GPS-häirintä, Venäjä ja Eurooppa

Suomen vääristelevä Brysselin poliittinen puudeli ja sitä palveleva valtamedia ovat jälleen löytäneet Venäjästä moitittavaa. Nyt Venäjä on kuulemma suurella ”todennäköisyydellä” syyllistynyt valtioterrorismiin aiheuttaessaan gps-häirinnän pohjoisessa sotaharjoituksessa.

Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä on johtunut siihen päätelmään, että Venäjä on todennäköisesti ollut Pohjois-Suomessa havaitun gps-häirinnän aiheuttaja. Sipilä kertoi arviostaan Ylen pääministerin haastattelutunnilla Oulussa.

– On teknisesti kohtuullisen helppoa häiritä avoimessa tilassa kulkevaa radiosignaalia ja kyllä se on mahdollista, että Venäjä on ollut tässä häiritsevä osapuoli. Sellaiset kyvykkyydet Venäjällä tiedetään olevan, Sipilä sanoi.

Lapissa häirittiin satelliittipaikannusjärjestelmää Norjassa pidetyn Naton sotaharjoituksen aikana lokakuun loppupuolella. Myös Suomi osallistui harjoitukseen.

Norjan viranomaisten mukaan jo aikaisemmin Norjassa tapahtunut vastaava häirintä on tullut Venäjältä. ”Mitä tässä enää muita todistuksia kaivataan?”

Ulkoministeri Timo Soini totesi GBS-häiriöstä:

– Meille häiriön lähde on ilmeinen, ja Norjalla on sama kokemus.

Eli Brysselin hännänheiluttajilla on ”syyllinen” selvillä, ja se on Venäjä.

Utrikesminister Timo Soini och USA:s utrikesminister Mike Pompeo efter ett möte i USA 16.11.2018.
Ulkoministerit Timo Soini ja Mike Pompeo (USA). Soini kuvittelee, että tämä on oikeata ulkopolitiikkaa, vaikka sitä ei ole.

 

Matti Vanhanen näkee GPS:n liittyviä kysymyksiä

GPS-suunnistuksen häirintä on verrattavissa ilmatilaloukkauksiin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan. Vanhanen haluaa selvityksen tapahtuneesta ja vaatii että Suomi reagoi jämäkästi häirintään.

Norjassa annettiin varoitus laajasta GPS häirinnästä jo lokakuun loppupuolella samaan aikaan kun Naton suuri sotaharjoitus, Trident Juncture 2018 alkoi.

– Kyllä tämä on vakava, aivan kuten ilmatilaloukkaukset jotka tapahtuvat fyysisesti lentokoneella. Nykytekniikka mahdollistaa kaikenlaista tietoverkoissa ja näemme myös GPS häirintään liittyviä kysymyksiä. Näillä on vaikutusta siviililentoliikenteen turvallisuuteen, sanoo keskustan Vanhanen.

Gps:n käyttöala on hyvin laaja. Tämä on ajattelematonta toimintaa, että sotilaallisiin harjoituksiin mahdollisesti liittyen aiheutetaan riskitilannetta ja yhteiskunnan toiminnan häiritsemistä. Sitä ei vain voi sietää, totesi Vanhanen.

Suomen poliittinen mafia aiheuttaa itse vaaran Suomelle

Vanhasen pitäisi myös huomioida se, että Suomen yhteiskunnallinen toiminta voi häiriintyä, ja lisäksi suomalaiset voivat ajautua hengenvaaraan poliittisten päättäjien typeryyden tähden. Ovathan päättäjät esimerkiksi sallineet Suomen osallistua parhaillaan Yhdysvaltojen johtoiseen Trident Juncture 2018 sotaharjoitukseen, joka tapahtuu Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatilassa, jossa painopiste harjoituksilla lienee Norjassa. Lisäksi Suomi on lähestynyt isäntämaasopimuksen kautta vaarallisen yksipuolisesti paperijärjestö, Natoa.

Venäjä: emme ole häirinneet GPS-signaaleja

Presidentti Vladimir Putinin puhemies Dimitrij Peskov sanoi tällä viikolla Moskovassa, että hänellä ei ole mitään tietoa siitä, että Venäjä olisi häirinnyt GPS-systeemiä. Hänen mukaansa Venäjää on aikaisemminkin syytetty rikollisesta toiminnasta, mutta usein ilman mitään todellista syytä.

 

Brysselin villakoiria höynäytetään

Venäjä ei ole uhka kenellekään, vaikka sionistisen Yhdysvaltojen puolustusdoktriinin mukaisesti Venäjästä on muodostettu uhkatekijä, johon läntisen koalition täytyy reagoida voimakkaasti.

Tosin lännessä (ennen muuta Yhdysvalloissa) ja Venäjällä vaikuttavat sionistien taloudelliset ja poliittiset eturyhmät, jotka synnyttävät vastakkainasettelua lännen ja Venäjän välille.1;2

Yhdysvaltojen johtama Nato-liittouma käyttää Suomea ja Ruotsia astinlautanaan taloudellisten intressiensä saavuttamiseksi esimerkiksi strategisesti tärkeän arktisen alueen hallitsemiseksi. Muiden muassa tästä syystä tarvitaan vastakkainasettelua ja Venäjän mustamaalaamista.

Yhdysvallat tarvitsevat Natoa astinkivenään Eurooppaan myös siksi, että se saavuttaisi hyötyjä kansainväliselle pankkiirimafialle ja aseteollisuudelle.

Täten Yhdysvaltojen ”puolustusdoktriinin” valtioterroristiseen luonteeseen sisältyy pyrkimys kaikkien niiden valtioiden nujertaminen, jotka tavoittelevat taloudellista omavaraisuutta, itsenäistä rahapolitiikkaan ja irrottautumista dollarin sekä kansainvälisen pankkiirimafian köyhdyttävästä vaikutuksesta.

Luonnollisesti tämä kaikki on seurausta Israel-lobbyn ja muun juutalaisen eliitin vaikutuksesta yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Miksi Suomessa puolustusministeri, ulkoministeri ja muu poliittinen johtajisto eivät ymmärrä tätä Naton perimmäistä tarkoitusta Yhdysvaltojen keulakuvana, joka on itse asiassa paperiesikunta, josta tosipaikan tullen ei Suomelle olisi mitään hyötyä. Brysselin villakoirat ajavat Suomen Nato-ansaan vain siksi, että saavat itselleen monenlaisia hyötyjä ja kenties lahjontaa. Tällä tavoin Uusi maailmanjärjestys etenee, ja ihmiset eivät mahda sille mitään, sillä heidät on henkisesti lamautettu sionistien viihteellä ja harhauttavalla tiedonvälityksellä.

 

Kuka aiheuttaa GPS-häirintää?

Suomen vallanpitäjien tulisi muistaa, että Gps-signaalien häirintä ei ole vaikeaa, kirjoittaa Economist-lehti. Vaikka monet maat ovatkin kieltäneet häirintälaitteiden käytön, verkkokaupoista voi tilata jopa satojen metrien etäisyydeltä toimivaa välineistöä.

Häirintälaitteita saa nettikaupoista halvimmillaan noin 70–80 eurolla. Tällaisen ostaja voisi olla esimerkiksi lähettiauton kuski, joka haluaa ajaa ilman tarkkailua. Huomionarvoista on, että sama vekotin voi kuitenkin häiritä myös lähialueen muuta gps-signaaliliikennettä sekä matkapuheluita.

GPS on asiantuntijan mukaan ominaisuuksiltaan systeemi, jonka toimintaa osaavan toimijan on helppo sotkea.

–Sen häirintä on helppoa, koska GPS-signaali on heikko. Häirinnässä signaali peitetään voimakkaammalla signaalilla, kertoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori (evp.) Mika Hyytiäinen.

–Valmius siihen on jokaisella teknisellä armeijalla, sanoo Hyytiäinen.

Siis Nato-johtoiset joukot ovat voineet myös itse aiheuttaa GPS-singnaalien häirintää, ja niitä on voinut aiheuttaa kuka tahansa.

 

Venäjä, Suomi ja Eurooppa

Suomessa poliittisten päättäjien tulisi huomioida se tosiasia, että Suomeen ei voida saada niin myönteisiä ulkopoliittisia ratkaisuja, jotka muuttaisivat maamme maantieteellistä asetelmaa. Kuitenkin poliittiset asetelmat ovat herkkiä muutoksille. Paasikiviläinen lähtökohta tulee väistämättä säilymään, Venäjä säilyy tulevaisuudessakin naapurinamme. EU:n ja Yhdysvaltojen harjoittama suurvaltapolitikointi vaikuttaa Venäjään, ja Suomen tulisi asemoitua siihen neutraalisti. Venäjä on Suomelle mahdollisuuksien maa. Suomessa ei ole EU:n takia omaa ulkopolitiikkaa.

Venäjällä on ollut koko ajan käynnissä lähestymisprosessi Eurooppaan pyrkiessään kolmeen päätavoitteeseen EU:n suuntaan: yhteinen talousalue, viisumivapaus sekä osittainen mahdollisuus vaikuttaa EU:n päätöksentekoon, koskien esimerkiksi Natoa. EU ei ole kuitenkaan antanut Venäjälle mahdollisuutta vaikuttaa EU:n päätöksentekoon. Venäjä haluaa integroitua EU:n ja Euroopan kanssa, mutta vapautensa säilyttäen.

Venäjä on tavallinen valtio, eikä sillä ole mitään tarkoitusta harjoittaa sotaisaa suurvaltapolitiikkaa, eikä sillä olisi mitään tarkoitusta hyökätä yksistään Suomeen jo pitkän rajalinjan takia.

EU ja Yhdysvallat ovat itse aiheuttaneet ristiriitoja Venäjän kanssa harjoittamalla brutaalia suurvaltapolitiikkaa Ukrainan suhteen.

 

Lopuksi

Suomen villakoirat räyhäävät GPS-jutun suhteen syyttämällä siitä suin päin Venäjää, mikä todistaa jälleen, kuinka epäviisaasti Suomessa käyttäydytään ulkopolitiikassa. Siinä mielistellään häntää heiluttaen Yhdysvaltojen johtamaa Nato-koalitiota ja sen ”näin on sovittua” linjaa.

Markku Juutinen

 

Lähteet

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-sipila-venaja-lienee-gps-hairinnan-takana/7159810#gs.c=k0PPU

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vanhanen-lapin-gps-hairinta-selvitettava-ja-suomen-reagoitava/7157882#gs.YE0_6CU

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ulkoministeri-soini-venajan-suomen-suurlahettilas-on-pyydetty-keskusteluihin-gps-hairinnan-takia/7167330#gs.uKkHrHA

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/16/timo-soini-mote-pa-mandag-med-rysslands-ambassador-om-gps-storningen-i-lappland

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/193647

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/dosentti-pertti-multanen-radio-deissa-ihmisoikeudet-ovat-usein-vain-pelkka-savuverho-jonka-taustalla-ovat-suurvaltojen-itsekkaat-edut/

http://www.economist.com/news/international/21582288-satellite-positioning-data-are-vitalbut-signal-surprisingly-easy-disrupt-out

https://www.satakunnankansa.fi/a/201304207

https://www.eduskunta.fi/fi/tietoaeduskunnasta/julkaisut/documents/tuvj_2+2007.pdf

https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2014-08-18/why-ukraine-crisis-west-s-fault

 

 1. Toivo Martikainen, Katri Pynnöniemi ja Sinikukka Saari (2016). Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja; Suuri maa, pitkä kvartaali (2003) Sitra. Tapani Mäkinen. Saatavilla (alkaen sivulta 25). http://www.sitra.fi/julkaisut/Raportti48.pdf; International. (20.12.2013); Mikhail Khodorkovsky, pardoned by Putin, arrives in Berlin: http://nsnbc.me/2013/12/20/mikhail-khodorkovsky-pardoned-by-putin-arrives-in-berlin/ ; The Times of Israel (23.11.2015). Russia’s New Tsar: http://blogs.timesofisrael.com/russias-new-tsar/; The World’s Billionaires: http://www.forbes.com/profile/arkady-rotenberg/
 2. Robert Bideleux, Ian Jeffries: A History of Eastern Europe: Crisis and Change.. Psychology Press, 1998; Wilton, Robert (2000). ROMANOVIEN VIIMEISET PÄIVÄT Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry; Steinhauser, Karl (1994). EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky. S 148; Solženitsyn, Aleksandr (1974). Vankileirien saaristo:(Arhipelag GULAG) 1918-1956 Tukholma: Wahlsröm & Widstrand; Solženitsyn, Aleksandr (2009). 200 vuotta yhdessä; Toivo Martikainen, Katri Pynnöniemi ja Sinikukka Saari (2016). Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja; Suuri maa, pitkä kvartaali (2003) Sitra. Tapani Mäkinen. Saatavilla (alkaen sivulta 25). http://www.sitra.fi/julkaisut/Raportti48.pdf; International. (20.12.2013); Mikhail Khodorkovsky, pardoned by Putin, arrives in Berlin: http://nsnbc.me/2013/12/20/mikhail-khodorkovsky-pardoned-by-putin-arrives-in-berlin/; The Times of Israel (23.11.2015). Russia’s New Tsar: http://blogs.timesofisrael.com/russias-new-tsar/; The World’s Billionaires: http://www.forbes.com/profile/arkady-rotenberg/; Gaaze, Konstantin (2014). ”Poker dlja odnogo”. Newtimes.ru (Novoje Vremja), 1.9.2014: http://www.newtimes.ru/articles/detail/86540; Tyler Durden (3.4.2014). Zero Hedge. Guest Post: Russia Is Dominated By Global Banks, Too: http://www.zerohedge.com/news/2014-04-03/guest-post-russia-dominated-global-banks-too; Stone, Joe (2.4.2015). The world needs 70 percent more food by 2050. Here’s how we can do it.

15 kommenttia

 1. Parasta olisi tietysti lähentyä Venäjää, ehkä jopa solmia hyökkäämättömyyssopimus.
  Se tosin vaatisi eroa Naton piiristä.
  Puolueettomana valtiona meillä ei olisi mitään hätää.
  Venäjä hyötyy meistä ja me Venäjästä kaupankäynnin ansiosta.

  Plusääni(25)Miinusääni(1)
  1. Parasta ilman muuta. Mutta kun meilläkin valtaa pitävät Nwo-mafian psykpopaatit, russofoobiset Juudas-pukit (kansan sisäiset viholliset, erityisesti oma SOS-klaanimme, joka tekee työtään USA/Israel/Nato koaliitiolle) eikä sotakiimaiselle Nwo-mafialle kelpaa rauha vaan ikuinen valloitus- ja ryöstösota niin huonoin toteutuu.
   Mikään ei muutu ellei veltto ja apaattinen kansa herää ja ota ohjaksia käsiinsä ja julista maata itsenäiseksi ja palaa rauhanomaiseen rinnakkaiseloon Venäjän kanssa.
   https://vastavalkea.fi/2018/11/16/miten-venalaiset-saataisiin-kimppuumme/

   Plusääni(15)Miinusääni(2)
  2. Suomella on kokemusta.

   Paasikiven ja Kekkosen toteuttama rauhanpolitiikka naapurin kanssa ei voi viellä olla unhoittunut ja siitä pohjautunut maamme kaikenpuolinen hyvinvointi joka päättyi Kekkosen myötä.
   Tämä sen jälkeinen poliittinen ”talostelu” on kuin kopiointi itsenäisyytemme alkuajan politiikasta jonka seurauksesta jouduimme sotaan.
   Onko niin ettei historiasta opita mitään, vai tekeekö henkilökohtaisen edun tavoittelu näistä päättäjien palleille kiipipijöistä tahallisia kansanpettureita ?

   Plusääni(18)Miinusääni(1)
    1. Suosittelen lukemaan Suomen poliittisen historian ainakin Itsenäisyytemme alusta alkaen, niin silloin pitäisi selvitä se poliittinen epäkorrektivisuus Venäjää kohtaan jolla hankittiin naapurin epäluottamus ja sen pakko vahvistaa turvallisuuttaan vihollisvaltionsa kanssa veljeilevää Suomea vastaan.
     (on juuri kuin tänäkin päivänä)
     Sen ainaisen Venäjän pelottelun suhteen olisi selvennettävä myös ne tosiasiat, että ilman v.1809 alkanutta autonomian aikaa ei olisi Suomea, ei Suomenkieltä, sillä vuonna 1863 Aleksanteri II:n antoi kieliasetuksen, joka vahvisti suomen kielen asemaa valtionhallinnossa ja 1860 suomelle myönnettiin oma valuutta Markka, tuskin näitä itsenäisen kansakunnan tunnuksia olisimme koskaan saaneet Ruotsin vallan alaisina.
     On myös huomioitava se, että noin v.1150 kun ruotsalaiset työntyi tänne valloitusretkelleen, niin kutsutun ristiretken nimiellä, niin siitä asti juuri sieltäpäin on maahamme tunkeuduttu tämä viimeinen näyttävin ja julkein operaatio sieltä oli tämä v.2015 maahamme Haaparannan kautta junailtu matu invaasio.
     Siitä vasemmistolaisesta leimakirvestelystä sen verran, että tuli huti huitaisu.

     Plusääni(16)Miinusääni(2)
 2. Varmaan Nwo-eliittia vatuttaa kun pakotteet eivät pure ja Venäjä rakentaa komeita rakennuksia ja siltoja https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Bridge

  Construction of Europe’s Tallest Building Finishes in St. Petersburg
  Introduction – Nov 19, 2018

  Unlike London’s Shard or Dubai’s Burj Khalifa Tower St. Petersburg Lakhta Center hasn’t received too much publicity.

  That maybe because being the tallest building in Europe it seems to defy the various sanctions and economic measures that have been applied on Russia since its annexation of Crimea in 2014. Indeed, like the Crimean Bridge, St. Petersburg’s Lakhta tower can be seen to represent a new confidence in Russia and its future. Ed.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=179291

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 3. ”Omaa perusinfraa ei kyetä enää pitämään sen edellyttämässä kunnossa. Venäläisetkään eivät ole ”lahjoittaneet” luonnonresurssejaan nykyimperialistien hallittavaksi ja se saattaa joitain nk. potuttaa. Käynnissä on Suomessa kansakunnan loppuun kaluaminen, jonka yhteydessä kaikki jyrsitään luiden ympäriltä, millä vain on ”imperiumille” poliittista, taloudellista tai muutoin strategista merkitystä, – siinä Suomen ”puupäät” auttavat parhaansa mukaan, kuin tintti käkeä kuusikossa, – vastoin parempaa omaa ymmärrystään.”
  Katkelma kommentista jossa myös GSP-häirintä otetaan esille (Erkki) Vastavalkean artikkelista Miten venäläiset saataisiin kimppuumme (Sampo Ahto) joka kannattaa lukea. Maamme surkuhupaisaa tilannetta tuskin paremmin pystyy kuvaamaan.
  https://vastavalkea.fi/2018/11/16/miten-venalaiset-saataisiin-kimppuumme/

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 4. Venäjän nimenomaan omistavat kourallinen oligarkkeja, jotka sen itselleen yksityistivät. He ovat myös KGB eli valtio, kuten ennenkin olivat kommariaikoina.

  Todellisuudessa tämä oligarkkijengi on vain maailmaneliitin osa

  Plusääni(8)Miinusääni(1)
 5. ”Minulle on syntynyt koominen mielikuva, ihan visuaalinen: Pikkuinen Suomi ja sen pikkuiset journalistit puivat pikkuisia nyrkkejään Nato-sedän leveän selän takaa kurkistellen”, sanoo Mauno Saari.
  Ja jatkaa: ”Kun toimittajat, jotka eivät olleet vielä syntyneet Kekkosen aikana, räksyttävät Venäjälle, sen voi selittää ehkä mielistelyksi niille vanhemmille kollegoille, jotka yhä purkavat suomettumistraumojaan.

  Parempi tai ainakin täydentävä selitys on Suomen ulkopoliittisen linjan ja ajattelun selkeä muutos. Sen ilmentymiä ovat liimautuminen Natoon, jylhät sotaharjoitukset ja johtavien poliitikkojenkin suusta yhä useammin kuultavat olemme-osa-länttä -hokemat.”
  https://vastavalkea.fi/2018/11/22/keskustelu-ja-puhuttelu/

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 6. Kyllähän jokainen ymmärtää että sota aloitettiin keinotekoisesti (Mainilan laukaukset), jotta saatiin Suomi ja Saksa elättämään koukkunokkaparasiittien elämää. Sotakorvausten maksajiksi piti valita nämä kaksi maata, joilla on luonnonvarat eli resurssit sekä työvoima paiskimaan niitä orjan hommia. Tämän takia ei valittu esim. joitakin kaalimaita tai Maltaa, Kreikkaa ja muita Euroopan neekereitä. Nuo olisivat valinneet ennemmin kuoleman kuin työn ja mitään luonnonvaroja noista maista nyt ei löydy.

  Ja Suomihan oli sodassa Neuvostoliiton juutalaista ksenokratiaa vastaan, ei venäläistä slaaviveljeskansaamme vastaan! Suurin osa senaattoreista oli suoraan maailman juutalaisimmasta maasta USA:sta importoituja tuholaisia. → https://totuusbloki.wordpress.com/2013/07/07/totuus-neuvostoliitosta/

  Englannin kunkku, Saksan keisari ja Venäjän viimeinen keisari Nikolai II olivat, muuten, serkuksia. Lev Davidovich Bronsteinin ja muiden jutikoiden avulla sitten lahdattiin Romanoffit pois ja tuotiin Venäjänmaalle juutalaisvalta. Ja siinä samassa kivasti I maailmansota pyöräytettiin käyntiin myös.

  Mutta oliko Mannerheim suomalainen? Itse suhtaudun skeptisesti asiaan. Taisi mies kuollakin AIDS:iin Sveitsin-klinikalla, kuten Juha ”Watt” Vainiokin. Donner ainakin sanoi aikoinaan ettei Mannerheim edes osannut suomea.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Mannerheim ei osannut suomea juurikaan, koska oli ruotsinkielisen yläluokan vesa. Hän lähti sitten Venäjälle melko nuorena. Ikävää, että Marski ei halunnut satsata kaikkea Saksan voiton eteen, vaan oli asennoitunut häviön väistämättömyyteen koko ajan

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
   1. Magneettimediassa syntyy kunnollista, älykästä keskusteluakin — hienoa. Totuusbloki on toinen hyvä paikka. SVL:n naurettavan kommenttiosion voi jättää omaan arvoonsa. Lähinnä ”kuu”-”natseista” ym. ”tärkeästä” näyttävät reppanat siellä vääntävän.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Voi, voi… Eivätkö helsinkiläiset ykkosluokan nartut so. ”miehet” ja kakkosluokan nartut eli naiset nyt pääse homobaareihinsa, kun GPS-opastus city-”vihreiden”, urbaanien ruskeiden pienissä autoissa ei viekään perille?

  Plusääni(4)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat