Geenimuokatut ihmiset ovat jo täällä

10 vuotta sitten Daily Mailissa julkaistu artikkeli, jossa käsiteltiin geenimuokattujen ihmisten keksimistä, on saanut viime aikoina tuoretta huomiota verkkoyhteisössä. Vaikka tämä kamala soluliman siirtotekniikka on teknisesti ottaen laiton Yhdysvalloissa, nykyiset valvontaviranomaiset ovat melko voimattomia estämään tai rankaisemaan niitä, jotka rikkovat kieltoa.

Koska Daily Mailin alkuperäistä juttua ei ollut päivätty, ovat jotkut virheellisesti luulleet sen olevan ajankohtainen ja ovat jo asennoituneet siihen, että GM-vauvat saattavat olla lisääntymislääketieteen seuraava menestysaskel. Nyt kuitenkin näyttää siltä, ettei näin tule käymään, sillä Yhdysvaltain lääke- ja elintarvikevirasto FDA kielsi tällaisen geenimanipuloinnin jo 2000-luvulla julistettuaan sen kuuluvan heidän lainsäädännön piiriin.

Alkuperäisen Daily Mailin artikkelin mukaan Jacques Cohen, entinen New Jerseyn Pyhän Barnabaksen lisääntymistieteiden instituutin työntekijä keksi tavan sekoittaa useampien äitien geenejä yhteen munasoluun, jonka voi sitten hedelmöittää miehen siemennesteellä. Lopputuloksena on lapsi, jonka geneettinen koodi muodostuu kolmesta vanhemmasta, mitä kutsutaan prosessina ”ituradan muokkaamiseksi”.

Tämä häikäilemätön keksintö tahraa entistä pahemmin elämän luonnollisen järjestyksen ihmisen tekemien geenimuokkausten keskellä. Raporttien mukaan keksintö johti silloin ainakin 15 GM-vauvan syntymiseen, jotka ovat oletettavasti edelleen elossa ja käyvät läpi tällä hetkellä teini-ikäänsä. Alkuperäisen raportin mukaan myös näille yksilöille aikanaan syntyvät lapset tulevat kantamaan tätä geenimuokattua perimää, sillä se tulee periytymään sukupolvelta toiselle.

”Se tosiasia, että nämä lapset ovat perineet ylimääräisiä geenejä ja yhdistäneet ne omaan ”iturataansa”, tarkoittaa sitä että he vuorostaan tulevat antamaan ne perimänä omille jälkeläisilleen”, kirjoitti Michael Hanlon aikanaan Daily Mailille. ”Ihmisen perimän muuttaminen, käytännössä koko ihmislajin rakennuspalikoiden näpertely, on tekniikka jota kammoksuu ylivoimainen enemmistö maailman tiedemiehistä.”

GM-vauvat ovat ”biologinen tuote”, minkä vuoksi ne kuuluvat lääke- ja elintarvikeviraston alaisuuteen

Tämä on kyllä hyvin pelottava kehitysaskel, sillä se sisältää mahdollisesti sanoinkuvaamattomia kauhuja ihmisgenomille. Alkuperäisestä artikkelista jää epäselväksi, että milloin se alun perin kirjoitettiin, ja onko prosessi mahdollisesti käytössä edelleen tänäkin päivänä. Myöhemmin Washington Monthlyssa vuonna 2002 julkaistussa artikkelissa selitetään, että GM-vauvat eivät FDA:n säännöistä johtuen ottaneetkaan tuulta, kuten jotkut uskoivat.

”Vuodesta 1998 FDA on pysynyt tiukasti kannassaan, että geenimanipuloidut alkiot ovat ”biologinen tuote” ja siksi säätelyn ja lainsäädännön alaisia, aivan kuten terveydenhuollon tuotteet ja lääkkeet”, kirjoitti Shannon Brownlee Washington Monthlyssa. ”FDA lähetti varoituskirjeet kuudelle hedelmällisyysklinikalle uhaten oikeustoimilla ja tehden tiettäväksi oman toimivaltansa ’hoitokeinoihin geneettisen materiaalin siirtämiseen muilla tavoin kuin (munasolun ja siemennesteen) yhtymisellä’.”

Kuitenkin eräät biotekniikan tutkijat ovat haastaneet FDA:n toimivallan asiassa väittäen, että viraston näennäinen määräysvalta on ”liioiteltua”. Tarkoittaako tämä sitä, että GM-vauvoista tulee pian arkea? Sitä on vielä vaikeata sanoa, mutta ainakaan toistaiseksi Yhdysvalloissa ei tiettävästi ole yhtäkään klinikkaa, joka käyttäisi näitä toimintamenetelmiä vastoin FDA:n määräyksiä.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/040348_GM_babies_FDA_human_genome.html

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat