Hizbollah ja Iran vahvoilla – USA joutui aloittamaan salaiset neuvottelut

Israelilainen DEBKAfile-julkaisu on saanut Washingtonista tiedon, että USA:n ja Hizbollahin edustajat ovat tavanneet Kyproksella. Neuvottelut ovat koskeneet muun muassa Syyrian veristä sotaa.

Obaman hallinnon virkamiehet ottivat libanonilaisiin yhteyttä, vaikka Hizbollah on Yhdysvaltojen virallisen linjauksen mukaan ”terroristijärjestö”. Neuvottelut haluttiin pitää täysin salaisina.

Hizbollahia pidetään tärkeimpinä syinä sille, että Bashar al-Assadin hallitus on saanut yliotteen sisällissodan repimässä Syyriassa. Sionistit ja länsimaat ovat vain lisänneet väkivaltaa ja jännitteitä Syyriassa aseistamalla ja rahoittamalla al-Qaidan kaltaisia islamistiterroristeja, sillä Syyrian nykyhallitus ei ole Israelin suosiossa. Vallankaappaus oli jo lähellä, kunnes Hizbollah onnistui kääntämään tilanteen päälaelleen 2013.

Hizbollahin johtaja Sayyed Hassan Nasrallah on sanonut, ettei järjestö aio vetäytyä Syyriasta, ennen kuin viimeisetkin sionistien tukemat islamistiterroristijoukot on tuhottu. Koska Assad tulee pysymään Syyrian johdossa, on Yhdysvallat joutunut nyt nöyrtymään neuvotteluihin.

DEBKAfilen mukaan Yhdysvallat pyrkii eleellään saamaan lopun Syyrian konfliktille ja samalla hoitamaan tulehtuneita välejä Iranin kanssa. Iran on Syyrian ja Hizbollahin läheinen liittolainen. Israelin etuja ajavaa Yhdysvaltoja huolestuttaa Iranin ydinohjelma, jonka vuoksi kansainvälinen yhteisö on uhkaillut maata jo vuosia. Ydinohjelman pelätään myös provosoivan Israelia, jonka hyökkäys iranilaisydinvoimaloita vastaan saattaisi viedä koko Lähi-idän ennennäkemättömään sotaan.

Neuvottelujen myötä Hizbollahilla on mahdollisuus parantaa välejä lännen kanssa ja auttaa Irania ydinohjelman viemisessä eteenpäin. Toisaalta Yhdysvallat lobbaa tällä hetkellä vahvasti Libanonin presidentinvaaleissa. Mikäli maahan valitaan amerikkalaisrahoituksella Hizbollah-vastainen johtaja, tulee tämä vaikuttamaan erittäin negatiivisesti rauhantyöhön.

Electronic Resistance

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat