Harkittu alasajo?

Sotahistorian dosentti Markku Salomaa kirjoittaa miten Suomen aluepuolustusjärjestelmä on romahtamassa lopullisesti tänä vuonna toteutettavien muutosten seurauksena. Sotilasläänien, sotilaspiirien ja alueellisten varikkojen lakkauttamisen jälkeen koko aluepuolustusjärjestelmää ei asiallisesti ottaen ole enää olemassa.

Suomi luopuu jalkaväkimiinoista vuoteen 2016 mennessä. Miinojen korvaaminen muilla järjestelmillä jäänee toteutumatta säästöjen takia. Puolustusvoimien kirjoissa on enää alle puolet kylmän sodan ajan yhtymistä ja alle puolet miesvahvuudesta.

Alueellisten joukkojen käyttöön sopivaa materiaalia on polttoleikattu ja sulatettu suuri määrä: 240 venäläistä taistelupanssarivaunua, 220 venäläistä kuljetus- ja rynnäkköpanssarivaunua, 200 kenttätykkiä, ilmatorjuntakanuunoita, kranaatinheittimiä, konekiväärejä, rynnäkkökiväärejä, kranaattikonekiväärejä, miinoja, muita räjähteitä ja ampumatarvikkeita.

Herää väkisin ajatus, että kyseessä olisi puolustuksen harkittu alasajo. Näin koska yhä useampi poliitikko aina pää- ja puolustusministereitä myöten ilmoittaa jo pitkään salaa kannattaneensa liittymistä sotilasliitto Natoon. Suunnitelma lienee nyt esittää tilanteen ajautuneen sellaiseksi, että on pakko liittyä Natoon.

Puolustuspolitiikkamme nojaa kuitenkin edelleen liittoutumattomuuteen ja vahvaan kansalliseen armeijaan lähtökohtana koko maan puolustaminen. Pääesikunnassa on juuri tehty perusteellinen selvitys ”Reservin koulutuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kehittäminen”. Tavoitetila tähtää vuoteen 2020. Se tukee puolustusvoimauudistusta ja varmistaa asevelvollisuusjärjestelmän toimivuutta. Koulutusjärjestelmässä yhdistyvät reservin koulutuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarpeet kokonaisuudeksi. Osin vapaaehtoisista muodostettavat paikallisjoukot, joiden osana perustetaan paikallispataljoonia, tuovat selkeää lisäarvoa puolustuksellemme. Paikallispuolustus kattaa koko maan. Joukkoihin sijoitetaan toiminta-alueensa hyvin tuntevia reserviläisiä.

Puolustusmäärärahoja joudutaan joka tapauksessa lisäämään. Kansalaisten maanpuolustustahto on korkealla. 71 prosenttia kansasta ajattelee, että Suomen on puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa. Siis vaikka lopputulos näyttäisi epävarmalta.

 

Yrjö Saraste

3 kommenttia

 1. Putininkin rmeija on kuulemma pelkkä paperitiikeri. Mutta Suomi pistää vielä paremmaksi. Putinile ollaan valmistettu helppo nakki.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Vaihtoehtona on North Atlantic Terrorist Organisation (NATO) tai Länsivenäjäksi muuttuminen. Itsenäisen Suomen säilyttäminen ei sovi korruptoituneille ja lahjotuille poilitiikoillemme. Brysselissä (EUssa ja NATOssa) odottaa Stubbia, Kataista ja muita isänmaanpettureita hyvinpalkatut kansainväliset työpaikat. Eläkepäivät Floridassa tai Espanjan aurinkorannalla. Kiitos typeryksille äänistänne EU-vaaleissa kokoomukselle, demareille, vihreille, vasemmistoliitolle, kristillisdemokraateille, perussuomalaisille ja ärkoopeelle!

  Muutos2011, Itsenäisyyspuolue ja Sinivalkoinen Rintama ovat mukana EU-vaaleissa, mutta vaikka Itsenäisyyspuolue yllätti nuortenvaaleissa tulemalla neljänneksi, se ei varmaankaan äänestyspäivänä näy tulostenlaskennassa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Koska tulee se päivä jolloin tarja haloset ynnä muut sairaat siat joutuvat vastuuseen sairaista teoistaan! He ovat olleet täysin tietoisia mihin ovat nimensä alle panneet! Heitä on painostettu varmasti ihan vitusti! Mutta jos minä saisin noin suurta palkkaa, niin saisi työntää vaikka haravan varren hanuriin en siltikää myöntyisi pankkiirien sätkynukeksi!

  Loppu elämäksi eristys selliin jos saavat pienemmän rangaistuksen teoistaan! Olen täysin pettynyt tähän ihmis lajiin ja lammas kansaan!!

  T: Katsokaapa israelin pankin lipun kuvasta! Siitä selkiää aika hyvin israelin tulevaisuuden suunnitelmat!

  SUOSITTELEN KATSOMAAN ALLA OLEVAT LINKIT: jOS ETTE NÄiTÄ USKO TYHMÄT LAMPAAT, niin on aivan oikein että tulette menemään totaalisen kontrollin alle ja menetätte kaikki vapautenne! N’in paljon orjuutta ei ole koskaan ennen ollut mailmassa! monikansalliset suur yritykset ovat sama kuin 666 pahempia kuin saatanat!!!! Omaa lajiaan orjuuttaa ja tappaa!

  Mutta verkkomedia on todella hyvä sivu, mutta jättää paljon kertomatta venäjällä oikeasti valtaa pitävistä tahoista!! En tiedä tekevätkö tarkoituksella vai tietämättään!!

  Veikkaampa että tarkoituksella!! Ja päivän lause on tahallista vastakkain asettelua, että saadaan kansalle näytettyä että on muka joku vastavoima tälle kansanryhmälle!

  http://www.youtube.com/watch?v=d-xjLa9xrOo

  http://www.youtube.com/watch?v=QCOFSS9WoXA

  Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat