Hannu T. Tanskanen: Johtuiko Japanin ydinkatastrofi ilmastonmuutoksesta vai syntisestä elämästä?

Japanin ydinvoimalakatastrofin eskaloituessa päivä päivältä (kirjoitettu 20.3.) ei ole kiitollista ryhtyä ydinvoiman puolustajaksi. Media hehkuttaa asiaa sivukaupalla joka päivä, ja vihreät hymyilevät leveästi; ydinonnettomuus oli taivaan lahja ennen vaaleja.

•••

Japanin sähläys tilanteen hoidossa on käsittämätöntä. Jo jäähdytysveden varapumpun sijoitus alas meren puolelle maassa, jossa tsunamin riski on hyvin tiedetty, kertoo suunnittelun puutteista. Meillä mm. Olkiluodossa varapumppuja on neljä eri puolilla voimalaa ja varavoiman saanti ulkopuoleltakin turvattu.

Vaikka tämä onkin surun päivä ydinvoimalle, ei meillä kuitenkaan ole syytä hysteriaan ja vaatimuksiin ydinvoimasta luopumiseen. Meillä ei merkittävää tsunamia kertakaikkiaan voi esiintyä, se vaatii mannerlaattojen toistensa alle tunkeutumisen saumakohdassaan ja sitten ponnahduksen ylöspäin. Tsunamin eteneminen vaatii myös kilometrien syvyisen meren. Me sijaitsemme mannerlaatan keskellä ja meriemme keskisyvyys on vain noin 60m, siitä ei tsunamia revi edes aktivistikirjailija Risto Isomäki.

On muistettava myös, ettei meillä ja yleisesti länsimaissa käytössä oleva painevesireaktori kertakaikkiaan voi räjähtää ydinpommina, se on mahdotonta. Pahin seuraus jäähdytyksen pettämisestä olisi ytimen sulaminen. Se ei silloinkaan painu Kiinaan asti, todellisten tapausten mukaan n. 0,5 mm alustaansa. Ja meidän laitoksissamme on nk. ydinsieppari ja paineenkestävä suojarakennus, jossa on 900 tonnia jäätä kaasun paineen pienentämiseen. Paljon suuremman potentiaalisen vaaran muodostavat Suomenlahden takana olevat suojarakennuksettomat Tsernobyl-tyypin grafiittireaktorit Soshnovyi Borissa.

Jos nyt oikein kaukaisiin spekulointeihin mennään, niin Kanarian La Palma-saaren 1949 purkautuneen Cumbre Vieja-tulivuoren lohjenneen keilan romahtaminen Atlantiin saattaisi aiheuttaa meilläkin jopa tuon Olkiluodon 3,5 m:n rajan ylittävän tsunamin. Varsin vaikuttava tuo musta ”torahammas” onkin, vierailin vuorella kolmisen vuosikymmentä sitten.

•••

Japanin ydinkatastrofi on pahin sitten Tsernobylin, kenties paikallisesti pahempikin, ei sitä sovi väheksyä. Mutta on muistettava, että vielä siihen ei ole kuollut kukaan. Sen sijaan luonnovoimien maaanjäristys ja tsunami ovat tappaneet Japanissa jo kenties kymmeniä tuhansia ihmisiä. Politiikan tekeminen tapauksella on vastenmielistä.

Lähes varmuudella ennustan, että pian joku keksii ilmastonmuutoksen syyksi katastrofiin, näinhän eräs lehti USA:ssa spekuloi Haitin maanjäristyksenkin jälkeen. Silloin tehtäisiin yhtä hyvää tiedettä kuin saarnaaja Pat Robertsonin väite, että Katrina-myrskyn aiheuttama New Orleansin vedenpaisumus oli jumalan kosto kaupungin syntisestä elämästä.

Kirjoittaja on vapaa tiedetoimittaja ja kemisti.

15 kommenttia

 1. Huoma kyllä, että kirjoittaja EI tosiaankaan tiedä pätkän vertaa esim. Okiluodon geologiasta. Saati Eurajoen rantojen muustakaan faktasta. Onneksi minä voin opastaa osaamatonta koko Pohjoismaiden pätevimmän geologian professorijohtajan Nils- Axel Mörnerin kanssa vuosikaudet maailman tasokkaimpia kenttägeologiatutkimuksiamme tehtyämme. Mm. tiedelehti norjalaisruotsalainen Grothan no4 julkaisi viimeeksi joulukuussa kansainvälistä tutkimuksiamme. Vaikka Suomessa asiaa salataan mitä rikollisemmin !

  Mitä sitten löysimme? Olkiluotohan kluuluu Laatokka- Viiala- Olkiluoto- Ruotsi- Skotlanti maailman syvimmän 1000m syvän 2 100km pitkän ja Olkiluodon kohdalla Grand Kanyoniakin massiivisempaan.ns. Litoraanitektoniikkasuman mekanismiin.(mm. GTK:n Retkeilijän kiviopas.) Tämä Oseaanisen tuhanisien km leveän oseaanisen valtamerellisen subduktiovyöhykkeen kymmenien neliökilometrien alaltaan olevien 5,5km korkeitten tulivuoriketjujen jäänteiden keskellä on Olkiluoto! Tämä maailman epävakaimpiin(Maailman syvin maanpäällinen tektoninen hautavajoama) kuluva tektoniikka on toiminut tauotta JO viimeiset 1,7miljardia vuotta keskeytymättä! Atlantin selänteen +5cm likunnat Suomeen päin ja kymmenet 2km paksujen jäävuorien painamat jääkausijaksotusten satojen metrien maaperän liikunnot ylä alasuunnassa on sen keskeinen generaattori. Itämerirannoiltamme kallioperästä on mitattu geologisessa mielessä aivan käsittämättömän rajuja pystysuunnan ponnahdusnopeuksia. Uskomattomat 15m/ vuodessa!

  Mitä me hyvän ystäväni Mörnerin ja retkiämme myös filmanneen Vesa noroviidan kanssa löysimme ja arkistoimme? Aivan mykistäviä todisteita. 9 Richterin maanjäristystoimia pitkin Eurajokea ruhjoavaa rantatektonikkakallioita. Koko Olkiluoto on silkkaa rakennuskiveksi kelpaamatonta huokoista, rikkoutunutta kiilleliuskekiveä. Mätäliejujen ja tulivuorituhkien löyhääkin löyhempää kivettymää. Niin ne olemattomaksi valehdellut tsunamit? Löysimme todisteita ei pelkästään tsunameista vaan j ä t t i tsunameista! 2km paksun jään alle muodostuu toistuvasti epävakaita ns. ”kaasuklatraattikerrostumia” . Kun maaperää järisyttää uskomattomat yli 9 Rihrerin asteikon maanjäristykst. Ne ovat saamiemme kiistattomien mm. hiekkasedimentaatiodiffuusiojälkien todistusten mukaan vapauttaneet itämeressä maailman r a j u i m m a t metaanikaasuklatraattien räjähdystsunamiaallot. rajuimmat mitä ihmiskunta on nähnyt ikinä! Mörner on mittaillut jopa kilometrin korkeudella olevista järvien pohjista sinne asti yltäneistä tsunameista kertovia kattavia sedimenttikerroksia. Aallon laskennallinen korkeus on kaukana Japanin 10m mopoaalloista. Nyt puhutaan 100m korkuisista liikuvista vuorista Itämerestämme! !!.

  Nin milloin näitä on tapahtunut Olkiluotoseuduilla? Geologisessa mielessä e i l e n muutamia tuhansia vuosia sitten! Ihmiksten asuttamiin rantoihin. Aikajänteitä 2 000v sitten. Voitte verata näitä Posivan 100 000v Onkalonsa minimivaatimusaikoihin. Niin entä kallioliikunnot? Viikon välein tämä mainitsemani Litoraanitektonisauma enteellisesti järähti peräti kahdesti. Itse Olkiluodossa vuoden välein 3 keskeisintä järistystä. Olkiluodossa pihaamme jyrähti hetkessä satojen metrien itä- länsisuunnan repeämärailo 4km Olkiluodon voimaloista. OL- 2 laitoksen koko generaattoripeti vääntäytyi sen tektoniikkaliikunnon takia kokonaan IRTI! Rihtniemen pääsähkösyöttökaapeli napsahti tektoniikkaliikunnasta kahdesti poikki. Täystuhot oli hiuskarvan varassa. KPA miljoonan kilon plutoniuminen ydinjätevaraston tektoniliikunta tuhosi kattoaan romahduttaen tällä vuosituhannella.

  Mörnerin kassa löysimme seudun tektoniikan jäljlltä tarkkaa tarkemmin salattuja mm. 20m syviää tektonisen pommien luolastosysteemeitä s y v ä l t ä seutukunnan peruskalioista. Mm. 37m korkeita salatttuja tektoniruhjeliikuntasumoja Olkiluotoseudulta j ä l k e e n jääkauden niinikää kaikki.

  1935 samaisen Litoraanisauman merkittävin liikuntosykli siirsi mm. 15m kerrallaan kallioperustaa venäläisten tutkiessa sauman alati liikkeessä olevaa päätä. Olen kuullut tästä yhdessä yössä tapahtuneesta tektonisen pommin silminnäkijälausuntoja henkilöltä jotka silloin asui tapahtumapaikalla. Jossa esim. Laatokassa mitattiin 15m järviseutusiirtymäiskupommi. Jotain tektonikan voimasta kertoo, että 2004 jättitsunaminkin kallioliikunta oli tästyä suomalaistektoniikasta osia tästä 8m! Kysyttävää alan tuntijalta?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Niin Arto Lauri (vai pitäisikö sanoa Raija Sivu;), sinähän kuulemma olit siellä Olkiluodossa 30 vuotta sähköasentajana? Onko se ydinvoimala tosiaan ollut siellä noin pitkään, wanhan miehen muisti pettää? Minäkin arvostan Mörneriä meren pinnannousun tutkijana.
  Tässä alla tunnetun suomalaisen geologin kommentti asiaan:

  Olkiluoto on toki lähellä Porin hiekkakivivajoamaa, mutta selkeästi sen eteläpuollella.

  Luultavasti pitkä rakenne, mihin kirjoittaja viittaa on ns. Estonia linja eli Ahvenanmaan eteäpuolelta Viron kautta aina Mustallemerelle kulkeva maantereinen transformisiirrosvyöhyke. Vyöhyke on geofysikaalislla kartoilla ainakin yhtä merkittävä kuin Pohjois- ja Keski-Euroopan jakava Teyssier-Törnqvist (TTZ) vyöhyke. Sekin transformisiirros. Siirrokella on satunnaisesti joitain pieniä maanjäristyksiä.

  Tälle siirrokselle on kuitenkin Olkiluodosta matkaa toistasataa kilometriä. Joten eiköhän tässä ole mennyt puurot ja vellit sekaisin.

  Porin hiekkakivivajoama on hyvin vanha, eli prekambrinen, eikä sen yhteydessä ole mitään heikkousvyöhykkeitä eikä sen vaikutus ulotu Olkiluotoon. 30 vuotta sitten tutkin Itämeren alueen seismisyyttä, eikä Satakunnan alueella ollut vuoteen 1978 mennessä todettu kuin muutama pienen pieni järistys.

  Olkiluodon seismisyydestä ilmestyi 2007 Kaisa-Leena Hutrin väitöskirja ”An approach to paleoseismicity in the Olkiluoto (sea) area during the early Holocene” (ilmestynyt STUKin A sarjassa STUK-A222 / June 2007. Julkaisun saanee STUK:sta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Niin. . .jos m i n ä kirjoitan maailman h u i p p u geologian professorin kanssa vuosikaudet tutkineemme ITÄMEREN ruhjevyöhykkeitä. Niin t u s k i n tarkoitan silloin Mustanmeren tutkimuksia? Onko ikäänkuin vaikeaa ymmärtää, ettei e s i m. Mustalla merellä ole ollut 2km pakusja sataluokkaisia jääkausiruhjerikkoutumia? Posivan päägeologin kanssa aiheesta keskustellesamme mm. hän m y ö n s i tietoni oikeaksi ja alleviivasi kyseisen alueen nimeksi Litoraanisen oseaanisen subduktiovyöhykkeen.

  Ovelasti muuten kiersit asiasta pois keskeisimmänkin, ja miksiköhän? Eli, että 2km jääkausivaipan alle kerääntyy noita epävakauksissaan suunnattomia tsunameja laukonutta mm. metaaniklatraattijäitä. Minusta kiistattomat löydöksemme 9 Rihterin Olkiluotoseutujen maanjäristyksistä ja kilometrin korkuisiin järviin ulottuneista juuri tästä johtuneet megatsunamit loistivat poissaolollaan hätärisukasassasi paniikkisi suuruutta.) Tuo mm. venäläisten 18m kallisiirros tässä Litoraanitektoniikassa 1935v niinikään on p o m m i! Saati esim. muutama vuosi sitten alueella silvotut OL-2 generaattorit ja pihamme satojen metrien maanjäristysssaumat!

  Julkaisen tähän nyt kaltaisellesi aiheen amatöörille hiukan valaisevaa hypersalattua materiaalikuvaa. Samalla voit kertoa m i k s i olette salanneet systeemisesti Posivan kaikki yli 600m syvät porausreikätiedot. Joista löytyi kyseisen tektonisen subduktiovyöhykkeen massiiviset metaanitaskut , öljyfossiiliesiintymät ja ennenklaikkea oseaanisen merisedimenttisen tektonisen subduktiovyöhykkeen keskeisimmät todisteet. Hiipikö kalsea totuus pöksyihin. Vai vaatiko sisäministeriö tällaiset systeemisalailunne. Yhtä kaikki sensaatiomaista kuvasarjaa suoraan mm. Mörnerinkin papereista:
  Tästä näkyy hyvin nykyään Eurajokialueelle ominaiset (1,8mmvuodessa yhä kohoavat) mm. 200m paksut tulivuoripohjien diabaasiylängöt. Ja alueen 3kpl erillistä tunnetttua subduktiovyöhykkeen tulivuorijaksotuskset. Pinkki, ruskea ja halkeamadiabaasisaumoitukset Olkiluodon kiillegneissin mätäliejukkosedimenttikivessä:
  http://kuvaton.com/k/YOpJ.jpg

  Tässä taas kummatkin ydinvoimalat silponeista tektonikkasaumoista asemointia:
  http://kuvaton.com/k/YOpg.jpg

  Selvästikään e t tajua mistä keskustellaan! Joten avuksesi perusoppia myös alueen jääkauden erityispiirteistä:
  http://kuvaton.com/k/YOpf.jpg

  Viimeisimpiä metaanitaskuja on räjäytellyt hyökyaaltojaan Itämeren suunnattomista (2km) paksuista fossiilisedimentaatiotaskuistaan ihan lähivuosinakin! Vaarat Itämeressämme ydinvoimalat tuhoaville tsunameille on siis olemassa a l a t i ! (Jami Jokisen palkittu Länsi- Suomi raportti 300m syvyyksien metaaniarkeista. Niinikää kannattaa lukea Posivan luolastoista!)
  Asiaa on toki ydinrikostyyliin koetettu lakaista maton alle viranomaisväkivaltakoneistoin bannaamalla ja lehdistösensuroinnein kaikiallla maassamme, onnistumatta:
  http://kuvaton.com/k/YOpn.jpg

  Litoraanitektonisaumasta parikin valaisevaa lisäkuvaa:
  http://kuvaton.com/k/YOp0.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOps.jpg

  Olkiluodon kaasutaskuista ja lähistön kalliotektoniikoista puolestaan tässä:
  http://kuvaton.com/k/YOp9.jpg

  Posiva on kyllä löytänyt alueelle näinkin merkittävää lisääntyvää tektoniikkaa. Toki viranomaisterrorein ultrasalattua! Kuka japanin näytöin edes yllättyy miksi!
  http://kuvaton.com/k/YOpV.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpM.jpg

  Koska s e l v ä s t i k ä ä n et tunne koko alueen kalliotektonisista , saati sedimenttisistäkään aiheista paikan päältä mitään voisit tutustua alustukseksi vaikka erääseen seutukunnan tektonikkavideoomme. Oivallisen työparimme Vesa Noroviidan kuvaamana:

  Tässä vielä mutama mielenkiintoinen sensaatiomainen kuvasarja niistä ultrasalatuista seutukunnan tektonisista luolastoista, joista kerroin aiemmin. Voitte mittasuhteistakin päätellä m i k s e i tällaisia megapommikuvia uskalleta julkaista maamme k i i s t a t t o m i s t a dokumentoiduista tektonisista luolastoista. Koska sisäministeriö estää demokraattisen sananvapauden vaarallisesta aiheesta kaikin tavoin:
  http://kuvaton.com/k/YOpZ.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpP.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpK.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpq.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpb.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpe.jpg
  http://kuvaton.com/k/YOpc.jpg

  Voisiko Olkiluodon tektoniikkaa näköjään täysin tuntematon kontaktimme hiukan valaista mielipiteineen ylläolevia tektoniikan kuvieni mm. sijaintipaikoja? Nimittäin t u s k i n tunistat näistäkään 9 Rihteriluokan tektoniikkapommien sijaintipaikkadokumenteistani a i n o a a k a a n ! Siitäkin yksinkertaisesta syystä, ettette ole tutkineet Olkiluodon lävistäneen Litoraanitektoniikkapommin vaikutusalueesta o i k e a s t i MITÄÄN! Tästä nimittäin on kyse. Silkasta Suomen geologianne amatöörimäisyyksistänne verrattuna vaikka jo Mörnerin edustamaan ruotsalaiseen vapaampaan tektoniikkaosaamisiimme. Koska ette edes ole h a l u n n e e t ymmärtää seudun räjäyttäneestä jatkuvista tektoniikkamuutoksista mitään. Kun aloin pumpata kuviani netteihin ohi SUPO- kontrolerienne jatkuvan pimitysvyön. Ensimmäinen viranomaisvastauksenne olikin. ”Eihän Suomesta, saati länsirannikolta kertakaikkiaan v o i löytyä kuvan kaltaisista megatektonikoista kiistatta kertovaa dokumentaatiota! kiellämme noitten levittämiset julkisuuteen kaikissa muodoissaan!” Mutta kas kun VOI! Lisäksi kykenen osaajana myös näyttämään kaiken tämän löytämämme ja p a a l j o n enemmän!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Niinpä. On ihan totta,että minä en ole minkäänlainen asiantuntija tässä,mutta että Suomen tunnetut geologit eivät tietäisi,tuntuu hieman,sanoisinko oudolta? Ja kun aletaan puhua salaliitoista ja SUPO:sta,tuppaa menemään loppukin uskottavuus. Näin se vain on, hyvä Raijaseni. Meillä on kylällä semmoinen tunnettu hahmo,joka aina samaan pöytään aamukahvilla osuessaan kertoo juuri jutelleensa Obaman ja muutaman muunkin kanssa. Hän on ihan vaaraton ja joskus ajattelen,että hänellä varmaan on paljon mielenkiintoisempi elämä kuin minulla konsanaan;). Mutta,ainahan on toki se mahdollisuus,että sinä olet oikeassa,mutta silti
  minä aoin edelleenkin luottaa ”laitostieteeseen”, miksi väittelisin maallikkona asiassa toisen maallikon kanssa? Hyvää jatkoa sinulle kuitenkin, en enää tule tänne,kun olen lehdestä poiskin häädetty.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Niin, ettei edelleenkään maassamme edes h a l u t a ymmärtää millaisen paskakallion ja tektonisten keskellä Litoraanitektoniikan TVO:n ydinvoimalat on? Kumma kyllä Posiva päätti j u u r i sulkea esim. Onkalonsa vierellä olevan pahaisen kylätien. Ai miksikö? No kas kun useampi onnettomuus ja kuolemiakin on sattunut. Kun kevyet kuorma- autot uhkaavat JO NYT tulla Posivan ”ikuiseksi valehdellun” 420m syvän Onkalonsa läpi haperan kattojen läpi!

  Koska asia tosiaan ON tällainen. En yhtään ihmettelekkään, että täällä kirjoitellut amatööri Taskinenkin luikki pakoon! Tällainen systemaattinen todellisen vastuun pakoilu kuuluu elimellisesti ydinrikolisuuteen ja korruptoitumisiin maassamme. Mutta palataksemma miten rikkonaista Posivan ja OL-1 ja OL- 2 laitoksen rakennuskivi on. Niin tästä maailman ensi- iltana sensaatiomaiset maailman ensi- iltakuvat:
  ———
  Geopommi by TVO/Posiva konsortiot.

  Kiitos Paco alat olla ikään kuin ”vainulla”!

  Niin. . graniittihan EI pauku Olkiluodolla. Eikä koko seutukunnilla yhdenyhteisestä selkeästä syystä. Seutukunta kun EI OLE graniittia nähnytkään!

  Koska IAEA/ TVO /STUK / Posiva ja muut pellet ovat jättäneet asiaa t ä y s i n tutkimatta niin kerrotaan sitten silminnäkijätutkijalta:

  ”Olkiluotoseutu muodostui yli 2km syvään tuhansien km levyiseen oseaaniseen meripohjasedimentaatioon. Seutua leimaa maailman suurimman tulivuoriketjujen vyöt! 5 500m korkeat kymmenet alati aktiiviset tulivuorijonot peittävät k o k o seutukunnan yhä! Subduktiovyöhykkeeseen tuhoutui kokonainen v a l t a m e r i! Olkiluoto on tämän tulivuorituhkien, merisyvänteitten kiillegneissinen MÄTÄLIEJUJEN LÖYHÄ ja huokoinen kidelamellikasojen 2000m paksujen orgaanisten sedimentaatioitten käsiin mureneva alustastaan IRTI oleva kuonakasa! Tektoniikat, satakunta jääkautta yms. on murtanut n. 600m syvyydeltään k o k o Olkiluodon saaren irti peruskalliostaan valtavissa tektonissa toistuneissa (yli 9 Richterin) niin tulivuoriräjähtelyjen, tsunamien , kuin toki tektoniikkamaanjäristyssarjojen mullistuksissaan!

  Seudulle on ominaista puolijalokiviset granaatteja sisältävät suunnattomat laavatuffien ja merisyvänteitten ns. mustien savuttajien jäänteet. Jopa kultaa on Olkiluodosta näistä muistien savuttajien raunioistaan löydetty! Alueella on mm. poikkeuksellisen runsaat maakaasujen ja orgaanisten öljysedimenttien, jopa kiintosuolasuonien reitittämät alati liikkuvat tektonisaumaristeilyt. Maailman syvimmän (1000m, kun Kuollut meri vain 420m), maanpäällisen tektoniikkaliikuntojen verkostot. Mistä nämä Suomen tektoniset pommit ovat saaneet energiansa? No nyttemmin Atlantin selänteen prässisliikunnasta +5cm/v. Sadasta jääkausimurrokksistaan. Mutta ennen kaikkea tämä Olkiluodon Litoraanitektoniikkasauma on elimellistä perua 10 000 000v y h t ä j a k s o i s e s t i keskeisestä Siperian maailmanhistorian rajuimmasta tulivuorilaakiotoiminnoista! Kun tämä tapahtui, 95 % maailman eläimistöstäkin kuoli sukupuuttoon. Kuvitelkaa Olkiluoto on k e s k e i s e l l ä paikallaan suhteessaan näitten tulivuorilaavalaakioiden rauniosaumoihin!”

  Koetin saada kuvattavakseni Posivan Onkalosta a i t o a kiillegneissihilsekiveä. Mutta minua kiellettiin, jopa uhattiin! Tätä Arevankin mukaan rakennuskiveksi kelpaamatonta mätäliejukkosedimenttikiveä EI SAA KUVATA, SAATI JULKAISTA otoksin! No siispä ”v a r a s t i n surutta henkeni kaupalla” tarvittavat materiaalit ohi tuiman vartiointiensa! Tässä maailman ensi-illassa sitten voitte hahmottaa m i k s i Posivat tekee k a i k e n s a , ettei totuus jo n y t romahtelevien Onkalokattojensa kivilaaduista leviäisi laajempaan tietoisuuteen. TVO vaatii nyt jopa kevyen liikenteen sulkemista luolan viereltä olevalta satamatieltä. Koska 420m syvyydessä katto painuu nyt JO alas. Ja muutamia luolassa onkin sen takia JO KUOLUT ja vammautunut!! Mutta salauksen omertat sisäministeriö pitää tarkoin lukossa! Koska vaalilahjusrahoitukset yms. virkaporrasvoitelut on maamme ydinturvallisuutta oleellisesti tärkeämpiä!
  http://kuvaton.com/k/YOXS.jpg
  [img]http://kuvaton.com/k/YOXS.jpg[/img]

  400- kertainen mikroskooppisuurennos samaisesta öljyisenliukkaasta mätäliejusedimentaatiosta:
  http://kuvaton.com/k/YOXJ.jpg
  [img]http://kuvaton.com/k/YOXJ.jpg[/img]

  Kerroin yllä, että Olkiluodossa on vuosimiljoonia moukaroinut oseaanisen merilaatan ja mannerlaatan välinen subduktiojaksotukset. Sen todistaakseni voin teille. Niin t o k i maailman ensi- illassa näyttää Olkiluodosta salaa kaivelemiani sunnattomia tuumaluokkaisia puolijalokiviin kuuluvia GRANAATTEJA. Näitä muodostuu v a i n suunnattomien tulivuorijaksojen kestettyä vuosimiljoonat tauotta.
  http://kuvaton.com/k/YOXH.jpg
  [img]http://kuvaton.com/k/YOXH.jpg[/img]

  Lisäkseni t o k i näistäkään SUPO:n tarkkaa tarkemmin salaamista löydöksistäni ei i k i n ä ole annettu kirjoittaa rivin riviä. Poliisimme, GTK yms. on tunnetusti niin korruptoitu. Ettei minulle ole annettu pienintäkään mahdollisuutta, lehdistötilaa, TV:tä , saati muuta kanavaa kertoa uraauurtavasta pioneerityöstäni ja mitä olen alueelta TVO:n jatkuvien vainojen uhalla kyennyt kaikesta huolimatta löytämään. Kerron TVO on estänyt jopa rannoilleen tulot ja metsissäänkin käynnit poliisilakiensa tekaisemin ja s u u r i e n uhkaukaasisakkojensa avulla. Laittomin sähköteurastusaitojensa ja konetuliasein kulkevin vartija- armadoinsa! Jopa merivartiostoa myöten mobilisoiden vainoaa jopa alueen merillä uteliaat poistaen tarkoin! Joten on s u u n a t o n t a riskihakuista uhrimieltä vaatinut, että voin näitä megalöydöksiäni seutukunnilta teille ylipäätään edes n y t näyttää!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Nimi muuten on Tanskanen.En minä Arto pakoon luikkinut,mutta en halua jatkaa keskustelua salaliittoteorioista,joiden todistelu on tuota tasoa,kun minulla on käytössäni pätevän geologin lausunto asiasta. Mutta jokainen jota kiinnostaa,perehtyköön toki kirjoituksiisi, olen valmis muuttamaan mielipidettäni,jos tuo oikeaksi todistetaan.

  Aiemmasta lausumastani poiketen olemme päätoimittajan kanssa sopineet,että jatkan kolumnin kirjoittamista joka toinen viikko,nyt ainoastaan tiede/teknologia-aiheista,jätän politiikan hapatuksen sen alan asiantuntijoille ja uskoville!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Arto Lauri on esittänyt aika vahvaa todistusaineistoa aiheesta. Maailmalla ydinvoimalat on pyritty sijoittamaan tektonisten mannerlaattojen reunoille, miksi ? USA:ssa ja Japanissa tämä hyvin selkeästi nähtävissä.
  Arto Lauri on rakentanut 2 turbiinisen vesivoimalan itselleen, joten ihan perussähkömiehestä ei ole kyse, eikä tällainen mies ihan läpeensä paha voi olla.
  Arvostan suuresti hänen tekemistään, ja varsinkin totuuden julkituomista näistä asioista. Vasta-argumentit ovat olleet aika heikkoja, vastustajat pyrkivät hyökkäämään henkilöä kohtaan, ja tämä on yleensä merkki faktojen puutteesta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Hyvä ja totuudenmukainen artikkeli!

  Ihmettelen vain tämän median tappaa sensuroida kommentteja, miksi?

  Ketä haittaavat Tanskasen kirjoitusta kehuvat kommentit? Sensuroitteko tämänkin TAAS POIS?

  Jos vain sisäpiiriläinen voi kommentoida, niin miksi tänne voi sitten kirjoittaa? Ei näy kieltoa missään!?

  Miettikää miksi tämä julkaisu on olemassa? Tukea jotain, olemalla jotain muuta vastaan, sensuurin avulla? Ja mitenkäs se totuudenmukainen tieto levisikään? Sensuurin avulla?

  Vastauksia ennen sensuurin iskemistä. Kiitos!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Kirjoitin tällä nimimerkillä (ville-ville), ja se poistettiin tämän artikkelin kommenteista. Miksiköhän? Mistä muuten päättelet minun jollain nimimerkillä aikaisemmin kommentoineen? Hallitsetko verkon IP-avaruutta vai vedätkö hatusta?

  Toinen asia tuo nimimerkkien tunnistus. Miksi, jos jollakin on ”suojattu” nimimerkki, kuten ilmeisesti sinä pidät omaa nimimerkkiäsi kiveen hakattuna, ei palstalla silti kuitenkaan ole mitään varmistusta? Mistä nämä ”lukitut” nimimerkit saa satunnainen vierailija selville? Suomessa on monta samannimistä henkilöä, kuinkas ne erotellaan?

  Eli hyväksyt täydellisen kommenttien sensuroinnin, ei kai se ole tämän julkaisun tarkoitus? Vai?

  Vastaustyylistä päätellen, onnistuin ”tallaamaan varpaitasi”, no asiallinen vastaus olisi todellakin vakuuttanut mielipiteesi paremmin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Libya-sivulta hävisi 4 kommenttia. Kaksi minulta. Yhtenä päivänä ne näkyivät taas, mutta siten taas eivät. Saattaa olla kyseessä tekninen häiriö, sillä ainakin omat kommentit olivat asiallisia. Näin muidenkin häviämisen kommenttien määrästä, joka vaihteli 150 ja 154 välillä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Varmaankin päätoimittaja on alkanut moderoimaan jostain syystä, sillä minäkin huomasin myös, että kommenttejani oli poistettu. Mutta siitä olen moderoijan kanssa samaa mieltä että tahallinen esiintyminen toisen nimimerkillä ei ole reilua. Itse pyysin heti tämän keskustelun aluksi jonkun Jussina esiintyvän kommentit poistettavaksi, ja ne on tosiaan poistuneet.
   Sitten ilmestyi saman sisältöinen kommentti nimimerkillä ” ville-ville ” joka alkaa räyhäämään moderoinnista ja kommenttien poistamisesta. Ja vielä ihmettelee päättelykykyä ??

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Kommentit katoavat muualtakin. Onkohan ”valtamedia” ryhtynyt siivoamaan epäilevät tai kriittisen kommentit pois astrofyysikon jutusta tai jutusta Libyan sota suunniteltu juttu- en muista otsikkoja tarkkaan.

  Taitaa olla, että joku ei halua omasta mielestään väärää tietoa keskustelupalstoille.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. En harrasta ”räyhäämistä”. Kysyin (ville-villen) kommentin poistamisesta.

  Saisinko päätoimittajalta asiallisen vastauksen aikaisemmin esittämiini kysymyksiini? Kiitos.

  Tuskin kukaan esiintyy tahallaan kenenkään nimimerkillä.

  Jos luen kiinnostavan artikkelin ja haluan vastata tai kommentoida sitä (Tanskasen juttu kun sattui olemaan ensimmäinen, minkä tältä sivulta luin), en kahlaa kaikkien muiden juttujen komennointia alusta loppuun ja etsi jo käytössä olevia nimimerkkejä. Vastaan siihen mihin haluan kommenttini liittyvän. Jos nimimerkki on jo käytössä, miksei sitä lukita sitten hänelle?

  Palstan pitäjän pitää kehittää vakiokomentoiille oma tunnistustapa, samannimisiä kun sattuu vaan olemaan pahuksen paljon.

  Asiallisin vastausterveisin ville-ville

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Vaikka tämä juttu on piilotettu eli sensuroitu, haluan silti vastauksia. Kiitos!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat