Haluaisitko kuolleen hampaan suuhusi koko loppuiäksi?

Juurihoito, kuin tikittävä aikapommi. Kaikista hammashoidon menetelmistä juurihoito on kaikkein tuhoisin ihmisen terveydelle. ”Ei ole olemassa hyvää tai onnistunutta juurihoitoa. On kuin laittaisi aikapommin hampaaseen ja odottaisi sen laukeavan joku päivä”, kertoo hammashoidon ammattilainen.

Mitä juurihoito on? Kun hammas on tarpeeksi vaurioitunut, ettei sitä enää voi paikata, se pitää poistaa tai juurihoitaa. Ensin hammaslääkäri kaivaa hampaan keskeltä hammasytimen eli pulpan, elävän kudoksen, jossa on verisuonia ja hermoja. Näin hampaan tavalliset elintoiminnot lopetetaan ja hammas kuolee. Hampaan juuret puhdistetaan, desinfioidaan ja täytetään juuritäytteellä. Viimeiseksi laitetaan kruunuun paikka. Homma hoidettu ja kaikki hyvin? Ei lähelläkään!

Yleisin syy juurihoitoon on hampaassa oleva tulehdus, joka on saattanut edetä pitkällekin, jopa juuren kärkiin tai leukaluuhun asti. Hampaan tappaminen voi kuulostaa helpolta, mutta se ei juuri koskaan onnistu kerralla ja usein pieniä osia ytimestä tai juurista jää poistamatta. Nämä muodostavat herkullisen pohjan hampaan sisällä muhiville bakteereille. Alan ammattilaiset ovat usein nähneet epäonnistuneen juurihoidon jäljiltä päältä tummuneita ja sisältä täysin mustuneita hampaita, joista tulehdus on saattanut levitä leukaluuhunkin. Ainoa hoito on hampaan poisto ja tulehduksen hoito.

Miksi siis jättää kuollut hammas suuhun? Eikö lääketieteessä yleensä kuolleet raajat ja elimet poisteta? Onko kehossa mitään muuta osaa, jonka voisi jättää kuolleena paikalleen? Syynä on potilaiden turhamaisuus, tietämättömyys ja hammaslääkäreiden loistavat myyntipuheet. Hyötyä ei hampaan paikalleen jättämisestä ole, vaan ainoastaan haittaa.

Hampaan rungon muodostaa hammasluu eli dentiini, jonka läpi menee tuhansia ohuita kanavia hampaan ytimeen, mistä löytyy dentiinin kudosta muodostavat solut eli odontoblastit. Tämä on osa hampaan luonnollista kasvua ja itsehoitoa, jolla hammas pysyy kunnossa. Hammasluun kanavia ei täytetä, joten ne ovat myös loistava kasvupaikka suun bakteereille, lialle ja myrkyille. Paikalliset tulehdukset alkavat yleensä näistä piilopaikoista hammasluussa ja juurten kärjissä, joita ei nähdä ennen kuin on myöhäistä. Ensimmäiset oireet ovat usein turvotusta ja arkuutta ikenissä ja leuassa, mutta mitä pidemmälle tulehdus on hiipinyt, sitä pahemmaksi se voi räjähtää ja vaatia välittömän hampaan poiston ja tulehduksen jälkihoidon.

Suun paikalliset tulehdukset saattavat levitä huomaamatta muualle kehoon. Tässä on paljon yksilöllistä vaihtelua, mutta mahdollisia jälkitauteja ovat autoimmuunisairaudet ja hermoston sairaudet, kuten TIA-kohtaus, sydänkohtaus tai –pysähdys, jopa aivoinfarkti tai halvaus. Tohtori Weston A. Price on tutkinut kattavasti hampaiden tulehdusten vaikutusta sydäntauteihin ja autoimmuunisairauksiin. Eräässä tutkimuksessa siirrettiin sydäntautiin kuolleen ihmisen tulehtunut hammas jäniksen ihon alle ja huomattiin jäniksen kehittävän samanlaisia sydäntaudin oireita, mihin hampaan luovuttanut ihminen kuoli.

Hammaslääketieteen tri George Meinig on kirjoittanut kirjan ”Root Canal Cover-up” juurihoitojen vaarallisuudesta ja on tutkinut sairauksien yleistymistä alueilla, joissa juurihoidot ovat suosittuja. Hän huomasi jatkuvien tulehdusten heikentävän kehon immuniteettia ja erilaisten aakkostautien (hermostollisia sairauksia, jotka lyhennetään kirjainyhdistelmillä) ja tulehdustautien räjähdysmäisen leviämisen. Muita tapauksia, joilla on dokumentoitu korrelaatio juurihoitojen kanssa, ovat periodontiitti (hampaan juurikalvon tulehdus), bakteremia (veren bakteerisuus) ja infektiivinen endokardiitti (sydämen sisäkalvon tulehdus). Tutkimukset on julkaistu National Library of Medicine:ssa ja ovat vapaasti lainattavissa.

Juurihoito on hyvin yleinen ja maailmanlaajuisesti käytetty hampaidenhoitomenetelmä, mutta kaikista lääketieteen operaatioista se lienee ihmisen terveydelle kaikkein tuhoisin, sillä niin vähän on puhuttu sen vaikutuksista hammaskalustolle ja ihmisen immuunijärjestelmälle. Ei ole väliä, mikä hampaista tulehtuu, kaikki ovat yhtä potentiaalisia uhkia terveydelle ja juurihoidon sijaan ne pitää poistaa, kuten tri Meinig ohjeistaa kirjassaan.

 

Lähde:

http://www.greenmedinfo.com/blog/why-would-i-want-dead-tooth-my-mouth-life

14 kommenttia

 1. Itselläni oli aikoinaan rikkinäinen juurihoidettu hammas ja samalla jatkuva epämääräinen nuha. Yritin hoitaa nuhaa kaikin tavoin, mutta laihduin kuntoni vain huononi entisestään. Kun löysin lopulta hammaslääkärin, joka suostui poistamaan juurihoidetun hampaan, nuha loppui samana päivänä!
  Juurihoidettu hammas tuottaa elimistöön vaarallisia thioeetterit-nimisiä myrkkyjä, jotka ovat läheistä sukua sinappikaasulle. Eräässä tutkimuksessa 98 % syöpäpotilaista oli 2 – 10 kuollutta hammasta. Juurihoidetut hampaat kannattaa todella vedättää pois. Ongelmana on hammaslääkärien tietämättömyys ja ylimielinen asenne asiaan.

  Plusääni(11)Miinusääni(9)
 2. Jotain toista kymmentä vuotta pureskeltu juurihoidetulla hampaalla, enkä sanoisi flunssien ja vastaavien ainakaan lisääntyneen – sillä puolella suurin korrelaatio on ollut ilmankostuttimen hankinta, eli sen jälkeen kun alkoi säännöllisesti juottaa sellaista talvisaikaan, flunssat väheni.

  Mitä tioeetterien myrkyllisyyteen tulee .. eh, aminohappo nimeltä metioniini ja vitamiini nimeltä biotiini (B7) ovat pikemminkin kovasti tarpeellisia. Biokemia on sen verran monimutkaista, ettei jonkin aineryhmän sanominen myrkylliseksi sen perusteella, että siinä on jokunen myrkyllinen jäsen, ole kovinkaan mielekästä. Aika monesta molekyylista saa epäterveellisen, kun ymppää siihen esim. syanidin (CN) tai jonkin halogeenin mukaan (sinappikaasussa on klooria ..).

  Plusääni(8)Miinusääni(3)
 3. Täytyy olla todella heikko yleissivistys, että voi uskoa tämän artikkelin ”tietoja”. Itse hammaslääkärinä olen asiaan pehehtynyt ja voin kertoa, että nykyisillä SUOMALAISILLA hoitosuosituksilla huolellisesti tehty juurihoito on aivan turvallinen. Paranemisen voi todeta paitsi kliinisesti myös rgt-kuvista ja verikokeista. Kuuluu hammaslääkärin ammattitaitoon osata arvioida koska hammas on parempi poistaa.

  Hampaaton suu on myös tutkimuksin todettu epäterveelliseksi: aiheesta löytyy jopa suomalaisia tutkimuksia. Huonosti hoidetut kokoproteesit ne vasta kuolemanvaaralliset ovatkin! (Tästäkin tutkimuksia!)
  Suun tulehdukset ovat todellakin vaaraksi yleisterveydelle, me suomalaiset voisimme olla ahkerampia hammaspesijöitä.
  Siis hoitakaa suunne: Älkää mussuttako koko ajan Kärkkäisen karkkeja, harjatkaa hampaanne ja varsinkin langatkaa hammasvälit 🙂

  Oletteko miettineet MIKSI tämän lehden artikkelit ovat AINA kotoisin Timbuktusta tms.??? Miksi suomalaisten tutkimukset eivät kelpaa???? Huuhaa-palkinto meni todellakin oikeaan osoitteeseen.

  Plusääni(31)Miinusääni(10)
  1. Elohopeaa suuhun ja fluorihammastahnaa päälle ja varmuuden vuoksi muutama fluoritabletti nieltäväksi. Joutaisivat hammaslääkärit häkkiin, mutta he ovat syyntakeettomia suurin osa, sillä näin heille opetetaan. Todellista yleissivistystä : )

   Plusääni(11)Miinusääni(6)
   1. Miksi meuhkata suuhun laitettavasta elohopeasta?

    Amalgaamipaikat ovat kovasti poissa muodista, sellaista täytyy nykyään jo erikseen pyytää jos sellaisen haluaa.

    Näin ainakin Suomessa, en tiedä U.S.A:n tilanteesta.

    Plusääni(1)Miinusääni(6)
     1. Elohopeaa löytyy luontaistuotekaupoista,
      Myös homeopaateilta saa elohopeaa
      Mercurius solubilis -lääkkeenä, jossa tuhansia miljoonia elohopea-atomeita, ientulehdukseen jne.

      Ravintona nautin elohopeaa erikoisesti tonnikalapizzan ja sillin muodossa (nam nam).
      Minua ei eloisa hopea pelota.

      Plusääni(3)Miinusääni(5)
     2. Minulla ainakin on.

      Kun viimeksi jouduin poskihammasta paikkauttamaan, pyysin amalgaamipaikan, se kun on ainoa
      mikä tuntuu ko. paikassa kestävän, muovipaikat tippuvat minulla poskihampaista pois.

      Plusääni(3)Miinusääni(5)
 4. Voisko Herra hammaslääkäri kertoa koko nimen ja työpaikan jotta voimme varmistaa, ettei kyse ole valelääkäri. Sitten voimme olla vähän luottavaisempia sanoihisin kun tiedämme, että olet ammatti ihminen

  Plusääni(4)Miinusääni(8)
 5. ” Hyötyä ei hampaan paikalleen jättämisestä ole, vaan ainoastaan haittaa.”

  Tottakai siitä on hyötyä, jättämällä hammas paikalleen voidaan estää mahdollisesta poistosta aiheutuvat viereisten hampaiden vaeltamiset sekä vastapurijan ylipuhkeamiset, jotka vaativat hoidoltaan pahimmillaan lisäpoistoja, protetiikkaa tai oikomishoitoa.

  Lisäksi poisto aiheuttaa aina leukaluun tason laskua, jolloin jäljelle jäävien hampaiden tuki heikkenee, mikä laskee kyseisten hampaiden ennustetta.

  Useimmin juurihoidettavat hampaat ovat kuitenkin poskihampaita, jotka ovat purennallisesti erittäin tärkeitä, ja joita ei tulisi poistaa ellei ole aivan pakko.

  Mutta jos pelkää juurihoitoa, niin tottakai voi poistattaa hampaan ja ostaa 2000 euron implantin, tai syödä puuroa.

  Plusääni(18)Miinusääni(3)
 6. No huh huh miks vitussa juurihoitoja sit edes tehdään mitä hammaslääkärit siitä hyötyy rahastustako vai?mulle tehtiin juuri hoito 10v sitten jos oisin ollu fiksumpi olisin sanonut että poistakaa hammas mutta mulle ei annettu siihen edes mahdollisuutta sanottiin vaan että juuri hoito edessä,ei mulle ollu kukaan ikinä kertonu että hampaan vois myös poistaa voi jumlauta että ärsyttää mitä kusetusta hammaslääritki harrastaa jos oisin tienny et hampaan voi poistaa olisin sen myös tehny ois tullu halvemmakskin ja ei olis tullu tulehdusta joka löytyi nyt ja jota hoidettiin monta kertaa ja hammasjuuretkin täytettiin uudelleen ja rahaa meni niin vtusti ja oon sitä paitsi köyhä sairaseläkeläinen mut eihän nää hammaslääkärit siitä piittaa kun vaan rahastusta koko sairas hammashoito ja taas menin lankaan enkä osannut heti pyytää hammasjuurien poistoa mikä ois poistanu luultavasti myös tulehduksen eli siis kuollu hammas edelleen suussa ja tulehduskaan tuskin lähti et kiitti vaan vtusti terveysaseman hammaslääkärit kyl on kieroa bisnestä ei herran jumala!

  Plusääni(11)Miinusääni(3)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat