Hannu T. Tanskanen: Ilmastonmuutos nostaa merien pintaa?

Merenpinta nousee kuusi metriä ja hukuttaa rannikkokaupungit”, väitti aikoinaan Yhdysvaltain presidenttikisassa toiselle tilalle tullut ja ilmastonmuutoksen matkasaarnaajaksi ryhtynyt demopoliitikko Al Gore.

•••

Merien pinta on kautta tunnetun historian noussut tasaista noin 3 mm:n vuosivauhtia. Merenpinnan nousutahdin kehittymistä lähdettiin taannoin selvittämään Malediiveille. Asiaa lähti tutkimaan maailman arvostetuin merenpinnannousun tutkija, Tukholman yliopiston professori Nils-Axel Mörner tutkimusryhmineen.

Median mukaan Malediivien saariryhmää uhkaa merenpinnan alle hukkuminen. Malediivien presidentti kiersi maailmaa kerjäämässä tämän vuoksi myötätuntoa ja rahaa saariparalle, pitipä hallituksensa istunnonkin sukelluspuvussa rantavedessä.

Julkisuuden toivossa tutkija Mörner toivotettiin iloisesti tervetulleeksi saarille. Hänet kuitenkin  karkotettiin kiviä heittämällä ja ikuisella maahantulokiellolla, kun julkaistut tulokset eivät kertoneetkaan merenpinnan noususta. Tutkimusten mukaan merenpinta oli viime vuosina sen sijaan laskenut peräti 60 senttiä. Perin kiusallista.

Hieman myöhemmin tehtiin myös Aigean merellä vastaava tutkimus, eikä sekään osoittanut pienintäkään merkkiä merenpinnan noususta.

Nyt olivat nopeat toimet välttämättömiä.Valtamedian vallannut vihreiden loanheitto-osasto keksi Mörnerin taikavarpuharrastuksen, josta James Randi oli tätä mollannut. Tähän asti oli epäilevät tutkijat julistettu öljy- tai tupakkateollisuuden agenteiksi tai paremman puuttuessa ainakin tunnetuiksi vaimonpieksijöiksi. Unohdettiin, että monella huipputiedemiehellä kautta historian oli ollut outoja harrastuksia. Isaac Newton harrasti okkultismia ja kemian nobelisti Linus Paulingin päähänpinttymänä oli askorbiinihappo, C-vitamiini.

Aivan vain varmuuden vuoksi, kuten professori Folke Stenman Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä taannoin kertoi, Greenpeacen iskuryhmä kävi sittemmin saarilla sahaamassa poikki Mörnerin avaintodisteisiin kuuluneen puun. Case closed.

•••

Merien pinnannousua on perusteltu ilmaston ja meriveden lämpenemisen aiheuttamana laajentumisena sekä lisävetenä sulavista jäätiköistä. Pohjoisen napajäätikön sulaminen ei kuitenkaan nostaisi merenpintaa, koska se on kelluvaa jäätä. Samoin kuvat Etelänavan irtoavista ja sulavista ”jäävuorista” on otettu pieneltä lounaiskulman kelluvalta Wilkinsin jäähyllyltä; keskellä mannerta jäätikkö kasvaa. Ja Himalajan jäätikköjen sulamisen IPCC-huijaukseksi myönnetty uutinen perustui tuntemattomalta tutkijalta saatuun puhelinsoittoon, rinteiltä jokiin tuleva vesi on lähes kokonaan peräisin sateista, ei sulavista jäätiköistä.

Kirjoittaja on vapaa tiedetoimittaja ja kemisti. Hän ylläpitää blogia http://www.ilmastohuijaus.blogspot.com.

10 kommenttia

 1. Ihmettelen kyllä, kuinka näille sivuille on ankkuroitunut Suomen rehellisin ja kriittisin kolumnistijoukko. Valitettavasti tämä oikea tietoa jää suomalaiseen mediaan pesiytyneen vihreiden loanheitto-osaston jalkoihin. ( Johon toki en itse kuulu).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Arvostan tapaa laittaa aiheeseen liittyviä fakta linkkejä.
  Siitä erityiset kiitokset Riika Söyringille.
  Tässä oli ainosataan kirjoittajan oman blogin linkki.
  En viitsi alkaa etsimään hänen blogin kautta aiheen faktoja.
  Mutta sitten ensikerralla? 😉

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tunnen henkilökohtaisesti oikeinkin hyvin tämän ruotsalaisen professori Nils-Axel Mörnerin. Olen hänen kanssaan tehnyt mm. Suomessa aivan historiallista kenttätutkimustyötä aiemmin kansainvälisesti kartoittamattomilla Olkiluodon seudun tektoniikka- kalliokentillä ja sedimenttiseuduilla. Hän kertoi avoimesti olevansa kriittinen koko ydinteollisuuden kauppaamaan kasvihuoneharhautukseen. Minusta enemmän kuin rohkea teko.

  Koska tällaiset asiallisiin tiedetutkimuksiinsa perustuvat mallit luokitellaan ydinhallinnon toimesta liki maanpetokseksi. Siitäkin huolimatta, että mm. Tieteen .- kuvalehden julkaisunsa mukaan 250milj. vuotta sitten ilmakehämme normaali hiilidioksiditaso on 3 000ppm. Kun se niistä ajoista on 8- osittunut 45 asteen kulman laskullaan nykyiseen 385ppm tasoon. Niin näistähän e i suin surmin saa puhua julkisesti. Tai saa viranomaisvihat niskoihinsa. Pari sanaa vielä Nils- Axel Mörenerin ankarasti maassamme piilossa pidetyistä meriiteistä ja huippuosaamisistaan varsinaisssa pääalassaan mm.:

  Nils Axel Mörnerin geologiatutkimuksista 2010

  *Nils Axel Mörner, työpartnereinaan minä Arto Lauri ja Vesa Noroviita olimme kesällä 2010 tekemässä, ja filmaamassa Pohjoismaista geologian historiaa. Olkiluodon seuduilta tehtiin tuona kesänä laajin ja kattavin kansainvälinen geologian tutkimus. Tämän tutkimuksemme alustus on julkaistu kansainvälisessä Grottan lehdessä 2010 lopulla. Jossa tutkimuksemme on herättänyt kansainvälisten geologiyhteisöjen mielenkiinnon.

  Jonka seurauksena kesällä 2011 osallistumme Ruotsin entisen geologianlaitoksen johtajan Nils Axel Mörnerin kanssa aiheen ensi- illassa kansainväliseen konferenssiin Tukholman seuduilla järjestettyyn geologien konferenssiin. Tässä tilaisuudessa tuodaan laajemmin maailman tiedeyhteisöitten tietoon historiallisia, ennen tekemättömiä löydöksiä Olkiluotoseudusta aiemmin julkaisemattomista materiaaleista. Tilaisuudessa tullaan myös julkaisemaan mielenkiintoisista tektoniikka- ja sedimenttitutkimuksistamme kuvattu filmatisointi ensi- iltana. Kooste lehtiartikkelista:
  http://www.styrge.com/Morner_Grottan_4_10.pdf

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tämä styrge.com on hyvin perillä näistä monopolien kusetuksista. Hieno kommentti, nyt selvisi monta asiaa kerralla. Miksi kemikaalia ruiskutetaan yläilmoihin ja miksi co2 huijausta yritetään ajaa läpi kuin kamelia neulansilmään, vaikka valtamediat yrittää luoda sellaisen kuvan että kaikki on maailmaa pelastamassa tältä co2 möröltä. Tosin ydinvoima on vain yksi hyötyjä tässä suuressa kusetuksessa: kansa maksaa veroja ja sairastuu kaikenmaailman myrkyistä jotka päätyvät maahan jossain vaiheessa. Mutta siitähän tämä rikollinen bigpharma tykkää. Skepsis kuulunee näihin ydinvoiman kannattajiin, joten kuvio on aika selvä. Ovat joko rikostovereita tai niin tyhmiä etteivät tajua missä juonessa ovat mukana.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. http://www.rense.com/politics6/chemdatapage.html Eikä me illa yksin näiden kemikaaliruiskutusten kanssa, näyttää olevan globaalia puuhaa. Mielenkiintoista miksi valtamedia vaikenee tästä. He ovat VARMASTI rikostovereita. Helppoa puuhaa kun on uutistoimistot ja päämediat hallussa. Paikalliset sitten toistaa papukaijan lailla mitä Reuters sanoo. Ihan fiksua, vaikkakin rikollista ihmisten hyväksikäyttöä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Hanskanen tunkee näemmä tätä samaa bullshittiään joka tuuttiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. No ei kai nyt sentään ”ihan joka tuuttiin” ”Leena” ;)?

  Ja pakkohan ei ole lukea, kun ”kirjailijan” nimen näkee, right?

  Koeta kestää ja hyvää päivänjatkoa Sinullekin, ystäväni 🙂 !

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat