataan), sitten deflaation avulla (lainahanoja kiristetään), pankit ja korporaatiot, jotka kasvavat heidän ympärilleen, tulevat viemään ihmisiltä kaiken omaisuuden, niin että lopulta heidän lapsensa havaitsevat olevansa kodittomia mantereella, jonka heidän isänsä valtasivat. – – Uskon vilpittömästi, että pankkilaitokset, joilla on oikeus laskea liikkeelle rahaa, ovat vaarallisempia kuin armeijat” (USA:n presidentti Thomas Jefferson).

   ”Olemme täysin riippuvaisia liikepankeista. Jonkun on lainattava jokainen dollari, joka meillä on liikenteessä, käteisenä tai luottona. Jos pankit luovat runsaasti synteettistä rahaa, olemme vauraita, jos eivät, näemme nälkää. Olemme täysin ilman pysyvää rahajärjestelmää. Kun asiasta saa täyden kuvan, toivottoman tilanteemme traaginen mielettömyys on miltei mahdoton uskoa, mutta siinä se on. Se on kaikkein tärkein asia, jota älykkäät ihmiset voivat tutkia ja pohtia. Se on niin tärkeä, että nykyinen sivilisaatiomme saattaa luhistua, ellei sitä ymmärretä laajalti ja ellei puutoksia korjata pian” (USA:n keskuspankki FED Atlantan luottopäällikkö Robert H. Hemphill v. 1934).

   ”Antakaa minun painaa ja kontrolloida kansakunnan rahaa ja minä en välitä, kuka sen lait kirjoittaa” (pankkiiri Meyer Rotschild v. 1790).

   ”Rothschildit voivat aloittaa ja estää sotia. Heidän sanansa voi luoda ja hajottaa valtakuntia” (Chigaco Evening American 3.12.1923; Rothschildit ovat johtava pankkiiridynastia).

   ”Rahan kohtalo on ja tulee aina olemaan kansan kohtalo” (finanssiasiantuntija tri Franz Pick).

   Toistuvat lasku- ja nousukaudet ovat kuin lypsämisliikkeitä, joilla yhteiskunnista lypsetään varallisuus pankkien osakkeenomistajien lypsysankoihin. Euroopan kansat ovat olemassa ja elossa lypsämistä varten, kuin lehmät navetassa (navettana EU), hyötykarjaa siis. Lainanantoa ja korkotasoa säätelemällä pankkiirit kykenevät luomaan nousu- ja laskukausia, jopa lamakausia ja romahduksia, aivan mielensä mukaan ja hyötymään niistä. Kaikki maailman taloudelliset tapahtumat ovat tarkasti suunniteltuja, eikä mikään ”kriisi” tule sattumalta.

   Ratkaisu olisi yksinkertainen, mutta petolliset päättäjämme eivät tätä halua tehdä :

   Esimerkiksi:
   Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.

   Jos valtio voi laskea liikkelle velkakirjoja, joiden avulla yksityiset liikepankit tulostavat valtioiden tileille rahaa lainasopimusta vastaan, niin aivan hyvin valtio voisi luoda itsekkin nämä rahat omille tileilleen siitä samasta tyhjästä ilmasta josta yksityiset liikepankitkin nykyisin tämän rahan luovat.

   Thomas Edison: ”Jos hallitus voi laskea liikkeelle dollarin velkakirjan, se voi aivan yhtä hyvin laskea liikkeelle dollarin setelin.”

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 2. ”Rokotteet sisältävät saastaa on hölmöä luulla että voimme puhdistaa kehomme haitallisista aineista piikittämällä sinne lisää jätteitä.” Mahatma Gandhi, A Guide to Health 1921.” Jo sata vuotta sitten jotkut ovat ymmärtäneet rokotteiden vaarat vaikka tiedonkulku on ollut moninverroin vaikeampaa kuin nykypäivänä ja elämä muutenkin heikommilla eväillä varustettua. Jotkut ihmiset ovat kuitenkin olleet paljon älykkäämpiä kuin nykyajan ”VIISAAT,” joita esim. lääketeollisuus pystyy höynäyttämään mennentullen. Lääketeollisuushan höynäyttää esim. lääkäreitä sekä sairaita mainostamalla lääkemyrkkyjensä ylitsevuotavaa paremmuutta tietäen itse kuitenkin totuuden niistä myrkkyjä täyteen ympätyistä lääkkeistä / rokotteet mukaanlukien. Lääkeuskovaisuus on hölmölästä kotoisin ja kostautuu pahemman kerran käyttäjänsä lisäsairauksina ja terveyden menetyksenä mutta jokainen taaplaa tyylillään. Kuitenkaan ei pitäisi olla niin höynäytyksille altis. Arvostakaa itseänne älykkäämpänä yksilönä älkääkä antako kenenkään pilata terveyttänne millään nykyajan myrkyillä jotka vaanivat melkein joka nurkan takana kaikenmaailman valheisiin verhottuina.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 3. Joo luettu on jo kauan tuota ebolakania eipä tuossa mitään uutta ollut icfreelyn kirjoituksessa!!

  Venäjä perusti ”kilpailevan” maksu järjestelmän swiftille! Pankkiirit huolissaan! yanista seuraava reservi valuutta! kiina ja venaja hankkivat kultaa johon tukevat seuraavan raha jarjestelmä!!

  Kuunnelkaa tota! Kerää mahtavat uutiset ympäri mailmaa! Joo teidetään ei puhu suoraan juutalaisista, mutta kerää hyvän paketin uutisista mailmalta!!

  https://www.youtube.com/watch?v=Wl9RvDp6tCM

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Sikäli kuin minä muistan Gandhi ei ollut lääkäri eikä mikään muukaan luonnontieteilijä. Siinä, että vajaat sata vuotta sitten eläneellä lakimiehen koulutuksen saaneella kansanjohtajalla on omituisia käsityksiä lääketieteestä, ei ole mitään ihmeellistä, mutta ei niille mitään painoa kannata antaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(9)
 5. Kun ajatellaan entisajan luonnonlääketiedettä ja nykyajan rokotuksia (joista suurin osa aineista ei kuulu ihmisen kehoon luonnollisesti) voidaan päätellä, kumpi on hyvä vaihtoehto. Ottivatko esi-isämme rokotuksia? Eivät. On totta, että rokotuksilla on saatu suuria tautiepidemioita kuriin, mutta tilalle olemme saaneet joukon mm. hankalia neurologisia sairauksia, joita rokotteet ja varsinkin niiden apuaineet, aiheuttavat hermostollemme.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. Joo, ja esi-isillämme (ja -äideillämme) oli iso liuta veljiä ja siskoja, jotka kuolivat pois jo pikkulapsina ..

   Vaihtoehtojen paremmuus voidaan päätellä vaikuttavuudesta: Koska rokotukset ja muu luonnontieteisiin perustuva lääketiede pitää ihmiset paremmin hengissä ja terveinä kuin ’luonnonlääketiede’ ja muut uskomushoidot, niin ensinmainittu on parempi vaihtoehto.

   Mitä noihin ’hankaliin neurologisiin sairauksiin’ tulee, näyttö syy-yhteydestä on heikko (esim. autismi & co. on vahvasti perinnöllinen ja sen yleistymisellä on vahvempi kytkentä ’nörttien’ yhteiskunnallisen aseman parantumiseen kuin rokotuksiin). Ja lopuksi, vaikka ’hankala’ sairaus onkin ikävä, niin on se useimpien mielestä pienempi riesa kuin tappava kulkutauti.

   Plusääni(0)Miinusääni(10)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat